Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان،  محمود حجتی وزیر جهاد کشاورزی در چهارمین جشنواره معرفی ارقام گیاهی با بیان اینکه اهمیت بحث امنیت غذایی روز به روز برای دولت‌ها و ملت‌ها بیشتر می‌شود، اظهار کرد: به خصوص برای کشور ما که شرایط خاصی دارد این مساله بسیار مهم است و اهمیت موضوع را چندین برابر می‌کند و حساسیت آن را بالا می‌برد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حجتی با اشاره به محدودیت‌های اقلیمی کشور گفت: به ویژه از نظر آب ما محدودیت فوق العاده‌ای داریم ضمن اینکه مسائل سیاسی و فشار دولت‌های سلطه گر بر کشور ما زیاد شده است.

وزیر جهاد کشاورزی ادامه داد: بار‌ها از افراد مختلف و کسانی که خود را اقتصاددان می‌دانند شنیده ایم که چه نیازی است کالا‌های کشاورزی در داخل کشور تامین شود و ما می‌توانیم این محصولات را از خارج وارد کنیم. بنده در جلسه آخری که در مجلس شورای اسلامی حضور داشتم  به این مساله اشاره کردم ببینید دنیا با غذا چگونه برخورد می‌کند، کشور‌های توسعه یافته صنعتی و آمریکا چگونه با این مساله برخورد می‌کنند.

حجتی افزود: آمریکا تلاش دارد همه نیاز غذایی خود را در داخل کشورش تامین کند و حتی به قیمت از بین بردن محیط زیست خود این کار را انجام می‌دهد. با اینکه این کشور هیچ مشکل ارزی و یا محدودیت منابع پایه  ندارد یا مثلا کشوری مانند ژاپن علیرغم تمام ارتباطات مطلوب بین المللی و با اینکه در دوره پساصنعت قرار دارد به بحث امنیت غذایی اهمیت ویژه‌ای می‌دهد.

وی ادامه داد: به عنوان مثال این کشور بر اساس برخی قرارداد‌ها و پیمان هایش مجبور است برنج را که غذای اصلی این کشور است وارد کند با این حال تلاش می‌کند این محصول را در داخل کشورش علیرغم تمام محدودیت‌هایی که از نظر زمین  آنجا وجود دارد تولید کند و هم اکنون ضریب خوداتکایی آن‌ها در زمینه تولید برنج بین ۹۰ تا ۹۱ درصد است. ضمن اینکه برنج‌های وارداتی را به سازمان‌های بین المللی امدادی پناهندگان تحویل می‌دهد.

بیشتر بخوانید: رشد ۱۰ درصدی خرید تضمینی کلزا/ برداشت کلزا به روز‌های پایانی خود رسیده است

ترکیه سالانه حدود ۱۷ میلیارد دلار به بخش کشاورزی یارانه می‌دهد

وزیر جهاد کشاورزی در ادامه با اشاره به اینکه کشوری مانند ترکیه تولید ۱۵ تا ۱۷ میلیارد دلار به بخش کشاورزی خود یارانه می‌دهد تا بتواند این بخش را سرپا نگه دارد، گفت: دنیا اینگونه با بخش کشاورزی و تولید خود برخورد می‌کند و کشور‌های جهان صد‌ها میلیارد دلار یارانه به این بخش می‌دهد و از آن حمایت می‌کند.

وی تصریح کرد: متاسفانه برخی تصمیم سازان و تصمیم گیران ما علیرغم این مسائل از واردات سخن می‌گویند.

حجتی با اشاره به اینکه ما قیمت دلار را در کشور به زحمت پایین نگه داشته ایم، گفت: محصولی را که با این دلار که به صورت کاذب و حمایتی قیمت آن را پایین نگه داشته ایم وارد کشور می‌کنیم و سپس این محصول را با کالایی که کشاورز در داخل با سختی تولید می‌کند مقایسه می‌کنیم زمانی هم که این مقایسه برابر نباشد شروع به سر و صدا می‌کنیم بدون اینکه به تمام زوایای ماجرا توجه کرده باشیم.

وی با اشاره به محدودیت صادرات برخی محصولات گفت: ما اعلام کردیم به جای ممنوع کردن صادرات محصول کشاورزی که منجر به سرکوب و نوسان قیمت می‌شود عوارض صادراتی برای آن وضع شود.

