Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-05-08@03:47:51 GMT

واردات 2.8 میلیارد دلار پوشاک قاچاق

تاریخ انتشار: ۲۱ مرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۷۴۰۷۶۰

واردات 2.8 میلیارد دلار پوشاک قاچاق

عضو کمیسیون صنایع مجلس گفت: بر اساس بررسی کمیته رصد قاچاق، 2 میلیارد و 800 میلیون دلار قاچاق در حوزه پوشاک داریم.

به گزارش مشرق، سعید باستانی عضو کمیسیون صنایع مجلس و معادن مجلس شورای اسلامی در برنامه تیتر امشب شبکه خبر گفت: بیش از یکسال پیش این کمیسیون در خدمت برخی تشکل‌های فعال در حوزه پوشاک بودیم و در آن جلسه موضوع قاچاق پوشاک را بررسی کردیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

وی افزود: خروجی جلساتی ما با فعالان و اصناف حوزه پوشاک 10 بند بود که به آقای لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی داده و رئیس مجلس هم آن را به آقای روحانی رئیس‌جمهور جهت اجرا انعکاس دادند.

عضو کمیسیون صنایع مجلس تصریح کرد: در این 10 بند برخی شاه‌بیت‌ها وجود دارد که بحث حمایت بیمه‌ای از تولیدکنندگان بزرگ و تولیدکنندگان پوشاک بود که متأسفانه این موضوع تا کنون اجرایی نشده است.

بیشتر بخوانید:

بیشترین قاچاق از ایران سوخت گازوئیل و بنزین است گران‌شدن با دلار، ارزان‌شدن محال است! عکس/ کشف محموله بزرگ پارچه و پوشاک قاچاق

باستانی افزود: بحث بعدی این موارد مربوط به مد و طراحی‌ها بود که قرار است با کمک وزارت ارشاد و دانشگاه‌های مطرح در خصوص طراحی و مد اقدامات جدی‌تری صورت گیرد.این در حالی است که وابستگی به خریدهای خارجی به دلیل طراحی‌های قدیمی پوشاک اما بود و بر همین اساس نیازمند به روزرسانی‌های طراحی‌های جدید در صنعت پوشاک هستیم.

وی خاطرنشان کرد: تأمین نقدینگی ارزی و ریالی یکی دیگر از موارد مندرج در این 10 بند بود که از رئیس‌جمهور خواستیم تا به داد صنعت پوشاک کشور برسند.

عضو کمیسیون صنایع مجلس خاطرنشان کرد: صادرات‌محور بودن پوشاک و فعالان این عرصه بسیار اهمیت دارد و یکی دیگر از نکات مهمی که در این 10 بند به آن توجه شد جدی گرفتن و بکارگیری تشکل‌های صنفی حوزه پوشاک است. 

باستانی تصریح کرد: نباید فقط از تشکل‌های صنفی نظرخواهی کرد بلکه ما از وزیر صنعت،‌معدن و تجارت خواسته‌ایم که برخی اقدامات مرتبط با این تشکل‌ها به آنها واگذار شده و بحث نظارت و ارزیابی و سیاست‌گذاری می‌تواند از جمله موارد واگذار شده به این تشکل‌ها باشد.

وی گفت: از وزیر صمت در مورد کلیه صنوف و تشکل‌ها خواسته‌ایم که بخش عمده‌ای از اقدامات مرتبط با حوزه فعالیت آنان واگذار شود که متأسفانه این واگذاری‌ها صورت نگرفته است.

عضو کمیسیون صنایع مجلس خاطرنشان کرد:‌ علت این که این 10 بند را به عنوان درخواست نمی‌توانستیم به صورت رسمی پیگیری کنیم به آن برمی‌گردد که این موارد در چارچوب قانون نبوده است.

وی با اشاره به تأکید مقام معظم رهبری مبنی بر کاهش قاچاق به کشورمان،‌گفت: کمیته رصد قاچاق در کشور در مجلس شورای اسلامی بر همین اساس تشکیل شده است و بعد از بررسی متعدد به این نتیجه رسیدیم که 2 میلیارد و 800 میلیون دلار قاچاق در حوزه پوشاک داریم.

