Web Analytics Made Easy - Statcounter

حجت نظری (رئیس کمیته تنقیح شورای شهر تهران) در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا درباره سامانه طرح‌ها و لوایح و پیشنهاداتی که در آن به ثبت رسیده است، گفت: با وجود آنکه حدود دو هفته  از راه‌اندازی این سامانه می‌گذرد و همه شهروندان می‌توانند از این سامانه استفاده و نظرات و پیشنهاد خود را مطرح کنند،‌ اما هنوز هیچ نظری ثبت نشده و استقبال از آن، آن گونه که انتظار داشتیم،‌ خوب نبود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه علت اصلی عدم معرفی درست سامانه به شهروندان تهرانی است، تصریح کرد: شهروندان تهرانی از وجود سامانه طرح‌ها و لوایح شورای اسلامی شهر تهران به خوبی مطلع نشدند.

رئیس کمیته تنقیح شورای شهر تهران افزود: این سامانه دو اتفاق متفاوت و بسیار مهم را رقم زد که در تاریخ قانونگذاری ایران بی‌سابقه استد.با این سامانه‌ می‌توانیم مردم را در وضع مقررات و قانون‌گذاری مشارکت دهیم که اتفاق بسیار مهم و اساسی است و شهروندان باید در این مسیر همراه مدیریت شهری بشوند.

نظری در ادامه تصریح کرد: این اتفاقی کمی نیست و اگر شاهد همراهی شهروندان نباشیم، احتمالا بعد از مدتی مدیریت شهری هم انگیزه خود را از دست خواهد داد.

عضو شورای شهر تهران با تاکید بر اینکه این سامانه نقش مردم در تصمیم‌گیری‌ها و تصمیم‌سازی‌ها در شورای شهر را پررنگ‌تر می‌کند، اظهار داشت: این سامانه تمامی طرح‌ها و لوایح  را که قرار است شورا بررسی کند، ‌از ابتدای فرایند تا روزی که در صحن شورا مطرح می‌شود،‌ مرحله به مرحله در اختیار شهروندان قرار می‌دهد و آنها می‌توانند در مورد آن نظر بدهند.

وی افزود: در نتیجه می‌توانیم در تک تک فرایندهای تصمیم‌گیری،‌ نظرات شهروندان را اخذ و اگر جایی ممکن است تصمیم نادرستی بگیریم شهروندان می‌توانند تذکر دهند و قصور خود را اصلاح کنیم.

نظری در ادامه اظهار داشت: دومین نکته مهم این است که اگر شهروندان فکر می‌کنند به هر دلیل شورا از موضوعی غافل بوده و در آن حوزه مقرراتی وضع نکرده، می‌توانند به صورت بداهه طرح پیشنهاد دهند و ما در کمیته تنقیح مصوبات ابتدا به صورت شکلی و در تطبیق با قوانین و مقررات موضوع را بررسی و سپس به کمیسیون تخصصی ارجاع تا به صورت ماهوی به موضوع ورود کنند و در صورتی که به این نتیجه برسند قابلیت ارائه در صحن شورا را دارد در قالب یک طرح و با ذکر نام شهروند پیشنهاد دهنده در صحن شورا مطرح خواهد شد و اگر موضوع قابلیت طرح در صحن شورا را نداشته باشد،‌ با ذکر دلیل مورد را اطلاع‌رسانی خواهیم کرد.

وی در پاسخ به این سوال که برخی مصوبات بارگذاری شده در این سامانه، قابلیت انتشار عمومی ندارند، اظهار داشت: 5069 مصوبه در این سامانه منتشر شده است. درباره این مصوبات هیچ بحثی برای انتشار وجود ندارد، ‌اما مصوباتی داریم که به دوره‌های چهارم و ماقبل آن باز می‌گردد و برروی نامه ابلاغ مهر و یا روی متن مصوبه مهر محرمانه خورده است.

رئیس کمیته تنقیح شورای شهر خاطر نشان کرد: فارغ از اینکه داشتن مهر محرمانه بر روی مصوبات شورای شهر خود به لحاظ قانون‌گذاری دچار شبه و ایراد است و مگر می‌شود مصوبه‌ای توسط مرجع قانون‌گذاری محرمانه تلقی شود؟ چنین چیزی وجاهت قانونی ندارد،‌ اما با اسنادی مواجه هستیم که روی آن مهر محرمانه خورده است و نمی‌دانیم آیا می‌توانیم آن را منتشر کنیم یا خیر.

وی افزود: این موضوع به کمیسیون حقوقی و نظارت ارجاع داده شده تا کمیسیون درباره آن تعیین‌تکلیف و سپس برای انتشار آنها تصمیم‌گیری شود.

عضو شورای شهر تهران در ادامه اظهار داشت: مواردی هم نمونه‌های غیرقابل انتشار وجود دارد که شامل مصوبات مربوط به انجمن شهر در پیش از انقلاب است. برخی از این مصوبات منسوخ شده‌اند و لازم‌الاجرا نیستند،‌ اما برخی همچنان لازم الاجرا هستند. تمام مصوبات روی سامانه بارگذاری شده است، اما انتشار عمومی ندارد و در انتظار تایید کمیسیون حقوقی و نظارت است.

نظری درباره تعداد مصوبات محرمانه‌ای که امکان انتشار عمومی آنها فراهم نیست، گفت: در حدود ۶۰ مصوبه محرمانه موجود است. قابل ذکر است که هیچ مصوبه‌ای در دوره پنجم با عنوان محرمانه یا طرح در جلسات غیرعلنی نداریم، زیرا اساسا در این دوره هیچ جلسه غیرعلنی مطرح نکردیم.

