Web Analytics Made Easy - Statcounter

رییس مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی با بیان این‌که استراتژی آمریکا گفت‌وگوی نرم و فشار عملی به جمهوری اسلامی ایران است گفت: تحریم وزیر امور خارجه کشورمان نیز به هیچ وجه قابل توجیه نیست.

به گزارش ایسنا، کاظم جلالی در مراسم گرامیداشت روز خبرنگار گفت: اکنون در شرایط حساسی از لحاظ اقتصادی و سیاسی در داخل کشورمان هستیم شرایط خاصی است که می‌طلبد جامعه خبری و اصحاب رسانه متناسب با آن حرکت کنند باید مسائل اصلی را پیگیری و تعقیب کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به گزارش‌های مرکز پژوهش‌ها در شرایط تحریمی اظهار کرد: این گزارش‌ها ناظر به این است که ما چه‌طور اقتصاد بدون نفت داشته باشیم در کشور ظرفیت‌هایی وجود دارد که هنوز به طور کامل استفاده نشده ما می‌توانیم از این ظرفیت‌ها برای کمتر کردن اثرات تحریم بهره گیریم. ما در مرکز پژوهش‌ها بررسی‌های مفصلی داشته‌ایم.

جلالی توضیح داد: در این بررسی‌ها از کتاب هنر تحریم نوشته نفیو هم استفاده کردیم؛ البته رژیم تحریم نسبت به سال‌های ۹۰ و ۹۱ به میزان زیادی متفاوت شده است. ما گزارش‌های طبقه‌بندی شده‌ای را به مسئولان در این باره داده‌ایم. ما در این گزارش‌ها تک تک صنایع و آثار تحریم بر روی آن را بررسی کردیم که چه‌طور می‌توان از آثار تحریم جلوگیری کرد.

رییس فراکسیون مستقلین ولایی با تاکید بر لزوم داشتن وحدت در شرایط فعلی ادامه داد: باید از همه توان استفاده کرد و همه دارای برنامه منجسم برای اداره کشور باشیم؛ تصمیم‌گیری‌ها به موقع باشد. امروز باید درست و زود تصمیم‌گیری کنیم؛ رسانه‌ها هم باید رویکردشان به سمت دلگرم شدن مردم باشد و پیگیری مسائل از سوی مسئولان را دنبال کنند. امیدواریم بتوانیم از این برهه به خوبی عبور کنیم.

وی با بیان این‌که آمریکایی‌ها نظام تحریم را تشدید کرده‌اند، گفت: استراتژی آمریکایی‌ها گفت‌وگویی نرم و فشار عملی به جمهوری است. گاهی دم از مذاکره و گفت‌وگو می‌زنند اما اقدامات سخت‌شان را در فشار به ایران دنبال می‌کنند. به قول رهبری زیر دستکش نرم مخملی آنها دست آهنی است.

جلالی با اشاره به تحریم ظریف گفت: این‌که وزیر خارجه یک کشور تحریم شود به هیچ وجه قابل توجیه نیست و مقبولیت ندارد البته نشان می‌دهد که بیان و دیپلماسی ظریف قوی و موفق بوده کما این‌که در سفر اخیر به نیویورک هم او را محدود کردند که نمی‌تواند بیشتر از شعاع ۸۰۰ متر رفت و آمد کند. این‌که او را تحریم کردند نشان می‌دهد که ثبات در سیاست خارجی آمریکا وجود ندارد؛ آنها شعار می‌دهند، اما رفتارشان طور دیگری است. امیدوارم از این مرحله با وحدت و کنار هم بودن و استفاده از ظرفیت‌های کشور پیش برویم. ظرفیت‌های ما کم نیست نمونه آن موضوع یارانه‌ها و نحوه توزیع آن است عدد بسیار بالایی می‌باشد.

رییس مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی توضیح داد: ارائه این مدل از توزیع یارانه‌ها هدفمند و عادلانه نیست. مدت‌ها مرکز پژوهش‌ها روی این مساله کار کرد حتی به طور مشترک ذیل کمیته عالی هماهنگی قوا وجود داشت. در آنجا مرکز پژوهش‌ها، سازمان برنامه، وزارت اقتصاد و بانک مرکزی کمیته‌ای را تشکیل دادند و ذیل آن روی یارانه‌ها کار می‌کنند. امیدواریم تدبیری در این باره صورت گیرد؛ کما این‌که مرکز پژوهش‌ها هم گزارش‌های خوبی را تهیه کرده است.

