Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس کل بانک مرکزی به تصویب حذف چهار صفر از پول ملی واکنش نشان داد و گفت: حذف ۴ صفر از پول ملی بر رشد تورم تاثیری ندارد.

به گزارش مشرق، عبدالناصر همتی در حاشیه نشست کمیسیون اقتصادی با دستور کار بررسی حذف ۴ صفر از پول ملی در جمع خبرنگاران، با بیان اینکه حذف ۴ صفر از پول ملی تأثیری بر تورم ندارد، گفت: در حال حاضر ۷ میلیارد قطعه اسکناس در کشور موجود است که با تبدیل ریال به تومان این رقم به ۳ میلیارد قطعه کاهش می‌یابد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 بیشتر بخوانید: موافقین و مخالفین حذف صفر از پول چه نظری دارند؟

وی افزود: لایحه حذف ۴ صفر از پول ملی ۷ ماه پیش توسط بانک مرکزی به دولت ارائه شد و پس از بحث و بررسی نهایتاً به تصویب رسید.

رئیس کل بانک مرکزی در تشریح دلیل دولت برای تصویب حذف ۴ صفر از پول ملی، گفت: حذف ۴ صفر از پول ملی پاسخ به عرف است و بانک مرکزی درصدد است با تحقق این امر آنچه را میان مردم رایج است عملیاتی کند، در واقع در حال حاضر ریال در زندگی روزمره مردم استفاده چندانی نمی‌شود و مردم همواره از واحد تومان در مبادلات خود استفاده می‌کنند، به همین دلیل دولت تصمیم گرفت واحد پول ملی به تومان تغییر یابد تا پاسخی به آنچه در جامعه در جریان است، داده شود.

وی افزود: با تبدیل ریال به تومان، ۱۰ هزار ریال، یک تومان می‌شود.

 ۷۰۰ میلیون اسکناس سالانه امحاء و چاپ مجدد می‌شود 

عضو دولت دوازدهم با اشاره به صحبت‌های خود در کمیسیون اقتصادی گفت: اقتصاددانان و کارشناسان مطالب مهمی پیرامون حذف ۴ صفر از پول ملی مطرح کردند که تمامی آن‌ها درست و به جا است، اما نیاز است نکاتی در این رابطه تشریح شود؛ حذف ۴ صفر برای دولت هزینه‌ای ندارد چرا که هر ساله ۷۰۰ میلیون اسکناس امحاء و چاپ مجدد می‌شود.

همتی افزود: در حال حاضر ۷ میلیارد قطعه اسکناس در کشور موجود است که با تبدیل ریال به تومان این رقم به ۳ میلیارد قطعه کاهش می‌یابد بنابراین هزینه‌های امحاء و چاپ را می‌توان برای چاپ پول جدید استفاده کرد.

 مسکوکات در کشور از رده خارج شده است 

رئیس بانک مرکزی گفت: در حال حاضر مسکوکات در کشور از رده خارج شده است، به گونه‌ای که ضرب سکه ۵۰۰ تومانی که بالاترین سکه موجود در کشور است حدود ۸۲۰ تومان هزینه دارد بنابراین در حال حاضر هر چه سکه ضرب می‌شود از دور خارج شده و ذوب می‌شود تا در سایر موارد استفاده شود.

وی افزود: در حال حاضر رابطه ریال با ارز خارجی ۰.۰۰۰۰۰۸ است که در هیچ کشوری رابطه پول ملی با دلار اینگونه نیست. ما باید شکل ظاهری پول و رابطه ریال با دلار را اصلاح کنیم که با حذف ۴ صفر این امر محقق می‌شود.

همتی با تأکید بر اینکه باید از چاپ و امحای بیش از اندازه اسکناس جلوگیری شود، گفت: حذف ۴ صفر از پول ملی پاسخی به افکار عمومی است، در حال حاضر هیچ فردی به چک پول ۵۰ هزار تومانی که بالاترین اسکناس کشور است ۵۰۰ هزار ریال نمی‌گوید.

این عضو دولت دوازدهم درباره صحبت‌های برخی کارشناسان مبنی بر اینکه حذف ۴ صفر تأثیری بر تورم نداشته و در حال حاضر اولویت کشور نیست، افزود: حذف ۴ صفر از پول ملی تأثیری بر تورم ندارد و اولویت ما نبوده، اما جزو کارهای بانک مرکزی است.

همتی با بیان اینکه اصلاح ساختار بانکی شروع شده است، گفت: در حال حاضر ناترازی بانک‌ها در حال اصلاح است و اقدامات مربوط به ادغام بانک‌های وابسته به نیروهای مسلح در حال انجام است از سوی دیگر اقدامات مهمی برای ثبات بازار ارز انجام می‌شود؛ کنترل واردات و بهینه کردن تخصیص ارز از جمله ضرورت‌ها است که بانک مرکزی آن‌ها را به درستی پیگیری می‌کند.

 شرایط کنونی زمان مناسبی برای حذف ۴ صفر از پول ملی است 

رئیس بانک مرکزی با بیان اینکه شرایط کنونی زمان مناسبی برای حذف ۴ صفر از پول ملی است، افزود: از سال ۱۳۵۰ تا امروز ارزش پول ملی ایران ۳ هزار و ۵۰۰ برابر کاهش یافته است در حالی که بالاترین پول ما در آن زمان که هزار تومان بود در حال حاضر به ۵۰ هزار تومان افزایش یافته است.

