Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «افکارنيوز»
2024-05-01@17:58:15 GMT

تولید سیب زمینی به ۵ میلیون تن می‌رسد

تاریخ انتشار: ۱۴ مرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۶۶۰۷۷۶

 رحیم نیازی رئیس هیئت مدیره انجمن ملی سیب زمینی درباره آخرین تحولات بازار سیب زمینی اظهار کرد: هم اکنون برداشت سیب زمینی از استان‌های همدان، کرمانشاه، لرستان، اردبیل، مناطق سردسیر کرمان و فارس در حال انجام است که با ازدیاد عرضه محصول، بازار به آرامش می‌رسد.

اخبار اقتصادی- وی افزود: قیمت کنونی هر کیلو سیب زمینی سر مزرعه با کاهش نسبی نسبت به هفته‌های اخیر ۳ هزار و ۵۰۰ تومان است که با برداشت انبوه محصول، نرخ محصول در بازار شکسته می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نیازی با انتقاد از قیمت بالای سیب زمینی در خرده فروشی‌ها گفت: با توجه به نرخ کنونی سیب زمینی سرمزرعه و احتساب هزینه‌های حق العمل کاری میادین میوه و تره بار و خرده فروشی، حمل و نقل و ... حداکثر محصول ۲۰ تا ۳۰ درصد بالاتر از قیمت مزرعه باید در مغازه‌ها عرضه شود.

رئیس هیئت مدیره انجمن ملی سیب زمینی با اشاره به اینکه آمار نهایی سطح زیر کشت سیب زمینی اعلام نشده است، بیان کرد: اگرچه تا پایان فصل برداشت نمی‌توان میزان دقیق تولید را اعلام کرد، اما بر آورد می‌شود که حداقل تولید سیب زمینی  به ۵ میلیون تن برسد.

نیازی با اشاره به اینکه تصمیمات یک شبه مسئولان در حوزه صادرات به ضرر تولید داخل تمام می‌شود، اظهار کرد: اتخاذ تصمیمات یکباره ممنوعیت صادرات سیب زمینی به سبب از دست دادن بازار‌های هدف، ضربه مهلکی به تولید و درآمد ملی وارد می‌کند، از این رو از مسئولان وزارت خانه‌های ذی ربط انتظار داریم که برای کنترل صادرات تنها تعرفه و عوارض صادراتی اخذ کنند چرا که تصمات خلق الساعه، صادرکنندگان را با چالش‌های جدی مواجه می‌کند.

این مقام مسئول درباره آخرین وضعیت صادرات سیب زمینی گفت: اگرچه در شرایط فعلی ممنوعیتی برای صادرات سیب زمینی نداریم، اما قیمت این محصول در بازار‌های هدف به قدری پایین است که صادرات صرفه اقتصادی ندارد.

وی با اشاره به اینکه کشاورزان به نرخ خرید تضمینی سیب زمینی اعتقادی ندارند، بیان کرد: با توجه به افزایش قیمت نهاده‌های کشاورزی همچون سم، کود، ادوات و ماشین آلات، بذر و ... نرخ خرید تضمینی سیب زمینی برای کشاورز صرفه اقتصادی ندارد.

رئیس انجمن سیب زمینی در پایان نرخ سیب زمینی را همانند سایر محصولات کشاورزی تابع عرضه و تقاضا دانست و گفت: با عرضه فراوان سیب زمینی تا اواخر مرداد پیش بینی می‌شود که قیمت محصول مجدد در مدار کاهشی قرار گیرد، اما هم اکنون نمی‌توان درصدی برای آن اعلام کرد. 

منبع: افکارنيوز

کلیدواژه: سیب زمینی صادرات میادین میوه و تره بار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۶۶۰۷۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۵۰ میلیارد دلار صادرات غیرنفتی ایران به سایر کشور‌ها

محمدی مهدی برادران معاون وزیر نفت گفت: پیام نمایشگاه اکسپو در واقع توانمندی‌های صادراتی ایران بود. توانمندی‌هایی که باعث شد در شرایطی که دوست و دشمن احساس می‌کردند ما نمی‌توانیم این ظرفیت را بالفعل کنیم، اما ما این ظرفیت را عملیاتی کردیم و در کنار امنیت و اقتدار کشور، فرصت‌های تجاری کشور را به نمایش گذاشتیم و به تعبیر یکی از غرفه داران «این وعده صادق ۲ بود که انجام شد.

برادران ادامه داد: من نمایشگاه‌های زیادی افتتاح کردم اما این نمایشگاه تنها رویدادی بود که هم غرفه داران راضی بودند و هم جلسات B۲B و مذاکرات زیاد و فشرده‌ای انجام شد؛ تاجران زیادی از شهرهایی همچون اصفهان و شیراز بازدید کردند.

او تصریح کرد:لازمه جهش تولید، جهش صادرات است به طوری که در ابتدای سال به ازای گروه‌های کالایی برنامه رشد تولید به همراه رشد صادرات تنظیم کردیم. امروز به ظرفیتی رسیده‌ایم که نیاز بیشتری به تولید محصول برای کشور نداریم بلکه اگر می‌خواهیم جهش تولید داشته باشیم باید نسبت به خلق محصول برای برای بازارهای جدید که عمدتاً بازارهای صادراتی هستند، اقدام کنیم. این گروه‌های کالایی مشخص شده است.

