Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-07@02:19:14 GMT

نگاه طرح تفصیلی منطقه ۲۲ به موضوع مال‌سازی

تاریخ انتشار: ۱۵ مرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۶۷۷۲۸۵

نگاه طرح تفصیلی منطقه ۲۲ به موضوع مال‌سازی

به گزارش خبرگزاری مهر ، عبدالرضا گلپایگانی درباره پیشینه تهیه طرح تفصیلی منطقه ۲۲ گفت: طرح تفصیلی این منطقه به عنوان طرحی ویژه به دستور شورای عالی معماری و شهرسازی در سال ٩٣ از سوی شهرداری و شورای شهر تهران پیگیری شد تا طی آن آسیب هایی که بارگذاری های سنگینی که در طرح تفصیلی دیده شده بود، تعدیل شود. 

وی ادامه داد: در این دوره از مدیریت شهری با فشار کاری بالا و با انجام کارشناسی های پی در پی، موضوع طرح تفصیلی منطقه ۲۲ دنبال و در نهایت اواخر سال گذشته کلیات این طرح در کمیسیون ماده ۵ تصویب شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

البته به واسطه مغایرت های اساسی این طرح با طرح جامع، طرح تفصیلی منطقه ۲۲ برای تصویب نهایی به شورای عالی معماری و شهرسازی رفت. 

گلپایگانی با تاکید بر ضرورت انجام کار کارشناسی برای اجرای این طرح گفت: بنا به طرح تفصیلی و قواعد و مقرراتی که در گذشته وجود داشته و البته تصمیماتی که مدیریت شهری قبل گرفته بود، در منطقه ۲۲ توافقات سنگین و بارگذاری‌های بسیاری انجام شد که اگر تمام این توافقات عملی می شد با شرایط دشواری رو به به رو بودیم. به طور مثال، در این منطقه با مجموعه «ایران مال» با مساحت یک میلیون و ٣٠٠ هزار متر مربع مواجه هستیم، این در حالی است که براساس توافقاتی که صورت گرفته بود یکی از نهادها که قرار شد به طور انبوه برای کارکنان خود واحد مسکونی احداث کند، برای ساخت مجموعه تجاری حدوداً ۴ برابر ایران مال با شهرداری توافق کرد. البته این حجم فضای تجاری قرار نبود در یک مکان ساخته شود اما در هر صورت در بخش های مختلف منطقه اتفاق می افتاد. 

وی تصریح کرد: یکی از مشکلات پیش رو که نیاز به کار کارشناسی دقیق دارد توافقاتی است که در دوره گذشته انجام شده ، پولی بابت آن اخذ و درآمدی هم برای شهرداری ایجاد کرده است. یا مالک توافق کرده بود ٧٠ درصد از زمین را در اختیار شهرداری بگذارد و در ۳۰ درصد باقی مانده تعاونی مسکن بسازد.

معاون شهردار تهران با بیان اینکه حل و فصل این موضوعات پیچیدگی های زیادی دارد و مواجهه با آن ها باید براساس قانون و صلاح شهر صورت گیرد، تاکید کرد: این موارد نیاز به کار کارشناسی بسیار دقیقی دارند که بخش زیادی از آن انجام شد تا تبعات اجتماعی این موضوع برای ساکنین و مردم به حداقل برسد. 

گلپایگانی در پاسخ به این سوال که تاکیدات ویژه طرح تفصیلی منطقه ۲۲ چیست، گفت: در این طرح اساس بر حفاظت از محیط زیست، توسعه حمل و نقل عمومی انبوه بر، کاهش سقف جمعیت پذیری، کاهش خطرپذیری کل شهر تهران، استفاده از ظرفیت های منطقه در شرایط بحرانی و تامین خدمات در مقیاس محله ای است. 

وی تاکید کرد: در واقع، سه رکن اساسی طرح تفصیلی منطقه ۲۲ کاهش بارگذاری، توجه به محیط زیست و توسعه حمل و نقل عمومی است. 

به گفته معاون شهردار تهران؛ در این طرح خط ویژه مترو برای منطقه ٢٢ که به شبکه ریلی تهران متصل خواهد شد، دیده شده است. 

گلپایگانی در ادامه با اشاره به نگاه طرح تفصیلی منطقه ۲۲ به موضوع مال سازی عنوان کرد: در این مورد براساس ظرفیت های منطقه، مال سازی و به طور کلی بارگذاری های سنگینی که در گذشته مستند به تفاسیری از طرح تفصیلی صورت گرفت، به شدت کاهش می یابد. 

معاون شهردار تهران با بیان اینکه براساس آمار سال ٩۵، ١٧٠ هزار نفر در این منطقه سکونت دارند، افزود: اگر اجرای طرح تفصیلی قبل ادامه می یافت جمعیت پذیری منطقه باید به عددی بالای ۶٠٠ هزار نفر می‌رسید، در حالی که در این طرح، سقف جمعیت پذیری به ٣۵٠ هزار نفر کاهش پیدا کرده است. 

وی در پاسخ به این سوال که طرح تفصیلی منطقه ۲۲ تا چه اندازه می تواند جلوی ساخت و ساز ارگان های دولتی و برخی از نهادها را بگیرد، خاطرنشان کرد: ارگان های دولتی و نهادها به واسطه مصوبه ای که هیات دولت در گذشته داشته قرار بود نیازهای سکونتی پرسنل خود را در این منطقه تامین کنند، از این رو عمدتا افرادی که در این محدوده سکونت دارند جزء طبقه متوسط محسوب می شوند، اما بحث تجاری منطقه به گونه ایدیگر است.

