Web Analytics Made Easy - Statcounter

رییس کنفدراسیون صادرات با اشاره به تمدید مهلت برگرداندن ارز حاصل از صادرات تا ۳۱ تیر ماه افزود: صادرکنندگان موفق شدند با شرایط جدید بالغ بر ۲۰ میلیارد یورو ارز را به چرخه اقتصادی از کانال‌های معرفی شده از سوی بانک مرکزی برگردانند.

گروه بازرگانی بازارنیوز: محمد لاهوتی، رییس کنفدراسیون صادرات، با اشاره به اینکه از 22 فروردین سال گذشته موضوع بازگشت ارز به چرخه اقتصادی تحت نظارت بانک مرکزی و در کانال های معرفی شده از سوی بانک مرکزی که برای صادر کنندگان الزام آور بود، گفت: حدود چهارماه بعد رسما تعهد سپاری در گمرک الزام شد که شامل تعهدات گذشته نیست اما یک فرم تعهد هم به اسناد صادراتی اضافه شد .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: با توجه به اینکه سال ها این روش اعمال نمی شد بازگشت ارز به چرخه اقتصادی در کانال های تعریف شده به عنوان یک الزام مشکلاتی را ایجاد کرد. لذا اگر شما هم به بخش نامه اول مراجعه کنید در آن زمان برگشت ارز در وهله اول شش ماه بود و بعد از آن کاهش پیدا کرد به سه ماه و در حال حاضر که بانک مرکزی تاریخ 31 تیر ماه را اعلام کرد، این عملا یعنی صادر کننده فرصت داشته ده ماه ارز خود را به یک روشی که بانک مرکزی تعیین کرده است برگرداند. ضمن اینکه این بخش نامه ها دست خوش تغییرات و تحولات جدی شده است از جمله اینکه مشکلات و سخت گیری های اول به مرور تعدیل شد و در نهایت در دوماهه پایان سال 97 به مرحله ای رسید که بحث واردات در مقابل صادرات که در بخش نامه ها بود اجرایی شد.

رییس کنفدراسیون صادرات افزود: موضوع قیمت های پایه صادراتی که مورد دغدغه و مشکلات صادر کنندگان بود و گاها بعضی از قیمت ها واقعی نبود با تخفیفاتی که در مشوق های بانک مرکزی آمد تا حدودی مشکلاتش برطرف شد. با توجه به مهلت تمدیدی که تا 31 تیر از سوی بانک مرکزی اعلام شد، صادرکنندگان موفق شدند با شرایط جدید بالغ بر 20 میلیارد یورو ارز را به چرخه اقتصادی از کانال های معرفی شده برگردانند. در مورد عراق و افغانستان هم که به صورت ریالی بود تا 16 مرداد بانک مرکزی پذیرفت، و از آن به بعد را که تعهد گرفته بود با واردات در مقابل صادرات بخشی از آن می تواند برطرف شود. اما باز هم مشکل عمده هزینه های بالای نقل و انتقال ارزهای خارجی از کشورهای عراق و افغانستان به داخل کشور است که آن موضوع هم به دنبالش هستیم که راهکاری پیدا شود و این هزینه ها را کاهش دهد.

لاهوتی در پایان در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه تخمین شما از مقدار ارزی که باید به چرخه اقتصاد بازگردانده می شده و در حال حاضر بازگشته است، چه قدر است پاسخ داد: حدود 44 میلیارد دلار در سال گذشته صادرات غیرنفتی بوده که از این مقدار بین 70 تا 90 درصد آن باید به کشور بازگردانده شود اما از این رقم حدود 23 میلیارد دلار به کشور بازگشته است.

لینک کوتاه خبر: bzna.ir/000EXy برچسب ها: بازرگانی ، ارز ، صادرات ، بازارنیوز

منبع: بازار نیوز

کلیدواژه: بازرگانی ارز صادرات بازارنیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت bazarnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بازار نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۶۶۶۰۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش ۴۷ درصدی صادرات و ترانزیت گمرک سرخس در فروردین

  به گزارش خبرگزاری صدا وسیما مرکز خراسان رضوی، مدیر کل گمرک شهید شوشتری سرخس گفت: در فروردین ماه، ۳۰ هزار تن کالا به ارزش هفت میلیون و ۷۷۳ هزار دلار از طریق گمرک مرزی سرخس به خارج از کشور صادر شد که نسبت به مدت مشابه سال قبل از نظر وزن ۴۷ درصد و از نظر ارزش ۳۷ درصد افزایش یافته است.   علی‌اکبر کیانی علی آباد افزود: عمده کالا‌های صادراتی مصالح ساختمانی، موادغذایی و محصولات پتروشیمی بوده است.   وی ادامه داد: همچنین ترانزیت ورودی از کشور‌های روسیه و آسیای میانه (ترکمنستان، تاجیکستان، ازبکستان، قزاقستان، قرقیزستان) به مقاصد هند، چین، پاکستان، امارات با وزن ۸۴ هزار تن نسبت به مدت مشابه سال قبل ۳۶۰ درصد افزایش یافته است.   به گفته او، عمده کالا‌های ترانزیتی حبوبات، گوگرد، مشتقات سوختی بوده که از طریق حمل ریلی و جاده‌ای مبادله شده است.   کیانی اعلام کرد: درمجموع ۱۸۰ هزار تن انواع کالا‌های صادراتی، وارداتی و ترانزیتی در فروردین امسال ازگمرک سرخس مبادله شده است.   بزرگترین گمرک و مرز ریلی خاورمیانه با حجم ۸۰ درصد از کل مبادلات و تبادلات کشور، در سرخس واقع شده است.

دیگر خبرها

  • پیش‌بینی مرتضی افقه از تاثیر انتخابات آمریکا بر بازار ارز/ منتظر این تغییر باشید
  • مجلس آتش‌بیار معرکه است!
  • ۱۶ میلیارد یورو تعهد ارزی ایفا نشده در کدام سیاه چاله اقتصادی مخفی بود؟
  • صادرات ۵۰۰ میلیون دلار اقلام نساجی در سال گذشته
  • صادرات محصولات نساجی به ۴۸۹ میلیون دلار رسید
  • کاهش غیر منتظره نرخ تورم در حوزه پولی یورو /انتظارات بازار و بانک مرکزی اروپا
  • افزایش ۴۷ درصدی صادرات و ترانزیت گمرک سرخس در فروردین
  • همه اختیار‌ها را به رئیس کل بانک مرکزی دادیم؛ اما هنوز در سیاست‌ ارزی دچار مشکل هستیم/ جلسه سومی وجود ندارد؛ تا یکشنبه برای دریافت برنامه ارزی منتظر می‌مانیم
  • روند روبه رشد صادرات خراسان شمالی
  • تحولات خیره کننده حاصل از تلاقی فین تک با مدیریت درآمد شرکت های هواپیمایی