Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «شبستان»
2024-05-03@22:38:25 GMT

ذخیره سازی ۱۷۵۰ نمونه خون بند ناف در نمایندگی البرز

تاریخ انتشار: ۲۰ مرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۷۳۱۳۷۰

ذخیره سازی ۱۷۵۰ نمونه خون بند ناف در نمایندگی البرز

فیروزی با اشاره به سابقه فعالیت های جهاددانشگاهی البرز گفت: ذخیره سازی ۱۷۵۰ نمونه خون بند ناف در نمایندگی البرز بخشی از فعالیت های جهاد دانشگاهی البرز است.

به گزارش خبرگزاری شبستان از البرز به نقل از جهاددانشگاهی البرز، « احمدرضا فیروزی» با اشاره به اهمیت سابقه فعالیت جهاد دانشگاهی گفت: با تشکیل شورای عالی انقلاب فرهنگی در سال 59 و به فرمان بنیان گذار کبیر انقلاب، جهاد دانشگاهی فعالیت خود را آغاز کرد و از آن سال تا کنون این نهاد توانسته به وظایف خود بر اساس اساسنامه ای که برای آن تعریف شده در حوزه‌های مختلف فرهنگی، علمی، پژوهشی، اجتماعی و .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

.. به خوبی عمل کند.

 

سرپرست جهاددانشگاهی البرز با نظر به اولین ماموریت جهاد دانشگاهی توضیح داد: دانشگاه‌ها در ابتدای انقلاب با مخاطراتی مواجه بودند که حتی به تعطیلی دو ساله آنها ختم شد و در آن شرایط جهاد دانشگاهی ماموریت پیدا کرد تا راه اندازی مجدد دانشگاه‌ها را در دستور کار خود قرار دهد.

 

فیروزی ابراز کرد: بعد از راه اندازی دانشگاه‌ها، جهاد دانشگاهی با ایجاد پل ارتباطی بین دانشگاه‌ها و جامعه به پویایی هر چه بیشتر فضای آن روز کشور کمک بسیاری کرد که البته این مامویت تا کنون نیز ادامه دارد.

 

سابقه فعالیت جهاد دانشگاهی در البرز طولانی است

 

سرپرست جهاد دانشگاهی البرز با بیان اینکه جهاد دانشگاهی به واسطه ماموریت‌های محوله خود سعی در بهبود شرایط جامعه در زمینه‌های مختلف دارد، خاطر نشان کرد: جهاد دانشگاهی در طول چند دهه فعالیت خود سعی داشته متناسب با ظرفیت‌های استان‌های مختلف در مسیر توسعه و رفع کمبود و کاستی‌های کشور گام بردارد.

 

فیروزی در ادامه با اشاره به سابقه فعالیت جهاد دانشگاهی البرز گفت: جهاد دانشگاهی تا قبل از استانی شدن البرز در دانشگاه خوارزمی به عنوان جهاد دانشگاهی واحد خوارزمی (تربیت معلم) فعالیت داشت و بعد از استانی شدن البرز ارتقا پیدا کرد و به جهاد استان تغییر عنوان داد.

 

وی با اشاره به ماموریت‌های پژوهشی جهاد استان اظهار کرد: جهاد دانشگاهی البرز در حوزه پژوهش دارای سه گروه آسیب شناسی اجتماعی، برنامه ریزی و مطالعات شهری و گروه علوم شناختی است .

 

این مسئول توضیح داد: در کنار این سه گروه، مرکز خدمات تخصصی جی آی اس(سامانه های جغرافیایی) و مرکز تخصصی خون بند ناف کرج و فردیس نیز تحت پوشش جهاد دانشگاهی البرز در حوزه پژوهشی فعالیت دارند.

 

ذخیره سازی 1750 نمونه خون بند ناف در نمایندگی البرز

 

فیروزی با اشاره به سازوکار مرکز تخصصی خون بند ناف گفت: نمایندگی بانک خون ‌بندناف رویان در البرز از سال 93 فعالیت خود را آغاز کرده و تا کنون بیش از هزار و 750 مورد ذخیره‌سازی سلول‌های بنیادی خون ‌بندناف نوزادان در استان انجام‌ شده است.

