Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری مهر، سرویس بین الملل- فاطمه صالحی: تشدید درگیری ها در جنوب یمن باعث شده تا توجه محافل رسانه ای به این بخش مهم از یمن معطوف شود. این درگیری ها که به یکباره در جنوب یمن اوج گرفت مشخصا میان گروه های تحت حمایت عربستان از یک سو و امارات از سوی دیگر در عدن در جریان است.

در همین راستا هانی بن بریک معاون رئیس شورای تحت حمایت امارات موسوم به «شورای انتقالی جنوب یمن» با متهم کردن حزب اخوانی «الاصلاح» تحت حمایت عربستان به حمله علیه شرکت‌کنندگان در مراسم تشییع جنازه در نزدیکی کاخ «المعاشیق» عدن(جنوب یمن)، از نیروهای خود خواست تا به کاخ  مزبور حمله کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دستور معاون رئیس شورای انتقالی جنوب یمن برای حمله به کاخ المعاشیق و در نتیجه درگیری با نیروهای گارد ریاست جمهوری دولت مستعفی یمن (به ریاست عبدربه منصور هادی)، همزمان با مراسم تشییع جنازه کشته‎های پادگان «الجلاء» در عدن صادر شده است.

این در حالیست که نیروهای مقاومت یمن روز پنجشنبه گذشته، مراسم رژه در پادگان الجلاء واقع در شهر عدن را هدف قرار داده بودند که در پی آن، بیش از ۴۰ نفر از شبه‎نظامیان کشته شدند. منابع یمنی اعلام کردند که نیروهای «کمربند امنیتی» تحت حمایت امارات،  نیروهای گارد ریاست جمهوری وابسته به دولت مستعفی یمن را در نزدیکی ساختمان رادیو و تلویزیون محاصره کردند.

این درگیری ها به حدی بود که نماینده ویژه سازمان ملل در امور یمن نیز نسبت به آن واکنش نشان داد. مارتین گریفیتس، نماینده ویژه سازمان ملل در امور یمن چهارشنبه شب از بالا گرفتن درگیری‌ها در شهر عدن ابراز نگرانی کرد. وی خواهان توقف درگیری ها در عدن و آغاز گفتگوها برای حل اختلافات در این منطقه شد.

کنترل شهر عدن در حال حاضر در دست دولت مستعفی این کشور است. نیروهای تحت حمایت امارات نیز به صورت قابل توجهی در این شهر حضور دارند و پیشتر نیز هشدارهایی در خصوص طرح امارات برای تسلط بر استان یمن مطرح شده بود.

عبدالملک الحوثی رهبر جنبش انصارالله یمن در سخنرانی یکشنبه گذشته خود سناریوی چنددستگی در عدن تحت عناوین قومی را محکوم کرد و گفت که اشاعه ناامنی‌ها در جنوب یمن در راستای این سناریو صورت می‌گیرد، لذا منفعت یمنی‎ها در همکاری و صلح و امنیت است. وی گفت که برخی افراد  از اشغالگری امارات در یمن و حضور اماراتی‌ها استقبال و در عین حال از مردم یمن اکراه دارند و از آنها دوری می‎کنند.

پیش از این نیز اسناد و مدارکی در خصوص وجود یک طرح برنامه ریزی شده برای ایجاد آشوب در عدن منتشر شده بود. شبکه الجزیره اطلاعاتی درباره این طرح احتمالی دریافت کرده است که احتمال داده می‌شود هانی بن بریک، از رهبران شورای انتقالی جنوب یمن و نزدیک به محمد بن زاید، ولیعهد امارات این طرح را برای ایجاد آشوب در عدن در جریان تشییع جنازه منیر الیافعی، فرمانده تیپ اول نیروهای «کمربند امنیتی» هدایت کند.

از جمله تمهیدات برنامه‌ریزی شده برای اجرای این طرح، انتخاب یک قبر نزدیک به قصر المعاشیق و آغاز هدف قرار دادن نیروهای گارد ریاست جمهوری مستعفی یمن توسط تک‌تیراندازان در جریان مراسم تشییع جنازه بوده تا با این اقدام و در صورت بروز هرگونه واکنشی مسؤولیت حمله به حاضران در این مراسم را بر گردن این نیروها بیندازند.

این اقدام با رسانه‌ای کردن این حمله و اعزام نیروهای مسلح قبایل منطقه «یافع» به همراه نیروهایی از کمربند امنیتی برای مداخله به بهانه فیصله دادن به درگیری‌ها همراه است اما هدف اصلی این نیروها حرکت به سمت مقرها و مؤسسات دولتی و منازل مسکونی دولت مستعفی یمن است.