باستانی گفت: اخیراً هم با ارسال نامه‌ای از کمیسیون صنایع و معادن مجلس به دفتر آقای لاریجانی از وی خواسته‌ایم که موضوع 10 بندی که ضرورت دارد در حوزه پوشاک از سوی دولت پیگیری جدی شود را خواستار شده‌ایم.

عضو کمیسیون صنایع مجلس گفت:‌ این درخواست قانونی و ویژه نیست اما ضرورت دارد برای فعال نگه داشتن حوزه پوشاک و کاهش قاچاق در این بخش و رفع مشکلات آنان گام‌های اساسی برداشته شود.

وی گفت: در شرایط فعلی که ارز چندین برابر قبل شده است، بندهای خروجی جلسه کمیسیون صنایع و معادن مجلس و فعالان  و تشکل‌های حوزه پوشاک قابل اجرایی است و بنا داریم با پیگیری‌های متعدد از ظرفیت‌های خالی این حوزه استفاده کرده و صادرات‌محور شوند.

باستانی گفت: ورود کمیسیون صنایع و معادن مجلس به رفع دغدغه‌های حوزه پوشاک به این دلیل صورت گرفته که موضوعی فرابخشی است و این کار به دنبال پیدا کردن مشکلات در حوزه قانون و یا حمایت‌های قانونی صورت گرفته است. لذا در کمیته‌های اجرایی تشکیل شده در این خصوص از ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز وزارت صمت،‌ نیروی انتظامی، گمرک و تشکل‌های صنفی حضور داشته‌اند.

عضو کمیسیون صنایع مجلس تصریح کرد: نمایندگان مجلس و کمیسیون صنایع و معادن مجلس بر اساس وظایف خود به منظور کاهش قاچاق به کشور که تأکید رهبر معظم انقلاب هم بر همین اساس بوده است ورود کرده‌اند و در جلسات برگزار شده به این نتیجه رسیدیم که بخش‌هایی از این مطالبه در  حوزه دولت قابل اجراست و بر همین اساس هم نامه‌ای از این کمیسیون به رئیس مجلس ارجاع و سپس به رئیس‌جمهور ارسال شده است.

وی گفت: رفع دغدغه‌های حوزه پوشاک موضوعی فرابخشی بوده و باید دولت و مجلس در این زمینه مشترکاً‌ کاری را انجام داده تا در نهایت با صدور فرمان و دستور و پیگیری شاهد کاهش قاچاق پوشاک در کشور باشیم.

باستانی گفت: برنامه‌ریزی در حوزه اجرای کالایی بر عهده یک وزارتخانه است و بر همین اساس این مطالبه باید از وزیر مربوطه وجود داشته باشد.

عضو کمیسیون صنایع مجلس گفت: ما در مجلس شورای اسلامی نمی‌توانیم در حوزه پوشاک قانونی بنویسیم بلکه بر اساس اصول قانون اساسی دولت وظایفی برای اجرا در همه بخش‌ها و کارها دارد.

وی در پایان گفت: ما در مجلس شورای اسلامی فقط می‌توانیم دولت را مکلف کنیم که از طریق تعیین تعرفه محدودیتی در واردات کالا و پوشاک داشته باشد و بر همین اساس هم محدودیت واردات کالا در جلسه سران قوا مطرح شده است زیرا این موضوع تنها در اختیار دولت نبوده و نیازمند مصوبه قوا می‌باشد.

منبع: فارس

منبع: مشرق

کلیدواژه: دادگاه نجفی بازار سکه و ارز اخبار خودرو نفتکش انگلیسی واردات قاچاق پوشاک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۷۴۰۷۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عدم همخوانی میزان کشفیات با ارزش بازار قاچاق پوشاک

عضو هیئت رئیسه اتحادیه تولید و صادرکنندگان پوشاک ضمن اشاره با ادامه برخورد با فروشگاه‌های عرضه کننده کالای قاچاق، گفت: متاسفانه میزان کشفیات کالا‌های قاچاق عدد به هیچ وجه با واقعیت بازار قاچاق پوشاک همخوانی ندارد.

