Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری قزوین گفت: میزان اشتغال زنان در استان پایین و ۱۱/۱ درصد است در حالی که این رقم برای مردان در استان ۸۸/۹ درصد است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ صدیقه ربیعی در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعی شاخص، با اشاره به وضعیت زنان استان در زمینه جمعیت، اشتغال و اقتصاد اظهار کرد: دو موضوع مهم نیز وضعیت زنان استان را نشان می‌دهد که شامل نزدیکی شهر قزوین به مرکزیت سیاسی کشور و دیگری سابقه صنعتی و قابلیت‌های دشت قزوین است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: مزایای جغرافیایی و موقعیت اقتصادی و اجتماعی قزوین موجب شده تا شاهد مهاجرت بالا از تمامی نقاط کشور به این استان باشیم و این مهاجرت باعث شده تا تغییراتی را در بافت سنتی و تحول کیفی اندیشه و سبک زندگی در زنان این استان را داشته باشیم.

مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری قزوین گفت: زنان در وضعیتی قرار گیرند که تغییرات اندکی که به وجود آمده در بهبود زندگی آن‌ها با نیازها و آرمان‌هایی که دارند نیز فاصله زیادی داشته باشد.

ربیعی ادامه داد: تعداد جمعیت استان قزوین براساس سرشماری سال ۹۶ نیز یک میلیون و ۲۷۳ هزار و ۷۶۱ نفر است که از این جمعیت ۶۲۳هزار و ۲۶۹ نفر زن هستند.

وی اضافه کرد: بخش عمده جمعیت ساکن در استان قزوین در بین زنان و مردان در مناطق شهری در سن فعالیت ۱۵الی ۶۴ سال قرار دارند که نشان می‌دهد استان قزوین ظرفیت بالایی در نیروی انسانی برای اشتغال دارد.

این مسئول ابراز کرد: سهم استان قزوین در تولید ناخالص ملی براساس آمار سال ۹۲ نیز ۱/۷۵ درصد است که در سال‌های اخیر روند صعودی داشته است که نقش زنان در تولید ناخالص کشور، امری مهم و آشکار است.

مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری قزوین گفت: در سال‌های ۸۵ تا ۹۵ نرخ مشارکت اقتصادی زنان استان روند افزایشی داشته است، بررسی‌ها نشان داده سهم زنان استان در نیروهای شاغلی که فعالیت می‌کنند نیز نرخ پایینی است.

زنان ۴۱درصد از نیروی دستگاه‌های اجرایی استان را تشکیل می‌دهند

وی بیان کرد: میزان اشتغال زنان در استان پایین و ۱۱/۱ درصد است در حالی که این رقم برای مردان در استان ۸۸/۹ درصد است.

ربیعی ادامه داد: ۲۵درصد زنان با تحصیلات عالی، ۹درصد با تحصیلات دیپلم و پیش دانشگاهی، ۲درصد فاقد دیپلم و سیکل متوسطه و متوسطه دوم، ۴درصد متوسطه اول و راهنمایی و ۵ درصد ابتدایی در استان دارای اشتغال هستند.

این مسئول با اشاره به نرخ بیکاری زنان استان براساس سطح سواد عنوان کرد: ابتدایی، پایان ابتدایی و سوادآموزی ۳/۷درصد، مقطع سیکل، اول راهنمایی، پایان راهنمایی و متوسطه اول ۵/۱ درصد، مقطع متوسطه دوم و فاقد مدرک دیپلم ۲/۷ درصد، دیپلم و پیش دانشگاهی ۲۲/۳ درصد و تحصیلات عالیه نیز ۶۴/۸ درصد جمعیت بیکار زنان در استان را به خود اختصاص می‌دهد.

مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری قزوین گفت: اشتغال زنان استان در بخش کشاورزی ۲۲/۳ درصد، صنعت ۲۳/۴ درصد و خدمات ۵۴/۳ درصد است.

وی افزود: تعداد کارکنان دستگاه‌های اجرایی استان ۴۰هزار و ۱۴۶نفر است که از این تعداد ۱۶هزار و ۶۹۱ نفر به بانوان اختصاص دارد که شامل ۴۱درصد است.

ربیعی خاطرنشان کرد: بانوان کارآفرین استان به تفکیک رشته‌هایی که فعالیت می‌کنند نیز شامل ۱۱۵نفر در حوزه صنایع دستی، ۳۲نفر در صنایع تبدیلی، ۲۳نفر در حوزه کشاورزی و دامپروری و صنایع کوچک و متوسط ۷۵نفر، گردشگری ۱۳نفر، بازرگانی ۸نفر و خدماتی ۳۱ نفر است که به طور کلی ۲۹۷ نفر هستند.

۲میلیارد و ۵۷۴ میلیون تومان تسهیلات خود اشتغالی به بانوان سرپرست خانوار پرداخت شد

این مسئول ادامه داد: تعداد کل خانوار استان ۳۹۶هزار و ۴۶۵ نفر است که از این آمار ۱۰/۷۵ درصد زنان سرپرستی خانوار را برعهده دارند که عدد ۴۲هزار و ۶۰۴ نفر هستند.