جلالی با بیان این‌که این گزارش‌ها حالت تکلیفی ندارد درباره نحوه استفاده از گزارش‌های مرکز پیرامون اقتصاد بدون نفت گفت: تصور می‌شود که حتما باید نفت فروخته شده تا کشور را اداره کنیم حال این‌که گزارش‌های مرکز تاکید دارد که می‌توان بدون نفت کشور را اداره کرد.

وی افزود: ما بعد از تحریم اول و سپس تحریم دوم آمریکا در اردیبهشت‌ماه سال گذشته و با خروج از برجام کمیته‌هایی را در مرکز پژوهش‌ها با حضور نخبگان و فعالان عرصه تشکیل داده و بیشتر از ۱۰۰ گزارش درباره تحریم‌ها داشتیم که بخش‌هایی از آن کمتر مورد توجه قرار گرفت. این گزارش‌ها ناظر بر آن است که چه‌طور در شرایط فعلی کشور می‌تواند در شرایط اقتصادی بهتری به سر رود و اثرات تحریم کمتر شود. این گزارش‌ها در جلسات غیرعلنی مجلس شورای اسلامی هم قرائت شد. ما در این گزارش‌ها بر نحوه استفاده از ظرفیت‌های کشور تاکید کردیم. گزارش‌هایی که علاوه بر نمایندگان مجلس شورای اسلامی به دفتر رهبری، ریاست جمهوری و وزرا و مسئولان عالی کشور فرستاده شده است.

جلالی توضیح داد: یکی از ظرفیت‌هایی که تاکنون به خوبی استفاده نشده، مالیات در کشور است؛ البته این به معنای فشار مالیات به مردم و اخذ مالیات از کسانی که منظم و به موقع پرداخت می‌کنند، نمی‌باشد. صحبت ما در مورد بخش‌هایی است که فرار مالیاتی کرده و یا معافیت مالیاتی دارد. همچنین در مورد یارانه‌ها هم وقتی بحث آن را مطرح می‌کنیم نباید ذهن‌ها فقط سراغ بنزین رود که البته آن را هم شامل می‌شود. نمونه عدم توزیع عادلانه یارانه درباره برق است که بی‌عدالتی دیده می‌شود، چون بیشتر یارانه به ثروتمندان داده می‌شود که از برق بیشتری استفاده می‌کنند و بخش‌های دیگرشان با درآمد کمتر آنچنان از برق استفاده نمی‌کنند.

به گزارش ایسنا، همچنین در این مراسم جلالی از زهرا عبدالمحمدی خبرنگار باسابقه خبرگزاری فارس که مدتی در بستر بیماری به سر می‌برد تجلیل کرد و برای او شفای عاجل را از خداوند خواستار شد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: تحریم ظریف تروریسم اقتصادی آمریکا روز خبرنگار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۶۸۴۲۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سفر از سبد خانوارهای ایرانی حذف شده است؟ | توضیح مرکز پژوهش‌ها درباره یک ادعا

به گزارش همشهری آنلاین، مرکز پژوهش‌های مجلس در واکنش به اظهارنظرها نسبت به گزارش این مرکز درباره گردشگری اعلام کرد: این گزارش مربوط به بازه زمانی ۱۳۹۱ تا ۱۴۰۰ با اشاره به شرایط کرونای و مرتبط به عملکرد دولت‌های قبل و غیرمرتبط با عملکرد دولت فعلی است که حداقل انتظار می رفت مسئولان دولت قبل به این موضوع واکنش نشان می‌دادند و نه مسئولان دولت فعلی.

مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی افزود: پس از انتشار گزارشی از سوی این مرکز با عنوان «بررسی وضعیت گردشگری داخلی از منظر دسترس پذیری برای اقشار مختلف جامعه و ارائه بسته تقنینی» و باز نشر آن از سوی رسانه‌ها با عناوینی مختلف، موضع‌گیری‌هایی خلاف واقع نسبت به این گزارش صورت گرفت که جهت تنویر افکار و اذهان عمومی و پاسخ به نقدها، موارد زیر اعلام می‌شود.

