Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-02@02:04:01 GMT

سال مالی سختی پیش رو داریم/بابد با احتیاط خرج کنیم

تاریخ انتشار: ۱۵ مرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۶۷۶۵۷۵

سال مالی سختی پیش رو داریم/بابد با احتیاط خرج کنیم

به گزارش خبرگزاری مهر، سعید نمکی، روز سه شنبه در نشست مشترک هیات های امنای کلان منطقه ۸ با بیان اینکه هیات های امنای دانشگاه ها، جایگاهی بسیار رفیع در اختیار دارند، افزود: در این دوره، انتظار ما این است که هیات امناها با رویکردی جدید و در عین حال، بازگشت به جایگاه اصلی شان، به مسائل دانشگاه های علوم پزشکی بنگرند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

وی گفت: در  بسیاری از دانشگاه ها، روسای دانشگاه ها و هیات های امنا، از مسائل مربوط به آموزش و پژوهش دور مانده اند، چنانچه هیات امناها در تله روزمرگی ها دچار شوند، مجموعه دانشگاه نیز در چالش روزمرگی فرو رفته و از توسعه پایدار دور خواهد ماند. لذا، ضرورت دارد که اعضای هیات امناها، روزمرگی ها را به بقیه بسپارند و خودشان برای آینده دانشگاه ها تصمیمات سازنده اخذ کرده و برنامه ریزی کنند. 

وزیر بهداشت خطاب به اعضای هیات امنای کلان منطقه ۸، بیان کرد: اولین تقاضای من این است که متناسب با شرایط اقلیمی، فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی مناطق، نقشه راه تدوین شود. در این مملکت، با تنوع اقلیم، آب و هوا، فرهنگ و خرده فرهنگ مواجهیم و هیچ استانی و شهرستان و روستایی، الگوی تمام عیار کشور نخواهد بود. بنابراین، ضرورت دارد که در قالب کارگروهی، مبتنی بر مقتضیات منطقه، برنامه توسعه تدوین شود. هیات امناها باید از روزمرگی دوری کرده و بر برنامه ریزی های سازنده و آتیه نگری در برنامه هایشان تمرکز کنند. 

نمکی با تاکید بر اینکه هیات های امنا در همراهی و حمایت از روسای دانشگاه ها در برابر تندباد بعضی از حوادث غیر منطقی نقش مهمی دارند، عنوان کرد: روسای دانشگاه های علوم پزشکی در هر استانی، بالاترین مقام و منزلت علمی برای ما محسوب می شوند، بنابراین، هیچ فرد دیگری حق امر و نهی به روسای دانشگاه های علوم پزشکی ما را ندارد، هیات های امنا باید به این موضوع توجه کرده و زمانی که رییس دانشگاه با موجی از فشار روبرو است، آنها را همراهی کنند.

وزیر بهداشت تصریح کرد: سال ۹۸، سال مالی سختی برای دولت و کشور محسوب می شود، بنابراین باید در هزینه کرد، محتاطانه پیش رویم. این سناریو که در کشور بیمارستان و تخت با ضریب اشغال ۱۰ یا ۱۵ درصد افزود شده و به دنبال آن، تقاضای القایی ایجاد شود، در همه جا با هر بودجه ای، با شکست مواجه خواهد شد.

نمکی خاطرنشان کرد: با کلان منطقه ۸ کاملا آشنا هستم. این منطقه دروازه بان بیماری های واگیر کشور محسوب می شود، گرچه امروزه بر اهمیت پیشگیری از بیماری های غیرواگیر تاکید می کنیم، اما به دلیل تفاوت اقلیم و فرهنگ، در منطقه ۸ هنوز بیماری های واگیردار رتبه اول را دارد. بیماری های مشترک انسان و دام، بیماری های عفونی واگیرداری که توسط مهاجرین از مرزها وارد کشور می شود، سالک، بیماری های عفونی و مالاریا و سایر بیماری های واگیر، از جمله بیماری های شایع در این منطقه است که باید با برنامه ریزی دقیق و نقشه مناسب در جهت پیشگیری از آنها گام برداریم. 

وزیر بهداشت عنوان کرد: دومین شاخصه کلان منطقه ۸ این است که مولفه های اجتماعی موثر بر سلامت در این منطقه بیش از مناطق دیگر نقش ایفا می کند. 

نمکی گفت: همچنین، این کلان منطقه با پراکندگی جمعیت روبرو است، بنابراین باید استاندارد جمعیتی برای استان های شامل این کلان منطقه تعریف شود تا حداقل خدمت در دسترس برای این جمعیت پراکنده را تدارک دیده و فراهم کنیم. نباید مردم را به دلیل پراکندگی جمعیتی و عدم تعریف استاندارد جمعیتی در آن مناطق، رها کنیم. بنابراین باید برای این منطقه، استاندارد جمعیتی جدید متناسب با اقلیم تعریف شود.

