Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک عضو فراکسیون امید مجلس شورای اسلامی با بیان این‌که «دغدغه و نگرانی نسبت به مشارکت مردم در انتخابات پیش رو ندارد»، نحوه برگزاری انتخابات را در میزان مشارکت مردم اثرگذار دانست.

جلیل رحیمی جهان‌آبادی در گفت‌وگو با ایسنا، درباره پیش‌بینی خود از مشارکت مردم در انتخابات مجلس یازدهم گفت: به نظر من مشارکت مردم در انتخابات به یک سری زمینه‌ها و امکانات بستگی دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اگر مردم احساس کنند حضور آنها در عرصه انتخابات بر سرنوشت آنها موثر است قطعا در انتخابات حضور پیدا می‌کنند. به خصوص در انتخابات مجلس اگرچه افرادی با جایگاه ملی انتخاب می شوند اما به دلیل این که آنها از محیط محدودتر شهرستانی انتخاب می‌شوند، رقابت منطقه ‌ای وجود دارد و مردم اثرگذاری نمایندگان در محل مشکلاتشان را می‌بینند مشارکت در انتخابات به خصوص در شهرهای کوچک خوب خواهد بود اگر چه بسترهای لازم هم باید فراهم شود.

وی اضافه کرد: افرادی که در عرصه انتخابات حضور می‌یابند باید دارای برنامه و توانمندی لازم باشند و نگاهشان حل مشکلات مردم باشند. مردم قدرت تحلیل را دارند که چنین افرادی را تشخیص دهند. از طرف دیگر نهادهای نظارتی مثل شورای نگهبان و نهادهای اجرایی مثل فرمانداری‌ها، استانداری‌ها و وزارت کشور باید بستر حداکثری حضور کاندیدای شایسته در عرصه انتخابات را فراهم کنند.

نماینده مردم تربت جام، تایباد و باخرز در مجلس ادامه داد: این که فردی در شرایط فعلی کشور با این گرفتاری و مشکلات در عرصه انتخابات حضور پیدا کند و قبول مسئولیت کند موضوعی قابل توجه است. قطعا نگاه سختگیرانه، سلیقه‌ای و فراقانونی چه در هیئت‌های اجرایی و چه هیئت‌های نظارت به اعتماد و مشارکت مردم آسیب می‌زند. اگر بستر لازم برای حضور افراد توانمند و بستر لازم برای نظارت و اجرا فراهم شود مشارکت مردم هم معقول و منطقی خواهد بود.

رحیمی درباره تبلیغات انتخاباتی نیز خاطرنشان کرد: حضور کاندیداها در عرصه تبلیغات یک مرحله تحلیلی و تبیینی و دیگری مرحله تهییجی است اگر کاندیداها بتوانند جایگاه مجلس را درست تبیین کنند و پیامدهای انتخاب یک نماینده توانمند تشریح شود، مردم مشارکت خوبی در انتخابات خواهند داشت. اما اگر عرصه انتخابات تبدیل به عرصه اختلافات خاص قومی، شهرستانی و استانی شود مردم میل و رغبتی به مشارکت در انتخابات پیدا نمی‌کنند.

رحیمی یادآور شد: مردم ما همیشه برای تعیین سرنوشت خودشان حداقل از مسئولان جلوتر هستند و درک و دلسوزی بیشتری برای نظام دارند. ما اطمینان داریم که این همبستگی و انسجام در انتخابات پیش رو هم وجود خواهد داشت و مردم دغدغه خود را نسبت به تعیین سرنوشتشان نشان می‌دهند.

وی درباره وعده‌های غیر واقعی برخی کاندیداهای انتخابات مجلس نیز گفت: مردم این توانایی را دارند که تشخیص دهند چه کارهایی در توان نماینده است یا خیر. کار نماینده قانونگذاری و نظارت است. اگر کاندیدایی در حوزه نظارت و قانونگذاری حرفی برای گفتن نداشته باشد و صرفا بخواهد با وعده‌های اجرایی رای جمع کند مردم این را تشخیص خواهند داد.

این نماینده مجلس در پایان تصریح کرد: من شخصا دغدغه و نگرانی نسبت به حضور مردم در انتخابات ندارم و این نگرانی را بیشتر معطوف به نحوه برگزاری انتخابات می‌دانم و امیدوارم نحوه برگزاری انتخابات به گونه‌ای باشد که میزان مشارکت کاهش پیدا نکند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: انتخابات مجلس یازدهم یازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی انتخابات 98

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۷۲۵۳۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جزئیات برگزاری دومین مرحله از انتخابات مجلس دوازدهم در ۲۱ اردیبهشت

 

تابناک _ بر اساس اعلام ستاد انتخابات کشور، تبلیغات دومین مرحله از انتخابات مجلس دوازدهم از ساعت ۰۰:۰۰ بامداد پنجشنبه ۱۳ اردیبهشت آغاز می‌شود و تا پنجشنبه ۲۰ اردیبهشت ساعت ۸ صبح ادامه دارد.