برادران  افزود: بهره وری بالاتر واحدهای موجود در حوزه صنایع، استفاده از ظرفیت تولید بدون کارخانه، نشان سپاری تجاری و… از جمله ظرفیت‌هایی است که می‌تواند به منجر به ارائه محصولات بهتر باشد.

معاون وزیر صمت در خصوص حواشی عکس خود  در برهی از رسانه های معاند گفت:بنده دیروز از غرفه لوازم خانگی بازدید کردم که این رسانه عکسی منتشر کرد که در قالب آن عکس فلان محصول آشپزخانه به نمایش گذاشته شده بود که از منظر این رسانه ارزش صادراتی نداشت!

او افزود:  این مساله نشان می‌دهد ما در مسیر درستی حرکت می‌کنیم. اگر این محصول به ایران قاچاق می‌شد ایرادی نداشت اما حالا که خودمان این محصول را صادر می‌کنیم مورد انتقاد قرار می‌گیریم. در واقع این مساله نشان می‌دهد که از خام فروشی در حال فاصله گرفتن هستیم و در حال صادرات کالاهای قاچاق پذیر هستیم.

معاون وزیر صمت گفت: اگر مسائل مربوط به حمل و نقل داخلی و خارجی حل نشود به توفیق نخواهیم رسید و باید حتماً مشکلات در این بخش حل شود یکی از موضوعات مورد تاکید غرفه داران این بود که دبیرخانه ایران اکسپو تعطیل نشود و مشکلات را به صورت مستمر دنبال کند.

او افزود: طی سال گذشته نزدیک به ۵۰ میلیارد دلار صادرات غیرنفتی داریم پس در ادامه می‌توانیم به آمار بیشتری دست یابیم. در برخی از مذاکراتی که با هیأت‌های مقابل داشتیم و آمار را ارائه می‌کردیم طرف خارجی اعلام می‌کرد که آمارشان چند برابر است که نشان می‌دهد صادرات ایران در گمرکات آنها ثبت شده اما در گمرکات ما ثبت نشده که نشان می‌دهد کالا از مرزهای دیگر صادر شده، بنابراین آمار صادراتی ما از منظر آنها بالاتر بود.

برادران با بیان اینکه مبادلات تجاری را می‌توان حل کرد و استفاده از رمزارزها را می‌توان جدی تر در دستور کار قرار داد، گفت: رفع تعهد ارزی از کشورهای همسایه خواسته مجموعه بازرگانان ماست که باید در گروه کالایی خاص به ویژه گروه کالاهای نهایی از کشورهایی مثل عراق، پاکستان و افغانستان برداشته شود و ما باید پول خود را به رسمیت بشناسیم؛ اینکه کسی از ما با ریال خرید کند و ما بگوییم با دلار رفع تعهد ارزی کند، توهین به پول ملی ماست. باید در گروه کالایی خاص بازرگانان با اعمال شفافیت از کارخانجات خرید کنند.

معاون وزیر صمت تصریح کرد: در حوزه استاندارد هم هنوز چالش‌هایی داریم. ما سختگیرانه عمل می‌کنیم که بعضاً مانع صادرات می‌شود بنابراین باید این چالش هم رفع شود چراکه استاندارد برخی کشورهای هدف پایین‌تر از سطح استانداردهای ماست.

او گفت: باید مناطق آزاد به سکوهای صادراتی تبدیل شوند اما هنوز در مدار حوزه قاچاق و واردات می‌چرخند باید تلاش کنیم رویکرد این مناطق، صادرات محور شود. همچنین کمک‌های شرکت کشتیرانی و بنادر به مجموعه ما کمک کند تا به اهداف خود در حوزه صادرات برسیم.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی صنعت ، تجارت و کشاورزی

دیگر خبرها

  • ۵۰ میلیارد دلار صادرات غیرنفتی ایران به سایر کشور‌ها
  • قیمت سیب زمینی در تهران به کیلویی ۵۵ هزار تومان رسید
  • دولت از فعالان بازار لوازم خانگی انتظار معجزه دارد
  • سیب‌زمینی کیلویی چند؟
  • بستنی ایرانی در کدام کشورها پرطرفدار است؟ | خارجی ها بستنی ایرانی را با این طعم‌ها دوست دارند | جدیدترین قیمت بستنی قیفی، متری، سنتی و ویژه را ببینید
  • کاهش ۸۳۰ میلیون دلاری ارزبری برنج طی یکسال گذشته/ برنج ایرانی ۹ درصد ارزان شد
  • صادرات سیب زمینی مشمول عوارض ۶۰ درصدی شد
  • سالانه بیش از ۵ میلیون تن سیب زمینی در کشور تولید می‌شود
  • تن ماهی و رب گوجه چند درصد گران می‌شود؟
  • آغاز کشت بادام زمینی در شهرستان آستانه اشرفیه