Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرآنلاین»
2024-05-03@04:23:49 GMT

آمریکا در تحولات اخیر کشمیر نقش داشت؟

تاریخ انتشار: ۱۹ مرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۷۱۸۱۱۹

آمریکا در تحولات اخیر کشمیر نقش داشت؟

به گزارش این نشریه، زمانی که «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریکا ماه گذشته اعلام کرد که خواهان میانجیگری بین هند و پاکستان بر سر مناقشات کشمیر است، موضوع تازه ای را عنوان نکرد، زیرا روسای جمهوری پیشین آمریکا نیز برای ایفای نقش میانجی در امور جهانی تلاش می کردند.

تنها تفاوت ترامپ با روسای جمهوری پیشین ایالات متحده این بوده که او فقط به شکلی مفتضحانه برای پایان دادن به تنش های چند دهه اخیر میان این دو کشور هسته ای بر سر کشمیر تلاش کرد به گونه ای که یک هفته بعد «نارندرا مودی» نخست وزیر هند علاوه بر اعلام اینکه مذاکره نخواهد کرد، خودمختاری منطقه کشمیر را لغو و تدابیر امنیتی بی ‌سابقه ‌ای را در این منطقه به اجرا گذاشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کشمیر پس ازسال ۱۹۴۷ میلادی، میان هند وپاکستان تقسیم شد ولی هر دو کشور مدعی حاکمیت بر کل این منطقه هستند. دو جنگ از سه نبردی که از زمان استقلال میان هند و پاکستان رخ داده، درباره کشمیر بوده است.

پس از آن ‌که دولت هند روز دوشنبه 14 مرداد در تصمیمی، اختیارات ویژه ایالت جامو و کشمیر را لغو کرد، پاکستان این "تصمیم یک ‌جانبه" را به شدت محکوم و آن را "غیرقانونی" خواند.

«ششی تارور» یک مقام ارشد سابق سازمان ملل متحد که اکنون قانونگذار حزب کنگره ملی هند است در توئیتر خود در این باره نوشت: «ترامپ به صورت وقیحانه ای مدعی شد که به درخواست مودی نقش میانجی را میان هند و پاکستان ایفا می کند(هیچ نخست وزیری در هند، به ویژه شخصی چون مودی، هرگز خواستار میانجیگری بین المللی در خصوص موضوع کشمیر نشده است)، واضح است که ترامپ با چنین اظهارات اشتباهی در مورد یکی از پیچیده ترین موضوعات منطقه جنوب آسیا تنها به دنبال جلب حمایت و کمک پاکستان در مورد خروج آمریکا از افغانستان است.»

ترامپ خواهان آن است که نیروهای نظامی کشورش تا پیش از انتخابات ریاست جمهوری در سال ۲۰۲۰ از خاک افغانستان خارج شوند. وی پیش از پیروزی در انتخابات سال ۲۰۱۶ وعده داده بود که ارتش آمریکا را از خاک افغانستان خارج خواهد کرد، در حالی که پس از به قدرت رسیدن با اعزام سربازان بیشتر به این کشور موافقت کرد.

این موضوع به یک الگوی پایدار تبدیل شده است؛ کشورهای دیگر با پی بردن به این موضوع که دولت ترامپ تنها به دنبال دستیابی به منافع خود است و منافع دیگر کشورها برای او اهمیتی ندارد، راهشان را از آمریکا جدا کرده و راه خود را می روند. با مشاهده سیاست های واشنگتن در قبال دیگر کشورها می توان دید که سیاست "آمریکا اول" ترامپ در حال تغییر به سیاست "فقط آمریکا" است.

پس از گذشت دو سال و نیم این سیاست آزاردهنده شده و رفتار دیگر کشورها در سراسر جهان را تغییر داده است؛ کشورها به گونه ای رفتار می کنند که یا ایالات متحده وجود ندارد یا اگر وجود دارد عمدتا به عنوان مانع تلقی می شود.

در هر نقطه ای از جهان که بحرانی به چشم می خورد رد پایی از آمریکا نیز وجود دارد؛ واشنگتن اخیرا در تلاش برای ایجاد پرونده ای علیه ایران است یا تلاش می کند دیگر کشورها را به مبارزه علیه غول فناوری چین، یعنی "هوآوی" دعوت کند.