در همین حال اخباری منتشر شده مبنی بر اینکه نخست‌وزیر دولت منصور هادی و وزرای او از کاخ معاشیق در عدن گریخته و به یکی از پادگان‌های سعودی در این شهر پناهنده شده‌اند.

نیروهای انصارالله نیز به این اوضاع واکنش نشان داده اند. محمد علی الحوثی عضو شورای عالی سیاسی یمن با انتشار پست توئیتری نسبت به حوادث جاری در شهر عدن واقع در جنوب یمن واکنش نشان داد. وی تاکید کرد: بدون اخراج اشغالگران از استان های اشغال شده این استانها خلاصی نخواهند یافت.

تشدید درگیری ها در جنوب یمن و شهر عدن که کنترل آن به دست نیروهای دولت مستعفی این کشور است باعث شده تا نگاه ها به عمق اختلافات میان عربستان و امارات در این کشور بیش از پیش معطوف شود.

به نظر می رسد سناریوی جدیدی برای تجزیه یمن از طریق ایجاد آشوب و درگیری در جنوب این کشور توسط سناریو نویس های سعودی و اماراتی طراحی شده است.

این سناریو از سخنان ضاحی خلفان معاون رئیس پلیس دبی در خصوص تحولات یمن کاملا پیداست. وی با مطرح کردن سخنانی گستاخانه اعلام کرده که اراده مردم جنوب آزاد است و اراده مردم شمال نیز آزاد است.

منطق می گوید که جنوبی ها هرگز رئیس جمهور شمال را قبول نمی کنند و شمالی ها هرگز رئیس جمهور جنوب را نخواهند پذیرفت. پیش از این شمال یمن از جنوب این کشور جدا بوده است. خلفان با مطرح کردن طرح شمال و جنوب یمن، از ساکنان جنوب یمن خواست تا اعلام استقلال کنند.

این سخنان یک مقام مسئول در امارات بیانگر نقشه این کشور با همدستی عربستان برای یمن است. اماراتی ها و سعودی ها که بعد از ۵ سال از آغاز تجاوز به یمن نتوانسته اند دستاورد نظامی چشمگیری در این کشور محقق کرده و مناطق مهم و حیاتی کشورهای خود را در تیرس حملات نیروهای مقاومت یمن می بینند اینک برای فیصله دادن به بحران یمن دست به دامن توطئه تجزیه این کشور شده اند.

یمن که طی دهه های گذشته به یمن شمالی و جنوبی تقسیم می شد و بعد از آن به اتحاد رسید اینک با توطئه جدید کشورهای متجاوز برای تقسیم مجدد آن رو به رو شده است؛ توطئه ای که باید با هوشیاری مردم این کشور سریعا خاموش شود چرا که یمنی ها باید برای محافظت از اتحاد و استقلال کشورشان با متجاوزان بجنگند و نگذارند دستاورد یمن متحد در جریان این تجاوز ۵ ساله از بین رفته و مجددا دوره جنگ های داخلی که هیچ نتیجه ای جز ویرانی برای این کشور نداشته به یمن بازگردد.

کد خبر 4687957 فاطمه صالحی

منبع: مهر

کلیدواژه: عربستان سعودی امارات متحده عربی یمن ایالات متحده آمریکا ایران سوریه عراق دونالد ترامپ رژیم صهیونیستی فلسطین روسیه عربستان سعودی جنگ 2015 یمن افغانستان انگلیس سودان ترکیه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۷۰۴۹۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

درگیری پلیس با معترضان به قانون ماموران خارجی در تفلیس

اعتراض مخالفان علیه لایحه "ماموران خارجی" در مقابل ساختمان پارلمان گرجستان در تفلیس به درگیری با نیروهای پلیس منجر شد که برای متفرق کردن مردم از گاز فلفل، گلوله‌های لاستیکی و ماشین‌ای آبپاش استفاده کرده و تعدادی از معترضان را بازداشت کردند. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم به نقل از خبرگزاری «تاس»، اواخر روز سه‌شنبه، مخالفان قانون «شفافیت نفوذ خارجی» بار دیگر تظاهرات کرده و خیابان روستاولی در مرکز پایتخت که به پارلمان این کشور منتهی می‌شود را مسدود کردند. 

در این رابطه ساختمان پارلمان برای محافظت توسط پلیس محاصره شد. بعد از مدتی، نیروهای ویژه امنیتی برای متفرق کردن معترضان شروع به استفاده از گلوله‌های لاستیکی و ماشین‌های آبپاش  کردند. آنها حتی به سمت جمعیت گاز اشک آور پرتاب کردند. در پاسخ به تهاجم پلیس، معترضان شروع به پرتاب سنگ و بطری به سمت آنها کردند. بدین ترتیب درگیری بین معترضان و نیروهای پلیس و ویژه امنیتی در مجاورت ساختمان پارلمان گرجستان شدت گرفت.

