Web Analytics Made Easy - Statcounter

صراط:

۱۷ مردادماه جاری مدیر آموزش و پرورش ناحیه یک سنندج در گفتگو با خبرنگار تسنیم در سنندج اعلام کرد: «پرستو نصیری» دانش‌آموز پایه نهم دبیرستان دخترانه شهید بهمنی ساکن محله عباس‌آباد بر اثر عمل جراحی کیسه صفرا فوت کرد.

به گزارش تسنیم همانطور که پیش‌تر وعده داده بودیم، خبرنگار تسنیم در سنندج پیگیری این عمل سؤال‌برانگیز را در دستور کار خود قرار داد که در ادامه مشروح آن از نظر خوانندگان محترم می‌گذرد:

به محله عباس‌آباد سنندج رفتیم، با پرس و جو منزل و مراسم ختم دانش‌آموز فوت شده بر اثر عمل جراحی کیسه صفرا را پیدا کردیم، وارد مسجد که شدیم سکوت و غم عجیبی فضا را پر کرده بود، با سؤال از مردم مادر و خواهر «پرستو» را به ما معرفی کردند؛ این خانواده ۵ دختر و یک پسر دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مادر پرستو نصیری با چهره غمگین و نگران که تمام صورت خود را برای از دست دادن دختر نازنینش زخمی کرده بود در گوشه‌ای نشسته و گریه می‌کرد؛ مادری که از چهره‌اش معلوم بود سختی و مشکلات روزگار حسابی او را از پا درآورده بود.

ماجرای مرگ «پرستو نصیری» را از خواهرش جویا شدیم؛ وی توضیح داد: ۵ خواهر و یک پسر هستیم، پرستو با یکی دیگر از خواهرهایم صبح روز سه‌شنبه از کلاس زبان تازه برگشته بود، از دل درد شدید مدام به خود می‌پیچید، استفراغ زیادی کرد، ساعت ۱۲ شب مادر و خواهرم با ماشین یکی از همسایه‌هایمان به بیمارستان بعثت مراجعه می‌کنند.

وی با بیان اینکه خواهرم هیچ سابقه بیماری نداشت، گفت: پس از شرح حال پرستو، کادر پزشکی در اورژانس بیمارستان بعثت تنها تشخیص گرمازدگی را می‌دهند و بدون هیچ آزمایشی با دو آمپول و یک بسته قرص او را باز راهی منزل می‌کنند. خواهرم آن شب به دلیل درد شکم تا صبح روز چهارشنبه با این حال گریه و ناله می‌کند سپس از مادرم می‌خواهد که دوباره او را به دکتر ببرند، چون حالش بدتر شده بود.

به گفته این خواهر بزرگ‌تر دانش‌آموز فوت‌شده، مادرم صبح چهارشنبه این‌بار «پرستو نصیری» را به بیمارستان تامین اجتماعی سنندج می‌برد، پس از مراجعه پزشک‌ها سؤال می‌پرسند «آیا شب گذشته در بیمارستان بعثت سنندج از پرستو آزمایش گرفته‌اند؛ بر چه اساسی تشخیص گرمازدگی داده‌اند؟»

وی مدعی شد که پزشک‌های بیمارستان تامین اجتماعی سنندج دارو‌های پزشکان بیمارستان بعثت سنندج را دور می‌اندازند و تشخیص پاره شدن کیسه صفرا می‌دهند و خواهرم را از ساعت ۹ صبح تا ساعت ۳ بعداظهر به‌دلیل انجام آزمایش و سونوگرافی، نوار قلب و نوبت جراحی منتظر می‌گذراند، تا اینکه او را به اتاق عمل می‌برند و بعد از عمل در بخش «آی‌سی‌یو» بستری می‌شود.

خواهر پرستو نصیری مدعی شد: بعد از عمل جراحی نمونه آزمایش خون خواهرم را همراه با یک پرستار به آزمایشگاه دیگر که بسیار دورتر از بیمارستان بود ارجاع دادند، اما ظرف نمونه آزمایش اشتباه بود و آزمایشگاه از پذیرش نمونه آزمایش خون خواهرم صرف‌نظر کرد، سپس دوباره به بیمارستان برگشتیم و نمونه آزمایش به روز‌های سه‌شنبه و پنج‌شنبه هفته آینده موکول شد.

به گفته وی، خواهرم در بخش آی‌سی‌یو حالش بهتر بود، حرف می‌زد حتی از ما خواست که برایش هندوانه ببریم پزشکان و پرستاران بخش هم امیدواری حال خواهرم را به ما می‌دادند، اما تا ساعت ۴ صبح دوام آورد و متأسفانه فوت کرد.

