Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایکنا»
2024-04-29@02:00:00 GMT

عید قربان یادآور الگوهای برجسته بندگی خداوند است

تاریخ انتشار: ۲۰ مرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۷۲۹۲۸۵

عید قربان یادآور الگوهای برجسته بندگی خداوند است

حجت‌الاسلام حمید الهی‌دوست، مدرس حوزه علمیه اصفهان در گفت‌و‌گو با ایکنا از اصفهان، با بیان اینکه عید قربان، عید بندگی است، اظهار کرد: عید قربان یادآور شخصیت‌های برتر بندگی خداوند، یادآور بت‌شکنی حضرت ابراهیم(ع)، فداکاری حضرت اسماعیل(ع) برای قربانی شدن و راضی شدن حضرت ابراهیم به قربانی کردن فرزندش است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اینها الگوهای برتر بندگی خداوند متعال هستند که تلاش‌های مجاهدانه آنها در راه بندگی برای مومنان در این روز، عید یادآوری شده و از آن تقدیر می‌شود.

وی افزود: در این عید همانطور که برای حضرت ابراهیم (ع) قربانی فرستاده شد، ما هم باید قربانی‌هایی به درگاه الهی بفرستیم تا در مسیر اطعام نیازمندان قرار گیرد، نه اینکه در یک مهمانی، افراد بی‌نیاز، سیرتر شوند. با این کار نیازمندان به نحوی در این عید سهیم خواهند شد. 

الهی‌دوست با بیان اینکه «عید» در هر فرهنگ و بر اساس ارزش‌های آن فرهنگ تعبیر می‌شود، خاطرنشان کرد: در فرهنگ اسلامی ما براساس ارزش‌های معنوی اعیادی مانند قربان وجود دارد که در آن از الگوهای برجسته بندگی یاد شده و ما در این عید نعمت‌های خدادادی که به ما عطا شده است را گرامی می‌داریم.

قربان؛ عید تقرب به درگاه الهی است 

مدرس حوزه علمیه اصفهان گفت: وجه تمایز عید قربان با اعیاد دیگر این است که ما در این روز با قربانی کردن و بخشیدن آن به نیازمندان به خداوند تقرب می‌جوییم. خداوند در آیه 37 سوره حج می‌فرماید: «لَنْ يَنالَ اللَّهَ لُحُومُها وَ لا دِماؤُها وَ لکِنْ يَنالُهُ التَّقْوي‏ مِنْکُمْ؛ هرگز گوشت و خون آنها به خدا نمى‌رسد، زیرا او از همه چیز بى‌نیاز است، امّا تقواى شما به او مى‌رسد، چرا که پرهیزکاران به درگاه او تقرّب مى‌یابند».

الهی‌دوست تصریح کرد: با قربانی کردن و بخشیدن آن به نیازمندان، فرد بغض را از خود دور کرده و برای از بین بردن اختلاف طبقاتی در جامعه تلاش کرده است. در حقیقت بعد شخصی عید قربان این است که قربانی کردن در این روز تقوای فرد را نشان می‌دهد و در بعد اجتماعی نیازمندان اطعام شده و فقرزدایی می‌شود.
انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: ایکنا اصفهان عید قربان اطعام نیازمندان فقرزدایی قربانی کردن الهی دوست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۷۲۹۲۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آیت‌الله اعرافی: در ‌معماری و شهرسازی الگوهای ویژه نداریم

مدیر حوزه‌های علمیه کشور با بیان اینکه امروز در برخی از عرصه‌ها مانند معماری و شهرسازی الگوهای ویژه نداریم، گفت: وجود افرادی مانند شیخ بهایی در زمان صفویه موجب شد که امروز آثار برجسته معماری را در کشور داشته باشیم. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از قم، آیت الله علیرضا اعرافی در دیدار اعضای هیئت علمی دانشگاه حضرت معصومه(س) که در سالن جلسات این دانشگاه برگزار شد، اظهار داشت: کار ویژه بانوان با رویکرد اسلامی در قم نیازمند رویکردهای ویژه محتوایی است.

