Web Analytics Made Easy - Statcounter

زنان ایزدی که از قتل عام و برده‌داری جنسی داعش جان سالم به در برده‌اند اکنون برای فراموش کردن آن روزها در کلاس‌های رزمی شرکت می‌کنند.

به گزارش شریان نیوز، باشگاه "خواهران بوکس" طرحی است برای توانمندسازی زنان و دختران ایزدی که شش ماه پیش توسط سازمان "گل نیلوفر" در کردستان عراق افتتاح شد. حال در سالن اردوگاه روانگا زنان و دختران ایزدی هفته‌ای پنج روز، روزی دو ساعت گردمی‌آیند و تمرین می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بسیاری از آن‌ها زمانی اسیر ترویست‌های "داعش" بودند و مورد آزار روحی، خشونت فیزیکی و جنسی قرار گرفتند.

بوکس هر چند تنها فعالیت ورزشی باشگاه "نیلوفر آبی" برای دختران و زنان اردوگاه روانگا نیست، اما محبوب‌ترین آن‌هاست. ویان احمد، مدیر منطقه‌ای برنامه‌های سازمان غیرانتفاعی "نیلوفر آبی‌" می‌گوید: «ما فکر کردیم که این ورزش، روش بسیار مناسبی برای توانمندسازی زنان از نظر جسمی و همچنین درونی است.»

ضربه بزن! سریعتر، محکم‌تر!

حسنا سعید‌یوسف یکی از شاگردان این باشگاه می‌گوید: «بسیاری از اوقاتی که بوکس تمرین می‌کنم، لحظه‌های درد و افسردگی را به یاد می‌آورم و سعی می‌کنم با ضربه‌های بوکس از شرشان خلاص شوم». حسنا و خانواده‌اش از زمان هجوم داعش به روستای سنجار در سال ۲۰۱۴ ساکن اردوگاه روانگا هستند. آن‌ها وقتی فهمیدند که داعش نزدیک شده، به کوهستان گریختند و یک هفته پنهان بودند تا اینکه راهی برای رسیدن به اردوگاه پیدا کردند.

عاشق ورزش

حسنا که ۱۸ سال دارد می‌گوید همیشه عاشق ورزش بوده است. او می‌گوید در نوجوانی با عمویش وزنه‌برداری تمرین می‌کرده آنهم در اتاقی در خانه‌شان که آن را سالن بدنسازی کرده بودند. حسنا، اما حال معتقد است بوکس چیزی دیگری است. او که آرزو دارد پزشک شود، می‌گوید: «اما تمرین بوکس را نمی‌خواهم هیچ‌وقت ترک کنم».

در انتظار مسابقه

بسیاری از خانواده‌های ساکن اردوگاه ابتدا راضی نبودند که دختران‌شان در کلاس‌های بوکس شرکت کنند. اما بعد آز آنکه کارکنان "نیلوفر آبی" سراغ آن‌ها رفتند و برای‌شان توضیح دادند که این نوع فعالیت بدنی چه مزایایی دارند، نظر بسیاری از آن‌ها تغییر کرد. ویان احمد می‌گوید: «ما انتظار نداشتیم که کلاس‌های بوکس در این مدت کوتاه اینقدر مورد استقبال قرار گیرند.»

در انتظار مسابقه

بسیاری از خانواده‌های ساکن اردوگاه ابتدا راضی نبودند که دختران‌شان در کلاس‌های بوکس شرکت کنند. اما بعد آز آنکه کارکنان "نیلوفر آبی" سراغ آنها رفتند و برای‌شان توضیح دادند که این نوع فعالیت بدنی چه مزایایی دارند، نظر بسیاری از آنها تغییر کرد. ویان احمد می گوید: «ما انتظار نداشتیم که کلاس‌های بوکس در این مدت کوتاه اینقدر مورد استقبال قرار گیرند.»

در میانه میدان

اردیبهشت ماه برخی از شاگردان کلاس‌های بوکس دوره مربی‌گری را گذراندند تا بتوانند در سایر اردوگاه‌های این منطقه هم برای زنان و دختران ایزدی کلاس‌های آموزشی برگزار کنند و به آن‌ها بوکس یاد دهند. حسنا هم حال در اردوگاه محل اقامت خود مربی بوکس است.

