Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-03@03:22:17 GMT

خواهران طلاب پیشتاز فعالیت در عرصه های اجتماعی هستند

تاریخ انتشار: ۱۶ مرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۶۸۲۴۰۷

خواهران طلاب پیشتاز فعالیت در عرصه های اجتماعی هستند

به گزارش خبرگزاری مهر، نشست هم اندیشی و تبادل نظر کاری میان موسسه مطالعات و تحقیقات اجتماعی دانشگاه تهران و مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران کشور برگزار شد.

در این نشست حجت الاسلام حمید پارسانیا و جمعی از برادران و خواهران مسئول در اداره کل اجتماعی مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران، به ارائه نقطه نظرات و زمینه های تعامل و همکاری مشترک فی مابین این مرکز و موسسه مطالعات و تحقیقات اجتماعی دانشگاه تهران پرداختند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در ابتدای این جلسه احمد نادری، رئیس موسسه مطالعات و تحقیقات اجتماعی ضمن تشریح بسترها و نقاط عطف موجود جهت همکاری های علمی و پژوهشی با حوزه های علمیه گفت: این موسسه به عنوان اولین و برجسته ترین نهاد شکل گیری و حیات علوم اجتماعی در کشور، دارای ظرفیت های بالقوه و بالفعلی است که می تواند فرصت های ویژه ای را در راستای اثرگذاری هرچه بیشتر و گسترش دامنه فعالیت طلاب در عرصه های اجتماعی و کمک به رفع آسیب ها و مسائل اجتماعی کشور ایجاد نماید.

وی با تأکید بر این افزود: همانطور که مقام معظم رهبری و علما همواره تصریح داشته اند، کنشگری فعال حوزه های علمیه و فارغ التحصیلان آن در مسائل اجتماعی و متن زندگی مردم اهمیتی اساسی دارد و امروز موسسه مطالعات و تحقیقات اجتماعی با در اختیار داشتن پشتوانه علمی غنی از دستاوردهای پژوهشی در طول شصت سال فعالیت خود و مهم تر از آن، دسترسی به شبکه ای ارزشمند از اساتید و پژوهشگران خبره در حوزه مطالعات اجتماعی، نگاه ویژه ای به عرصه مطالعات اجتماعی اسلامی داشته و آمادگی کامل جهت همکاری های مشترک در حوزه های پژوهشی و نیز آموزش طلاب در امور پژوهشگری اجتماعی را دارد.

در ادامه حجت الاسلام حمید پارسانیا با اشاره به ظرفیت های منحصربه فرد در خواهران طلاب اظهار داشت: امروز به جرئت می توان گفت که خواهران طلاب پیشتاز فعالیت در عرصه های اجتماعی هستند به نحوی که این ویژگی را می توان به عنوان ظرفیت اختصاصی و وجه ممیزه فعالیت آنها از برادران طلاب به شمار آورد.

عضو شورایعالی انقلاب فرهنگی با تأکید بر مسئله نوآوری های علمی و نظری در علوم اجتماعی افزود: وظیفه تحوّل و پویایی در علوم اجتماعی کشور از موسسه مطالعات و تحقیقات اجتماعی انتظار می رود و تیم جدید موسسه این ظرفیت را داراست. این امید وجود دارد که با نگاه جدید مدیریتی در این موسسه و با استفاده از توان و ظرفیت های بسیار خوب نخبگان علوم اجتماعی و تعامل وثیق پژوهشگران حوزه و دانشگاه، نسبت به تولید ادبیات جدید و بومی در حوزه علوم اجتماعی و علوم انسانی گام های اساسی و موثری برداشته شود که بحمدلله شروع پرقدرت فعالیت های موسسه در همین مدّت کوتاه، این امید را تقویت می کند.

وی در پایان تأکید کرد: بحث پژوهش های میدانی و تربیت پژوهشگر اجتماعی حرفه ای به عنوان یکی از اصلی ترین موضوعات مشترک در تعامل و همکاری میان مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران و موسسه مطالعات و تحقیقات اجتماعی موردنظر است و با برنامه ریزی دقیق و تلاش همه جانبه می تواند فصلی جدید را در پیگیری مسائل و آسیب های اجتماعی کشور ایجاد کند.

در این نشست مهدی حسین زاده، مدیر گروه مطالعات اجتماعی اسلامی موسسه مطالعات و تحقیقات اجتماعی ضمن ابراز خرسندی از شکل گیری تعاملات نزدیک و تعریف همکاری مشترک با حوزه های علمیه و استفاده از ظرفیت طلاب در مسائل اجتماعی اظهار داشت: یکی از آسیب های جدی علوم اجتماعی در ایران، مسئله منطبق نبودن نظریات و روش های پژوهش جامعه شناختی با نظام مسائل اجتماعی موجود در کشور است و از اینرو، بعضا خطاهای فاحشی را در مدیریت مسائل اجتماعی و ارائه تجویزها از سوی پژوهشگران و اساتید این حوزه شاهد هستیم. لذا آنچه برای ما اهمیت اساسی دارد و گروه مطالعات اجتماعی اسلامی در موسسه نیز با تمرکز بر آن فعالیت خود را آغاز کرده است، برطرف کردن حلقه مفقوده در اتصال میان احصاء مسائل بومی و انضمامی جامعه ایرانی با نظریات و چارچوب های روش شناختی متناسب با آن در پژوهش ها و نظریه پردازی هاست. این آسیب همچنین متوجه فعالیت های اجتماعی طلاب نیز هست و بایستی با همکاری مشترک و تمرکز جدّی در این حوزه، به مدل های مناسب و بومی برای حل و رفع مسائل اجتماعی امروز کشور دست یافت.

