Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران آنلاین»
2024-04-30@01:40:18 GMT

روایت‌هایی که با کابوس آغاز می‌شوند

تاریخ انتشار: ۱۷ مرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۶۹۴۴۷۸

روایت‌هایی که با کابوس آغاز می‌شوند

تونی موریسون که تنها نویسنده زن سیاه‌پوست برنده نوبل بود، دیروز در 88 سالگی فوت کرد؛ نویسنده‌ای که برخی از آثارش را مترجمانی مثل شهریار وقفی‌پور به فارسی برگردانده‌اند. شهریار وقفی‌پور مترجم

صحبت درباره نویسنده‌ای همچون موریسون نیازمند مطالعه و بررسی دقیقی است؛ با این حال به دلیل ترجمه‌ای که از رمان «عشق» او انجام داده‌ام و آثاری که از این نویسنده امریکایی سیاه‌پوست خوانده‌ام معتقدم نویسنده‌ای برخوردار از نثری فاخر و شاعرانه بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او نخستین نویسنده سیاه‌پوستی است که موفق به کسب جایزه نوبل شده، نویسنده‌ای دغدغه‌مند که محتوای اغلب نوشته‌های او همراه با تلاشی است که برای مبارزه با تبعیض نژادی و جنسیتی انجام داده. با اینکه عمده نوشته‌های او درباره سیاه‌پوستان و مشکلاتی است که به واسطه تبعیض‌های نژادی با آن روبه‌رو شده‌اند اما او به زنان هم توجه ویژه‌ای دارد. چرا که او معتقد است زنان در جامعه سیاه‌پوستان افزون بر مشکلات رایج با تبعیض‌های جنسیتی هم روبه‌رو هستند. با این حال جالب است که در هیچ کدام از آثار او نمی‌توان ردپایی از لهجه و گویش خاص محله‌های سیاه‌پوست‌نشین دید و شاید به همین دلیل است که کتاب‌های او به قشر خاصی از مخاطبان محدود نمی‌شود. موریسون از نظر ساختار و سنت ادبی بشدت تحت تأثیر ویلیام فاکنر امریکایی است و همچون او هیچ‌گاه به سراغ روایت‌های سرراست نمی‌رود. سبک نوشتاری او را می‌توان چیزی میان سوررئال به اصطلاح رقیق‌شده و فضای وهم گونه فراواقعی دانست. اغلب ماجراهای او با روایتی از یک کابوس یا خواب آغاز می‌شوند، رؤیایی که میان دنیای واقعی و غیرواقعی در حرکت است. آنچنان که نه می‌توان آثار او را کاملاً رئال دانست و نه کاملاً برخاسته از سبک رئالیسم جادویی. هرچند که اصلاً به دلیل نگاه خاص ساختاری او در داستان هایش بود که «عشق» موریسون را ترجمه کردم. نکته دیگری که در ارتباط با سبک و فضای فکری موریسون نباید از قلم انداخت این است که ردپایی از یونگ، شاگرد مطرح فروید هم در کتاب‌های او دیده می‌شود. هرچند که خیلی هم به او وفادار نیست و به سراغ یونگ بیشتر در حد استفاده می‌رود و نمی‌توان ایدئولوژی‌اش را تحت تأثیر این شاگرد برجسته یونگ دانست. او از اساطیر هم بهره بسیاری برده، اساطیری که هم در عرصه جهانی مطرح هستند و هم میان سیاهپوستان.
 

منبع: ایران آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۶۹۴۴۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بررسی آثار کلر ژوبرت نویسنده و تصویرگر مسلمان شده فرانسوی

به گزارش خبرگزاری مهر، شماره ۱۶۶ مجله خیمه در اردیبهشت ۱۴۰۳، با طرح جلدی از چهره «کلر ژوبرت»، نویسنده مسلمان شده فرانسوی منتشر شد.

مجله خیمه در شماره اردیبهشت در بخش رویدادها و روایت‌ها ۵ رویداد مهم فروردین ماه ۱۴۰۳ را بررسی کرده است. تحلیل شیوهٔ دعاهای متفاوت استاد شیخ حسین انصاریان از نگاه ۴ استاد حوزه و دانشگاه، بررسی ماجرای مسجد سازی در پارک قیطریه و پاسخ به ۴ پرسش آیت الله سیدمصطفی محقق داماد از نگاه ۱۷ چهرهٔ مخالف و موافق، بررسی سخنان پُرحاشیهٔ حجت‌الاسلام پناهیان دربارهٔ پیامبر (ص) از نگاه ۳ استاد دانشگاه، روایتی از اشعار روضه‌های زنده یاد حسین بختیاری که در نوروز درگذشت از نگاه ۴ فعال هیئتی و برگزاری محفل صد هزار نفری قرآنی در ورزشگاه آزادی از نگاه ۱۰ فعال فرهنگی و رسانه‌ای.

سوژه بخش چهره خیمه، «کلر ژوبرت»، نویسنده مسلمان شده فرانسوی است. آثار این بانوی نویسنده متولد اردیبهشت، از نگاه ۱۶ نویسنده و کارشناس حوزه و دانشگاه بررسی شده است.

