Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایکنا از خراسان رضوی، علیرضا رزم‌حسینی استاندار خراسان رضوی شامگاه گذشته 16 مردادماه در شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی خراسان رضوی در محل اتاق بازرگانی اظهار کرد: ما در شرایط جنگ اقتصادی هستیم اما همچون شرایط صلح اقتصادی در حال اداره کشور هستیم، بنابراین اگر باور داریم که در این جنگ قرار داریم و بنا به فرموده رهبری که باید آرایش جنگی داشته باشیم، یکی از این آرایش‌ها این است که شرایط را تغییر دهیم و با شرایط ویژه کشور را اداره کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی افزود: ما در سال 94 برای اولین بار قوانین مزاحم از 52 دستگاه اجرایی را احصا کردیم و آن را به تک تک کارتابل‌های نمایندگان ارسال کردیم اما متاسفانه تاکنون هیچ اقدامی در این زمنیه صورت نگرفته است و همچنان گرفتار قوانین مزاحم و زائد هستیم.

استاندار خراسان رضوی بیان کرد: ای کاش بروکراسی ادار را با اخیتارات دولت تفویض می‌کریدم تا دیگر شورایی به نام شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی وجود نداشت. این نکات باید مورد توجه مجلس قرار بگیرد زیرا مجلس در راس امور است و انتظار ما این است که انقلابی در این حوزه صورت بگیرد.

رزم‌حسینی در خصوص درخواست‌های خود از مجلس خاطرنشان کرد: اول از همه اینکه اختیارات اقتصادی به استان‌ها داده شود، دوم اختیارات سپرده‌های بانکی نیز در اختیار استان قرار بگیرد؛ زمانی که 90 هزار میلیارد تومان سپرده بانکی در استان و رتبه چهارم سپرده‌های استان را در اخیتار داریم، 46 درصد از سپرده‌های استان خارج و توسط هیات مدیره بانک‌ها در سطح ملی برای آن تصمیم‌گیری و به دیگر استان‌ها منتقل می‌شود.

وی اضافه کرد: سوم اینکه به هر استان به میزان صادرات آن تامین موارد اولیه صورت بگیرد تا در این صورت رقابت صادراتی میان استان‌ها ایجاد شود، می‌گویند باید در استان ستاد تنظیم بازار وجود داشته باشد در حالی که کالا و ارز در استان وجود ندارد.

استاندار خراسان رضوی تصریح کرد: در حال حاضر سه میلیارد دلار صادرات در استان رخ می‌دهد و بخش عمده ارز آن تخصیص داده می‌شود اما زمانی که ارز وجود نداشته باشد توسعه صنعتی نیز رخ نخواهد داد و نمی‌توانیم برای آینده برنامه‌ریزی کنیم و این یکی از اشکالات جدی است.

رزم حسینی عنوان کرد: نکته بعدی این است که یک تفاوت نرخ ارز وجود دارد که سبب بی ثباتی فعالیت فعالان اقتصادی می‌شود و همه از آن ناراضی هستن، بنده به آقای همتی پیشنهاد دادم که اگر نمی‌توانید ارز را تک نرخی کنید به جای آن مابه التفاوت ارز یارانه‌ای را به واردکنندگانی بدهید که با ارز آزاد کالای خود را تامین می‌کنند در این صورت دغدغه ارز وجود نخواهد داشت.وی ادامه داد: دانشگاه فردوسی هفتاد سال سابقه دارد اما ماده دو قانون محیط زیست بر این است که برای ارزیابی صلاحیت زیست محیط صنایع باید به سه کمیته خواهر، برادر و پسرخاله و... که در تهران هستند مراجعه کنید این امر عملا یک رانت و فساد است.

ما قهرمان اتلاف منابع هستیم

در ادامه، غلام‌حسین شافعی رئیس اتاق ایران گفت:تازمانی که مشکل را پیدا نکنیم مسائل ما حل نخواهد شد. ما قهرمان اتلاف منابع مخصوصا در بخش صنعت در کشور بوده و هستیم.

وی اظهار کرد: توصیف ما از صنعت درست نیست و آنچه در رابطه با صنعت و روند آن ادعا می‌کنیم، با آمارهای رسمی کشور تفاوت دارد نیز عدد صحیحی را نشان نمی‌دهد. سهم صنعت از تولید ناخالص داخلی به قیمت‌های سال 1390، این رقم از 14.4 دهم درصد در سال 93 به 12.2 دهم درصد در سال 97 رسیده است و نشان‌دهنده روند منفی رشد صنعت در کشور است.

وی افزود: رشد اقتصادی بدون نفت منفی 2.4 دهم است اما رشد صنعت به تنهای منفی 6.5 است یعنی روند حرکت صنعت ما پایین تر از روند رشد اقصاد است و نرخ رشد تشکیل سرمایه ثابت در ماشین آلات در سال 97 معادل منفی 6.9 دهم درصد است یعنی ما شدیدا با کاهش سرمایه‌گذاری واقعی در بخش صنعت مواجه هستیم.

رئیس اتاق ایران بیان کرد: قبول کنید که صنعت ما علی‌رغم تمام بحث‌ها و گفت‌وگوها حال و روز بدی دارد و موضوع مورد توجه این است که مسیری که تاکنون صنعت پیموده، مسیر درستی نبوده است و مهمترین مساله‌ای که باید به آن توجه شود، این است که ما نیازمند بازنگری اساسی در سیاست‌گذاری و ساختار حوزه صنعت هستیم.