«حسین حقانی» سفیر سابق پاکستان در آمریکا می گوید: « ترامپ یک رویکرد معاملاتی نسبت به دیگر کشورها و بحران آنها دارد و کوچکترین توجهی به روابط و دشمنی تاریخی آنها ندارد؛ تنها دلیل دیدار ترامپ با نخست وزیر پاکستان دریافت کمک اسلام آباد برای خروج از افغانستان تا انتخابات سال 2020 آمریکا است و کوچکترین توجهی به هند ندارد که این موضوع نخست وزیر هند را خشمگین کرده است به گونه ای که باعث لغو خودمختاری منطقه کشمیر و اجرای تدابیر امنیتی بی‌سابقه‌ای را در این منطقه شد.»

حرکت آمریکا به سوی تخریب

در سال های اخیر شاهد نقض حقوق بشر توسط آمریکا خارج از قلمرو داخلی این کشور بوده ایم و این کشور نقض حقوق بشر را در مناطق مختلف جهان به نمایش گذاشته است؛ این در حالی است که اقدامات فرامرزی آمریکا در بسیاری از موارد حتی با مبانی حقوق بشری غرب نیز تعارض داشته است.

آمریکا همچنین طی سال‌های اخیر با حمایت های همه ‌جانبه از مخالفان دولت قانونی ونزوئلا، این کشور را با بحران سیاسی و آشوب‌های خیابانی مواجه کرده که در بهمن سال گذشته شدت این نا آرامی‌ها افزایش یافت. آغاز جنگ تجاری با چین که اقتصاد دنیا را با خطر مواجه ساخته است و خروج از توافق هسته ای ایران و اعمال تحریم علیه این کشور نیز از دیگر اقدامات خصمانه آمریکا است.

سیاست های دولت پیشین با توجه به پایبندی این کشور به تهعدات خود، تمایل به محدود سازی تنش های میان کره جنوبی و ژاپن در داخل مرزهای خود است. این درحالی است که زیر سوال بردن ژست های استراتژیک آمریکا توسط ترامپ و غیرقابل پیش بینی بودن وی باعث افزایش احتمال گسترش این تنش ها به خارج از مرزها شده است.

این سیاستی است که ترامپ بدون توجه دقیق به آن در مورد اکثر کشورها اجرا می کند و تنها به دنبال دستیابی به منافع خود است.

310311

کد خبر 1288320

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: ایالات متحده آمریکا پاکستان هند ایالات متحده آمریکا باشگاه استقلال دونالد ترامپ باشگاه پرسپولیس بازیگران سینما و تلویزیون ایران قوه قضاییه بانک مرکزی سینمای ایران سرگرمی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۷۱۸۱۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ترامپ از نتانیاهو ابراز نارضایتی کرد

به گزارش تابناک، «دونالد ترامپ» در مصاحبه‌ای با مجله «تایم» به‌شدت از «بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی متحد نزدیکش در دوره ریاست جمهوری سابق خود انتقاد کرد.

حمایت‌ها از نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی در داخل اراضی اشغالی در ماه‌های اخیر کاهش یافته است، زیرا رای‌دهندگان صهیونیست خواهان پاسخ‌گویی به این هستند که چگونه نیروهای اطلاعاتی و نظامی تل‌آویو تدارکات حماس در عملیات طوفان الاقصی را برای حمله‌ای که منجر به کشته شدن نزدیک به ۱۲۰۰ نفر و به اسارت بردن بیش از ۲۰۰ تن به غزه شد، تشخیص ندادند.

ترامپ در مصاحبه‌ای با تایم در ۱۲ آوریل که در عمارت مجلل او در مارالاگو انجام شد، گفت: «بی‌بی، نتانیاهو به‌حق و به‌درستی به خاطر آنچه در ۷ اکتبر اتفاق افتاد، مورد انتقاد قرار گرفته است.»

تازه‌ترین نظرسنجی‌ها در اراضی اشغالی نشان می‌دهد که نتانیاهو از رقیب اصلی سیاسی خود، «بنی گانتس» که ژنرال بازنشسته ارتش رژیم صهیونیستی است، عقب‌تر است. گانتس که یکی از اعضای کابینه جنگ نتانیاهوست، خواستار برگزاری انتخابات در ماه سپتامبر شده است. این باعث شده است که نتانیاهو در تلاش برای تقویت حمایت عمومی برای ماندن در قدرت باشد. ترامپ هم به نتانیاهو حمله کرده است.

