Web Analytics Made Easy - Statcounter

آیت‌الله علوی بروجردی با بیان اینکه یکی از آسیب‌های جدی در حوزه خبرنگاری، نگاه حزبی و جناحی به خبر است، گفت: بسیاری از حزب بازی ها و باندبازی‌ها، ارزش‌های انقلابی را از بین برد و به جامعه دینی لطمه زد.

به گزارش ایسنا، آیت‌الله سیدجواد علوی بروجردی در دیدار جمعی از خبرنگاران با وی در آستانه روز خبرنگار عنوان کرد: بین مرجعیت و اصحاب رسانه، نقاط مشترکی وجود دارد؛ هردو همواره در کنار مردم بوده‌اند و از مردم سخن گفته‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مرجعیت در کنار مردم، زنده است، جامعه همچون آب و مرجع همچون ماهی است که در این آب، به حیات خود ادامه می دهد، بدون مردم، مرجعیت معنایی ندارد.

وی اظهار کرد: خبرنگاران نیز کارشان، در کنار مردم با ارزش است، آنها زخم‌های جامعه را نشان می‌دهند و بر روی آن مرهم می‌گذارند و دردهای مردم را به گوش مسئولان می رسانند.

این مرجع تقلید بیان کرد: مرجعیت و خبرنگاران هر دو کمبودها را می‌بینند و دیده‌بانان جامعه هستند، پس اصحاب رسانه به ارزش و اهمیت کار خود آگاه باشند و آن را به بهترین نحو انجام دهند.

وی خاطرنشان کرد: در طول جنگ های مختلف، خبرنگاران زیادی که وقایع جنگ را ثبت می کردند و جهان را نسبت به این حقایق آگاه می‌کردند، کشته شدند، زیرا می‌خواستند در کنار مردم باشند و از آنها در برابر قدرت های بزرگ دفاع کنند.

آیت‌الله علوی بروجردی گفت: در جنگ ویتنام، آمریکائی‌ها، ظلم و ستم بیشماری علیه مردم روا داشتند و حتی مزارع آن ها را از میان می‌بردند و نیروهای غیر نظامی را به بدترین شکل شکنجه می‌دادند و مردم را می‌کشتند.

وی افزود: خبرنگاران زیادی، فجایع جنگ در ویتنام را به تصویر کشیدند و همین امر موجب عقب نشینی مفتضاحانه آمریکائی‌ها شد، زیرا می دیدند خبرنگاران چگونه با بیان حقیقت، آبروی شان را در این جنگ نابرابر بردند.

این مرجع تقلید شیعه اظهار کرد: شغل خبرنگاری گاهی با خطرات زیادی همراه و جان افراد به مخاطره می افتد، زیرا قدرت‌های بزرگ نمی‌توانند برملا شدن حقایق را تحمل کنند به همین دلیل، صدای حق گوی خبرنگاران را خاموش می کردند.

وی بیان کرد: مرجعیت نیز در طول تاریخ با خطرات زیادی مواجه شده و حتی در عصر مشروطه تعدادی از روحانیون را از میان بردند، چرا که آن ها در کنار مردم بودند، این هم از اشتراکات مهم میان مرجعیت و خبرنگاری است.

آیت‌الله علوی بروجردی اظهار کرد: دو رکن مهم، بر اساس گفته مسشترقین در بقای شیعه پس از ۱۴۰۰ سال، عاشورا و مرجعیت است، اگر چه بیش از ۷۰ سال، نام بردن، از امام علی(ع) و نسبت داشتن با او جرم شناخته می‌شد و در منبرها او را لعن می‌کردند، اما امروز نام علی(ع) را در بسیاری از نقاط جهان می‌شنویم.

وی اظهار کرد: مرجعیت، در صیانت از تشیع کوشیده است، کسانی که می‌خواهند تفکر شیعه را از بین ببرند، کار سختی را در پیش گرفته‌اند، چرا که مرجعیت در کنار مردم زنده است.

