Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار برنا از اهواز، غلامرضا افتخاری نسب صبح امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه اظهار کرد: سند توسعه شیلات خوزستان شهریور ماه امسال به عنوان یک سند بالادستی و به منظور تحقق اهداف کلان صنعت شیلات و آبزیان استان و نقشه راه آن، تدوین و رونمایی می شود.

او با بیان این که این سند توسط یکی از قوی ترین مشاوران شیلات کشور تدوین شده، گفت: سند توسعه شیلات طبق قرار شهریور امسال باید تحویل ما شود چون باید خواسته ما؛ محیط زیست و آب و برق استان را در نظر بگیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سرپرست اداره کل شیلات خوزستان افزود: شهریور ماه برش نهایی سند برای ما ارسال می شود و تا کنون ۸۰ درصد اطلاعات در اختیار ما قرار گرفته است.

افتخاری نسب بیان کرد: علت تاخیر سه ساله در تدوین این سند کمبود اعتبارات است و کاری ده ساله را در صورت عدم وقوع تغییرات اقلیمی در نظر داریم.

او ادامه داد: سازمان برنامه و بودجه، محیط زیست و آب و برق عضو شورای مطالعه این برنامه هستند.

سرپرست اداره کل شیلات خوزستان با اشاره به طرح های این اداره در هفته دولت، توضیح داد: در هفته دولت امسال سه طرح کلنگ زنی می شود که مجتمع پرورش ماهیان خاوری در شمال دزفول یکی از طرح ها است که بیش از ۶۰ درصد ماهیان خاویاری کشور را تامین می کند و شامل سردخانه، کارخانه یخ، تولید خوراک دام و ماهی است.

افتخاری نسب افزود: دومین طرح،فاز دوم برق شهید احمدیان که بیش از ۱۱ میلیارد تومان اعتبار آن است و طبق قول پیمانکاران، تلاش می کنیم حداکثر ۶ ماهه به بهره برداری برسد و این طرح معارض هم ندارد.

او خبر داد: کلنگ زنی اسکله بندر امام سومین طرح است که با اعتبار بیش از ۲۰ میلیارد ریال ۸ ماهه اجرایی می شود.

سرپرست اداره کل شیلات خوزستان با اشاره به خسارت های سیلاب به شیلات و آبزیان و پرورش دهندگان ماهی در استان، اضافه کرد: پرورش دهنده های بدون مجوز ماهی، بیشترین خسارت را از سیلاب دیدند، به طوری که رودخانه تبدیل به سیلاب شده بود و ماهیانی بودند که از مزارع پرورش ماهی فرار کردند.

افتخاری نسب درباره تفاوت استخرهای پرورش ماهی بدون مجوز توضیح داد: این پرورش دهندگان غیر مجاز نیستند بلکه بدون مجوز هستند و این دو کلمه به لحاظ باز حقوقی در بحث شیلات باهم تفاوت دارند.

او افزود: این پرورش دهندگان بچه ماهی را از ما می گیرند، تولیدات آنها جز آمار عملکرد شیلات استان محسوب می شود و تحت نظر دامپزشکی هستند.

سرپرست اداره کل شیلات خوزستان تصریح کرد: در تولید ماهیان گرمابی با مازندران و گلستان رقابت داریم و سال گذشته به دلیل خشکسالی رتبه دوم را کسب کردیم اما دو سه سال قبل از آن ما در رتبه نخست قرار داشتیم.

افتخاری نسب ادامه داد: اگر امسال بیماری پیش نیاید یکی از سال های پر رونق در پرورش ماهیان گرمابی برای خوزستان خواهد بود.

او یادآور شد: پرورش دهندگان ماهی در شوشتر، شوش و سوسنگرد بیشترین خسارت را از سیلاب در بخش پرورش ماهی دیدند.

سرپرست اداره کل شیلات خوزستان بیان کرد: در بحث پرورش ماهی در قفس سازمان آب و برق به دلیل مباحث زیست محیطی درباره آب شرب دغدغه دارند که در تلاش هستیم تا به توافق برسیم اما در سایر استان ها از منابع آب شرب برای پرورش ماهی در قفس استفاده می شود.

افتخاری نسب افزود: مجوز محیط زیست را برای خوریات گرفته ایم و با سد جره و مارون موافقت شده است که تا اواخر امسال پیمانکار و مشاور این کار نیز مشخص می شود.

او با بیان اینکه اخیرا رییس سازمان شیلات کشور طرح آزمایشی هزار تنی پرورش ماهی در قفس را اجرایی کرد، گفت: طرح ۳۹۵ هکتاری پرورش میگو هندیجان و سه فاز ۳۷ و ۳۸ و ۳۹ چویبده را برای پرورش میگو در دست اجرا داریم و فاز دوم شهید احمدیان و آزادگان در حال تکمیل است.

سرپرست اداره کل شیلات خوزستان اضافه کرد: طرح هزار هکتاری هندیجان را نیز در دست اقدام داریم که هفته آینده نشستی با مشاور و سرمایه گذار طرح برگزار می شود.

افتخاری نسب ادامه داد: سیاست شیلات کاهش هزینه ها و افزایش بهره وری و تولید است و پرورش ماهی و میگو در قفس از این سیاست ها است.

