Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جماران»
2024-04-26@05:14:40 GMT

امارات به دنبال تجزیه یمن است

تاریخ انتشار: ۱۹ مرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۷۲۳۹۱۱

امارات به دنبال تجزیه یمن است

به گزارش جماران؛ حدود دوسال از امضای توافقنامه همکاری استراتژیک میان ابوظبی و ریاض می گذرد و در این دو سال ریاض و ابوظبی علی رغم اختلافاتی که با یکدیگر داشته اند، در مقابل انصارالله صف آرایی کرده اند.

با این حال، پس از گذشت بیش از 4 سال، امارات تصمیم گرفت که بخش زیادی از نیروهای خود را با دستاویز «استراتژی صلح» از یمن بیرون ببرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این میان، تحلیل ها و مطالب زیادی پیرامون این تصمیم امارات مطرح شده است. برخی از ناظران، بر این باورند که امارات نیروهای خود را از یمن خارج نکرده است و صرفا یک خروج اعلانی است.

اما عده ای دیگر از ناظران بر این باورند که امارات راهبرد عملیاتی خود در یمن را تغییر داده و اهداف جدیدی را در این بحران دنبال می کند.

یک منبع مطلع خروج امارات از برخی مناطق در یمن را ناشی از دو علت می داند، اولی توصیه های بریتانیا وآمریکا به امارات که پای خود را به کلی از جنگ یمن بیرون کشد و در این جنگی که از یک سو به یک جنگ فرسایشی و بدون امید پیروزی برای امارات تبدیل شده و از سوی دیگر به یک پرونده حقوق بشری و بین المللی تبدیل شده است، راه خود را از عربستان جدا کند.

این منبع تاکید دارد که دلیل دوم خروج امارات از یمن، تهدیدات مستقیم و غیر مستقیمی است که این کشور با آن مواجه است، چنانکه انفجارهای اخیر نفتکش ها و مورد هدف قرار گرفتن فرودگاه ها و انتشار تصاویر آنها در رسانه های جهانی موجب تشدید هراس امارات از افزایش این تهدیدات و حملات شده است و لذا همین هراس به انگیزه ای برای خروج امارات از یمن تبدیل شده است.

در این رابطه، پایگاه آمریکایی «Ekurd.net» در مطلبی خروج امارات از یمن را حساب شده عنوان کرده و نوشته است که امارات متحده عربی با خروج خود از یمن به دنبال کاهش فشارهای بین المللی علیه خود و پیشبرد فرایند تجزیه این کشور است.

نیروهای نزدیک به امارات شامل قبایل، نیروهای امنیتی سابق و جدایی طلبان جنوبی است و برای اسلحه و پول به شدت وابسته به امارات متحده عربی هستند. امارات همچنین یک نیروی شبه نظامی موسوم به «کمربند امنیتی» را هدایت می کند که خارج از قانون سعودی ها و دولت مستعفی یمن است و فقط به ابوظبی گزارش می دهد. اکنون امارات متحده عربی اطمینان دارد که این نیروهایی که آنها پرورش داده اند می توانند کار خود را انجام دهند و منافع خود را به خوبی در یمن محافظت کنند.

این رسانه آمریکایی افزود: اهداف بلند مدت امارات در یمن کاملاً واضح است. یعنی تقسیم کشور و ایجاد یک کشور جنوبی که در واقع یک کشور تحت نفوذ امارات خواهد بود. از این طریق ابوظبی می تواند مسیرهای تجاری را از طریق بندر عدن به سایر نقاط جهان تأمین کند و از منابع طبیعی یمن بهره برداری کند. برای تحقق این اهداف، امارات متحده عربی از جنبش جدایی طلبان جنوبی به نام شورای انتقالی جنوبی (STC) حمایت می کند. علاوه بر این، امارات متحده عربی به STC دستور داده است که ارتش موازی را در برابر ارتش یمن تحت کنترل منصور هادی  تأسیس کند.

این روند در حال انجام است و نیروی نظامی STC شامل بیش از 50،000 سرباز یمن جنوبی توسط تعداد قابل توجهی از مشاوران فنی و نظامی اماراتی پشتیبانی خواهند شد. بنابراین، ابوظبی احساس می کند که به جای داشتن نیروهای منظم خود در یک کشور جنگ زده، باید نیروهایی را که با آنها متحد هستند، پرورش دهد.

امارات می خواهد مناطق مهم یمن را به کنترل خود دربیاورد و در این راه از گروه هایی همچون حزب "اصلاح" و القاعده کمک می گیرد. مناطقی همچون عدن و سقطری که امارات درپی تصرف آن است، اهمیت اقتصادی فراوانی برای ابوظبی دارد زیرا می خواهد در این مناطق پایگاه های نظامی و مناطق تجاری آزاد احداث کند و منابع زیرزمینی ارزشمند آن را چپاول کند.