وزیر بهداشت اظهار کرد: منابع و خدمات در استان های این کلان منطقه عادلانه توزیع نشده است، به این نکته نیز باید توجه کرد. البته در سفر اخیر به برخی استان ها از جمله جنوب کرمان، جیرفت و بم، شاهد دستاوردهای بزرگی در حوزه توسعه زیرساخت های بهداشتی و درمانی بوده ایم و این درحالی است این دستاوردها با محدودیت های بودجه ای، به بار نشسته است. لذا درخواستم این است که در جهت تدوین و آماده سازی نقشه راه توسعه ۵ ساله برای این کلان منطقه گام بردارید.

کد خبر 4686666 حبیب احسنی پور

منبع: مهر

کلیدواژه: سعید نمکی وزارت بهداشت نظام سلامت وزارت بهداشت حج 98 سازمان غذا و دارو سازمان نظام پزشکی بیماری های غیرواگیر سعید نمکی سازمان انتقال خون ایران هپاتیت سازمان بیمه سلامت هلال احمر جمهوری اسلامی ایران اهدای خون اپتومتری بهداشت دهان و دندان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۶۷۶۵۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هیات های اندیشه ورز در استان ها تشکیل شود

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از شورای عالی انقلاب فرهنگی، دومین نشست هماهنگی رؤسای هیات‌های اندیشه‌ورز استانی ستاد علم و فناوری شورای عالی انقلاب فرهنگی با حضور حجت الاسلام و المسلمین عبدالحسین خسروپناه دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی و اکثریت استان‌ها به صورت مجازی برگزار شد.

حجت الاسلام و المسلمین عبدالحسین خسروپناه، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی، اظهار کرد: باید از ظرفیت کل استان برای تشکیل هیات‌های اندیشه‌ورز استفاده شود؛ یعنی فقط دانشگاه مادر را نبینید. دانشگاه‌های دیگر، دانشگاه آزاد، دانشگاه علوم پزشکی، دانشگاه‌های پیام نور حتی فنی و حرفه‌ای، علمی کاربردی، شهرهای مختلف، شهرستان‌های مختلف، همه را ببینید.

وی ادامه داد:‌ گاهی اوقات در یک دانشگاه غیرمعروفی، یک نخبه‌ای وجود دارد که باید شناسایی شوند و از آنها استفاده شود؛ یعنی اولین تأکیدم این است که حلقه‌ شبکه نخبگانی کل استان را شناسایی کنید.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: میزهای ما در ستاد علم و فناوری متنوع است، میزها باید با هیات‌های اندیشه‌ورز استانی در ارتباط باشند، هیات‌ها در آیین نامه ارتقاء، نقشه جامع علمی کشور، در سند هوش مصنوعی در سند فناوری کوانتومی نظرات خود را ارائه دهند، اگر در یک حوزه خاص، ویژگی برتری وجود دارد کمک بیشتری صورت گیرد البته انتظار نیست هر هیات اندیشه‌ورز در همه میزهای ما مشارکت کند ولی نفس مشارکت خیلی مهم است.

استاد خسروپناه ادامه داد:‌ ارتباط با هیات های اندیشه‌ورز دوسویه است؛ یک سوی آن دانشگاه‌ها هستند، یک سو هم ستاد علم و فناوری در شورای عالی انقلاب فرهنگی و دبیرخانه‌اش. قرار نیست یک سری از اساتید، رؤسای دانشگاه‌ها و اعضای هیات علمی را سرکار بگذاریم، بگوییم حالا یک تشکیلاتی درست کرده‌ایم، هیات اندیشه‌ورز راه انداخته‌ایم و این طریقیت دارد، اگر قرار است نظرات هیات‌های اندیشه‌ورز بایگانی شود خواهشم این است این هیات‌های اندیشه‌ورز را تعطیل کنید، چرا مردم آزاری کنیم. اینها جمعی از نخبگان هستند که هر دقیقه‌شان ارزش معنوی دارد، سطر به سطر نکات دوستان باید در میزها بررسی شود و گزارش اعمال نظرات هم باید به استان‌ها داده شود؛

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت:‌ حکمرانی نخبگانی، سلسله مراتبی نیست بلکه یک شبکه است. در این شبکه همه باید پاسخگو باشیم؛ اولاً شفاف و ثانیاً پاسخگو و مسئولیت‌پذیر. این که ما هم عزیزان را به زحمت بیاندازیم، نظراتشان را بگیریم، شفاف و پاسخگو باشیم و بگوییم چقدر از این استفاده کرده‌ایم.

کد خبر 6094200

دیگر خبرها

  • زمین لرزه سیرچ کرمان خسارت جانی و مالی نداشت
  • حکم رییس دانشگاه تهران برای همسر و معاون رییس جمهور
  • سختی کار نفتی‌ها
  • جاده‌های استان کرمانشاه لغزنده اند رانندگان احتیاط کنند
  • هیات های اندیشه ورز در استان ها تشکیل شود
  • خدمات رایگان وزارت بهداشت برای درمان کودکان
  • دانشکده علوم پزشکی چابهار از نظر مالی مستقل شد
  • مخفی‌کاری و احتیاط عجیب درباره عالیشاه و بیرانوند
  • حکومت‌های منطقه با جبهه مقاومت همراهی کنند
  • پیش‌بینی بارش‌های رگباری برای آسمان لرستان