شافعی خاطرنشان کرد: تعریف ما از صنعت درست نیست زیرا صنعتی به پایداری توسعه اقتصاد کشور کمک خواهد کرد که 40 درصد مجموعه صنعت ساخت داخل کشور باشد اما ما اکثر صنایع مونتاژ را به توسعه اقتصادی کشور مرتبط می‌کنیم. امیدوارم که با توجهات مجلس و کمیسون یک بار مسیر حرکت را تدوین و تصویر و بر اساس آن حرکت کنیم زیرا هیچکشوری بدون تولید و صنعت به توسعه نرسیده است.

وی اضافه کرد: برنامه‌ریزی در کشور به گونه‌ای است که ممکن است یک بخش مسئولیت‌های داشته باشد اما اختیارات لازم را ندارد و این سبب می‌شود که نتوانیم به اهداف خود دست پیدا کنیم. منابع ارزی ما از شروع برنامه اول توسعه از سال 68 تا 96 حدود سه هزار و 203 میلیارد دلار بوده و با این رقم نتوانسته‌ایم 30 میلیون شغل را ایجاد کنیم در صورتی که چین با منابع 320 میلیارون دلار 200 میلیون شغل ایجاد کرده است.

رئیس اتاق ایران تصریح کرد: تازمانی که مشکل را پیدا نکنیم مسائل ما حل نخواهد شد. ما قهرمان اتلاف منابع مخصوصا در بخش صنعت در کشور بوده و هستیم همچنین ما در صنعت اعلام کرده‌ایم که اتاق بازرگانی آماده است استراتژی توسعه صنعتی کشور را تدوین کند به شرطی که دولت و مجلس به اتاق ماموریت بدهند. 

انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: خبرگزاری قرآن ایکنا خراسان رضوی سیاست و اقتصاد دولت بخش خصوصی اتاق بازرگانی قرآن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۶۹۴۷۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حمل ریلی محصولات مجتمع فولاد مبارکه تا ۱۰ میلیون تن در سال

تین نیوز

در جلسه ای که با حضور مدیر کل بازرگانی داخلی شرکت راه آهن، مدیر کل سیر و حرکت راه آهن، مدیرکل راه آهن اصفهان، مدیر بخش حمل و نقل مجتمع فولاد مبارکه و مدیر عامل شرکت توکا ریل برگزار شد، افزایش حمل مواد اولیه و محصولات مجتمع تا ۱۰ میلیون تن برنامه ریزی شد.

به گزارش تین نیوز به نقل ریل نیوز، عابدین هادی نژاد مدیرکل بازرگانی داخلی هدف از این نشست را افزایش حمل ریلی مواد اولیه به فولاد مبارکه و محصولات فولادی برای صادرات از این مجتمع ذکر کرد و گفت: موضوعات مختلفی در زمینه ارتقاء و بهبود همکاری های سه جانبه بین شرکت راه آهن، شرکت فولاد مبارکه و شرکت حمل و نقل ریلی فعال در حمل و نقل ریلی محمولات مجتمع در این جلسه مورد بحث و بررسی قرار گرفتند.

هادی نژاد افزود: در این نشست عوامل موثر در سرعت بازرگانی محمولات این شرکت در مسیرهای مختلف مورد بررسی قرار گرفت و مقرر شد نظارت و پیگیری لازم برای اجرای صحیح طرح قطار باری کامل، شناسایی و رفع مشکلات اجرای آن از جمله رعایت دستورالعمل های بارگیری و باربندی محصولات فولادی، حذف توقف های غیر ضروری در سطح ادارات کل مناطق و … از سوی طرفین انجام شود.

وی گفت: این جلسه گام مهمی برای تقویت همکاری های این دو صنعت است و انتظار داریم نتایج آن را در پایان سال ۱۴۰۳ در قالب افزایش حمل مواد اولیه و همچنین حمل محصولات تولیدی این مجتمع به مقاصد مختلف و رضایت مندی مشتری شاهد باشیم. در این راستا برنامه ریزی شده است حمل مواد اولیه و محصولات مجتمع تا ۱۰ میلیون تن افزایش داشته باشد.

مدیرکل بازرگانی داخلی راه آهن گفت: شرکت فولاد مبارکه بزرگ ترین و مهم ترین تولیدکننده فولاد کشور است و نقش کلیدی در صنعت ریلی کشور دارد. این شرکت در حمل مواد اولیه و محصولات خود در شبکه ریلی در رتبه اول قرار داشته و با حمل حدود ۷.۸ میلیون تن بار (۵.۳ هزار میلیارد تن کیلومتر) در سال ۱۴۰۲حدود ۲۱ درصد از کل حمل ریلی بخش داخلی را پوشش می دهد.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • تفاهم‌نامه همکاری اقتصادی بین استان‌های بوشهر و قزوین منعقد شد
  • ۵۰ میلیارد دلار صادرات غیرنفتی ایران به سایر کشور‌ها
  • اکسپو وعده صادق ۲ بود/ لزوم اصلاح رفع تعهد ارزی از ۳ کشور همسایه
  • مددجویان خراسان‌جنوبی هزار و ۳۶۲ متر مربع فرش به بازار عرضه کردند
  • گسترش بازار صادراتی دانش بنیان‌های ایرانی در ۱۶ کشور دنیا
  • بازار‌های صادراتی خود را در کشور‌های اروپایی توسعه می‌دهیم
  • قم قطب صنعت کفش ماشینی کشور
  • پاکستان بر عزم خود برای اجرای پروژه خط لوله گاز صادراتی ایران تأکید دارد
  • حمل ریلی محصولات مجتمع فولاد مبارکه تا ۱۰ میلیون تن در سال
  • معرفی زنجیره ارزش نساجی زنجان به صادرکنندگان در اکسپو + فیلم