وی با اشاره به اینکه فلسفه، اخلاق و فقه سه زاویه دید هستند که در عمق دانش تحول آفرین می‌شوند، بیان کرد: این سه زاویه دید با شعار محقق نخواهند شد بلکه باید در لایه‌های عملیاتی به آن توجه کرد.

مدیر حوزه‌های علمیه کشور با بیان اینکه امروز در برخی از عرصه‌ها مانند معماری و شهرسازی الگوهای ویژه نداریم، عنوان کرد: وجود افرادی مانند شیخ بهایی در زمان صفویه موجب شد که امروز آثار برجسته معماری را در کشور داشته باشیم.

وی تصریح کرد: علت این اتفاق این بود که شیخ بهایی بر فقه و معارف الهی مسلط و در علوم روز نیز صاحب نظر بودند و امروز باید به پرورش چنین افرادی توجه داشته باشیم.

آیت الله اعرافی با اشاره به اینکه زن و خانواده لبه رویارویی تمدنی جمهوری اسلامی با غرب است، خاطرنشان کرد: در این عرصه انقلاب اسلامی منطقی دارد که در سطح جهانی قابل پیاده‌سازی است.

وی با بیان اینکه انقلاب اسلامی در موضوع زن الگوهایی در جامعه خلق کرده است، افزود: دشمن از این موضوعات آگاهی دارد ولی تلاش می‌کند با بزرگ‌نمایی نقاط ضعف این دستاوردها را نادیده بگیرد.

امام جمعه قم با اشاره به اینکه منطق زن مسلمان پیشتاز موفق در عرصه‌های گوناگون و متعهد به ارزش‌های الهی الگوی مدنظر انقلاب اسلامی است، یادآور شد: این الگو باید ساخته شده و در متن تمام کارها قرار بگیرد.

وی با بیان اینکه باید دانشگاه حضرت معصومه(س) به طور ویژه به این موضوع بپردازد، اظهار داشت: ارتباط دانشگاه با جامعه الزهرا(س) باید موجب نقش آفرینی‌های مشترک شود.

آیت‌الله اعرافی با اشاره به اینکه این دانشگاه باید بنیه علمی قوی داشته باشد، بیان کرد: بعد بین‌المللی دانشگاه حضرت معصومه(س) می‌تواند به عنوان یک محور مهم در دستور کار قرار بگیرد.

وی با بیان اینکه البته در درجه نخست باید دانش فنی لازم در این دانشگاه تولید شود، گفت: در عصری قرار داریم که دشمنان از بسیاری از اقدامات خود ناامید شده و کارزار فرهنگی سنگینی را به وجود آورده‌اند.

مدیر حوزه‌های علمیه با اشاره به اینکه وظیفه اصلی حوزه و دانشگاه حضور اثرگذار در این کارزار فرهنگی است، مطرح کرد: جامعه خوبی داریم و اگر حوزه و دانشگاه به خوبی نقش آفرینی کنند، وضعیت بهبود خواهد یافت.

انتهای پیام/.

دیگر خبرها

  • معلمی سنگین‌ترین مسوولیت عالم است
  • پرداخت ۳۵۷ میلیارد تومان کمک معیشت به مددجویان و نیازمندان ایلام
  • مدودف: توقیف دارایی های روسیه در آمریکا بی پاسخ نمی ماند
  • آیت‌الله اعرافی: در ‌معماری و شهرسازی الگوهای ویژه نداریم
  • عرضه «صفات الهی» در کتابفروشی‌ها
  • شهید شیرودی خلبان تیزپرواز آسمان ایران
  • علی‌اکبر قربان شیرودی را می‌شناسید؟
  • یادآوری جنایت های غزه یهودی ستیزی نیست
  • افزایش ۸۲ درصدی توزیع بسته‌های معیشتی میان نیازمندان زنجانی 
  • الگوهای غذایی با پیش آگهی سرطان پستان چه ارتباطی دارد؟