تحریم قیمت تمام شده غذا را برای مردم افزایش داده است / سه میلیون تن کالا در بندر امام موجود است

وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه کشور‌های غربی شعار می‌دهند محصولاتی مانند مواد غذایی تحریم نمی‌شوند، گفت: این مساله صحت ندارد، وقتی نمی‌توانیم ارز را مبادله و غذا را تامین کنیم یعنی تحریم هستیم. همین مبادله‌های ارزی، هزینه‌های گزافی را به کشور و قیمت تمام شده غذای مردم تحمیل می‌کند.

حجتی تصریح کرد: علی‌رغم همه محدودیت‌ها ما در تامین مشکلی نداشتیم و وضعیت مان از هر مقطعی بهتر است. در حال حاضر فقط سه میلیون تن کالا در بندر امام خمینی (ره) داریم و بیشترین وابستگی ما در بحث روغن و نهاده‌های دامی است که این محصولات  به وفور در کشور وجود دارد.

وی خطاب به کسانی که کالا‌های وارداتی را با تولیدات داخل مقایسه می‌کنند، گفت: هر زمان که شما با عرق جبین ارز تولید کردید، می‌توانید بروید با آن ارز کالا وارد کشور کنید نه اینکه نفت را که سرمایه نسل‌های آینده است بفروشید دلار حاصل از آن را قیمت گذاری کنید و بعد محصولی را که در کشور مبدا نیز مورد حمایت قرار گرفته و یارانه دریافت کرده وارد کنید و با محصول داخلی مورد مقایسه قرار دهید.

وزیر جهاد کشاورزی در بخش دیگری از سخنان خود خطاب به رئیس موسسه تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی و روسای شرکت‌های دانش بنیان، محققان و سایر حاضر در جمع با اشاره به رونمایی از ارقام جدید گیاهی اظهار کرد: بار ما با این شیوه به منزل نمی‌رسد و باید روش‌های مان را تغییر دهیم، این کار‌ها در برابر اقداماتی که باید انجام دهیم عددی نیست.

وی خطاب به این افراد تاکید کرد: دنبال پول نباشید، در این قرارداد‌ها دنبال مشارکت باشید. ارزش مشارکت بیشتر است کل پول‌هایی که از این قرارداد‌ها به دست می‌آورید در برابر پولی که دولت می‌دهد عددی نیست.

وی ادامه داد: به هر محقق اعلام کنید می‌تواند از امکانات و دارایی‌های ما استفاده کند و نتیجه کار برای خودش باشد و سپس آن را ببرد، در بازار بفروشد از این تنگ نظری‌ها دست بردارید این به نفع کشور است.

حجتی با بیان اینکه آیا ظرفیت علمی کشور همین قدر است، گفت: باید با دنیا در تعامل باشید. بیشتر این مسیر‌هایی را که ما در حال طی کردن هستیم یا می‌خواهیم طی کنیم، دنیا طی کرده است؛ بنابراین به هر شکل ممکن مستقیم یا غیرمستقیم باید با دنیا در تعامل باشیم.

وی با بیان اینکه مدام کارهایمان از صفر و نیمه صفر شروع می‌کنیم، گفت: بار‌ها پیش آمده محققی در یک شهر کاری را شروع کرده، در شهر دیگر محقق دیگری آن را از صفر شروع می‌کند در حالی که کار محقق قبلی نیمه تمام مانده است. نباید شرایط اینگونه باشد.

وزیر جهاد کشاورزی از رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی انتقاد کرد و گفت: باید از همه ظرفیت‌ها برای انتقال دانش به بخش کشاورزی استفاده کنیم و ظرفیت‌های کشور ما بسیار بیشتر از این است ضمن اینکه از متخصصان ایرانی در داخل و خارج از کشور می‌توانیم در این زمینه بهره ببریم.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: وزارت جهاد کشاورزی کشاورزان واردات

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۶۷۲۰۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دبیر جدید اتحادیه تولید و صادرات: مرکز «پوشاک استوک» منطقه شدیم

سیاست شکست خورده ممنوعیت واردات پوشاک، نه تنها ایران را به بستری مناسب برای قاچاقچیان این کالا تبدیل کرده است؛ بلکه طبق جدیدترین اظهارنظر فعالان صنعت پوشاک، ایران تبدیل به مرکز کالا‌های استوک منطقه شده است.
 
به گزارش اکو ایران؛ با تشدید تحریم‌های ایران در اوایل سال ۱۳۹۷ دولت واردات پوشاک را همچون بسیاری از اقلام وارداتی دیگر ممنوع کرد. بدین ترتیب واردات رسمی به نفع قاچاق کنار کشید. موضوعی که همواره مورد نقد فعالان صنعت نساجی و پوشاک بود.
 
