Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایکنا»
2024-04-30@02:07:00 GMT

گذری بر چگونگی اعزام مسلمانان روسیه به حج

تاریخ انتشار: ۱۸ مرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۷۰۴۳۹۸

گذری بر چگونگی اعزام مسلمانان روسیه به حج

به گزارش ایکنا؛ در کشور پهناور روسیه که از همسایه‌های شمالی ایران به شمار می‌رود، 25 میلیون نفر مسلمان زندگی می‌کنند که اغلب آنان در تاتارستان، داغستان و دیگر نقاط این کشور ساکن هستند. 

این آمار از سوی برخی منابع غیر رسمی در کشورهای آسیای میانه 30 میلیون نفر نیز اعلام شده است. از این تعداد، 4 میلیون نفر شیعه هستند که اغلب آنها در شهرهای سن‌پترزبورگ، مسکو، داغستان و برخی نیز در دیگر مناطق روسیه زندگی می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اعزام 25 هزار حاجی

بنا بر اعلام شورای مفتیات روسیه، امسال تلاش شد که تعداد حجاج اعزامی از این کشور به عربستان نسبت به گذشته افزایش یابد که بر همین اساس 25 هزار نفر از 64 منطقه به عربستان اعزام شدند.

حتی حجاجی از جزیره کریمه که چند سالی است به روسیه ضمیمه شده به حج اعزام شده‌اند. بیشترین تعداد مسلمانان اعزامی به منطقه قفقاز روسیه مربوط می‌شود.

شورای مفتیات روسیه با وزارت حج و عمره عربستان رایزنی کردند که بتوانند سهمیه این کشور را برای حج افزایش دهند که این امر طی امسال میسر نشد. حجاج این کشور نیز از ماه جولای به مکه و مدینه اعزام شدند.

ادای فریضه حج برای مسلمانان این کشور حائز اهمیت بسیار است. حنفی‌ها از دیگر فرقه‌های مسلمانان هستند که در روسیه حضور دارند و تعداد آنها بسیار است.

مکه مکرمه

حاجیان از دو ماه پیش از اعزام به عربستان خود را آماده این سفر معنوی می‌کنند و به حلالیت‌طلبی و خداحافظی با اقوام، دوستان و آشنایان می‌پردازند. همین موضوع باعث می‌شود که افراد به بدرقه حاجیان بروند و گاه روحانی محل نیز برای همین منظور به منزل حاجی می‌رود. همچنین آشنایان تزئیناتی را در محله وی نصب می‌کنند.

آموزش پیش از اعزام

توجه به تلفظ صحیح آیات و آموزش در دوران پیش از اعزام به حج، تکیه بر معارف قرآنی در اعزام به حج و دعا در مراسم‌های مذهبی از جمله اقداماتی است که پیش از اعزام انجام می‌شود.

این گونه آموزش‌ها پیش از اعزام حجاج و توسط مؤسسات مختلف اسلامی صورت می گیرد. در این جلسات حتی به افراد آموزش داده می‌شود که چطور اعمال حج را به جا بیاورند و از مشکلاتی مانند ازدحام جمعیت و گرفتار شدن در رفت و آمدها دور بمانند.

آموزش احکام حج و کلمات عربی مورد نیاز برای خواندن قرآن، تأکید بر نماز جماعت و حفظ حجاب در مدت زمانی که حاجی در مکه و مدینه است، از دیگر موضوعات مورد توجه به شمار می‌رود.

همچنین به مسلمانان از مذاهب مختلف آموزش داده می‌شود که به اماکن زیارتی بروند و زیارت‌نامه‌های مربوطه را در آنجا بخوانند. تاریخ مساجد همچون مسجد غمامه، حضرت فاطمه و... برای زائران بیان می‌شود.

پای صحبت حجاج

پس از اینکه حاجی از موسم حج به شهر و دیار خود در روسیه برگشت، آدابی همانند همان رسومی که در استان سین‌کیانگ چین، قرقیزستان، قزاقستان،‌ تاجیکستان و ازبکستان به چشم می‌خورد، انجام می‌شود.

آداب مسلمانان در این جغرافیای وسیع به یکدیگر نزدیک است؛ همه حجاج پس از بازگشت ولیمه می‌دهند و اقوام و دوستان را به مهمانی دعوت می‌کنند. خانواده، دوستان و بستگان به استقبال حاجی می‌روند. بزرگان هر خانواده و قوم به خواندن اشعار قدیمی می‌پردازند و آنان که به استقبال رفته‌اند و به مهمانی دعوت شده‌اند، افتخار رفتن به حج را به فرد مورد نظر تبریک می‌گویند.

آنان که گرد حاجی جمع شده‌اند از وی طلب آب زمزم می‌کنند و نکته جالب این گونه استقبال‌ها آن است که کودکان و بزرگسالان به مدت سه تا چهار ساعت پای صحبت حاجی می‌نشینند تا وی از حج و سرزمین وحی برای آنان سخن بگوید. بسیاری از افراد با شنیدن وقایع حج گریه می‌کنند و شوق زیارت خانه خدا را دارند.