وی بیان کرد: بیشترین زنان سرپرست خانوار را در گروه‌های سنی بالا داریم که دلایل مختلف تغییرات الگویی جمعیت، تغییرات اجتماعی و فرهنگی، بالا بودن امید به زندگی در زنان و افزایش طلاق و کاهش نرخ ازدواج نیز این موضوع را تحت تاثیر گذاشته است.

ربیعی عنوان کرد: ۷۹۲ نفر از بانوان استان تحت پوشش کمیته امداد و ۱۱۰ نفر از بانوان فعال و سرپرست خانوار هم تحت پوشش بهزیستی هستند.

مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری قزوین گفت: تسهیلاتی که در حوزه خوداشتغالی در استان به بانوان سرپرست خانوار اعطا شد ۱۴۳ مورد بود که بالغ بر ۲میلیارد و ۵۷۴ میلیون تومان است.

این مسئول یادآور شد: در سال گذشته ۱۱میلیارد و ۲۷۸ میلیون تومان تسهیلات اشتغال از سوی کمیته امداد و ۱۰میلیارد و ۴۰۰ میلیون تومان وام کارگشایی به بانوان سرپرست خانوار پرداخت شد.

وی ادامه داد: ۱۷درصد تسهیلات مشاغل خانگی به مردان و ۸۳درصد هم به زنان اختصاص پیدا کرده است؛ ۲۲میلیارد تسهیلات اشتغال روستایی به زنان استان پرداخت شد.

ربیعی بیان کرد: آمار پست‌های مدیریتی در استان ۲هزار و ۵۵مورد است که از این میزان ۸۳/ ۶۸ درصد در اختیار مردان و ۱۶درصد هم در اختیار زنان است.

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۶۶۸۹۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

همایش ملی پیاده‌روی بانوان در قم برگزار می‌شود

 نرجس نیازمند،عضو شورای شهر قم در نشست خبری روسای کمیسیون‌های تخصصی شورای اسلامی شهر قم که در آستانه روز شورا در سالن رضوان شهرداری قم برگزار شد، اظهار داشت: بعد از تشکیل دوره ششم شورای اسلامی شهر، به دنبال مطالبات از سوی اقشار مختلف بانوان جامعه و شهر قم، در ابتدا کمیته بانوان و در اردیبهشت‌ماه سال گذشته کمیسیون زنان و خانواده تشکیل شد.

وی با بیان اینکه قبلاً هیچ موضوع متناسب و متناظر درباره بانوان در شهرداری قم وجود نداشت، افزود: ابتدای امر تشکیل کارگروه‌ها را داشتیم که تمام مواردی که مربوط به حوزه زنان و خانواده است بررسی‌شده و مهم‌ترین سرفصل‌ها مربوط به حوزه شهری پیاده شود.

رئیس کمیسیون زنان و خانواده شورای اسلامی شهر قم با اشاره به عمده فعالیت‌ها در کمیته بانوان و کمیسیون زنان و خانواده تصریح کرد: جوانی جمعیت، حمایت از محافل قرآنی در راستای تربیت دینی فرزندان، حمایت از مشاغل خانگی و تقویت اقتصاد خانواده، ازجمله فعالیت‌هایی بود که در کمیته بانوان و کمیسیون زنان و خانواده انجام شده است.

وی ادامه داد: در راستای ایجاد بازارچه‌های ثابت و موقت سازمان سیما، منظر و فضای سبز شهری ۱۳ بوستان را برای ایجاد فضای بازارچه‌ها معرفی کرده است.

نیازمند با تأکید بر ورزش و اهمیت نشاط اجتماعی، عنوان کرد: در راستای افزایش نشاط اجتماعی ورزش صبحگاهی بانوان راه‌اندازی و فضا‌های بوستان بانوان گسترش یافت.

رئیس کمیسیون زنان و خانواده شورای شهر قم از همایش ملی پیاده‌روی بانوان در ۲۱ اردیبهشت‌ماه خبر داد و گفت: در تلاشیم تا ورزش همگانی را در شهر گسترش دهیم.

منبع:تسنیم

باشگاه خبرنگاران جوان قم قم

دیگر خبرها

  • ببینید | پیام مقاومت به شیوه بانوی فلسطینی
  • «چرم دوزی» اشتغال کهن برای نسل نو
  • پیام مقاومت به شیوه بانوی فلسطینی + فیلم
  • مشارکت زنان روستایی در طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت
  • نقش مهم تعاونی ها در جهش تولید
  • همایش ملی پیاده‌روی بانوان در قم برگزار می‌شود
  • بانوی کارآفرین نظرآبادی
  • ورود زنان به بازی آلومینیوم - پرسپولیس ممنوع شد
  • فوری: ورود زنان به بازی آلومینیوم- پرسپولیس ممنوع شد
  • تجلیل از ۲۹ زوج دهه شصتی در قزوین