اخیرا نمایندگان بخش‌خصوصی در اتاق بازرگانی تهران به چالش‌های صنعت نساجی و پوشاک پرداختند. طبق اظهارات فعالان این صنعت، موضوع تخصیص و بازگشت ارز صادراتی، قاچاق به‌ویژه قاچاق پوشاک استوک از جمله مهمترین چالش‌های این روز‌های آنهاست.
 
هرویک یاریجانیان، رئیس کمیسیون صنعت و معدن اتاق تهران گفت: با وجود گذشت یک ماه از سال جدید، هنوز همه صنایع درگیر بلاتکلیفی هستند. ما نمی‌دانیم قیمت ارز در روز‌ها و ماه‌های آتی چه روندی را طی خواهد کرد و این یعنی نمی‌توانیم برای ورود به بازار‌های بین‌المللی و فعالیت در آن برنامه‌ریزی داشته باشیم. بی‌ثباتی طی سال‌های اخیر باعث شده است که ما متاسفانه از تمام بازار‌های بین‌المللی دور بمانیم.
 
مهدی پورقاضی، عضو سابق هیات نمایندگان اتاق تهران نیز گفت: آنچه صنایع را رنج می‌دهد، این است که سیاست‌های پولی و بانکی و ارزی است که بانک مرکزی و دولت به کار می‌گیرند همان سیاست‌هایی است که سال‌ها به کار برده شده و نتایجش هم معلوم است. برای مثال اصرار دارند که نرخ دستوری پایینی برای ارز اعلام کنند و از این طریق به افراد و گروه‌های خاص ارز ارزان بدهند.
 
امین مقدم، عضو هیات نمایندگان اتاق تهران به مشکلات موجود در حوزه نقل‌وانتقال پول، مبادلات ارزی و بازگشت ارز صادراتی سخن گفت و خواستار رفع آن‌ها شد.
 
طبق گزارش اتاق بازرگانی تهران، تراز صنعت نساجی در سال ۱۴۰۲ نسبت به سال قبل از آن ۳ برابر منفی شده در حالی که حدود ۸۰درصد کالا‌های ما در کشور در حال تولید است.
 
مسعود شاه‌بختی، بازرس اتحادیه تولید و صادرات نساجی و پوشاک گفت: جهش تولید در صنعت نساجی و به طور کلی دیگر صنایع اتفاق نمی‌افتد مگر اینکه سیاست‌های بانکی ما اصلاح شود. در حال حاضر بسیاری از کشور‌ها از ما تقاضای کالا دارند، اما همکاران ما در این صنعت به دلیل تحریم‌های بانکی و مشکلات ارزی قادر به صادرات کالا نیستند.
 
سعید جلالی قدیری، دبیر جدید اتحادیه تولید و صادرات صنایع نساجی و پوشاک ایران در این نشست با نقد از وضع موجود گفت: مساله اول ما تخصیص ارز و مساله دیگر قاچاق است. در مورد تخصیص ارز شفافیت وجود ندارد و همه اعم از صراف و ترخیص‌کار از رانت‌های موجود استفاده می‌کنند.
 
او افزود: در مورد قاچاق هم با وجود ممنوعیت واردات پوشاک که ما مخالف آن هستیم؛ ما اکنون مرکز توزیع کالای استوک در منطقه شده‌ایم. پنج سال است تلاش می‌کنیم بگوییم قاچاق بد است. ما نباید واردات را ممنوع کنیم و ممنوعیت واردات مشکلی از ما حل نخواهد کرد. قدیری تاکید کرد: ما در صادرات پوشاک و نساجی مزیت داریم؛ اما اینکه با چه مدلی جلو برویم مهم است.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • دبیر جدید اتحادیه تولید و صادرات: مرکز «پوشاک استوک» منطقه شدیم
  • مرکز «پوشاک استوک» منطقه شدیم
  • واردات میوه های گرمسیری زمینه رشد تجارت خارجی را فراهم می کند
  • جلوگیری از واردات واکسن‌های دامی دارای مشابه داخلی
  • آغاز واردات میوه های گرمسیری از مرز باشماق مریوان
  • آیا سیل امارات عاملی برای گرانی کالا‌های وارداتی می‌شود؟
  • آیا سیل امارات عاملی برای گرانی کالاهای وارداتی می‌شود؟ 
  • آغاز واردات میوه‌های گرمسیری از مرز باشماق مریوان
  • نظارت میدانی رئیس قوه قضائیه در بازدید از بندر شهید رجایی
  • ◄ واردات لوکوموتیو آری یا خیر؟