Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش اکوفارس به نقل از اویل پرایس، اگر قرار باشد بنزین با خودروهای الکتریکی و انرژی‌های تجدیدپذیر در طولانی‌مدت رقابت کند، قیمت آن باید حدود 9 تا 10 دلار در هر بشکه باشد.

شرکت مدیریت سرمایه بی‌ان‌پی پاریباس این نتیجه‌گیری را طی یک گزارش جدید اعلام کرد و هشدار داد نفت خام با یک تهدید وجودی و احتمالاً مرگبار از طرف انرژی‌های تجدیدپذیر و خودروهای الکتریکی مواجه است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 یک مشکل حیاتی در مورد نفت خام وجود دارد که باعث افول آن می‌شود. مارکو لویس سرپرست تحقیقات پاریباس گفت: نفت نسبت به سرمایه‌ای که هزینه آن می‌شود، بازدهی انرژی کمی دارد، به‌عبارت دیگر، وقتی یک دلار را هزینه اشکال مختلف انرژی می‌کنیم، چه‌مقدار انرژی مفید از هر کدام به دست می‌آید؟

 مؤسسه پاریباس تخمین می‌زند برای یک مقدار مشخص سرمایه گذاری، پروژه‌های جدید بادی و خورشیدی به‌همراه خودروهای الکتریکی 6 تا 7 برابر انرژی مفید بیشتری روی چرخ‌ها نسبت به خودروهای بنزین‌سوز تولید می‌کنند.

 با توجه به این نتیجه‌گیری، قیمت تمام‌شده بلندمدت برای نفت باید حدود 9 تا 10 دلار در هر بشکه باشد تا بتواند با انرژی‌های تجدیدپذیر و خودروهای الکتریکی رقابت کند، به همین ترتیب قیمت گازوئیل در طولانی‌مدت باید 17 تا 19 دلار باشد.

نفت می‌تواند حجم عظیمی از انرژی را تولید کند چون تولید آن بسیار بالاست و  زنجیره عرضه جهانی آن بزرگ است که استفاده از آن را راحت‌تر می‌سازد.

ولی برای یک دوره 25ساله، استفاده از انرژی‌های باد و خورشید بسیار ارزانتر است. نفت نمی‌تواند با انرژی‌های تجدیدپذیر از نظر اقتصادی بودن رقابت کند، حتی وقتی هزینه ایجاد زیرساخت‌های لازم برای راه‌اندازی یک شبکه از خودروهای الکتریکی را در نظر بگیریم، باز هم انرژی‌های تجدیدپذیر بر نفت برتری خواهند داشت.

به‌بیان ساده‌تر، دنیا نیاز دارد برای بیست و پنج سال آینده، 25 تریلیون دلار برای نیاز به بنزین هزینه کند، در حالی که تخمین زده می‌شود هزینه پروژه‌های جدید انرژی‌های تجدیدپذیر برای تأمین نیازهای حمل‌و‌نقلی که بنزین در 2018 برطرف کرد، برای هر سال طی 25 سال آینده تنها 4.6 تا 5.2 تریلیون دلار باشد.

 مؤسسه پاریباس ادعا می‌کند انرژی‌های تجدیدپذیر به‌همراه خودروهای الکتریکی به‌راحتی حتی بدون محاسبه تغییرات محیط زیستی که سوخت‌های فسیلی ایجاد می‌کنند، نسبت به آنها برتری دارند. انرژی‌های تجدیدپذیر به‌صرفه‌تر هستند. پس از اضافه کردن هزینه درمان به‌خاطر آلودگی هوا و تغییرات جوی و سایر هزینه‌های اجتماعی در مصرف سوخت‌های فسیلی، برتری انرژی‌های تجدیدپذیر آشکارتر هم می‌شود.

صنعت نفت تا حالا در تاریخ خود با این تهدید از طرف انرژی تجدیدپذیر برق در خودروهای الکتریکی مواجه نشده بود.

چند دلیل برای عقب ماندن نفت از انرژی‌های تجدیدپذیر وجود دارد: اول، هزینه نهایی انرژی‌های تجدیدپذیر در کوتاه‌مدت تقریباً صفر است چون انرژی تولیدشده توسط خورشید و باد رایگان است. دوم، انرژی‌های تجدیدپذیر برای محیط زیست منفعت دارند. سوم، انتقال برق راحت‌تر از سوخت‌های مایع است. چهارم، اینکه انرژی‌های تجدیدپذیر به‌راحتی می‌توانند جایگزین 40 درصد از تقاضای نفت جهان شوند.

      

منبع: اکوفارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۶۹۲۷۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاهش ذخیره‌سازی‌های آمریکا قیمت نفت را افزایش داد

قیمت نفت در بحبوحه احتمال کاهش ذخیره‌سازی‌های نفت و فرآورده‌های نفتی آمریکا و تداوم تنش‌ها در خاورمیانه افزایش یافت.

به گزارش خبرگزاری رویترز، قیمت نفت در  معاملات روز چهارشنبه (پنجم اردیبهشت‌) پس از آنکه داده‌های صنعت در هفته گذشته کاهش غیرمنتظره ذخایر نفت خام آمریکا را نشان داد، افزایش یافت که نشانه مثبتی برای تقاضا بود. اگرچه بازارها به‌دقت مراقب خصومت‌ها در خاورمیانه بودند.

قیمت نفت خام شاخص برنت دریای شمال امروز ساعت ۶ و ۳۴ به وقت گرینویچ با ۲۶ سنت یا ۰.۲۹درصد افزایش به ۸۸ دلار و ۶۸ سنت برای هر بشکه رسید.

در همین حال، هر بشکه نفت خام دبلیوتی‌آی آمریکا با ۲۶ سنت یا ۰.۳۱درصد افزایش، ۸۳ دلار و ۶۲ سنت معامله شد. 

به‌گفته منابع بازار با استناد به آمار مؤسسه نفت آمریکا، ذخیره‌سازی‌های نفت خام آمریکا در هفته منتهی به ۱۹ آوریل ۳ میلیون و ۲۳۷ هزار بشکه کاهش یافت، درحالی‌که ۶ تحلیلگر در نظرسنجی رویترز انتظار افزایش ۸۰۰ هزار بشکه‌ای را داشتند.

معامله‌گران بازار نفت برای تأیید این کاهش منتظر داده‌های رسمی ایالات‌متحده آمریکا درباره ذخیره‌سازی‌های نفت و فرآورده‌های نفتی، خواهند بود.

دیگر خبرها

  • هزینه‌های درمانی دهک‌های پایین در مراکز دولتی کرمانشاه رایگان است
  • خودروی برقی پریمیوم «اکسید»، لوکس‌تر و پیشرفته‌تر از تسلا
  • تصفیه خانه فاضلاب شهر خوی، نیازمند نیروگاه انرژی های تجدید پذیر
  • شهرداری مشهد ۴ نیروگاه خورشیدی احداث می‌کند
  • انتقاد از رایگان نشدن هزینه سمپاد دهک اول تا چهارم
  • رشد بیش ‌از یک‌درصدی تولید انرژی ‌الکتریکی در نیروگاه شهیدرجایی
  • کاهش ذخیره‌سازی‌های آمریکا قیمت نفت را افزایش داد
  • فروش خودروهای الکتریکی و هیبریدی در ۲۰۲۴ رکورد خواهد زد
  • رشد بیش از یک درصدی تولید انرژی الکتریکی در نیروگاه شهید رجایی قزوین
  • آغاز تولید خودروهای برقی چینی در تایلند