این مرجع تقلید عنوان کرد: اینکه ناصرالدین شاه با یک فتوا، جرات نداشته باشد در درون خانه‌اش، قلیان بکشد نشان از زنده بودن مرجعیت است، به همین دلیل، انگلیسی‌ها وقتی نفوذ و تاثیر مرجعیت را در جامعه دیدند، در صدد تخریب چهره حوزه و مرجعیت برآمدند.

وی گفت: یکی از نقاط مشترک مرجعیت و خبرنگاری، نظارت است، حضور خبرنگاران در جامعه یک نظارت جمعی را نشان می‌دهد، همان گونه که مرجعیت نیز نقش مهمی در مقابله با فساد و معضلات دارد و ناظری در جامعه دینی به شمار می‌رود.

آیت الله علوی بروجردی افزود: اگر امروز وظیفه خبرنگاری به خوبی در جامعه انجام می‌شد بسیاری از افراد جرات فساد و اختلاس و بر هم زدن معیشت مردم را نداشتند، اینکه وزیری و یا مسئولی یکی از آشنایان خود را برای مسئولیتی تعیین و یا امکاناتی ویژه برای افراد سفارش شده فراهم کند و یا مسیری را برای فساد و اختلاس به وجود بیاورد، پذیرفته نیست و خبرنگاران باید به روشنگری بپردازند.

این مرجع تقلید شیعه با بیان اینکه اختلاس های بزرگ توسط خبرنگاران برملا شد، تاکید کرد: البته خبرنگار باید با مدارک موثق و مطالب پخته به انتشار اخبار بپردازد تا مبادا آبروی فردی بدون علت و با افترا از بین برود، خبرنگار در ایجاد جامعه سالم نقش مهمی دارد.

وی اظهار کرد: اختلاس و سوء استفاده های بزرگ و کلان در شان جامعه دینی نیست، امام صادق(ع) فرمود که شیعیان، زینت ما باشند؛ نباید کاری کنیم که مایه سرافکندگی باشیم.

آیت‌الله علوی بروجردی عنوان کرد: امروز نمی‌توان درب ها را به روی دنیا و پیشرفت آن بست، فضای مجازی با آن که آسیب‌های فراوانی دارد اما می توان ما مدیریت صحیح و ورود به موقع افراد مومن در این فضا، به ابزار خوبی تبدیل شود.

وی بیان کرد: مگر توانستیم جلوی رادیو و تلویزیون را در دوران گذشته بگیریم، امروز نیز نمی توان جلوی این ابزارها را گرفت، زیرا مخاطبان زیادی دارند، وقتی یک مطلب اخلاقی و دینی در فضای مجازی، میلیون‌ها مخاطب دارد به معنای این است که مخاطبین آگاه فراوان هستند.

این مرجع تقلید شیعه گفت: یکی از آسیب‌های جدی در حوزه خبرنگاری، نگاه حزبی و جناحی به خبر است، بسیاری از حزب بازی‌ها و باندبازی‌ها، ارزش‌های انقلابی را از بین برد و به جامعه دینی، لطمه زد.

وی بیان کرد: گاهی با نگرش حزبی و جناحی، به طرفداری بی‌مورد از افرادی می‌پردازیم که اشتباهاتی کرده‌اند اما هم حزب ما هستند، گاهی نیز جناح مخالفمان است و ما وصله‌ای به او می‌چسبانیم تا آبرویش برود در حالی که خطایی مرتکب نشده است؛ در خبر باید بی‌طرف و به دنبال حق بود.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: روز خبرنگار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۶۷۴۴۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رئیسی: همه دختران ایران عزیز را دوست دارم

آفتاب‌‌نیوز :

رئیس جمهور در مراسم گرامیداشت روز دختر، گفت: به برکت نام فاطمه معصومه روز دختر مبارک باد، از برگزار کنندکان این نشست باشکوه تشکر می‌کنم. به وجود شما دختران افتحار می‌کنیم. 

وی افزود: دختران عزیز، شما معلمان و استادان دانشگاه و صاحبان اندیشه فردا برای جامعه و آینده سازان کشور هستید. شما دختران سرمایه بزرگ برای خانواده، شهر استان و کشور هستید و ما قدر شما را می دانیم.

