Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از ستاد خبری نوزدهمین جشنواره نمایش‌های آیینی سنتی، سید محمد مجتبی حسینی معاون هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پیامی که به مناسبت برگزاری جشنوراه نمایش های آیینی و سنتی منتشر کرده بر این نکته تاکید داشته است که مأموریت تئاتر نه فقط بازآفرینی خط به خط آیین‌ها که نوآفرینی جستارهایی است که می‌تواند به جویایی و پویایی مخاطبان و مانایی آیین‌ها و پاسخگویی به پرسش‌های انسان معاصر ختم شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

متن پیام معاون امور هنری به این شرح است:

«آیین‌ها، چراغِ چگونه زیستنِ گذشتگان و نمایه‌ نمایانی برای امروزیان است که سزاوارتر زندگی کنند و نظم و نظام اجتماعی خود را مبتنی بر آموزه‌های روزگار کهن و مُلهم از مواریث ماندگاری بنا نهند که در خیرخواهی و خلاقیت‌ورزی آن‌ها خللی وارد نیست. مردمان روزگار ما قد برافراخته‌اند که در چیستی و هستی خویش مستغرق باشند و از مواهب گنجینه‌های علمی و عملی پیشینیان برخوردار گردند. هنر با معنابخشی به آیین‌ها و آداب و باورها، تبلور این اراده و پیوند دهنده‌ انسان دیروز و امروز و از میان هنرها، «تئاتر» به جستجوی خلق کارکردی روزآمد از آیین‌ها در برابر ابتلائات روزگاری است. 

مأموریت تئاتر نه فقط بازآفرینی خط به خط آیین‌ها که نوآفرینی جستارهایی است که می‌تواند به جویایی و پویایی مخاطبان و مانایی آیین‌ها و پاسخگویی به پرسش‌های انسان معاصر ختم گردد. هر چند گونه‌های متمایز نمایشی هم چون پرده‌خوانی، خیمه شب بازی، نقالی و تخته حوضی می‌توانند زادگاه این نوزایی و نونَواری در شمار آیند اما عبور از کارکرد کلیشه‌ای و قالب‌های اجرایی این گونه‌های نمایشی جز به هم‌افزایی علمی و کارآمدتر کردن مولفه‌های بر اساس الگوهای آکادمیک و آموزه‌های پژوهشی میسر نخواهد بود. آرمانی که مشفقانه باید از دو سوی این صحنه پیش چشم قرار گیرد و به یگانگی، تبلور اصالت و هویت ایرانیان محسوب گردد و در آمیختگی جان عالمان و عاملان، جهانِ هنر، آوردگاه آگاهی و رستگاری باشد. 

به اعتقاد مجریان، جشنواره‌ بین‌المللی تئاتر آیینی سنتی نه یک رویکرد تکلیفی که رویدادی زایاست که ضرورت‌های این عصر را با توشه‌ آیین‌ها و سنن ایرانی متذکر می‌شود و چهره به چهره با عوارض و آلام عصر «نو»، نوشدارو از آلاء «سنت» می‌طلبد. برای تعمیق تئاتر در چهار ضلع زمانه‌ خویش، ثبت و ضبط آیین‌ها و آداب و روزآمدی آن فریضه‌ای است که این تدارک عظیم بدان آرمان و آرزوست.  

به فروتنی و با سپاس از همه‌ همکارانم که در برگزاری این دوره از جشنواره، اندک دریغی نداشتند، نیایش‌خوان این اقبال و این نعمت خواهم بود که هر چه هست از آن اوست و بس.»

نوزدهمین دوره جشنواره نمایش‌های آیینی و سنتی از ۱۹ تا ۲۶ مردادماه به دبیری داود فتحعلی‌بیگی در کاشان و تهران برگزار می‌شود.