 

وی با اشاره به تعداد خون بند ناف ذخیره شده البرز در سال گذشته افزود: سال گذشته بیش از 450 مورد ذخیره سازی خون بند ناف نوزادان در استان صورت گرفته است.

 

سرپرست جهاد دانشگاهی البرز تصریح کرد: اگر خانواده‌ای تمایل به انجام ذخیره‌سازی خون‌ بندناف فرزند خود را دارد باید از ابتدای ماه نهم در ۳۶ هفتگی بارداری اقدامات لازم را برای هماهنگی با مرکز، جهت تهیه خون‌ بندناف انجام دهد .

 

فیروزی افزود: سلول‌های بنیادی بعد از زایمان در بیمارستان در شرایط کاملاً استریل توسط کارشناسان خون‌گیر جمع‌آوری و نمونه به تهران منتقل می‌شود تا در آنجا سلول‌های بنیادی از سایر سلول‌ها جداشده و آزمایش‌ها مختلف بر روی آن صورت بگیرد.

 

این مسئول با بیان اینکه سلول‌های بنیادی خون ‌بندناف برای هرکس که از نظر ژنتیکی با فرد شباهت داشته باشد قابل‌استفاده است، تصریح کرد: شباهت ژنتیکی والدین 50 درصد، خواهر، برادر، عمو، دایی، خاله و سایر بستگان حداقل 25 تا 30 درصد است و این افراد شانس استفاده از سلول‌های بنیادی را دارند .

 

فیروزی ادامه داد: خون بند ناف حاوی سلول‌های بنیادین است و بهترین فاکتورهای خونی را در خود دارد و می‌توان از آن برای درمان بسیاری از بیماری‌های خاص و صعب العلاج مثل تالاسمی استفاده کرد.

 

وی با اشاره به لزوم اطلاع رسانی مناسب در خصوص فعالیت نمایندگی بانک خون بندناف در فردیس و کرج گفت: متاسفانه خانواده‌های زیادی در استان از امکان فریز خون بند ناف فرزند خود مطلع نیستند که در این خصوص رسانه‌ها باید اطلاع رسانی بیشتری صورت دهند تا خانواده‌ها فرصت موجود را از دست ندهند.

 

این مسئول تاکید کرد: بدون شک با اطلاع رسانی درست، فرهنگسازی مناسبی در خصوص ذخیره خون بند نوزادان در خانواده‌های البرزی صورت می‌گیرد و به سمتی پیش می ریم که همه خانواده‌ها به این مرکز مراجعه و زندگی را برای عزیزان خود ذخیره کنند.

 

جهاد دانشگاهی البرز؛ پیشرو در فعالیت‌های فرهنگی نوآورانه 

 

فیروزی در بخش دیگری از صحبت‌های خود با اشاره به کارکردهای فرهنگی جهاد دانشگاهی توضیح داد: یکی از ویژگی‌های جهاد دانشگاهی در حوزه فرهنگی، فعالیت‌های نوآورانه فرهنگی است که بالاخص با برگزاری سلسله نشست‌های خلاقانه فرهنگی اجتماعی، اردوهای فناورانه، مسابقات و جشنواره‌های فرهنگی هنری، در این حوزه همواره پیشرو بوده است.

 

وی گفت: جهاد دانشگاهی طی سال‌های گذشته اقدامات مناسبی برای عمل به این رسالت‌های فرهنگی صورت داده که برگزاری مسابقات مناظرات دانشجویی یکی از مهمترین آنها است.

 

فیروزی ابراز کرد: مسابقات مناظرات دانشجویی طی سال‌های اخیر به ویژه سال قبل با استقبال خوب دانشجویان مواجه بوده که این امر نشان دهنده پویایی دانشجویان دانشگاه‌های استان است.

 

وی با اشاره به برگزاری جشنواره علم تا عمل به عنوان دیگر فعالیت فرهنگی جهاد، گفت: سالی که جهاد دانشگاهی البرز مجری برگزاری این جشنواره شد، از استان ما 80 طرح نوآورانه انتخاب شد که در مقایسه با دوره‌های قبل قابل مقایسه نبود.