در این جلسه همچنین حجت الاسلام نامخواه با تشریح ظرفیت های موجود در حوزه های علمیه خواهران گفت: امروز قریب به ۵۰۰ مدرسه در ۲۸ استان کشور، ظرفیتی را برای آموزش و تربیت ۱۰۰ هزار طلبه ایجاد کرده است که هدایت این ظرفیت غنی به منظور مشارکت در حل مسائل و آسیب های اجتماعی کشور، می تواند جهشی بزرگ در جامعه به شمار آید. لذا مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران این آمادگی را دارد تا در مسئله کنشگری اجتماعی طلاب و ایجاد فرصت هایی برای آموزش ایشان در حوزه های پژوهش اجتماعی و میدانی، از این ظرفیت انسانی غنی و فعّال در همکاری های وثیق با موسسه مطالعات و تحقیقات اجتماعی استفاده نماید.

در پایان این نشست با توجه به زمینه های متعدد همکاری و فعالیت طرفین، تدوین بک تفاهم نامه همکاری در حوزه های پژوهشی و آموزشی مورد تصویب قرار گرفت.

کد خبر 4687035

منبع: مهر

کلیدواژه: حمید پارسانیا علوم اجتماعی سهروردی فعالیت های قرآنی علوم انسانی معرفی کتاب کنفرانس بین المللی انجمن آثار و مفاخر فرهنگی قرآن آیت الله جوادی آملی طرح ملی گفتمان نخبگان علوم انسانی فلسفه شورای عالی انقلاب فرهنگی علوم انسانی اسلامی دانشگاه مذاهب اسلامی دفتر مطالعات جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۶۸۲۴۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ظرفیت‌های مردمی در مبارزه با مواد مخدر استفاده شود

 معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار کردستان امروز در جلسه شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان در سنندج اظهار کرد: فعالیت سازمان‌های مردم نهاد قابل احترام است، اما این نهاد‌ها کارکرد صحیح خودشان را در اغلب موارد به ویژه در بحث مبارزه با مواد مخدر انجام نداده اند.

مهدی رمضانی با اشاره به نامگذاری سال با عنوان «جهش تولید با مشارکت مردم» تأکید کرد: در حوزه‌هایی که مشارکت مردم بوده موفق بوده ایم و یکی از حوزه‌های جدی که باید از آن استفاده شود، مبارزه با مواد مخدر است.

وی بر لزوم پیگیری شورای برنامه ریزی استان در بخش مسئولیت‌های اجتماعی دستگاه ها، صنایع و معادن تاکید کرد و افزود: مسئولیت‌های اجتماعی باید در سر فصل‌های خود هزینه شود.

رمضانی ادامه داد: آموزش و پرورش با دعوت از اصحاب فکر و نظر سعی کند جامعه هدف خود را در زمینه آسیب‌های مواد مخدر آگاه کنند.

وی با تاکید بر غربالگری درست و هدفمند در کمپ‌های ترک اعتیاد، اظهار کرد: در حوزه ترک اعتیاد یک چرخه مالی معیوب وجود دارد و این باید اصلاح شود، ضمن اینکه مکانی جدا برای معتادان با بیماری خاص ایجاد شود.

۱۹۸ کیلوگرم موادمخدر در کردستان کشف شد

جانشین فرمانده انتظامی کردستان گفت: از ابتدای سالجاری تاکنون ۱۹۸ کیلوگرم موادمخدر در استان کشف شده که نسبت به مدت مشابه ۱۵ درصد رشد داشته است.
سردار لطف‌الله دارابی نیز در این جلسه اظهار کرد: سال گذشته یک‌هزار و ۲۶۷ کیلوگرم انواع مواد مخدر در استان کشف و ۳ هزار و ۸۶۱ نفر در این رابطه دستگیر شدند.

وی با بیان اینکه گذشته نیز ۲ هزار و ۵۶ معتاد متجاهر در استان جمع‌آوری و تحویل کمپ‌ها شد، افزود: در سال‌جاری نیز ۲۷۶ معتاد متجاهر نیز جمع‌آوری شدند.

دارابی یادآور شد: امسال تاکنون ۵۲۳ نفر در بحث توزیع مواد مخدر دستگیر شده‌اند که نسبت به مدت مشابه پارسال ۹ درصد افزایش نشان می‌دهد.

باشگاه خبرنگاران جوان کردستان سنندج

دیگر خبرها

  • ظرفیت‌های مردمی در مبارزه با مواد مخدر استفاده شود
  • بزرگداشت روز معلم در مدرسه علمیه خواهران ماکو
  • تحصیل پنجاه هزار طلبه خواهر در مدارس علمیه کشور
  • برگزاری همایش کنشگران مقابله با سقط عمد جنین در مشهد
  • تولید فکری رسالت و ماموریت جشنواره علامه حلی است
  • معرفی آثار برتر دهمین جشنواره علامه حلی
  • تفاهم‌نامه همکاری حوزه علمیه خواهران و اوقاف یزد
  • لزوم همکاری بیش از پیش بانک مسکن در اجرای طرح‌های نهضت ملی
  • آیین نامه خودروهای کارکرده هنوز در دولت است
  • مدرسه صادرات ایران افتتاح شد