گلپایگانی گفت: در نوع استفاده از زمین در منطقه ٢٢ در سال های گذشته دچار تحولاتی شدیم؛ به طور مثال در دهه ٧٠ عمدتاً بحث سکونتگاهی مطرح بود، اما در حال حاضر با ساخت مال ها، یک تغییر رویکرد اتفاق افتاده که بخشی از آن که به گردشگری مربوط است را باید حفظ کنیم. 

 معاون شهردار تهران در پایان به مراحل بعدی اجرای طرح تفصیلی منطقه ۲۲ پرداخت و بیان کرد: براساس نظر شورای عالی معماری و شهرسازی ظرف یک ماه باید هماهنگی لازم بین مشاور طرح تفصیلی و طرح جامع حمل و نقل ریلی از طریق کمیسیون حمل و نقل شورای شهر صورت بگیرد و سایر موضوعات جانبی نیز بررسی شوند. همچنین بخشی از طرح برای بررسی به کمیسیون ماده ۵ ارجاع داده می شود.

کد خبر 4686715 نورا حسینی

منبع: مهر

کلیدواژه: عبدالرضا گلپایگانی منطقه ۲۲ شهرداری تهران شهرداری تهران شورای شهر تهران شهرداری تهران وزارت آموزش و پرورش شورایاری حج تمتع 98 قوه قضاییه سازمان حج و زیارت سید جواد حسینی پلیس راهور محسن هاشمی دستگیری سارق سازمان تامین اجتماعی انتخابات شورایاری ها بنیاد شهید و امور ایثارگران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۶۷۷۲۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جهاد اسلامی: مذاکرات ساعت‌های سرنوشت‌سازی را طی می‌کند

به گزارش گروه سیاست خبرگزاری علم و فناوری آنا، «محمد الحاج موسی» در گفت‌وگو با پایگاه «عربی۲۱» اظهار کرد: مقاومت تمام تلاش خود را برای برداشتن موانع به منظور دستیابی به توافق برقراری آتش بس و پایان دادن به تجاوز دشمن صهیونیستی انجام داده و به این تلاش ها ادامه می دهد.

وی اضافه کرد: این توافق باید محکم و صریح و دشمن به بندها و شروطی که به منظور تامین منافع ملت فلسطین در آن گنجانده شده است، پایبند باشد.

الحاج موسی ادامه داد: ما به دنبال یک توافق واضح و غیرقابل تفسیر هستیم، زیرا اصطلاحات مبهم ممکن است به دشمن اجازه تفسیر آن را به شکل دلخواه خود بدهد.

وی تصریح کرد: گروه های مقاومت در پاسخ به طرح پیشنهادی، خواستار تغییرات ریشه ای در آن نشدند، بلکه کلمات و اصطلاحات مبهمی در آن وجود داشت که مقاومت خواستار اصلاح آن در متن توافق نهایی شد.

سخنگوی جهاد اسلامی فلسطین اظهار داشت: ساعات سرنوشت سازی پیش رو داریم تا به جدیت اشغالگران برای دستیابی به توافق پی ببریم، زیرا در مذاکرات گذشته بارها شاهد وقت کشی، فرار و تاخیر رژیم صهیونیستی بودیم.

الحاج موسی اضافه کرد: دشمن صهیونیستی در مذاکرات گذشته گاهی مقاومت و گاهی میانجی ها را مانع دستیابی به توافق معرفی می کرد، درحالی که تنها مشکل در این مسیر، خود اشغالگران بودند و اکنون نیز مشکل اصلی خود آن ها هستند.

وی افزود: در چند ساعت آینده، موضع دشمن به طور کامل مشخص می شود و همه خواهند دید که آیا او برای دستیابی به توافق جدی است و یا اینکه مانند گذشته وقت کشی می کند.

الحاج موسی بیان کرد: مقاومت خواستار تضمین های بین المللی برای اجرای توافق از سوی دشمن صهیونیستی است، ما آمریکا را فرمانده جنگ علیه نوار غزه می دانیم و این آمریکاست که پوشش سیاسی، نظامی و اطلاعاتی برای آن تامین می کند.

سخنگوی جنبش جهاد اسلامی فلسطین تصریح کرد: مقاومت با دید مثبت در مذاکرات جاری شرکت کرده و امیدوار است که به نتیجه برسد و هیچ طرفی نباید درباره مقاومت فکر دیگری کند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تصویب مطالعات طرح ویژه تفصیلی بافت تاریخی شهر ارومیه
  • سازمان جهانی بهداشت اعلام کرد؛ نجات جان ۱۵۴ میلیون نفر با تزریق واکسن در ۵۰ سال گذشته
  • واکسن ها در ۵۰ سال گذشته جان ۱۵۴ میلیون نفر را نجات داده اند
  • نگاه نوآورانه واحدهای تولیدی برای ورود به عرصه رقابت خارجی
  • جهاد اسلامی: مذاکرات ساعت‌های سرنوشت‌سازی را طی می‌کند
  • سی‌وچهار دوره نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران در یک نگاه
  • عقیم‌سازی ۶۰۰ قلاده سگ در اراک
  • ذخیره سازی پنج میلیون متر مکعبی رواناب در سدهای مخزنی خراسان جنوبی
  • آخرین وضعیت اتوبان شهید خرازی بعد از سیلاب شب گذشته
  • یکپارچه‌سازی اراضی کشاورزی؛ گل یا پوچ