 

سرپرست جهاد دانشگاهی البرز توضیح داد: در سالی که جهاد البرز مجری این جشنواره بود، البرز جزء سه استان برتر در حوزه معرفی طرح‌های فناورانه معرفی شد.

 

کتاب طرح ملی پیمایش خانواده به زودی رونمایی می‌شود

 

فیروزی در ادامه با اشاره به دیگر طرح اجرا شده توسط جهاد دانشگاهی البرز افزود: طرح پیمایش ملی خانواده یکی دیگر از طرحهایی است که جهاد دانشگاهی به فراخور نیاز جامعه طی دو سال گذشته اجرا کرده و این طرح با هدف حل مشکلاتی که خانواده ها با آن مواجه هستند اجرایی شده است.

 

 این مسئول اضافه کرد: در این طرح محورهای مختلفی همچون ازواج، نگرش جنسیتی، روابط خانوادگی و اجتماعی، عوامل خوشبختی، فرزندآوری، فرزندپروری و ... مورد بررسی قرار گرفت و امید است نتایج این طرح از طریق دستگاه‌های مختلف در برنامه‌ریزی‌ها مورد استفاده قرار گیرد.

 

فیروزی در بخش دیگری از صحبت‌های خود با بیان اینکه باید از ظرفیت‌های جهاد دانشگاهی بیش از پیش استفاده شود، ابراز کرد: جهاد دانشگاهی به دنبال شناسایی اولویت‌های جامعه است و امیدواریم از ظرفیت‌های این نهاد به خوبی استفاده شود تا کشور بتواند در شرایط خاص امروز مسیر توسعه را به درستی طی کند.

 

وی خاطر نشان کرد: امروز که شاهد تحمیل تحریم‌های سخت توسط دشمنان هستیم، می‌توان از ظرفیت جهاد دانشگاهی برای دستیابی به خودکفایی به خصوص در حوزه‌های علمی و فناورانه استفاده کرد که این امر در گرو اعتماد مسئولین به توانمندی‌های جهاد است.

 

فیروزی افزود: نباید اجازه دهیم توانمندی‌های داخلی به هدر بروند چون در شرایط امروز با تکیه بر این توانمندی‌ها است که می‌توانیم نیازهای مختلف کشور را برطرف کنیم.

 

اختصاص 150 میلیون یورو به طرحهای فناورانه جهاد دانشگاهی

 

این مسئول ابراز کرد: امسال برای اولین بار در طول چهار دهه اخیر 150 میلیون یورو به طرح‌های فناورانه و علمی جهاد دانشگاهی اختصاص داده شده که قرار است با تخصیص آن، بیش از 20 طرح موثر در کشور اجرایی شود.

 

وی در ادامه با اشاره به زیرمجموعه های جهاد دانشگاهی استان گفت: دفتر تجاری‌سازی و اشتغال دانش‌آموختگان، دفتر تسهیلگری اجتماع محور کلاک و خلج‌آباد، خبرگزاری ایسنا منطقه البرز و نمایندگی استانی خبرگزاری بین المللی قرآن(ایکنا)، دفتر مطالعات فرهنگی، شعبه مرکز افکار سنجی دانشجویان( ایسپا) ، مرکز آموزش‌های کوتاه مدت و بلند مدت از دیگر بخش‌های جهاد دانشگاهی البرز هستند.

 

فیروزی توضیح داد: جهاد دانشگاهی البرز شش مرکز آموزش کوتاه مدت دارد که سالانه حدود 40 هزار فراگیر از آموزش‌های این مراکزه بهره‌مند می‌شوند و در مرکز آموزش بلند مدت (مرکز علمی کاربردی) نیز بیش از هزار و 200 دانشجو مشغول تحصیل هستند.

 

وی تصریح کرد:‌ همواره تلاش جهاد دانشگاهی البرز بر این بوده است که به اقتضای نیازهای جامعه و در راستای مهارت‌افزایی شهروندان با راه‌اندازی دپارتمان‌های مختلف آموزش در حوزه‌های تخصصی و عمومی به ایفای نقش بپردازد.


