Web Analytics Made Easy - Statcounter

وزیر جهاد کشاورزی گفت: در طول پنج سال گذشته بیش از یک میلیون هکتار از مزارع کشاورزی و باغات به سیستم‌های نوین آبیاری تجهیز شدند.

به گزارش ایسنا، محمود حجتی امروز در حاشیه آیین افتتاح اراضی پایاب سد تبارک شهرستان قوچان در جمع خبرنگاران، عنوان کرد: کشور ما در یک اقلیم گرم و خشک قرار دارد ما یک سوم متوسط جهانی بارش داریم یعنی حدود 230 یا 240 میلیمتر متوسط بارندگی در ایران است این در حالی است که میانگین بارندگی در دنیا 750 میلیمتر است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی با تاکید بر لزوم افزایش راندمان آب و بهره‌وری آن در مزارع  افزود: باید در انتقال، مهار و چگونگی استفاده از آب دقت کنیم و برهمین اساس خوشبختانه با عنایت رهبری، همه دست اندرکاران در دولت و مجلس در طی سال‌های اخیر منابع خوبی در زمینه آب و خاک به وزارت جهاد کشاورزی و وزرات نیرو تخصیص یافته است.

وزیر جهاد کشاورزی در ادامه از تجهیز یک میلیون هکتار از باغات و مزارع کشاورزی به سیستم‌های نوین آبیاری در پنج سال اخیر خبرداد و تاکید کرد: در گذشته بر راه‌اندازی سیستم‌های آبیاری از نوع آبیاری بارانی توصیه می‌شد اما اکنون باغ‌ها و زراعت‌ها به سمت اجرای سیستم‌های نوین آبیاری زیرزمینی می‌رود تا از تبخیر آب جلوگیری شود.

وی گفت: در برخی مناطق سیستم‌ها هوشمند شده که میزان رطوبت در دل خاک را داشته باشیم و بیش از اندازه‌ای که گیاه به اب نیازدارد، آبیاری نداشته باشیم و حداقل رطوبت هم به صورت هوشمند در اختیار قرار بدهیم که استرس‌ها را به گیاه کاهش بدهد.

حجتی با بیان این نکته که در زمینه آب و خاک در کشور سرمایه‌گذاری خوبی شده  است، گفت: این طرح پایاب سد تبارک که از گذشته توسط وزارت نیرو پیاده شده با همت و حضور کشاورزان و بهره‌برداران در مجموع به صورت 650 هکتار به بهره‌برداری رسید .

وی در ادامه انتخاب نوع بذر و نهال مناسب را یکی از روش‌های بهره‌وری آب ذکر کردو گفت: امروز موفق شدیم از یک مزرعه مادر تولید نهال یک شرکت دانش بنیان بازدید داشته باشیم که درباره پایه‌های مادری و پیوندک‌ها از گوشه و کنار دنیا و از قاره‌های مختلف جمع آوری و در حال تکثیر بودند و یک کار ماندگار و ارزشمند را انجام دادند تا گیاهانی داشته باشیم که در برابر سرما، کم آبی و تنش‌ها مقاوم بوده و پربازده باشند.

 امروز شبکه آبیاری اراضی پایاب سد تبارک شهرستان قوچان با حضور وزیر جهاد کشاورزی افتتاح شد.


به گزارش ایسنا، محمود حجتی وزیر جهاد کشاورزی در آیین افتتاح شبکه آبیاری اراضی پایاب سد تبارک شهرستان قوچان عنوان کرد: آب، دُر گران بهایی است که در اختیار است و باید تلاش کنیم تا بهره‌ور تر و درست از آن استفاده کنیم.

وی  گفت: از مقام معظم رهبری  مجوزی اخذ شده مبنی بر برداشت از منابع صندوق توسعه برای تخصیص افزایش راندمان آبیاری یا افزایش بهره‌وری آب، با موافقت و اعلام حمایت مجلس و نمایندگان  از این طرح  امیدواریم بتوانیم در خدمت کشور و تولید کنندگان باشیم و بتوانیم از  آب  استفاده بهینه داشته باشیم.

حجتی افزود: شرایط سختی را پشت سر می‌گذاریم ولی خداوند متعال نعمت‌های فراوانی را داده و از خدا می‌خواهیم که قدرشناس نعم الهی باشیم و با هرچه بهتر استفاده کردن از نعمت‌های الهی بتوانیم مشکلاتمان را در بخش آب، خاک و کشاورزی برطرف کنیم و در خدمت تولید کشور و ایجاد ارزش افزوده هر چه بیشتر برای کشاورزان باشیم تا بتوانیم امنیت غذایی کشور که یکی از ضروریات است، تأمین کنیم.