حوزه‌های انتخابیه تبریز، شبستان، میانه، پارس‌آباد، سمیرم، لنجان، کرج، تهران، ورامین، بیرجند، مشهد، آبادان، رامهرمز، خدابنده، زنجان، شیراز، مرودشت، خرم‌آباد، قائمشهر، ملایر، کرمانشاه و گنبدکاووس، ۲۲ حوزه انتخابیه‌ای هستند که انتخابات در آنها به دور دوم کشیده شده است. در این حوزه‌های انتخابیه ۹۰ نفر برای کسب ۴۵ کرسی باقیمانده مجلس شورای اسلامی با هم رقابت می‌کنند.

انتخابات در ۸ حوزه انتخابیه تبریز، تهران، آبادان، شیراز، کرمانشاه، خرم‌آباد، قائم‌شهر و ملایر به صورت تمام الکترونیکی برگزار می‌شود.

در تهران برای هر شعبه ۴ صندوق الکترونیکی و در باقی حوزه‌های انتخابیه برای هر شعبه، ۳ صندوق الکترونیکی در نظر گرفته شده است.

کسانی می‌توانند در مرحله دوم رأی بدهند که حتما در دور اول در همان حوزه انتخابیه رأی داده باشند و یا اصلا در کل کشور رأی نداده باشند.

برای دومین دور از انتخابات مجلس دوازدهم  حدود ۱۱ هزار و ۵۰۰ شعبه در نظر گرفته شده است که شامل شعب شهری، روستایی، ثابت و سیار می‌شود.

عوامل اجرایی در کل ۲۲ حوزه انتخابیه مشخص شده و تا ۱۳ اردیبهشت در سامانه جامع انتخابات نهایی خواهد شد.

تبلیغات از ساعت ۰۰:۰۰ بامداد پنجشنبه ۱۳ اردیبهشت آغاز می‌شود و تا پنجشنبه ۲۰ اردیبهشت ساعت ۸ صبح ادامه دارد. دستورالعمل تبلیغات و قانون مرتبط با تبلیغات که در مرحله اول اطلاع‌رسانی شده، ملاک خواهد بود. البته امکاناتی در استان‌ها از ناحیه دستگاه‌های اجرایی در اختیار نامزدها قرار گرفته که می‌توانند استفاده کنند.

در استان تهران، صرفا حوزه انتخابیه تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس الکترونیکی خواهد بود و در حوزه انتخابیه ورامین و قرچک ثبت رأی به صورت تعرفه است.

انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی ۱۱ اسفند ۱۴۰۲ برگزار شد و از میان کاندیداهای حاضر در عرصه رقابت ۲۴۵ نفر به مجلس راه یافتند و سرنوشت ۴۵ کرسی باقی مانده در دور دوم انتخابات که در ۲۱ اردیبهشت برگزار می‌شود، روشن خواهد شد.

طبق اعلام وزارت کشور تعداد رأی صحیح مأخوذه در حوزه انتخابیه تهران ۱ میلیون و ۵۶۹ هزار و ۸۵۷ رأی بود از بین نامزدها تعداد ۱۴ نفر به طور مستقیم وارد مجلس شدند و ۳۲ نفر دیگر نیز به مرحله دوم انتخابات راه یافتند که برای تصدی ۱۶ کرسی باقی مانده بهارستان در ۲۱ اردیبهشت به رقابت خواهند پرداخت.

دیگر خبرها

  • تجهیزات الکترونیکی برگزاری انتخابات در خرم‌آباد فراهم است
  • جزئیات برگزاری دومین مرحله از انتخابات مجلس دوازدهم در ۲۱ اردیبهشت
  • جزئیات جدید از برگزاری انتخابات اردیبهشت ۱۴۰۳
  • جزئیات برگزاری دور دوم انتخابات مجلس
  • مسئولان به بازخورد انجام وظایف خود در انتخابات توجه کنند
  • جزئیات جدید درباره دور دورم انتخابات مجلس /انتخابات در این حوزه ها، الکترونیکی نیست
  • مشارکت بیشتر در انتخابات، هزینه‌های امنیتی را کاهش می‌دهد
  • چرا مشارکت در دور دوم انتخابات مجلس مهم است؟
  • مردم نباید به انتخابات دور دوم مجلس بی‌اعتنا باشند
  • آمادگی کشور برای برگزاری دور دوم دوازدهمین دوره انتخابات مجلس