منبع: ایلنا

کلیدواژه: شورای شهر طرح ها و لوایح

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۶۸۱۶۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حمایت دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی از طرح‌های فرهنگی

به گزارش گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، حجت الاسلام و المسلمین عبدالحسین خسروپناه، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در دیدار با فعالان فرهنگی استان زنجان با اشاره به گسترش تعاملات دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی با نخبگان و فعالان علمی کشور گفت: شورا در سال‌های گذشته، با نخبگان علمی، تعاملات خوبی داشت، اما در دوره جدید لازم دیدیم که با نخبگان و فعالان فرهنگی نیز تعامل داشته باشیم که در یک سال گذشته این تعاملات آغاز شده است و بسیاری از میز‌های فرهنگی در ستاد به فعالان مردمی واگذار شده است، همچنین شورا از طرح‌های فرهنگی اجرا شده که موفقیت نسبی داشته است نیز حمایت‌های مناسب را انجام می‌دهد تا این طرح‌ها در سطحی وسیع‌تر اجرایی شود نمونه‌های فراوانی از این طرح‌ها در حال اجراست مانند طرح بی‌نهایت شو که بسیار طرح موفقی است و الان دبیرخانه شورا در حال برنامه ریزی برای توسعه این طرح در کشور است.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به فعالیت ۴۰ ساله شورا گفت: برای نقد هر مجموعه‌ای نباید به آنچه در فضای مجازی آمده بسنده کرد و لازم است اطلاعات دقیق‌تری به دست آورد تا داوری مناسبی داشته باشد. به عنوان نمونه تشکیل بسیج دانشجویی و بسیج اساتید از مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی است و در هر مرحله، اساسنامه آن ارتقا یافته است که هم اکنون نیز ارتقای اساسنامه بسیج اساتید در دستور کار قرار گرفته است. تأسیس جهاد دانشگاهی و مجموعه‌ای متنوع از دستاور‌های این مجموعه علمی از دیگردستاورد‌های شورای عالی انقلاب فرهنگی است. تدوین اسناد علمی مانند سند هوا و فضا، سند ملی نانو، زیست فناوری، گیاهان دارویی بخشی از اسناد تولیدی ستاد در سال‌های قبل بوده است.

خسروپناه گفت: در دوره‌های گذشته، بیش از ۷۰ درصد تلاش شورا در حوزه‌های علمی و فناوری، ۲۰ درصد در حوزه فرهنگی و ده درصد مشترک میان این دو است، اما در دوره جدید و در یک سال گذشته، تلاش شده که به مقوله فرهنگ توجه بیشتری داشته باشیم، به طوری که در یک سال گذشته، بیش از نیمی از مصوبات شورا، مرتبط به مقوله فرهنگ است البته تلاش شده که فعالیت‌های در حوزه علم کم نشود.

وی با تأکید بر اینکه حکمران نباید تصدی‌گری کند گفت:، اما حکمران حتما باید در میدان تصدی‌گری حضور داشته باشد که اگر این‌گونه نباشد و میدان را نشناسد، امکان تصدی‌گری مطلوب را نخواهد داشت. نظام حکم‌رانی نباید به جای کنش‌گران، کنشگری کند. بلکه باید به کنشگران کمک و امدادگری کنند.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به عنایت و توجه مقام معظم رهبری به شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: این شورا باید ساحت قرارگاهی‌اش را تقویت کند، فعالیت قرارگاهی یعنی رصد، مسئله شناسی، تقسیم مسئولیت دستگاه‌ها و راهبری و هدایتگری. این نکته را نیز باید گفت که اقتضای کار فرهنگی، تعدد و تکثر است و فرهنگ یک مقوله پیچیده متنوع است. موضوع دوم این است که شورا در سال‌های گذشته، با نخبگان علمی، تعامل خوبی داشت، اما در دوره جدید لازم دیدیم که با نخبگان و فعالان فرهنگی نیز باید تعامل داشته باشیم که در یک سال گذشته این تعاملات آغاز شده است و بسیاری از میز‌های فرهنگی در ستاد به فعالان مردمی واگذار شده است، همچنین شورا از طرح‌های فرهنگی اجرا شده که موفقیت نسبی داشته است نیز حمایت‌های مناسب را انجام می‌دهد تا این طرح‌ها در سطحی وسیع‌تر اجرایی شود؛ که نمونه‌های فراوانی از آن در سطوح مختلف در حال اجراست مانند طرح بی‌نهایت شو که بسیار طرح موفقی است و الان دبیرخانه شورا در حال برنامه‌ریزی برای توسعه این طرح در کشور است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ۵۰ مصوبه برای حل مشکلات شرق شهرستان اصفهان
  • اتخاذ بیش از ۵۰ مصوبه برای حل مسائل و مشکلات شرق شهرستان اصفهان
  • یکی از رویکردهای مهم شورا توجه به مناطق کمترتوسعه‌یافته است
  • یکی از رویکردهای مهم شورا توجه به مناطق کمتر توسعه یافته است
  • اساسنامه شورای عالی نوجوانان و جوانان تصویب شد
  • برقراری توازن و عدالت منطقه‌ای سیاست اصلی شورای شهر قم است
  • تشکیل شورای راهبردی سلامت با مصوبه شورا
  • شورای اسلامی نسیم‌شهر منحل شد
  • تخلف در افزایش کرایه‌ برخی تاکسی‌ ها در پایتخت
  • حمایت دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی از طرح‌های فرهنگی