از نظر مسلمانان روسیه، رفتن به حج افتخار بزرگی است که نصیب این گروه از افراد شده است. کسی که به حج می‌رود و باز می‌گردد، ارزش بالایی بین مردم پیدا می‌کند. در گذشته از کلمه «حاجی» برای کسی که به حج رفته بود استفاده می‌شد که اکنون کمتر این واژه مورد استفاده قرار می‌گیرد و از کلمه «حاج» پیش از اسم کوچک حاجیان استفاده می‌شود.

گزارش از آزاده غلامی

انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: خبرگزاری ایکنا بین الملل قرآن مسلمان روسیه قفقاز حج حاجی حجاج عربستان اعزام

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۷۰۴۳۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چند نفر به حج عمره اعزام می‌شوند؟

ایمان شمسایی ـ سرپرست معاونت توسعه مدیریت و منابع سازمان حج ـ در نشست شورای برنامه‌ریزی بعثه مقام معظم رهبری و سازمان حج و زیارت گفت: با موافقت بانک مرکزی هر یک از زائران حج ۱۴۰۳ می‌توانند مبلغ ۵۰۰ یورو به نرخی که این بانک اعلام خواهد کرد، از شعب بانک عاملی که در سراسر کشور معرفی می‌شود دریافت کنند.

به گزارش ایسنا، به گفته سرپرست معاونت توسعه مدیریت و منابع سازمان حج، این مبلغ در سهمیه ارز سالانه افرادی که به خارج از کشور سفر می‌کنند، محاسبه نخواهد شد.

سیدعباس حسینی ـ رئیس سازمان حج و زیارت ـ نیز در این نشست، درباره آخرین روند ثبت‌نام کاروان‌های حج تمتع گفت: عملیات ثبت‌نام حج در استان‌ها نزدیک به پایان است و فرآیند امور اجرایی دریافت روادید زائران حج ۱۴۰۳ تاکنون مطلوب بوده است؛ «رقم طلب» برای ۷۴ هزار زائر حج دریافت شده و دریافت «رقم طلب» بیش از ۱۰ هزار نفر دیگر هم درحال انجام است و پس از آن، دریافت روادید انجام خواهد شد.

نصرالله فرهمند ـ مدیرعامل موسسه فرهنگی عمره سعادت، که اجرای عملیات عمره را برعهده دارد، درباره برنامه‌ریزی اعزام عمره‌گزاران ایرانی به عربستان قبل و بعد از عملیات حج گزارش داد و گفت: هماهنگی با هواپیمایی در این خصوص انجام شده است و انتظار می‌رود پس از عملیات حج ۱۴۰۳ با توجه به زیرساخت‌های پیش‌بینی شده از ۲۰ ایستگاه پروازی، زائران به دو فرودگاه مدینه و جده (برای عمره پس از حج تمتع) منتقل شوند.

اعزام زائران ایرانی به عمره پس از ۹ سال وقفه از سوم اردیبهشت‌ماه آغاز شده و بازگشت آن‌ها به کشور تا ۲۳ اردیبهشت‌ماه ادامه دارد. در این بازه قرار است حدود پنج هزار نفر به عمره اعزام شوند. بنابر اعلام سازمان حج و زیارت کم‌تر از ۶ میلیون نفر در نوبت عمره هستند.

عملیات حج تمتع ۱۴۰۳ نیز قرار است از ۲۴ اردیبهشت‌ماه آغاز شود و پرواز‌های رفت زائران تا ۱۸ خردادماه ادامه خواهد داشت. سهمیه حج ایران حدود ۸۷ هزار و ۵۰۰ نفر است. سازمان حج و زیارت اعلام کرده است حدود ۹۰۰ هزار نفر در نوبت حج تمتع هستند.

دیگر خبرها

  • چند نفر به حج عمره اعزام می‌شوند؟
  • کدام کشورها بیشترین حاجی را دارند؟
  • حمله گسترده روسیه به زیرساخت‌های انرژی اوکراین در سه منطقه/ اعزام خلبانان اوکراینی به فرانسه برای آموزش جنگنده اف-۱۶
  • گذری کوتاه بر تاریخ و زندگی اسطوره استعمارستیزی جزیره هرمز ایران
  • اعزام ۳۰۰۰ نفر از استان همدان به مناطق عملیاتی غرب کشور
  • چگونگی مردمی‌سازی توسعه بالادست صنعت نفت و گاز با توان بخش خصوصی و سرمایه‌های خرد مردمی
  • اعزام ۲۵ هزار همدانی به مناطق عملیاتی غرب و جنوب کشور
  • زمانیکه مسلمانان کاخ سفید را به مسجد تبدیل کردند! | فیلم
  • سقوط اندلس با یک تار مو
  • چگونگی خدمات‌دهی به بیماران در زمان قطع سامانه نسخه‌نویسی الکترونیک بیمه سلامت