مادر داغ دیده پرستو نصیری نیز می‌گوید: دخترم پرستو با پای خود به بیمارستان بعثت رفت، بدون هیچ آزمایشی گفتند گرمازده شده و فقط دو آمپول به او تزریق کردند و سپس به خانه برگشتیم؛ روز بعد با مراجعه به بیمارستان تامین اجتماعی آن‌ها نیز درخواست آزمایش پزشکان شب قبل را داشتند که پس از پاسخ‌گویی، از انجام ندادن آزمایشات تعجب کردند.

وی با بیان اینکه دخترم دل درد شدید داشت، گفت: از ساعت ۹ صبح در بیمارستان تامین اجتماعی سنندج، بار‌ها از پزشکان و پرسنل بیمارستان تامین اجتماعی برای انجام سریع پذیریش دخترم به اتاق عمل التماس کردم، اما کسی گوش نداد و با حرف‌های «هنوز نوبت شما نشده» جواب ما را می‌دادند؛ بالاخره تا ساعت ۳ بعدظهرمنتظر ماندیم.

مادر دانش‌آموز فوت شده با ذکر اینکه کسانی که سبب مرگ دخترم شدند را به خدا می‌سپارم، گفت: آیا کادر درمانی بیمارستان تامین اجتماعی که حال دخترم را می‌دیدند نمی‌شد زودتر پذیرش و عمل جراحی را انجام می‌دادند؟

پس از شنیدن درددل‌های مادر و خواهر دانش‌آموز فوت‌شده به بیمارستان تامین اجتماعی سنندج مراجعه کردیم؛ سوپروایزر بخش که شب عمل جراحی پرستو نصیری شیفت بوده، ماجرا را برای خبرنگار تسنیم این‌گونه توضیح داد که «پرستو» با افت فشار بسیار پایین در اتاق پزشک بی‌حال و پس از تشکیل پرونده و سرم درمانی بستری می‌شود.

وی گفت: پرستو نصیری ساعت ۱۴:۲۷ دقیقه روز چهارشنبه (۱۶ مردادماه جاری) پذیرش و ساعت ۱۷:۴۰ دقیقه به اتاق عمل فرستاده شد.

سوپروازیر بیمارستان تامین اجتماعی اظهار کرد: پس از سؤال از مادر بیمار که دخترت چرا اینطور شده، کجا رفته، آیا چیزی مصرف کرده؛ توضیحات شرح حال پرستو نصیری از زبان خانواده‌اش مبهم و ناکافی بود.

وی مدعی شد: پس از بررسی شرح حال بیمار و تشخیص مشاوره پزشک قانونی، ممکن است مرگ این دانش‌آموز به‌دلیل احتمالاتی همچون مسمومیت با قرص برنج، مصرف مواد مخدر صنعتی، مسمومیت به آمفتامین، نارسایی آدرنال (بیماری‌های غدد فوق کلیه) یا احتمال لکومیا (سرطان خون در مرحله حاد) باشد، اما دلیل مرگ قطعی روز شنبه (۱۹ مردادماه) در کمیته پزشکی بیمارستان تامین اجتماعی سنندج مشخص می‌شود.

خبرنگار تسنیم همچنان پیگیر دلیل مرگ این دانش‌آموز سنندجی بوده و نتیجه کمیته پزشکی را در گزارش بعدی به اطلاع مخاطبان محترم می‌رساند.

منبع: صراط نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.seratnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «صراط نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۷۱۶۰۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

موفقیت مخترعان شیرازی در اختراع کیسه مدرج جمع آوری خون از ناحیه جراحی

علی بینا علی محمدی و سید علی حسین زهرایی در جدید‌ترین اختراع خود موفق به ثبت اختراع کیسه مدرج جمع آوری خون از ناحیه جراحی و محاسبه دقیق خونریزی شدند که به تشریح این اختراع پرداخته اند.

علی بینا مخترع شیرازی در تشریح جزئیات این اختراع گفت: یکی از وظائف تیم بیهوشی در اتاق عمل حفظ و نگهداری حیات بیمار می‌باشد، زیرا بیماری که بیهوش می‌شود کاملا وابسته به دستگاه تهویه تنفسی و مانیتور‌های موجود در اتاق عمل برای بررسی علائم حیاتی است و تیم بیهوشی شامل متخصص بیهوشی به صورت لحظه‌ای علائم حیاتی بیمار شامل ضربان قلب و ریتم نمودار نوار قلب، فشار خون و تغییرات لحظه‌ای فشار خون، درصد اشباء اکسیژن خون و ... را تحت نظر دارند و بر اساس این علائم تصمیم گیری‌های مختلفی انجام می‌دهند.