همتی حذف ۴ صفر از پول ملی را پاسخی به انتظار مردم دانست و گفت: با تبدیل ریال به تومان مردم راحت‌تر می‌توانند مبادلات خود را انجام دهند.

 حذف ۴ صفر از پول ملی به تصویب مجلس نیاز دارد 

وی افزود: حذف ۴ صفر از پول ملی در حال حاضر تنها در دولت تصویب شده است و نیاز به تصویب مجلس دارد، اگر نمایندگان به این تقاضای عمومی و بانک مرکزی پاسخ دهند ما آن را اجرایی می‌کنیم، در غیر این صورت روال موجود ادامه داده می‌شود.

رئیس کل بانک مرکزی گفت: در یک دوره گذار دو ساله ریال به تومان تبدیل شود و ریال و تومان همزمان در کشور موجود است تا مردم با مشکل روبه رو نشوند ریال به تدریج از گردش‌های مالی حذف شده و تومان جایگزین ریال می‌شود.

منبع: خبرگزاری صدا و سیما

منبع: مشرق

کلیدواژه: دادگاه نجفی بازار سکه و ارز اخبار خودرو نفتکش انگلیسی بانک مرکزی کاهش ارزش پول ملی حذف چهار صفر از پول ملی عبدالناصر همتی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۶۷۵۹۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تدوام روند نزولی نرخ تورم

آخرین آمارهای بانک مرکزی نشان می‌دهد رشد حجم پول به عنوان شاخص سنجش انتظارات تورمی، در زمستان ۱۴۰۲ به کمترین رقم از خرداد ۹۷ تا کنون رسیده است.

به گزارش مشرق، آمارهای بانک مرکزی از شاخص های پولی حاکی از آن است که رشد حجم پول در زمستان سال گذشته به کمتر از ۲۵ درصد رسید.

شاخص رشد حجم پول، یکی از معیارهای سنجش انتظارات تورمی در جامعه به شمار می‌رود. در شرایطی که جامعه انتظار افزایش تورم را داشته باشد، افراد با هجوم به بازار دارایی‌ها و خرید کالاهای سرمایه‌ای نظیر طلا، ارز و ...، تلاش می‌کنند سرمایه‌های خود را از تورم حفظ کنند. این اقدام با تبدیل شبه پول به پول، باعث افزایش سریع حجم پول می‌شود و سهم پول به عنوان بخش سیال نقدینگی را افزایش می‌دهد.

بالا رفتن نرخ رشد حجم پول به معنی رشد تقاضا و در نتیجه رشد تورم از ناحیه افزایش تقاضاست؛ بر همین اساس، کاهش نرخ رشد حجم پول، به معنای فروکش کردن انتظارات تورمی و حاکم شدن چشم انداز مثبت از روند نزولی تورم در ماه‌های پیش رو است.

اجرای سیاست تثبیت اقتصادی توسط بانک مرکزی طی حدود ۱۵ ماه گذشته، باعث شده بازار ارز و دیگر بازارهای دارایی ثبات بیشتری را نسبت به پیش از اجرای این سیاست تجربه کنند. محمدرضا فرزین از زمان ورود به بانک مرکزی، با معرفی و اجرای سیاست تثبیت، «پیش‌بینی‌پذیر کردن شاخص‌ها» را هدف خود از اجرای سیاست تثبیت اعلام کرد.

تورم نقطه به نقطه در آستانه بازگشت به کانال ۲۰ درصدی

آخرین گزارش‌های مراجع آماری هم نشان می‌دهد نرخ تورم در فروردین در ادامه روند ماه‌های اخیر نزولی بوده است.

در همین رابطه مرکز آمار از بازگشت تورم سالانه به کانال ۳۰ درصد خبر داد و اعلام کرد نرخ تورم سالانه در فروردین امسال به ۳۸.۸ درصد کاهش یافته است.

طبق اعلام مرکز آمار، تورم نقطه به نقطه هم در فروردین امسال به ۳۰.۹ درصد کاهش یافت و در آستانه بازگشت به کانال ۲۰ درصدی است. بانک مرکزی هم به تازگی از کاهش تورم نقطه به نقطه مصرف کننده به کمتر از ۳۵ درصد خبر داد.

منبع: ایرنا

دیگر خبرها

  • کمک بیش از ۳۱ میلیارد تومانی به نیازمندان پارسیانی
  • نقدینگی کنترل نمی‌شد، گرفتار ابَر تورم می‌شدیم
  • تورم ترکیه در ماه آوریل به ۷۰ درصد رسید
  • ویسی فکر می‌کرد جریمه‌اش به ریال است!
  • ادعای جنجالی علیه شهردار تهران؛ پرداخت ۲۵/۵ میلیارد تومانی کمک هزینه مسکن؟ +تصویر
  • رویکرد ایدئولوژیک دولت رییسی، ریشه ادامه چالش‌های اقتصادی
  • سرگیجه با آمار تورم
  • واکنش همتی به اعلام نرخ تورم نقطه به نقطه فروردین از سوی بانک مرکزی
  • تدوام روند نزولی نرخ تورم
  • نرخ تورم در دولت رئیسی چند؛ ۳۰، ۴۰، ۵۰، ۶۰ یا بیشتر؟