نخست؛ آنکه در موضع‌گیری‌های صورت گرفته نسبت به این گزارش به موضوع «حذف سفر از سبد خانوار» اشاره شده در حالی که در ۳۴ صفحه این گزارش، هیچ اشاره‌ای به «حذف سفر از سبد خانوار» یا مواردی با این مضمون نشده است.

دوم؛ آنکه در چکیده و صفحات مختلف این گزارش اعلام شده که آمار مستند در این گزارش مربوط به بازه زمانی ۱۳۹۱ تا ۱۴۰۰ با اشاره به شرایط کرونایی و مرتبط به عملکرد دولت‌های قبل و غیر مرتبط با عملکرد دولت فعلی است که حداقل انتظار می‌رفت مسئولان دولت قبل به این موضوع واکنش نشان می‌دادند و نه مسئولان دولت فعلی و اینکه در پاورقی صفحه ۱۱ این گزارش ذکر شده است که به دلیل عدم اعلام آمار گردشگری از سوی متولی این حوزه بعد از سال ۱۴۰۰، عملا امکان دسترسی به آمار جدید برای بررسی عملکرد وجود ندارد. حتی مرکز پژوهش‌های مجلس طی مکاتبه‌ای خواستار دریافت آماری در این بازه زمانی بود که با پاسخی ناقص از سوی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی مواجه شد. هرچند در صفحه ۱۰ همین گزارش عنوان شده است که برمبنای اظهارات دبیر ستاد مرکزی هماهنگی سفر، در سال ۱۴۰۲، شاهد رشدی ۱۷ درصدی در زمینه گردشگری بوده‌ایم.

نکته سوم؛ آنکه یکی دیگر از نقدها به این گزارش، عدم ارائه راهکارهای منطقی و قابل اجرا بوده که باز هم نگاهی به این گزارش نشان می‌دهد چهار صفحه پایانی آن به ارائه راهکارها و پیشنهادها با توجه به ظرفیت‌های تقنینی در این حوزه اختصاص یافته است و به نظر می‌رسد مشکل اصلی در این زمینه عدم اهتمام به خواندن اصل این گزارش و تنها توجه به برخی خبرسازی‌ها با سمت و سوگیری‌های خاص بوده است.

نکته چهارم؛ اینکه، آمارهای بیان شده در این گزارش که از آن به عنوان آمار غلط یا آمارسازی یاد می‌شود مربوط به سالنامه هزینه و درآمد خانوار و گزارش آمارگیری از گردشگری ملی مرکز ملی آمار ایران در سال ۱۴۰۰ است که البته گزارش‌های دریافتی از وزارتخانه محترم میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی نیز همین آمارهاست.

نکته پایانی اینکه؛ مرکز پژوهش‌های مجلس کمک تخصصی و کارشناسی به دولت محترم را وظیفه خود می‌داند و همواره در این راستا تلاش نموده و متقابلا انتظار می‌رود مدیران دولت نیز در اظهارنظر نسبت به این مرکز در رسانه‌ها دقت نظر لازم را داشته باشند.

کد خبر 848207 منبع: ایرنا برچسب‌ها سفر - گردشگری خبر مهم مرکز پژوهش‌های مجلس

دیگر خبرها

  • اختلاف‌ نظر مجلس و دولت؛ دلار چند؟
  • درگیری شدید دولت و مجلس بر سر گزارش‌های مرکز پژوهش‌ها
  • پاسخ خبرگزاری مجلس به گزارش‌ها درباره مرکز پژوهش‌ها
  • دعوای مجلس و دولت بالا گرفت؛ ماجرا چیست؟
  • حملات تند به نماینده مجلس و مرکز پژوهش های مجلس در رسانه دولت / چرا قیمت دلار را بین ۶۵ تا ۷۵ هزار تومان نگه داریم؟
  • سفر از سبد خانوارهای ایرانی حذف شده است؟ | توضیح مرکز پژوهش‌ها درباره یک ادعا
  • تعطیلی ۱۰۰ شعبه یک رستوران آمریکایی در مالزی به دلیل حمایت از اسرائیل
  • انتقاد کم سابقه خبرگزاری دولت از مرکز پژوهش‌های مجلس
  • پالایشگاه‌های فراسرزمینی، استراتژی مهم دولت سیزدهم در افزایش صادرات نفت
  • تعهد دوباره بایدن به امنیت رژیم اسرائیل