Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی بنیاد ایرانشناسی کشور ،  ایران که از شمال تا جنوب و از شرق تا غرب دارای گونه‌های متنوعی از پدیده‌های طبیعی و اقلیمی است، کشوری چهار فصل است و بواسطه تاریخ و تمدن چند هزار ساله به همان اندازه دارای تنوع در نژادها، زبانها و گویشها و آثار تاریخی و باستانی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به‌همین دلیل، تعدد موضوع برای پژوهش در حوزه ایرانشناسی بسیار است و اندکی غفلت و شتابزدگی در انتخاب،‌ برنامه‌ریزی و اجرای طرحهای پژوهشی در بنیاد ایرانشناسی میتواند این مؤسسة علمی و پژوهشی را از اهداف اصلی خود دور نماید و ضمن تبدیل فعالیتهای آن به روزمره‌گی و رفع تکلیف، آن را به سوی موازی کاری با سایر سازمانها سوق دهد.

همچنین با کمی دقت در حوزه فعالیت کشورهای غربی، به‌سرعت متوجه این امر می شویم که کشورهایی که تاریخ آنها به زحمت به ۲۰۰ سال میرسد، مشغول فعالیت در حوزة تولید و جعل تاریخ برای خود هستند و دریغ است که در چنین شرایطی ایران با داشتن تمدن چندین هزارساله، از شناخت سابقة خود و معرفی آن به جهانیان غافل بماند.

بنیاد ایرانشناسی نیز به عنوان متولی پژوهش در حوزه شناخت ایران- عموماً این سئوال را به ذهن مخاطبان خود متبادر می سازد که اساساً باید از کجا آغاز کند و به کجا برسد؟ چه چیز یا چیزهایی را از ایران باید بشناسد و چگونه آنها را به هموطنان و دیگر ملتها معرفی کند؟ اولویتهای اصلی آن در شناخت و شناساندن کدامیک از وجوه کشور عزیزمان ایران باید باشد؟ می توان چنین نتیجه‌گیری کرد که نوع دیدگاه، عملکرد و سلیقه مدیران و برنامه‌ریزان بنیاد ایرانشناسی می تواند تا حدود زیادی در رسیدن این بنیاد به اهداف عالی و نهایی خود کارساز باشد.

از مهمترین خلأهای موجود در زمینة ایرانشناسی، عدم تدوین تاریخ ایران به‌دست ایرانیان و عدم سنجش و ارزیابی نقش فرهنگ و تمدن ایرانی- اسلامی در میان دیگر فرهنگها و تمدنهای جهان است. بویژه که عمدتاً غربیان، تاریخ ایران را از برآمدن هخامنشیان در نظر گرفته‌اند و بسیاری از پیشروی‌های فرهنگ ایران را در سپیده‌دم تاریخ و فراتر از آن در عرصه‌های مختلف علم و تکنولوژی مانند: دانش اهلی‌کردن حیوان و گیاه، ذوب و استحصال فلزات، تولید سفال و بسیاری موارد دیگر را نادیده انگاشته‌اند. بر این اساس، ریاست محترم بنیاد ایرانشناسی، حضرت آیت‌ا... سیدمحمد خامنه‌ای؛ در همان نخستین ماه های حضور در بنیاد، به‌سرعت به این خلاء بزرگ در برنامه‌های پژوهشی بنیاد پی بردند و با وسواس و ظرافت خاص و به دور از شتاب‌زدگی- که از مشخصه‌های بارز ایشان در مدیریت است، سنگ بنای یکی از اصلیترین طرحهای پژوهشی در حوزه وظایف بنیاد ایرانشناسی را نهادند: طرح پژوهشی «گاهنگاری تطبیقی ایران و جهان؛ از پیش از تاریخ تا برآمدن هخامنشیان»، که ماحصل این طرح، تهیة جدول گاهنگاری تطبیقی ایران و جهان بوده است.

همچنین رییس بنیاد ایرانشناسی، پس از انجام این طرح ملی و بررسی دستاوردهای آن و با توجه به پیشرفتهای فوق‌العاده و چشمگیر منطقه زاگرس در عرصه‌های پیش از تاریخ و کم‌توجهی ویژه به این ناحیه، طرح زاگرس‌شناسی را در دستور کار بنیاد قرار دادند که در آینده‌ای نزدیک چندین مجلد کتاب از ماحصل پژوهشهای صورت گرفته در این عرصه، از مجموعه انتشارات بنیاد ایرانشناسی، به زیور چاپ آراسته خواهد شد.

اینها گوشه‌ای از اقدامات صورت گرفته در حوزه ایرانشناسی است که، بنیاد ایرانشناسی بعنوان مهمترین نهاد و مرجع شناخت و شناساندن ایران در دستور کار خود قرار داده است و البته بسیاری از کارهای کوچک و بزرگ دیگر که نتایج آن به محضر ایران دوستان  ارائه خواهد شد.

