Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار ایلنا، نادر علیداد سلیمانی (باستان شناس و مدیر پروژه مرمت، احیا و ساماندهی قلعه منوجان) با اشاره به منابع تاریخی مورخین و جغرافی نویسانی که از منوجان به عنوان شهری در جنوب کرمان و در مرز هرمزگان یاد کرده‌اند، گفت: این شهر بر سر راه هرمز قدیم و جیرفت قرار داشت و منزلگاهی بین این مناطق بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به لحاظ موقعیت جغرافیایی منوجان، بسیار پررونق بود و سرمایه‌های متعدد و باغات و محصولات کشاورزی در این منطقه وجود داشت که در سده چهارم و بعد از آن بیش از گذشته رونق یافت.

او ادامه داد: در منوجان قلعه‌ای وجوددارد که سال‌هاست کار مرمت آن درحال انجام است اما بودجه اختصاص یافته به مرمت این قلعه بسیار جزئی بود تا آنکه بالاخره حدود ۱۸ ماه است که کار جدیدی درخصوص مطالعه و مرمت قلعه منوجان با حمایت مالی معین اقتصادی شهرستان منوجان صورت می‌گیرد.

این باستان‌شناسی درخصوص نتایج مطالعات انجام شده در قلعه منوجان گفت: اواخر سال ۹۶ کار تحقیقات با خاک برداری و پیگردی آغاز شد و کاوش‌های باستان‌شناسی نیز همزمان صورت گرفت. نتایج باستان‌شناسی نشان از آن دارد که در ادوار مختلف استقرار در این منطقه وجود داشت و منزلگاه سر راهی نبود بلکه به لحاظ کشاورزی و صنعتی بسیار آباد و پررونق بود. قدیمی‌ترین گونه‌های سفال که در قلعه منوجان پیدا شده به دوره ساسانیان و پیش از اسلام باز می‌گردد ولی مهم‌ترین دوره‌های استقرار در این منطقه به سده‌های ۴ هجری می‌رسد که سفال‌های لعابدار بسیار زیبایی از آن دوره پیدا کرده‌ایم. از دوره ایلخانیان و صفوی و قاجار نیز سفال‌های لعابدار پیدا کرده‌ایم.

به گفته او، بیشتر سفال‌های پیدا شده شکسته هستند و فقط در حدود ۴۰ سفال سالم در این منطقه پیدا شده است. باتوجه به گونه‌های خاص سفال که در این منطقه بدست آمده می‌توان گفت در این محل گونه محلی خاص از سفال ساخته می‌شد که مخصوص خودشان بود و از آن به عنوان سفال محلی یاد می‌کنیم.

علیداد سلیمانی درخصوص سفال محلی خاصی که در قلعه منوجان پیدا شده، گفت: این سفال ساده و دست‌ساز و از جمله سفال‌های خشن است. رنگ آمیزی آن به شیوه سفال‌های پیش از تاریخ است و در نوع خود بی‌نظیر است. درصدد آن هستیم تا شیوه ساخت این سفال محلی را احیا کنیم.

این باستان‌شناس با اشاره به کشف کارگاه‌های تولید سفال در منوجان گفت: شواهدی داریم که گواه انجام شیشه‌گری در منطقه و حتی جواهرسازی است. قالب‌هایی که نشان از انجام جواهرسازی دارند نیز پیدا شده است.

منبع: ایلنا

کلیدواژه: کرمان قلعه منوجان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۶۶۵۸۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کشمش و سفال همدان تقویت کننده مبادلات تجاری کشور+فیلم

رئیس مرکز مطالعات وزارت کشور گفت: دو زنجیره ارزش اصلی کشمش و سفال همدان، تقویت کننده حجم مبادلات تجاری و صادراتی کشور هستند. - اخبار استانها -

جلیل دارا در گفت‌و‌گو با خبرنگار تسنیم همدان،در حاشیه برگزاری اکسپو 2024 و در بازدید از غرفه این استان، اظهار‌ داشت: در استان همدان ظرفیت‌های بسیار خوبی برای فعال کردن 6 زنجیره فرعی و دو زنجیره اصلی کشمش و سفال وجود دارد که به دلیل کیفیت و اقبالی که در بازار جهانی دارند تقویت کننده مبادلات تجاری و صادراتی کشور هستند.

وی افرود: خوشبختانه بر اساس گزارشات استان همدان رشد کالاهایی از این استان که در طبقه‌بندی زنجیره ارزش قرار دارند رو‌به بالا است که امیدواریم با سیاست‌گذاری وزارت کشور در سال جدید و شعار سال که مزین به جهش تولید و مشارکت مردم است شاهد حضور مردم در افزایش تولیدات و صادرات بیشتر باشیم.

رئیس مرکز مطالعات وزارت کشور، تاکید کرد: به طور قطع برکات خوبی از جهت اشتغال، تولید و درآمدزایی از مسیر مبادلات تجاری متمرکز بر محصولات دارای زنجیره ارزش این استان که شامل کشمش، سفال، چرم، گیاهان دارویی، مبل‌و‌منبت، سنگ‌های قیمتی و پوشاک است برای این استان رقم می‌خورد.

 

.

 

انتهای پیام/

 

دیگر خبرها

  • آغاز به کار طرح مدرسه هنر در کاشان
  • «یسنا» دختر گمشده در کلاله گلستان پیدا شد (عکس)
  • هم اندیشی برای تولید آثاری فاخر و در خور دو هزار شهید استان
  • پیدا شدن لاشه پلنگ در منطقه شکار ممنوع فریمان
  • ۳۰۰ نیروی هلال احمر در جست و جوی «یسنا»
  • پیدا شدن لاشه پلنگ در منطقه شکار ممنوع کلیلاق شهرستان فریمان
  • قلعه حسن صباح هنوز هم دست نیافتنی است
  • کشمش و سفال همدان تقویت کننده مبادلات تجاری کشور
  • کشمش و سفال همدان تقویت کننده مبادلات تجاری کشور+فیلم
  • سیمای معلم در آثار کاریکاتوریست اردبیلی