رئیس جمهور گفت: دختر هدیه خداوند است. شما هدیه های الهی هستید و ما به شما به عنوان هدیه های گرانقدر پروردگار نگاه می کنیم. ما نه نگاه مغرب زمین را در مورد زن و دختر قبول داریم که یک نگاه ابزاری است و نه ان نگاهی که می خواهد زن را از جامعه و نقش افرینی جدا کند. دختران ما می توانند همسران و مادران ارزشمند باشند و هم میتوانند در عرصه اجتماع نقش افرین باشند.

وی افزود: دختران حقیقتاً معلمان، استادان دانشگاه، صاحبان اندیشه برای جامعه و آینده سازان کشور هستند. دختران سرمایه بزرگ برای شهر و کشور هستند و ما قدر دختران را می‌دانیم.

رئیسی ادامه داد: دیروز در مراسم قدردانی از مدال‌آوران ورزشی، تعداد قابل توجهی از دختران ورزشکار را دیدیم که با ایستادن بر سکوهای قهرمانی جهانی برای کشور افتخارآفرینی کردند و از سوی دیگر تعداد بی‌شماری زن و دختر داریم که در عرصه‌های معلمی، استاد دانشگاهی، مخترع، مدیر و غیره مشغول فعالیت هستند؛ دختران امروز آینده‌سازان فردای کشور هستند و لازم می‌دانم از مربیان و معلمان شما صمیمانه قدردانی کنم.

وی افزود: امروز فقط به شکل نمادین روز دختر نامگذاری شده و باید همه روزها و هفته‌ها و ماه‌ها را روز دختران بدانیم و قدردان زنان و دختران باشیم، همچنان که پیامبر، امامان و پیشوایان ما و شهدای عالی‌قدر ما اینگونه عمل کردند و باید ایشان را الگوی خود قرار دهیم.

رئیس جمهور با اظهار امیدواری نسبت به اینکه کشوری که به نام قرآن و دین و به نام حضرت فاطمه معصومه تلاش کرده پرچم دین را برافرازد، بتواند در عرصه‌های مختلف پیشرفت کند و آینده را به دست شما دختران و جوانان ایران اسلامی پرافتخار رقم بزند، گفت: ما هم به عنوان دولت در خدمت شما هستیم و به خدمتگزاری به شما افتخار می‌کنیم.

رئیسی تاکید کرد: از همین جا روز دختر را به همه شما و به همه دختران ایران زمین تبریک می‌گویم و به اینجا آمدم تا بگویم دختر یعنی عاطفه، احساس، رحمت الهی، مایه افتخار و وجودی ذی‌قیمت و دوست‌داشتنی و با همه وجود می‌گویم که همه دختران ایران عزیز را دوست دارم.

منبع: خبرگزاری فارس

دیگر خبرها

  • ۴ سال سرنوشت کشور را به دست افراد اصلح بسپاریم
  • ویژگی بارز «آیت‌الله لاری» جلوگیری از رواج منکرات در جامعه بود
  • آیت‌الله جنتی: بیداری جوانان غربی و انزجار آن‌ها از اسراییل قابل پیش‌بینی بود
  • رئیسی: همه دختران ایران عزیز را دوست دارم
  • مواجهه غرب با دانشگاهیان معترض نمایش بی‌اعتباری ادعاهایشان است
  • بیداری جوانان غربی و انزجار آن‌ها از اسراییل قابل پیش‌بینی بود
  • رئیسی: نگاه ما به زنان همان نگاه اسلام است
  • رئیسی: از قیمت کالاها مطلع هستم /موشک جواب موشک است/عضو گروه و حزبی نیستم /ابربدهکاران بانکی که پچ‌پچ جلسات و محافل بود را علنی کردیم
  • چرا کمتر شاهد خبرنگاری تحقیقی و پژوهشی هستیم؟
  • نگاه واقع‌گرایانه به آسیب‌های اجتماعی داشته باشید/ مسئولان منفعل توبیخ می‌شوند