او با بیان اینکه در پرورش ماهیان گرمابی از استخرهای خاکی باید به سمت استخرهای بتنی برویم، توضیح داد: در طرح های جدید پرورش آبزیان به دلیل بیماری لک سفید از روش های جدید مثل نرسری در چویبده اجرا می شود تا بتوانیم دو نوبت در سال پرورش میگو داشته باشیم و کاربرد هورمون در پرورش ماهی منتفی است.

سرپرست اداره کل شیلات خوزستان اضافه کرد: در راستای بازسازی ذخایر آبزیان در تالاب ها، دریاچه ها و رودخانه ها بیش از ۱۹ میلیون بچه ماهی از فروردین امسال رهاسازی شده است.

او با بیان این که سالانه بین ۱۵ تا ۲۰ میلیون بچه ماهی را رهاسازی می‌کنیم، تصریح کرد: همه رهاسازی ها گونه های آبی است و با هماهنگی با محیط زیست رهاسازی پشت سدها هم انجام می شود.

سرپرست اداره کل شیلات خوزستان گفت: فروردین ماه امسال ده میلیون لارو بچه ماهی در تالاب هور رها شد اما به دلیل باز کردن دایک مرزی از بین رفتند.

افتخاری نسب درباره ابهامات پرورش ماهی تیلاپیا گفت: چهار استان مرکزی مجوز پرورش تیلاپیا را دارند که این چهار استان به طور حتم بیشتر می شوند.

او درباره گونه های ماهی تیلاپیا بیان کرد داد: گونه مهاجم ماهی تیلاپیا نوع زیلایی و تیلاپیا پرورشی از گونه نیلی است که البته در سیلاب امسال بسیاری از گونه های ماهی مهاجم نیز وارد استخرهای پرورش ماهی شدند.

سرپرست اداره کل شیلات خوزستان با بیان اینکه در سال گذشته ۱۲ هزار تن ماهی تیلاپیا وارد کشور شد اما ظرفیت تولید ما ۲۰ هزار تن است، گفت: در خوزستان به دلیل این که تنوع ماهی زیاد است اگر تیلاپیا هم باشد صرف نظر از بحث اقتصادی شاید ذائقه ما چندان تغییر نکند.

افتخاری نسب تصریح کرد: به نظر من تیلاپیا ضرر ندارد و بحث ما روی مصرف نیست و پرورش تیلاپیا از نظر رونق اقتصادی، ماهی خوبی است.

او درباره روش نابودی گونه مهاجم ماهی تیلاپیا توضیح داد: یکی از راه های نابودی تیلاپیا زیلی پرورش رقیب است و یکی از عوامل کاهش ماهی صبور وجود گونه ماهی تیلاپیا زیلی و خشکسالی است.

سرپرست اداره کل شیلات خوزستان درباره روش صید ماهی با شوک الکتریکی تاکید کرد: صید ماهی با شوک الکتریکی مجاز نیست و یکی از دغدغه های جدی ما است.

افتخاری نسب افزود: با محیط زیست جلساتی داشتیم و صیادان ما اعتراض دارند که برخی صیادان از این روش استفاده می کنند و موجب از بین رفتن ذخایر استان می شوند که دستورالعمل برخورد با آنها تنظیم شده است.

او بیان کرد: در استان چهار کارخانه غذای ماهی داریم و مشکلی از نظر غذای ماهی در خوزستان نیست.

سرپرست اداره کل شیلات خوزستان درباره سایت پرورش ماهی آزادگان گفت: فاز دوم سایت آزادگان ده سال پیش واگذار شده و ۲۰۷ تعاونی داریم که تنها ۳۰ تعاونی به تولید رسیدند و بقیه اقدام نکردند، در حالی که انتظار ما ۶۰ تعاونی بود.

او یادآور شد: ۴۸ قطعه در دزفول واگذار شده که در هفته دولت به صورت نمادین واگذار می شود.

افتخاری نسب در پایان درباره آمار صادرات شیلات و آبزیان از خوزستان توضیح داد: به دلیل افزایش نرخ ارز و تفاوت آن در کشور ما و کشورهای همسایه  آمار صادرات صعودی است.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

خبرنگار: مهدی ربیع

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: پرورش ماهی شیلات آبزیان ماهیان گرمابی دایک مرزی لارو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۷۱۸۹۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ویرجیل فن دایک بهترین هم تیمی‌اش در لیورپول را انتخاب کرد / فیلم

ویرجیل فن دایک بهترین هم تیمی‌اش در لیورپول را انتخاب کرد / فیلم

دیگر خبرها

  • عادی شدن روند پرواز‌های فرودگاه بین المللی شهید سلیمانی اهواز
  • سکوی توسعه‌ نوآوری و فناوری صنعت پتروشیمی کشور رونمایی می‌شود
  • برگزاری جشنواره نخبگان قرآنی مدارس خوزستان
  • رونمایی از ماکت عمارت تاریخی پست گیلان در شهرداری رشت
  • ارائه تسهیلات کم بهره برای جهش تولیدات شیلاتی در استان بوشهر
  • ویرجیل فن دایک بهترین هم تیمی‌اش در لیورپول را انتخاب کرد / فیلم
  • ابداع شرکت دانش‌بنیان سمنانی به کمک پرورش‌دهندگان ماهی آمد
  • چالش‌های آوج در مسیر توسعه
  • تخصیص واحدهای نهضت ملی مسکن فرهنگ‌شهر اهواز به متقاضیان
  • سرمایه‌گذاری اوقاف در پرورش ماهی