کد خبر 4688515 آروین موذن زاده

منبع: مهر

کلیدواژه: جشنواره آیینی و سنتی تئاتر ایران تئاتر ایران فیلم سینمایی موسیقی ایرانی کارگردان تئاتر برنامه تلویزیونی جشنواره فیلم های کودکان و نوجوانان اصفهان سیزدهمین جشنواره ملی موسیقی جوان فیلم کوتاه حسین آهی موسیقی نواحی کنسرت موسیقی موسیقی کلاسیک جشنواره نمایش های آیینی و سنتی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۷۰۶۲۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قطار جشنواره هنرهای نمایش کانون همدان در ایستگاه آخر

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان همدان، مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان همدان در این مراسم گفت: یک نوجوان و جوان ایرانی منفعل نیست و به آنچه در پیرامون خود می‌گذرد اشراف و آگاهی و نگاه عمیق دارد.

ابراهیمی‌هژیر افزود: نمایش‌های شما امروز نشان داد که کودک و نوجوان ایرانی انزجاز عمومی مردم جهان از صهیونیست را از طریق رسانه‌های خود درک می‌کند و می‌بیند و می‌شنود.

او تأکید کرد: حقانیت جمهوری اسلامی در دفاع از مظلومان، کودکان، پیران و زنان را درک می‌کند.

نماینده مردم همدان و فامنین در مجلس نیز گفت: هنر یعنی انسان خود را در اقیانوس بیکران الهی ببیند و دیگران را نیز همراه خود کند و هنرمند واقعی باید این ویژگی را داشته باشد.

حمیدرضا حاجی بابایی افزود: از میان هنرها، تئاتر هنری است که انسان حرارات، هیجان و پیام بازیگر و متن داستان را به خوبی حس  و با آن ارتباط برقرار می‌کند.

او با بیان اینکه امروز در کشور ما هنر حرف اول را می‌زند، تأکید کرد: باید کشف استعدادها در زمینه هنر از کودکی آغاز شود و اگر این اتفاق بیافتد تا پایان همراه او  خواهد بود زیرا در لوح وجود او ماندگار شده است.

در این مراسم بیانیه هیئت داوران از سوی احمد بیگلریان، پیشکسوت تئاتر و داور این دوره از جشنواره قرائت شد و با رای و نظر داوران نمایش‌های برگزیده در بخش تئاتر کانون، قیچی که دنبال کار می گشت به مربیگری  محمدجواد بختیاری از مرکز ۳ همدان، آه سرزمین من به مربیگری نوشین بیگلریان از مرکز ۳ همدان و نمایش برگزیده بخش آزاد، نمایش قصه پر غصه از کبودرآهنگ معرفی شدند که به مرحله کشوری هنرهای نمایشی کانون راه پیدا کردند.

۱۰ گروه نمایشی در این جشنواره شرکت کرده بودند که ۶ گروه کانونی و ۴ گروه در بخش آزاد بودند.

دیگر خبرها

  • دبیر اجرایی و دبیر هنری جشنواره ملی تئاتر ایثار معرفی شدند
  • انتصاب دبیر اجرایی و دبیر هنری هشتمین جشنواره ملی تئاتر ایثار
  • اهدای جایزه «فرج الله سلحشور» در جشنواره تئاتر مردمی بچه‌های مسجد
  • چرا دختران و پسران با مسجد قهر کردند؟/ تاثیر اجرای تئاتر در مساجد
  • راهیابی نمایش خسوف از کاشان به جشنواره تئاتر مردمی بچه‌های مسجد
  • قطار جشنواره هنرهای نمایش کانون همدان در ایستگاه آخر
  • حکیم در دیدار معاون وزیر ارشاد: تبادل تجارب فرهنگی، هنری و آرشیوی میان ایران و عراق ضروری است
  • وزیر فرهنگ درگذشت یکی از بزرگان موسیقی کشور را تسلیت گفت
  • پیام تسلیت وزیر ارشاد در پی درگذشت هنرمند موسیقی خراسان شمالی
  • پیام تسلیت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پی درگذشت حاج عیسی قلی‌پور