طرحهایی نو و ایرانشناسانه به مفهوم واقعی کلمه بنیانگذاری شده و طبعاً چنین فعالیتهایی از ابتدا تا حصول نتیجه مانند کاشت بذری است که به ثمر رسیدن و نمایان شدن آثار و نتایج آن نیازمند سعی و تلاش و صرف زمان میباشد و یکی از اهداف فصلنامة الکترونیکی «گزارش ایرانشناسی» نیز اطلاع‌رسانی درخصوص همین فعالیتهاست.

این فصلنامه که درگذشته در شکل و شمایل کتاب منتشر می شد، در فصل جدید انتشار دستخوش تغییرات اساسی شده است و در قالب فصلنامه‌ای فرهنگی- خبری، بصورت منظم و الکترونیکی به نظر علاقه‌مندان خواهد رسید. انعکاس کلیه فعالیتهای علمی و پژوهشی و اجرایی بنیاد در هر شماره انجام خواهد شد و تمام سعی دست‌اندرکاران بر آن است تا مجله‌ای جذاب و حاوی اطلاعات مفید و به‌روز از فعالیتهای ایرانشناسی- چه در داخل و چه در خارج از کشور در دسترس علاقه‌مندان قرار گیرد.

بر این اساس سومین شماره پیاپی فصلنامة الکترونیکی «گزارش ایرانشناسی»، بهار ۱۳۹۸،  بر ‌روی تارنمای بنیاد قرار گرفته استاهم مطالب ارائه شده در این شماره، ارائه گزارشی از فعالیتهای سه ماهة بنیاد ایرانشناسی در حوزة دیدارها، همایشها، اقدامات واحد تحصیلات تکمیلی و شعب استانی، همچنین ارائة اخبار و رویدادهای مربوط به حوزة ایرانشناسی و مطالعات ایرانی (در سطح داخلی و خارجی) شامل: جغرافیا، طبیعت، کاوشها و کشفیات باستان‌شناسی، فرهنگ و هنر و حکمت و فلسفه ایرانی است.

 در این شماره مصاحبه‌های ویژه‌ای با امیرسرتیب محمد حسن نامی، عضو هیئت امنای بنیاد ایرانشناسی و محمود احمدی، عضو هیئت علمی گروه اقلیم‌شناسی دانشگاه شهید بهشتی ارائه شده و در بخش دیگری شرح مختصری از مناسبتها و آیین نوروزی و بهاری بهمراه مختصری از تازه‌های نشر ایرانشناسی ارائه شده است.

کد خبر 4686977 فاطیما کریمی

منبع: مهر

کلیدواژه: ایران شناسی بنیاد ایرانشناسی ایرانگردی کتاب و کتابخوانی ادبیات معرفی کتاب ترجمه ادبیات جهان بازار نشر گردشگری معرفی نشریات رایزنی فرهنگی حوزه هنری میراث فرهنگی سازمان میراث فرهنگی و گردشگری صنایع فرهنگی رادیو فرهنگ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۶۸۲۱۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

زاگرس برای سومین ماه روند صعودی فروش را حفظ کرد

به گزارش بورس تابناک به نقل از نبض بورس، در این مطلب قصد داریم تا گزارش فروش ماهانه گروه اوره و متانول که شامل ۸ نماد می‌باشد را مورد بررسی قرار دهیم. در این گروه نماد زاگرس برای سومین ماه پیاپی روند صعودی فروش خود را حفظ کرد.  ادامه این خبر را لطفا در لینک زیر بخوانید : https://nabzebourse.com/000Iwt

دیگر خبرها

  • دفتر مطالعات و پژوهش‌های بنیاد شهید و دانشگاه جامع انقلاب اسلامی تفاهم‌نامه امضا کردند
  • پرداختن به خاطرات مقام معظم رهبری؛ گام اول فصلنامه «ماجرا»
  • پرداختن به خاطرات مقام معظم رهبری؛ گام اول «ماجرا»
  • فراخوان ثبت نام جشن ازدواج نخبگان منتشر شد
  • موگویی: وزارت خارجه هنوز اسناد پهلوی اول و دوم را آزاد نکرده است/ باقری‌کنی: ورود به پژوهش درباره امنیت ملی جسارت می‌خواهد
  • بررسی زمینه‌های پژوهشی حوزه بازی میان ایران و دانشگاه سینرجی
  • گام اول فصلنامه «ماجرا»، پرداختن به خاطرات و کارنامه رهبر معظم انقلاب است
  • خلیج‌فارس از پایه‌های مستحکم هویتی ایرانیان است
  • گردهمایی بزرگ تاریخ علم
  • زاگرس برای سومین ماه روند صعودی فروش را حفظ کرد