در ادامه نماینده مردم قوچان و فاروج گفت: امروز 2 هزار میلیارد ریال طرح و پروژه‌هایی که مطالعات فنی آن‌ها به اتمام  رسیده و در حوزه وزارت جمع‌بندی شده است، تقدیم وزارت گردید که باید به قسمت‌های مربوطه معرفی شود تا پیگیری‌ها انجام پذیرد.

هادی شوشتری افزود: بر اساس سند توسعه  شهرستان قوچان بخش کشاورزی و دامپروری مهم‌ترین موضوع محسوب می‌شود که در این زمینه‌ها برنامه‌ای دو ساله تا پایان دولت در بخش‌های آب و خاک، تولید کشاورزی، باغی و دامی و حوزه‌های شیلات، عشایری و منابع طبیعی و آبخیزداری تنظیم شده تا پیگیری و سرمایه‌گذاری از محل تملک دارایی و تسهیلات منابع داخلی جهاد و سایر منابع انجام شود.


انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: سیستم های نوین آبیاری وزير جهاد کشاورزي

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۷۰۱۵۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیش‌بینی برداشت ۶۰۰۰ تن کلزا در مزارع لرستان

مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی لرستان از پیش‌بینی برداشت حدود ۶۰۰۰تن کلزا در مزارع این استان خبر داد. - اخبار استانها -

کامران پیرزادی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در خرم‌آباد با اعلام اینکه بیش از 90درصد روغن خوراکی  موردنیاز کشور از طریق واردات روغن یا دانه روغنی تأمین می‌شود، اظهار داشت: کشت دانه‌های روغنی برای خودکفایی و کاهش وابستگی از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

او با بیان اینکه کلزا یکی از محصولات اساسی و استراتژیک برای تأمین روغن است، اضافه کرد: دانۀ کلزا حاوی بیش از 46درصد روغن است.

مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی لرستان با اشاره به وجود پروتئین 39درصدی در کنجالۀ کلزا، اعلام کرد: کنجالۀ این محصول درصد پروتئین بیشتری از سویا دارد و می‎‌تواند به‌عنوان  خوراک دام و جایگزین سویا استفاده شود.

پیش‌بینی برداشت 150هزار تن جو در لرستان

پیرزادی با بیان اینکه کاشت کلزا در تناوب با غلات باعث کاهش آفات و بیماری‌ها  در محصولات زراعی و افزایش محصول می‌شود، تأکید کرد: این محصول در توسعۀ صنعت پرورش زنبورعسل هم اثرگذار است.

او بیان کرد: 3504 هکتار سطح زیر کشت دانۀ روغنی کلزا  در لرستان طی سال زراعی جدید است و میانگین عملکرد این محصول نیز 1.7 تن در هر هکتار است.

مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی لرستان عنوان کرد: کلزا در سلسله، خرم‌آباد، کوهدشت، پلدختر و  دورود نسبت به سایر شهرستان‌های این استان بیشتر کشت و تولید می‌شود.

پیرزادی اعلام کرد: مبارزۀ شیمیایی با علف‌های هرز کلزا در سطح 768 هکتار به‌صورت پیش‌رویش و مبارزه با علف‌های هرز کشیده‌برگ در 3000هکتار از اراضی لرستان انجام شده‌است.

او با اشاره به مبارزه با علف‌های پهن‌برگ کلزا در سطح 290هکتار از مزارع لرستان، اضافه کرد: مبارزۀ شیمیایی با آفات این محصول در سطح 2538هکتار از مزارع این استان انجام شده‌است.

مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی لرستان تأکید کرد: بیشتر ارقام گندم کشت‌شده در مزارع این استان به بیماری زنگ زرد حساس است.

پیرزادی هشدار داد: کشاورزان به‌دلیل بارندگی‌های اخیر و وجود شرایط لازم برای گسترش زنگ زرد در صورت مشاهده علائم این بیماری مزارع خود را با مشاورۀ کارشناسان سم‌پاشی کنند.

انتهای پیام/ 644/.

دیگر خبرها

  • کشت کلزا در ۳۲۷۰ هکتار از اراضی آذربایجان شرقی
  • برداشت گل محمدی از باغات سیستان وبلوچستان
  • پیش بینی مبارزه با ملخ در سطح ۵ هزار هکتار از مزارع کشاورزی قزوین
  • برداشت ۱۵ هزار تن گندم از مزارع استان بوشهر
  • پیش‌بینی برداشت ۳۰ هزار تن گندم مازاد از مزارع آبدانان
  • ۳۶۳ هزار هکتار از اراضی کشاورزی ایلام آفت‌زدایی شد
  • پیش‌بینی برداشت ۶۰۰۰ تن کلزا در مزارع لرستان
  • برداشت سه تن زعفران از مزارع لرستان
  • آبیاری نوین ؛ گامی به سوی جهش تولید
  • برداشت گل محمدی از باغات بابل