او افزود: یکی از مواردی که بسیار حائز اهمیت است مقدار خونریزی بیمار و درصد کاهش هموگلوبین حین جراحی است به همین دلیل در اختراع موجود که شامل یک کیسه پلاستیکی استریل و مدرج و دارای قدرت چسبندگی است با چسباندن این کیسه به اطراف ناحیه جراحی و پوشش کامل منطقه جراحی کوچکترین مقدار خونریزی از نظر متخصص بیهوشی و پرستار بیهوشی دور نمانده و می‌توانند به صورت لحظه‌ای حجم عروقی و کاهش هموگلوبین بیمار را اصلاح کنند.

بینا ادامه داد: در زمان جراحی بیمار بیهوش شده و برای عمل جراحی آماده می‌شود تیم بیهوشی بر اساس وزن، سن و هموگلوبین اولیه خود بیمار و همچنین بیماری‌های زمینه‌ای بیمار و اینکه بیمار بر اساس شرایط فعلی تا چه اندازه می‌تواند کاهش هموگلوبین را تحمل کند.

به گفته او مشکلاتی، چون ریختن خون بر روی البسه و حتی نفوذ خون از پارچه به بدن تیم جراحی شده و انتقال بیماری‌های مختلف، ریختن خون کف اتاق عمل و پخش شدن آلودگی و انتقال میکرو ارگانیسم‌های مختلف در اتاق عمل، ریختن خون و نفوذ ان به پارچه‌های استریل و در نتیجه عدم تخمین میزان خونریزی برای تیم بیهوشی، مشکل در تصمیم گیری صحیح در میزان و حجم تزریق میزان خون یا مواد جبران کننده خونریزی و آنالیز دقیق میزان حجم خون ریزی و برآورد دقیق وضعیت بیمار از جمله مسائلی بوده است که این تیم را به این اختراع هدایت کرده است.

تخمین دقیق میزان خونریزی بیمار 

در ادامه علی محمدی به اهداف اختراع فوق اشاره کرد و گفت: جهت مرتع ساختن مشکلات ذکر شده در بالا اهدافی در طراحی این اختراع مورد توجه است از جمله تخمین دقیق میزان خونریزی بیمار که در هر لحظه قابل محاسبه دقیق توسط تیم بیهوشی است.

او افزود: اصلاح دقیق‌تر جایگزینی مایعات تزریقی برای بیمار از دیگر اهداف اختراع بوده و بدین منظور که وقتی تیم بیهوشی تخمین کاملا دقیقی از میزان خونریزی بیمار داشته باشد متخصص بیهوشی و پرستار بیهوشی بهتر می‌توانند تصمیم بگیرند که بیمار چه میزان سرم کریستالوئید و کلوئید نیاز دارد تا بتوان قبل از زمان رسیدن به خونریزی قابل قبول، حجم عروقی بیمار را توسط این محلول‌ها در حد طبیعی نگهداشت و در صورت رسیدن به میزان خونریزی قابل قبول تزریق خون صورت گیرد.

محمدی هدف دیگر این اختراع را تزریق خون صحیح و به موقع به بیمار عنوان کرد و گفت: به صورتی که اگر تخمین خونریزی به صورت حدس و گمان بیشتر از مقدار واقعی باشد و تزریق خون صورت گیرد بیمار را در معرض بیماری‌های قابل انتقال از طریق خون قرار می‌دهیم و اگر به اشتباه تخمین کمتر از میزان واقعی باشد بیمار در معرض خطرات ناشی از کمبود حجم و هموگلوبین قرار می‌گیرد.

او، به هدف دیگر این اختراع یعنی ممانعت از ریختن خون بر روی پا‌ها و لباس‌های تیم جراحی نیز اشاره کرد و اظهار داشت: به دلیل اینکه خون مستقیم وارد کیسه می‌شود و یک محافظتی در برابر تماس تیم جراحی با خون ایجاد می‌شود.

