Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-05-07@23:03:09 GMT

تاسیس مرکز مشروطه پژوهشی ایران در تبریز

تاریخ انتشار: ۱۵ مرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۶۶۹۰۴۱

تاسیس مرکز مشروطه پژوهشی ایران در تبریز

به گزارش خبرنگار  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از تبریز، قدیمی استاد تاریخ دانشگاه تبریز در مراسم گرامیداشت یکصد و سیزدهمین سالگرد صدور فرمان مشروطیت در خانه مشرطیت تبریز با بیان این مطلب گفت: آن چیزی که ما از مشروطه می‌دانیم، فقط ۲۰ درصد از تاریخ مشروطه است، جنبه‌هایی از مشروطه هستند که جا دارد هزاران هزار پایان نامه و رساله دکتری در این خصوص نوشته شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی اضافه کرد: شهر‌های دیگر نیز در صدد تاسیس مرکز مشروطه پژوهی ایران هستند که این اتفاق باید در تبریز بیفتد.

وی در ادامه با بیان اینکه تاسیس مجلس شورای ملی و قانون گذاری از جمله مزایای حکومت مشروطه بود، گفت: نظام نامه انتخاباتی دوران مشروطه حاصل دهه‌ها شورش و مجاهدت در دوره‌های ناصری و مظفری بود.

استاد تاریخ دانشگاه تبریز با تاکید بر اینکه هنوز به جنبه‌های حقوقی، اجتماعی و سیاسی نظام نامه دوران مشروطه به خوبی پرداخت نشده است، بیان کرد: پس از صدور فرمان مشروطیت مقرر شد مجلس تاسیس شود و بلافاصله تیمی مرکب از برخی رجال آزادیخواه شکل گرفت.

وی با اشاره به اینکه نظام نامه دوران مشروطیت طی ۲۶ روز و با اقتباس از نظام نامه فرانسه و بلژیک تهیه شد، اظهار کرد: این نظام نامه اولین قانون موضوعه جدید در ایران بود که راه را برای استقرار مجلس و تدوین قانون اساسی هموار می‌کرد و در آن به شرایط اختصاصی رای دهندگان، انتخاب شوندگان، تعداد وکلای ایالات و ولایت‌ها در مجلس شورای ملی نیز اشاره شده بود.

وی اضافه کرد: در این نظام نامه تعداد نمایندگان تهران ۶۰ نفر، ایالات و ولایت‌های دیگر، شش نفر و آذربایجان ۱۲ نفر بودند، با توجه به یکسان بودن جمعیت تبریز و تهران در آن دوره که به حدود ۲۵۰ نفر می‌رسید، کم بودن تعداد نمایندگان تبریز در مقایسه با تهران، اعتراض تعدادی را به دنبال داشت.

قدیمی گفت: این اعتراض در حالی بود که انتخاب تعداد نمایندگان بیشتر برای تهران هوشمندانه و برای تشکیل هر چه سریعتر مجلس شورای ملی بود؛ چرا که تعدادی از جریان‌های استبدادی هر آن منتظر برچیدن مشروطه بودند، بعد‌ها تعداد نمایندگان تهران نیز کمتر شد.

وی با بیان اینکه نظام نامه دوران مشروطه طبقاتی و صنفی بود، افزود: مجلس شورای ملی یکی از ساده‌ترین و ممتازترین مجالس ایران بود که نمایندگانی از شش طبقه جامعه شامل شاهزادگان، علما، اعیان و اشراف، ملاکین، تجار و اصناف می‌توانستند وارد آن شوند.

وی افزود: طبقاتی بودن نظام‌نامه دوران مشروطه باعث شد بسیاری از جمعیت ایران از انتخابات کنار بروند که البته این نظام‌نامه تا سقوط قاجاری‌ها چندین بار تغییر یافت، با توجه به ظرفیت زمانه و آن دوره چاره‌ای جز در پیش گرفتن برگزاری طبقاتی انتخابات وجود نداشت.

استاد تاریخ دانشگاه تبریز با بیان اینکه تبریز دومین شهر ایران بود که انتخابات در آن برگزار شد، گفت: این انتخابات با اتکا به نهاد ملی و مدنی که اصناف و بازاریان تحت عنوان انجمن تبریز آن را هدایت می‌کردند و بعد‌ها به انجمن ایالتی تغییر نام داد، برگزار شد و جریان نوگرایی مشروطه‌خواهی ایران مدیون این انجمن است.

وی در پایان افزود: با وجود اینکه هنوز راه و چاه تقلب در انتخابات را یاد نگرفته بودند، تغییراتی در فهرست نهایی انتخابات انجام و برخی مصلحت‌هایی هم حاکم شد، اما افرادی همچون عبدالرحیم طالبوف و تقی‌زاده رای آوردند.

 

انتهای پیام/ش

مرکز مشروطه پژوهشی ایران در تبریز تاسیس می شود

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: جوانان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۶۶۹۰۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کانون موسیقی نواحی تشکیل می‌شود/ معرفی مدیر هماهنگی

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از خانه موسیقی، هیات‌مدیره خانه موسیقی ایران بعد از چندین جلسه بحث و بررسی در مورد چگونگی تاسیس کانون موسیقی نواحی رای به تشکیل این کانون داد.

بر این اساس مقرر شد از اعضای هیات‌موسس این کانون که متشکل از هنرمندان و نمایندگانی از نواحی مختلف ایران هستند جهت همکاری و همفکری دعوت به عمل آید.

همچنین پیمان بزرگ‌نیا عضو کانون پژوهشگران خانه موسیقی نیز به عنوان مسؤول هماهنگی تاسیس این کانون از سوی مدیرعامل معرفی شد.

کد خبر 6097621 علیرضا سعیدی

دیگر خبرها

  • خون رنگین زرگر‌ها در نظام مالیاتی ایران/ یک کارمند بیشتر از طلا فروش مالیات می‌دهد!
  • امضای تفاهم‌نامه دانشگاه آزاد تبریز با یک واحد صنعتی
  • احزاب آذربایجان‌ شرقی لیست‌های انتخاباتی خود را اعلام کردند
  • اصلاح قانون تاسیس مدارس غیردولتی گرفتن مجوز برای مسئولان را محدود می‌کند
  • فهرست «ایران متحد» برای انتخابات دور دوم مجلس منتشر شد
  • کانون موسیقی نواحی تشکیل می‌شود/ معرفی مدیر هماهنگی
  • امضای تفاهم‌نامه همکاری‌ میان کاخ گلستان و پژوهشگاه میراث فرهنگی
  • امضای تفاهم‌نامه همکاری دانشگاه آزاد کرمانشاه با شرکت بهره‌برداری نفت و گاز غرب
  • دانشگاه تبریز در رتبه‌بندی آسیایی تایمز در جایگاه ۱۲۱ دانشگاه‌های آسیا قرار گرفت
  • بازار انتخابات در تبریز داغ شد/ اوج هیجان در ستادهای تبلیغاتی