گروه صنعت، معدن و تجارت بازارنیوز- سعید ترکاشوند؛ «مجید افتخاری» عضو هیئت رئیسه اتحادیه تولید و صادرکنندگان پوشاک در گفتگو با بازارنیوز پیرامون تداوم روند مقابله دستگاه‌های نظارتی با فروشگاه‌های عرضه کننده کالای قاچاق اظهار کرد: این امر همچون ماه‌های پایانی سال ۱۴۰۲ کماکان ادامه دارد. تاکنون مواردی مشاهده شده که بیان‌گر تداوم برخورد‌ها و همچنین عدم توقف آن‌ها در سطح بازار است.


این عضو هیئت رئیسه اتحادیه تولید و صادرکنندگان پوشاک تاکید کرد: در حال حاضر نکته قابل تاملی که درباره این موضوع وجود دارد آن است که میزان ارزش و یا حجم کشفیات پوشاک قاچاق هیچ ربطی با ارزش و یا حجم واقعی بازار قاچاق این کالا ندارد. به بیان ساده‌تر، عددی که ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز درباره مقدار کشفیات در اسفند سال ۱۴۰۲ اعلام کرده شاید معادل فروش یک یا دو فروشگاه عرضه کننده کالای قاچاق باشد.


وی تاکید کرد: این عدد به هیچ وجه با واقعیت بازار قاچاق پوشاک همخوانی ندارد. در آن برهه زمانی سخنگوی ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز اعلام کرد که نزدیک به ۲۵۰ میلیارد تومان ارزش پوشاک قاچاقی بوده که از محل برخورد با چند فروشگاه کشف شده است. این عدد فقط میزان فروش یکی از فروشگاه‌های زنجیره‌ای عرضه کنندگان این نوع کالا است.


افتخاری تصریح کرد: در طول سال‌های اخیر به دلیل عدم مقابله دستگاه‌های نظارتی با قاچاق، این معضل از گستردگی بالایی برخوردار شده است؛ لذا، برخورد با این موضوع در زمان حال یک مسئله راحتی نخواهد بود.


وی در پایان اتخاذ یک راهبرد صحیح و در عین حال جامعه را به عنوان راه موثر برای مقابله جدی با کالای قاچاق عنوان کرد و درباره آن توضیح داد: امروزه مهمترین عامل در جلوگیری از پدیده مقابله با توسعه آن در سطح بازار است. در حال حاضر عرضه پوشاک قاچاق در سطح بازار از اشکال و روش‌های مختلفی برخوردار شده است.


پایان پیام//

نام نویسنده: برچسب ها: پوشاک قاچاق ، کالای قاچاق ، ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز ، مجید افتخاری ، واحد صنفی ، اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان پوشاک لینک کوتاه خبر: bzna.ir/000TAD

دیگر خبرها

  • کشاورزی در خطر اپیدمی! مجلس به دنبال حل مشکل واردات نهاده‌های کشاورزی
  • عدم همخوانی میزان کشفیات با ارزش بازار قاچاق پوشاک
  • غیربومی بودن مدیران یکی از اساسی ترین مشکلات البرز است
  • ۵٫۶ میلیارد دلار ارز برای واردات تامین شد
  • ۵.۶ میلیارد دلار ارز برای واردات تامین شد
  • در سال گذشته ۳ میلیارد دلار واردات بنزین داشتیم / تا دو سال آینده در همه حوزه‌های بحران خواهیم داشت
  • دبیر جدید اتحادیه تولید و صادرات: مرکز «پوشاک استوک» منطقه شدیم
  • محکومیت قاچاقچی پوشاک در ماکو
  • مرکز «پوشاک استوک» منطقه شدیم
  • اهتمام مجالس آسیا به‌ تقویت ابعاد نظارت همگانی