این چهره‌ها عبارتند از: محسن چینی‌فروشان، موسی بیدج، حسن احمدی، حبیب احمدزاده، غلامرضا حیدری ابهری، ناصر نادری، مریم جلالی، آسیه رحمتی، حسین راجی، سیدمحمد مهاجرانی، سیده مریم شهیدی کریمی، رقیه فاضل، علی مهدوی، بهاره بهنام نیا، زهرا شیرخانیان.

مجله خیمه در بخش پرونده ماه به ۱۲ سال تلاش برای حل مشکل فقهی اهدای عضو پرداخته و ماجرای اهدای عضو ۱۲ طلبه و ۴ مداح را بررسی کرده است. پرونده ماه خیمه، به موضوع «اهدای عضو» و ضرورت فرهنگ سازی با نگاه عاشورایی پرداخته است. این پرونده شما را با ۱۲ طلبه و ۴ مداحی آشنا می‌کند که اعضای بدنشان، به بیماران نیازمند بخشیده‌اند.
همچنین ایرج فاضل، ۱۲ سال پیگیری برای رفع محدودیت‌های فقهی و قانونی اهدای عضو را تشریح کرده است. علی اکبر صالحی هم چگونگی عبور از نگاه بسته مذهبی در این موضوع را بیان کرده است. کتایون نجفی زاده، از سه دهه تلاش و دیدارهایش با مراجع قم و نجف به ویژه دیدارش با آیت الله سیستانی گفته و کمیل نظافتی، اهدای کلیه‌اش به کودک کلاله را تشریح کرده است. مهدی حیدری هم از مستند ساخته شده درباره ماجرای این کلیه گفته است.

خیمه در بخش یادمان به سراغ یادبود مرحوم محمود امیری، مدیر انتشارات و کتابفروشی امیری رفته و ماجرای کتاب مهدی آذر یزدی، کتابفروشی امام حسین و شهادت دو برادر مرحوم امیری را روایت کرده است. همچنین مرتضی آخوندی، مدیرانتشارات دارالکتب الأسلامیه از روایت پنج دهه دوستی‌اش با مرحوم امیری سخن گفته و روایت علی قائمی، محقق و نویسنده‌ای که ۵۰ کتابش در انتشارات امیری منتشر شده است هم در این بخش آمده است. محمدهادی فاضل، مهدی رئوفی، مرضیه امیری و سید یاسر شریفی از نزدیکان آن مرحوم هم یادداشت‌هایی در این پرونده نوشته‌اند.

این شماره از مجله در بخش کتاب خیمه هم به آشنایی با ۶۳ نویسنده و تصویرگر انتشارات خیمه پرداخته و به مناسبت نمایشگاه کتاب، موضوعات زیر را هم از نظر گذرانده است:

کتابی کاملاً کاربردی برای زندگی: اثر تازه منتشرشدهٔ «تفسیر موضوعی سبک زندگی با رویکرد روایی»

مسالهٔ حجاب در ایران امروز به روایت رمان «رقص کلاغ روی شانه‌های مترسک.»

کتاب شعری که گم شد: روایتی از کتاب «مجموعهٔ اشعار فضائل اهل بیت» اثر شیخ کلینی

یادداشت‌های عاشورایی مرحوم دکتر عماد افروغ از کتاب «فریادهای خاموش»

شماره اردیبهشت خیمه، با سرمقاله‌ای از حجت الاسلام دکتر محمدرضا زائری (مدیرمسئول مجله)، و نیز یادداشت‌هایی از ۷ نویسنده و چهره حوزوی و دانشگاهی در آغاز مجله، منتشر شده است. علاقه‌مندان می‌توانند برای تهیه مجله خیمه با شماره ۰۹۰۲۸۲۴۲۹۸۱ تماس بگیرند.

کد خبر 6086179

دیگر خبرها

  • روایت هجرت اجباری ابوالرضا(ع) از مدینه به عراق
  • روایت حیرت‌ انگیز یک نویسنده از خاطره‌بازی دو فرمانده ایرانی و عراقی سال‌ها پس از جنگ تحمیلی
  • بررسی آثار کلر ژوبرت نویسنده و تصویرگر مسلمان شده فرانسوی
  • بازی برای کودکان خیلی مهم است اما جایگاه ادبیات هم حفظ شود
  • چین از اتحادیه اروپا می‌خواهد تا سیاست‌های تجاری «تبعیض آمیز» را متوقف کند
  • هاآرتص: اسرائیل دانشگاه‌های آمریکا را از دست داده است
  • گزارش سالانه کمیسیون حقوق بشر کانادا منتشر شد
  • انتقاد ملی‌پوش بوکس از«تبعیض فدراسیون» و«رفتار عجیب فونتانا»
  • انتشار کتاب یوسف گم گشته باز آید در ماهشهر
  • تلوبیون بین برنامه‌ها تبعیض می‌گذارد؟/ محتوایی که ضریب می‌گیرد