ما می توانیم...

 

سرپرست جهاد دانشگاهی البرز در ادامه با بیان اینکه جهاد دانشگاهی در طول چند دهه فعالیت خود همواره حامی دولت‌ها بوده و نگاه سیاسی به هیچ دولتی نداشته، ابراز کرد: رویکرد جهاد دانشگاهی هرگز قائل به فرد نبوده و در تمام این سالها در راستای تحقق منویات مقام معظم رهبری گام برداشته است.

 

وی در پایان با اشاره به اینکه مجموعه جهاد دانشگاهی همواره برای تحقق شعار ما می‌توانیم تلاش می‌کند، گفت: خوشبختانه به واسطه انعطافی که جهاد دانشگاهی دارد، طرحها و پروژه‌های تعریف شده در این مجموعه بدون بروکراسی اداری و در کوتاه‌ترین زمان ممکن اجرایی می‌شود که همین باعث شده تا حد زیادی به تحقق شعار ما می‌توانیم نزدیک شویم.

 

این مسئول افزود: هر زمان که از سوی مسئولان به جهاد دانشگاهی اعتماد شده و مأموریت‌های سپرده شده است همواره تلاش بر این بوده است که پاسخ این اعتماد به گونه مطلوبی داده شود.

 

فیروزی در پایان اظهار امیدواری کرد که با افزایش اعتماد دستگاه‌های مختلف به جهاد دانشگاهی، ظرفیت‌های این نهاد انقلابی بیش از پیش متبلور شود.

 

 

پایان پیام/301

منبع: شبستان

کلیدواژه: روز خبرنگار دعای عرفه خبرگزاری شبستان خطبه نماز جمعه خبرنگاران روزنامه خبرنگار طرح ملی هوای تازه شبستان یزد مسجد ذخیره سازی نمونه خون بانک بند ناف خون جهاد دانشگاهی البرز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۷۳۱۳۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دستاوردهای جهاد دانشگاهی برای مردم تبیین شود

ایسنا/گلستان نماینده ولی فقیه در استان گلستان ضمن تقدیر از دستاوردهای علمی جهاد دانشگاهی گفت: تبیین دستاوردهای جهاد دانشگاهی باعث امیدآفرینی در جامعه خواهد شد.

آیت الله سیدکاظم نورمفیدی بعدازظهر پنجشنبه ۱۳ اردیبهشت در دیدار با حسن مسلمی  نائینی رییس جهاد دانشگاهی کشور و رئیس و اعضای جهاد دانشگاهی گلستان اظهار کرد: جهاد دانشگاهی باید دستاوردهای ارزشمند خود در زمینه های مختلف را برای همگان بازگو کند تا در جامعه امیدآفرینی شود.

وی با بیان اینکه پیامبر بزرگ اسلام (ص) و بزرگان دین ما علی رغم نداشتن امکانات با اراده قوی در راه رسیدن به آرمان‌های خود تلاش کرده و خدمات درخشانی را به بشریت ارزانی کردند، گفت: به عنوان نمونه امام‌ صادق(ع) علی رغم محدودیت شدیدی که دشمنان ایجاد کرده بود با تاسیس حوزه علمیه و تربیت افراد در نشر اسلام حقیقی تلاش کرد.

نماینده ولی فقیه به جهادگران توصیه کرد: ترسی از محدودیت‌ها و کمبودها نداشته باشند و با الگو قراردادن بزرگان دین در ادامه راه خود مصمم باشند.

وی ادامه داد: مامون عباسی امام رضا(ع) را مجبور کرد برخلاف میل باطنی خود نماز عید فطر را برگزار کند و  این امام معصوم با بهره گیری از این فرصت پایه های حکومت مامون را به لرزه انداخت تا جایی که مأمون جلوی اقامه کامل نماز امام را گرفت.

نورمفیدی با تاکید اینکه کشور ایران نیازمند اراده تحول بنیادین است، اضافه کرد: جهاد تنها مختص جهاد دانشگاهی نیست بلکه باید حوزه علمیه و تمامی دستگاه های با عزمی جهادگونه در مسیر رفع مشکلات مردم گام بردارند.