وزارت بهداشت گرجستان بامداد امروز، چهارشنبه، گزارش داد که در جریان اعتراضات شب گذشته سه افسر پلیس  زخمی و در بیمارستان بستری شدند.

با این حال، در بیانیه این وزارتخانه به تعداد افراد آسیب دیده از جمع تظاهرکنندگان مسالمت آمیز و خبرنگاران اشاره‌ای نشده است، اما رسانه‌های محلی گزارش دادند که ده‌ها نفر از مردم نیاز به مراقبت‌های پزشکی پیدا کردند.

همزمان یک شبکه تلویزیونی از بازداشت حداقل 15 نفر از معترضان خبر داد. از جمله لوان خابیشویلی، رئیس حزب مخالف گرجستان "جنبش وحدت ملی" در جریان تجمع اعتراضی در تفلیس، بازداشت شد. جنبش وحدت ملی از وزارت امور داخلی خواسته تا امنیت جسمانی خبیشویلی را تضمین کرده و فوراً او را آزاد کند. عکسی از او منتشر شده که در جریان درگیری با پلیس مجروح شده است.

رئیس جمهور گرجستان خواستار عدم استفاده از زور علیه معترضان شد

علاوه بر این، در بحبوحه این حوادث، سالومه زورابیشویلی، رئیس‌جمهور گرجستان از وزارت امور داخلی این کشور  خواست تا علیه معترضانی که اکنون در تفلیس علیه لایحه عوامل خارجی تظاهرات می‌کنند، از زور استفاده نکند. 

در پیام درخواست زورابیشویلی آمده است: «من از وزیر امور داخلی می‌خواهم که فوراً از پراکنده کردن تظاهرات مسالمت آمیز مردم و استفاده از زور نامتناسب، خشونت علیه جوانانی که با دست خالی در خیابان تجمع کرده‌اند، خودداری کند. من از وکلای عمومی می‌خواهم که فوراً به این مسئله واکنش نشان دهند تا از هرگونه اقدام خشونت آمیز و غیرقانونی نیروهای ویژه علیه مردم جلوگیری شود.»

رئیس جمهور گرجستان همچنین ابراز اطمینان کرد که این تجمع مسالمت آمیز بوده و هیچ گونه تهدیدی برای نظم و امنیت ایجاد نمی کند، اگر نیروهای پلیس از اقدام خشونت آمیز اجتناب کنند.  

کمیته امور حقوقی پارلمان گرجستان روز دوشنبه لایحه قانونی «شفافیت نفوذ خارجی» را در قرائت دوم تصویب کرد. در جریان بحث در این باره که 10 ساعت طول کشید، مناظرات داغی بین نمایندگان حزب حاکم "رویای گرجستان - گرجستان دموکراتیک" و مخالفان صورت گرفت و به دلیل نقض قوانین، 14 نماینده مخالف از سالن اخراج شدند. 

این لایحه در اولین قرائت در اواسط آوریل به تصویب رسیده بود. 

هنوز تاریخ ارائه این لایحه برای رای گیری در نشست عمومی پارلمان گرجستان اعلام نشده است.

مقابله پلیس با اعتراضات مخالفان دولتی در گرجستانقصد رئیس جمهور گرجستان برای وتوی قانون "عوامل خارجی"گاریباشویلی قطعنامه پارلمان اروپا علیه گرجستان را رد کرد

انتهای پیام/ 

دیگر خبرها

  • افشاگری از درگیری جنجالی صلاح و کلوپ؛ دلت می‌خواد برگردی روی نیمکت؟
  • امضای ۲ سند همکاری اقتصادی میان ایران و امارات 
  • فرصت ایران و امارات برای دستیابی به بازارهای شمال و جنوب و رونق ترانزیت 
  • ◄ فرصت ایران و امارات برای دستیابی به بازارهای شمال و جنوب و رونق ترانزیت
  • فرصت ایران و امارات برای دستیابی به بازارهای شمال و جنوب
  • درگیری لفظی میان لاپید و وزیر شهرک‌سازی رژیم صهیونیستی بالا گرفت
  • درگیری پلیس با معترضان به قانون ماموران خارجی در تفلیس
  • ویرانی، آوارگی و فاجعه؛ سودان یک سال پس از جنگ
  • تشدید اختلاف میان انگلیس و امارات بر سر سودان
  • نبرد دیپلماتیک میان سودان و امارات