جمع‌‌‌وجور کردن قبل از درس و مشق

زنان و دختران ایزدی بعد از کلاس‌های بوکس می‌توانند در کلاس‌های آموزش زبان انگلیسی یا برنامه‌ای به نام "خواهران داستان‌نویس‌" که یک کارگاه داستان‌پردازی بصری است، شرکت کنند. برخی از آن‌ها در کلاس‌های آموزش دروس دبیرستانی ثبت‌نام کردند. ادامه تحصیل برای آن‌ها پس از حمله داعش به روستاهایشان غیرممکن بود. آن‌ها اکنون فرصت دوباره‌ای برای درس‌خواندن دارند.

 

منبع: شریان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shariyan.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شریان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۷۱۵۱۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رهایی: دانشگاهیان آزادی‌خواه در سراسر دنیا به پا خاسته‌اند

به گزارش گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، علیرضا رهایی، رئیس دانشگاه امیرکبیر در تجمع دانشجویان در حمایت از جنبش دانشجویان امریکا ضمن تشکر از دانشجویان و اساتید انقلابی دانشگاه برای حضور در این تحصن نمادین، گفت: این تحصن نمادین در به اعتراض به اهانت به ساحت علم و عالم است.

وی ادامه داد: بعد از هجوم وحشیانه عوامل صهیونیستی و استکباری به ملت ستمدیده فلسطین که در این چند ماه رخ داد و شاهد شهادت هزاران تن از فرزندان ستم دیده فلسطین بودیم، یک موج بیداری در سطح دنیا برپا شده و امروز هم در کشور‌های شرقی و هم در کشور‌های غربی شاهد این هستیم که آزادی خواهان دنیا و به‌ویژه دانشگاهیان در سراسر دنیا به پا خاسته‌اند.

رهایی اظهار کرد: موج اعتراض آن‌ها به ستم‌هایی است که بر مردم فلسطین وارد می‌شود و این اعتراضشان را در جای جای دنیا مطرح می‌کنند و از این جنبه جای خوشبختی است.

رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر ادامه داد: این موج بیداری در دنیا شکل گرفته است و امروز دیگر عوامل صهیونیستی نمی‌توانند موج مظلومیت بر پا کنند بلکه موج وحشی‌گری آن‌ها در سطح دنیا مطرح می‌شود.

رهایی با بیان اینکه در این جریانات دنیا با خوی استکباری آن‌ها و مظلومیت مردم فلسطین آشنا شده است، خاطر نشان کرد: در کنار آن عوامل پلیس و دولت آمریکا برخورد‌های زشت و وحشیانه‌ای با دانشجویان و دانشگاهیان و اساتید این کشور دارند و این رفتار در برخی کشور‌های دیگر مانند کانادا و استرالیا در حال تکرار است و به ساحت علم و عالم توهین می‌شود و به وحشیانه‌ترین شکل ممکن با افراد صاحب علم و عمل برخورد می‌شود.

رهایی اضافه کرد: دولت‌های غربی که همیشه در پشت چهره لیبرال منشی و آزادی‌خواهی، دولت‌ها و کشور‌هایی مانند ایران را محکوم کرده، ولی امروز خوی اصلی خود را نشان می‌دهند و هر نوع ندای آزادی‌خواهی را به وحشیانه‌ترین شکل سرکوب می‌کنند.

رئیس دانشگاه امیرکبیر این امر را وجه مثبتی دانست که برای همه دنیا نمایان شده است و افزود: امروز همه مردم دنیا این خوی وحشی‌گری را مشاهده می‌کنند و دنیا در پشت چهره آزادی‌خواهی و آزادی‌طلبی استکبار را می‌بینند.

وی ابراز امیدواری کرد که این چنین حرکت‌هایی تا حد زیادی چهره مظلومیت مردم فلسطین را نشان دهد چرا که دنیا به نحوی از مردم فلسطین دفاع می‌کند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • پرداخت قسطی خلافی خودرو ۱۴۰۳: رهایی از بار سنگین جرایم رانندگی
  • طرح شناسه کالا در سازمان اموال تملیکی استان تهران اجرایی شد
  • با احداث سد آبریز، زنان و دختران کهگیلویه برای گوجه چینی به دیگر استانها نخواهند رفت
  • برپایی جشن ازدواج ۲۳ پاسدار در سردشت
  • رهایی: دانشگاهیان آزادی‌خواه در سراسر دنیا به پا خاسته‌اند
  • زنان مجوز فعالیت در ورزش زورخانه‌ای ندارند اما می‌توانند تماشاگر باشند
  • مسئول «پلیس اسلامی داعش» در عراق به دام افتاد
  • شروع مسیری هیجان‌انگیز با مهدکودک
  • تعداد زنان کارگر به روایت وزیر کار
  • بیش از ۳ میلیون از جامعه کارگری را زنان تشکیل می دهند