خطیب جمعه تصریح کرد: جهاد دانشگاهی با بکارگیری افراد نخبه و مستعد زمینه رشد و توسعه کشور را بیش از پیش فراهم کند.

حسن مسلمی نائینی نیز در این دیدار گفت: نهاد همواره به دنبال انجام کارهای تحقیقاتی برای رفع نیازهای کشور بوده است، گفت: در دوران دفاع مقدس این نهاد تمام توان تحقیقاتی خود را در خدمت جبهه و جنگ قرار داد که با تلاش جهادگران جوان با تولید و تعمیر هر کدام از تجهیزات دفاعی، نیاز رزمندگان اسلام را برطرف شد.

وی با بیان اینکه جهاد دانشگاهی در کنار فعالیت‌های فنی و مهندسی و لجستیک جنگ از امور فرهنگی نیز غافل نشد افزود: پس از جنگ نیز این نهاد تلاش کرد تا کارهای بر زمین مانده مورد نیاز مردم را دست بگیرد و با بودجه کم و اعتقاد قوی به سرانجام برساند.

دکتر مسلمی نائینی با ذکر مثالی در این زمینه به راه اندازی پژوهشگاه رویان جهاد دانشگاهی اشاره کرد و گفت: با تلاش جهادگران این پژوهشگاه که اکنون جزو ده مرکز بزرگ جهان در درمان ناباروری است از یک اتاق کوچک ۱۲ متری شروع شد و امروزه آنقدر پیشرفت کرده ایم که از نقاط مختلف دنیا برای درمان به این پژوهشگاه می‌آیند و تاکنون ۴۰ هزار نوزاد به کمک آنها به دنیا امده و در سلول درمانی و ژن درمانی اقدامات ارزشمندی در حال انجام است.

درمان سرطان های شایع بانوان، گیاهان دارویی و داروهای گیاهی از دیگر دستاوردهای جهاد دانشگاهی بود که رئیس این نهاد به آن اشاره کرد و افزود: در حوزه فنی و مهندسی نیز از ساخت دکل‌های نفتی تا قطار متر ملی جهادگران فعالیت دارند که همه آنها در مسیر خودباوری و اعتماد به توان داخلی است و از خروج ارز از کشور جلوگیری می‌کند.

مسلمی نائینی با بیان اینکه ترویج و توسعه گیاهان دارویی یکی از برنامه های این نهاد است، ادامه داد: بیش از هزار و ۵۰۰ گونه گیاه دارویی در ایران رشد می‌کند که از این تعداد قریب به ۴۰۰ نوع گیاه دارویی مختص کشورمان بوده و در دیگر نقاط دنیا کشت نمی‌شود، اما به صورت خام از کشور خارج و پس از فرآوری در کشورهای دیگر دوباره به کشور ما وارد می‌شود که با افتتاح فاز اول دهکده گیاهان دارویی سعی کردیم گامی مهم برای تحقق شعار جهش تولید با مشارکت مردم برداریم.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • شرکت بیش از ۱۲ هزار نفر در آزمون استخدامی آموزش و پرورش کردستان
  • آزمون استخدامی وزارت آموزش و پرورش صبح جمعه در فارس برگزار شد
  • برگزاری آزمون استخدامی آموزگار در استان سمنان
  • تدوین اساسنامه صندوق ذخیره مزایای پایان خدمت کارکنان دانشگاه آزاد/ تحول اداری به‌زودی آغاز می‌شود
  • توسعه همکاری‌ها میان جهاد دانشگاهی و مؤسسه ISC
  • دستاوردهای جهاد دانشگاهی برای مردم تبیین شود
  • پرچمدار ویوو با باتری غول‌پیکر معرفی شد/ عکس
  • ۶ میلیون متر مکعب روان آب در استان سمنان ذخیره سازی شد
  • سازه‌های آبخیزداری سمنان ۶ میلیون مترمکعب رواناب بارش‌ها را ذخیره کرد
  • رئیس جهاد دانشگاهی کشور وارد گلستان شد