ترامپ گفت: «۷ اکتبر هرگز نباید اتفاق می‌افتاد.»

رئیس‌جمهور سابق آمریکا افزود: «همه چیز برای جلوگیری از آن مهیا بود. و بسیاری از مردم در مورد آن می‌دانستند، می‌دانید، هزاران و هزاران نفر در مورد آن می‌دانستند، اما اسرائیل از آن خبر نداشت و من فکر می‌کنم که او (نتانیاهو) به شدت به خاطر این موضوع سرزنش می‌شود.»

ترامپ زمانی از روابط نزدیک خود با نتانیاهو، که طولانی‌ترین دوره نخست‌وزیری را در اراضی اشغالی فلسطین داشته، سخن می‌گفت. زمانی که ترامپ رئیس‌جمهور بود، بسیاری از اولویت‌های نتانیاهو را دنبال کرد. ترامپ آمریکا را از توافق هسته‌ای با ایران خارج کرد، بلندی‌های جولان را به‌عنوان بخشی از اراضی اشغالی به رسمیت شناخت و سفارت آمریکا را از تل‌آویو به قدس منتقل کرد.

اما روابط زمانی تیره شد که نتانیاهو پیروزی جو بایدن در انتخابات ۲۰۲۰ را تبریک گفته و ویدیویی را به مناسبت مراسم تحلیف بایدن منتشر کرد. ترامپ که همچنان به دروغ انکار می‌کند که بایدن پیروز قانونی انتخابات بوده است، از اینکه نتانیاهو وفاداری بیشتری به او نشان نداده، ناامید شده است.

ترامپ هم‌چنین در این مصاحبه‌ از بابت کنار کشیدن رژیم صهیونیستی از حمله سال ۲۰۲۰ آمریکا به عراق که منجر به جنایت ترور سردار شهید «قاسم سلیمانی» فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران شد، شکایت کرد. ترامپ به تایم گفت: «تجربه بدی با بی‌بی داشتم. و من از این موضوع خوشحال نبودم. این چیزی بود که هرگز فراموش نکردم. و این چیزی را به من نشان داد.»

ترامپ در پاسخ به این سوال که آیا فکر می‌کند وقت آن رسیده است که نتانیاهو قدرت را ترک کند و آیا او می‌تواند با گانتس بهتر کار کند یا خیر، درنگ کرد و گفت: «فکر می‌کنم بنی گانتس خوب است، اما برای گفتن آن آماده نیستم. من در این مورد با او صحبت نکرده‌ام. اما شما افراد بسیار خوبی دارید که من در اسرائیل با آنها آشنا شدم که می‌توانند کار خوبی انجام دهند.»

نامزد جمهوری‌خواهان در انتخابات ۲۰۲۴ ریاست جمهوری آمریکا در بخش دیگری از این مصاحبه می‌گوید: در رویارویی با ایران، طرف اسرائیل را می‌گیرد.

او می‌گوید: اگر آنها به اسرائیل حمله کنند، بله، ما آنجا خواهیم بود.

ترامپ هم‌چنین می‌گوید که او نیز همانند اسرائیلی‌ها به این نتیجه رسیده است که «تشکیل دولت فلسطینی در کنار اسرائیل» همراه با صلح محتمل نیست. او می‌گوید: «زمانی بود که فکر می‌کردم راهکار دو دولت می‌تواند کارساز باشد. اکنون من فکر می‌کنم این راه بسیار بسیار سخت خواهد بود.»

منبع: ايسنا

دیگر خبرها

  • اشتباه مهم من در دوره اول این بود: زیادی خوب بودم!- ترامپ 
  • ترامپ بار دیگر از جنایات اسرائیل در غزه حمایت کرد
  • ترامپ اعضای ناتو را تهدید کرد
  • ترامپ اعضای ناتو را تهدید کرد/ پول نمی‌دهیم
  • ترامپ باز هم اعضای ناتو را تهدید کرد
  • شرط ترامپ برای کمک به اوکراین
  • ترامپ برای کمک به کی‌یف شرط گذاشت
  • دادگاه نیویورک ترامپ را ۹۰۰۰ دلار جریمه کرد
  • ترامپ از نتانیاهو ابراز نارضایتی کرد
  • ترامپ خطاب به دانشجویان حامی فلسطین در آمریکا: اعتراضات را متوقف کنید، همین الان!