محمدی ممانعت از آلودگی محیط اتاق عمل با میکروارگانیسم‌های قابل انتقال از طریق خون مانند HIV,HBS,HCV، را دیگر هدف اختراع عنوان کرد و گفت: به دلیل اینکه خون بر روی زمین نمی‌ریزد، از بسیاری آلودگی‌ها جلوگیری می‌شود؛ لذا هدف اصلی از طراحی و ساخت کیسه ذخیره خون، تخمین دقیق میزان خونریزی و جلوگیری از آلودگی تیم جراحی و محیط اتاق عمل با خون بیمار است در نتیجه جنس کیسه را از نوع پلاستیک یکبار مصرف انتخاب شده است تا قابلیت انتقال آلودگی از بین برود. به گفته محمدی با طراحی مناسب یک وسیله برای اندازه گیری میزان خون ریزی بیمار در حین جراحی در مراکز درمانی می‌توان مشکلات ذکر شده در بالا را به صورت کامل رفع کرد.

 برآورد لحظه‌ای میزان خونریزی توسط تیم بیهوشی 

در ادامه سید علی حسین زهرایی دیگر مخترع شیرازی نیز اظهار داشت: راهکار و ایده ارائه شده جهت رفع این مشکل این است که به وسیله کیسه مخروطی شکل شفاف یا نیمه شفاف و مدرج، با دهانه‌ای وسیع که دور تا دور محل جراحی را کاملا پوشش بدهد میزان خونریزی ناحیه عمل را صحیح تخمین بزنیم بدین منظور که تمامی خون ریخته شده از ناحیه عمل کاملا درون کیسه بریزد و به درون پارچه‌های استریل نفوذ نکند.

او افزود: با توجه به اینکه هدف از طراحی و ساخت کیسه ذخیره خون ریخته شده از محیط جراحی، تخمین دقیق میزان خونریزی و جلوگیری از آلودگی تیم جراحی و محیط اتاق عمل با خون بیمار است در نتیجه جنس کیسه از نوع یکبار مصرف می‌باشد تا قابلیت انتقال آلودگی از بین برود.

زهرایی بیان داشت: جنس این کیسه می‌تواند از متریال‌های مختلفی مانند پلاستیک، نایلون و نایلکس، سلفون، فیلم غشائی یا متریال‌هایی که جزئی از ان‌ها ترکیبات پلی اتلین باشد که در صنعتی تجهیزات پزشکی میتواند استفاده شود و مرسوم‌ترین آن نایلون یا پلاستیک است؛ بر روی این کیسه علائم و درجه بندی تعبیه شده است این علائم جهت تشخیص میزان حجم می‌باشد که بنا به نوع طراحی میتواند شامل اعداد یا حروف با علائم باشد که به وسیله آن تیم بیهوشی کاملا متوجه مقدار خون ریزی در هر لحظه می‌شود.

او تصریح کرد: در نتیجه به جای اینکه در زمان عمل خون بر روی پارچه‌های استریل دور سر بیمار و ناحیه جراحی بریزد، درون کیسه ریخته شده، مدرج بودن کیسه این امکان را به تیم بیهوشی می‌دهد تا بتوانند به راحتی میزان خونریزی را در هر لحظه برآورد کند.

زهرایی در پایان گفت: وسیله‌ای برای تخمین صحیح و دقیق خونریزی ناحیه جراحی و همچنین جلوگیری از تماس مستقیم خون و ریختن خون در محیط اتاق عمل است این وسیله به صورت عمده در اتاق عمل و در حین جراحی در بیمارستان‌ها و مراکز درمانی کاربرد دارد؛ و با به کار گیری ان میتوان مراقبت حین جراحی را بهینه‌تر انجام داد و میزان خون از دست رفته بیمار را دقیق‌تر اندازه گیری کند.

باشگاه خبرنگاران جوان فارس شیراز

دیگر خبرها

  • ۷ جراحی موفق و رایگان مغز در اصفهان
  • مشارکت ۴۰۰۰ دانش‌آموز خراسان جنوبی در جشنواره سفیران سلامت
  • سنگ کیسه صفرا چیست و چگونه درمان می‌شود؟
  • رقابت ۱۷ هزار دانش آموز قمی برای ورود به دانشگاه
  • 44 هزار دانش آموز کردستانی سفیر سلامت
  • مصدومیت ۳ دانش آموز آملی براثر تصادف
  • پیشرفت فیزیکی بیمارستان کسری به ۹۸ درصد رسید
  • موفقیت مخترعان شیرازی در اختراع کیسه مدرج جمع آوری خون از ناحیه جراحی
  • ۴۱۴ هزار و ۳۲۸ نفر ساعت مهارت در خمین ارائه شد
  • جای خالی بیمارستان‌های تامین اجتماعی در نوبت دهی الکترونیک