به طور کلی، به نظر می رسد امارات متحده عربی با عقب نشینی خود از یمن، اهداف جدیدی در این کشور جنگ زده دنبال می کند. در واقع، امارات با اعلام عقب نشینی از یمن، به دنبال خروج کامل از این کشور نیست؛ بلکه با راهبرد جدیدی به دنبال تجزیه این کشور و تشکیل یمن جنوبی است.

انتهای پیام

منبع: جماران

کلیدواژه: قیمت خودرو قیمت دلار نقل و انتقالات لیگ برتر تحریم ظریف امارات متحده عربی عربستان سعودی جنگ یمن قیمت خودرو قیمت دلار نقل و انتقالات لیگ برتر تحریم ظریف امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۷۲۳۹۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اتحادیه اروپا : ویزای شنگن 5 ساله برای شهروندان کشورهای عربی خلیج فارس

شهروندان کشورهای عربی جنوب خلیج فارس  ویزای شینگن 5 ساله دریافت می کنند.

به گزارش عصرایران،‌ اتحادیه اروپا اعلام کرد از این پس به شهروندان کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس در اولین درخواست، ویزای 5 ساله چند بار ورود ارائه می شود.
به نوشته رسانه های اروپایی، این تصمیم همزمان با نشست دوجانبه اتحادیه اروپا و شورای همکاری خلیج فارس در کشور اروپایی لوکزامبورگ اعلام شد.

6 کشور کویت، بحرین، عربستان سعودی،قطر، امارات و عمان ، عضو شورای همکاری خلیج فارس هستند. شهروندان امارات قبل از این ، از دریافت شنگن معاف شده بودند و بدون ویزا می توانستند وارد محدوده کشورهای شنگن شوند.

29 کشور عضو شنگن شامل اتریش، بلژیک، دانمارک، جمهوری چک، استونی، فنلاند، فرانسه، آلمان، یونان، مجارستان، ایسلند، ایتالیا، لتویا، لایخشتین، لیتوانی، لوگزامبورگ، مالتا، هلند، نروژ، لهستان، پرتقال، اسلواکی، اسلوانی، کرواسی، اسپانیا، سوئد، سویس، رومانی و بلغارستان هستند.

"جوزپ بورل" نماینده عالی اتحادیه اروپا در امور خارجی و سیاست امنیتی روز دوشنبه / دیروز گفت: من از تصمیمی که امروز صبح توسط کمیسیون اروپا برای هماهنگ کردن قوانین اعطای ویزای چند بار ورود به کشورهای شورای همکاری خلیج فارس اتخاذ کرد استقبال می‌کنم.

"لودویک بوی" سفیر فرانسه در عربستان سعودی هم در توییتر نوشت: شهروندان سعودی از این پس با اولین درخواست می‌توانند ویزای شنگن را برای مدت 5 سال دریافت کنند. 

او گفت فرانسه به شدت از این تصمیم اروپا حمایت کرد. وی ادامه داد "ما مشتاقانه منتظر دیدن شهروندان بیشتری از عربستان سعودی در فرانسه هستیم، چه برای گردشگری و چه برای کار."

ویزای شنگن ، ویزای مشترک 29 کشور اروپایی است. افراد با دریافت ویزای شنگن از یک کشور عضو این پیمان می توانند از 28 کشور دیگر نیز آزادانه و بدون نیاز به دریافت ویزای جداگانه، سفر کنند. میان این 29 کشور نیز همه مرزهای دریایی ، هوایی و زمینی برداشته شده است و شهروندان آزادانه در رفت و آمد هستند.

در ماه گذشته، دو کشور رومانی و بلغارستان به صورت محدود، به شنگن پیوستند. این دو کشور فعلا در مرزهای هوایی عضو شنگن هستند و نه زمینی و دریایی.

کانال عصر ایران در تلگرام بیشتر بخوانید: تلاش بحرین برای معافیت شهروندانش از ویزای شنگن آسان سازی ویزای شنگن برای مردم 60 کشور جهان: صدور اینترنتی ویزا در 20 دقیقه لغو ویزای شنگن برای شهروندان امارات

دیگر خبرها

  • تجزیه و تحلیل نظام برنامه‌ریزی کشور و تبیین نقشه‌راه برنامه هفتم توسعه
  • تظاهرات دانشجویان در آمریکا یادآور اعتراض‌ها به جنگ ویتنام است
  • تکذیب خروج نظامیان ایران از سوریه
  • خروج مستشاران ایران از سوریه از سوی یک مقام محور مقاومت تکذیب شد
  • تکذیب خروج مستشاران ایران از سوریه
  • نظری: دشمنان به دنبال تضعیف و تجزیه افغانستان هستند
  • اسرائیل؛ اسم رمز سکوت تاریخی اعراب!
  • اتحادیه اروپا : ویزای شنگن 5 ساله برای شهروندان کشورهای عربی خلیج فارس
  • پنتاگون: مذاکرات بر سر خروج نظامی از نیجر آغاز شد
  • ستون gc چیست و انواع ستون gc کدام‌اند ؟