Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه اجتماعی برنا؛ در این فراخوان از شاعران و ترانه‌سرایان دعوت می‌شود که پدیده زباله‌گردی کودکان و رنجی که متحمل می‌شوند را با زبان شعر و ترانه به تصویر بکشند.

بابک صحرایی درباره مضامین آثار ارسالی می‌گوید: «بازنمایی شرایط دشوار کودکان زباله‌‌گرد و بیان رنج‌هایی که متحمل می‌شوند، پیامدهای خشونت‌ فیزیکی، جسمی، عاطفی و جنسی علیه کودکان زباله‌گرد، عواقب اخراج زودهنگام از دنیای کودکی، مسئولیت شهروندان، جامعه و مسئولان، حقوق کودکان زباله‌گرد و حق برخورداری آن‌ها از آموزش و امکانات رایگان از جمله مضامینی است که برای سرایش آثار پیشنهاد شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

»

افزایش پدیده زباله‌گردی کودکان در شهرهای بزرگ، نگرانی فعالان اجتماعی را در پی داشته است. طبق یافته‌های کتاب «یغمای کودکی» که به تازگی توسط انجمن حمایت از حقوق کودکان منتشر شده است  تنها در شهر تهران بیش از 4700 کودک زباله‌گرد بیش از 10 ساعت در روز کار می کنند و شب‌ها را در گودها، کوره‌های متروکه و مراکز دفع پسماند سر می‌کنند.

به گفته بابک صحرایی ماجرای کودکان زباله‌گرد وقتی تاسف‌برانگیزتر می‌شود که بدانیم سهم آن‌ها از تجارت میلیاردی زباله موسوم به طلای کثیف کمتر از 3 درصد است.

بابک صحرایی فرهنگ‌سازی و آموزش عمومی برای تفکیک زباله و شکل‌گیری مطالبات اجتماعی برای مقابله با رانت و فساد ایجاد شده برای حذف زباله‌گردی کودکان را از جمله اهداف برگزاری این مسابقه عنوان می‌کند و می‌گوید: «هنر و ادبیات همواره به عنوان مهم‌ترین ابزارهای فرهنگ‌سازی، آموزش و آگاهی عمومی می‌توانند نقش بی‌بدیلی در این عرصه داشته باشند. بیان رنج‌ها و آسیب‌هایی که کودکان در چرخه طاقت‌فرسای کار متحمل می‌شوند و پیامدهای ناگواری که کار کودک به خصوص زباله‌گردی در پی خواهد داشت در قالب ترانه که همواره زبان گویای زخم‌های جامعه بوده است می‌تواند به آگاهی عمومی و ترغیب جامعه برای ریشه‌کن کردن این معضل اجتماعی کمک کند.»

علاقمندان تا آخر شهریور ماه فرصت دارند آثار خود را همراه با مشخصات کامل به نشانی زیر ارسال کنند:

childrenb97@gmail.com

برگزیدگان آبان‌ماه در مراسمی به مناسبت «روز جهانی منع خشونت علیه کودکان» معرفی می‌شوند.

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: جامعه خشونت زباله شعر کودکان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۷۴۱۶۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دسترسی کودکان فرانسه به گوشی و شبکه اجتماعی محدود شود

یک گروه کارشناسی توصیه کرد فرانسه باید استفاده از گوشی‌های هوشمند و شبکه‌های اجتماعی را برای کودکان و نوجوانان محدود کند.

به گزارش ایسنا، این گروه در بحبوحه نگرانی‌های فزاینده جهانی نسبت به تاثیر منفی گوشی‌های هوشمند و شبکه‌های اجتماعی بر ذهن‌ کودکان و نوجوانان، توسط امانوئل مکرون، رئیس‌جمهور فرانسه تشکیل شده است.

این کارشناسان در گزارشی اعلام کردند کودکان زیر ۱۱ سال، باید از داشتن تلفن همراه منع شوند و استفاده از تلفن‌های هوشمند با قابلیت دسترسی به اینترنت، باید برای افراد زیر ۱۳ سال ممنوع شود. همچنین اپلیکیشن‌های شبکه اجتماعی باید برای کاربران زیر ۱۵ سال ممنوع شود و افراد زیر ۱۵ سال، فقط باید به پلتفرم‌هایی که اخلاقی تلقی می‌شوند، دسترسی داشته باشند. آنها گفتند قانونگذاران وظیفه دارند تصمیم بگیرند که چه پلتفرم‌هایی را می‌توان اخلاقی در نظر گرفت.

مکرون که به دنبال افزایش حمایت‌ها از خود در نظرسنجی‌های عمومی است، در ژانویه وعده داد پیش نویس قوانین سختگیرانه‌تری را برای محدود کردن زمان استفاده کودکان از گوشی و استفاده ازشبکه‌های اجتماعی معرفی کند. تلاش‌های او نشان‌دهنده نگرانی‌های روزافزون بین‌المللی در میان والدین، روان‌شناسان و سیاست‌گذاران است که فناوری‌های جدید ممکن است بیش از آنکه مفید باشد، به سلامت روان خردسالان، آسیب برسانند.

در این باره جراح کل آمریکا در سال میلادی گذشته، اعلام کرد شبکه اجتماعی می‌تواند به سلامت روان افراد کم سن و سال، آسیب عمیقی وارد کند و از شرکت‌های فناوری خواست از کودکان که مغز آنها در مراحل رشد حساسی است، حفاظت کنند.

این گروه کارشناسی که در آن، سروان موتون، متخصص مغز و اعصاب و آمینه بنیامینا، استاد روانپزشکی حضور دارند و همچنین شامل کارشناسان آموزش، حقوق و فناوری است، روز سه‌شنبه یافته‌های خود را به مکرون ارائه کرد.

در حال حاضر هیچ زمان مشخصی برای قانون جدید وجود ندارد و مشخص نیست که تا چه حد به توصیه‌های کارشناسان، عمل خواهد شد. این گروه اعلام کرد هر گونه حرکتی، باید بر تشدید قوانین برای شرکت‌های فناوری تمرکز کند. موتون در یک نشست خبری گفت: اینها کسانی هستند که در درجه اول مسئول هستند.

بر اساس گزارش رویترز، این گزارش همچنین نشان داد سپری کردن زمان طولانی در مقابل صفه گوشی، بر خواب کودکان تاثیر منفی می‌گذارد و یکی از عوامل چاقی مفرط آنها است. همچنین، شبکه اجتماعی می‌تواند خطر اضطراب و افسردگی را افزایش دهد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • ساماندهی کودکان گل فروش در حاشیه بهشت زهرا (س)
  • اختتامیه پویش ارومیه شهر دوستدار کودک برگزار شد
  • محدودیت دسترسی به گوشی‌های هوشمند و شبکه‌های اجتماعی برای کودکان فرانسوی
  • فراخوان حمایت از فیلم‌های ۱۰۰ ثانیه‌ای منتشر شد
  • دسترسی کودکان فرانسه به گوشی و شبکه اجتماعی محدود شود
  • قزوین پایلوت ملی صدور «نسخه اجتماعی» شد
  • فراخوان سومین جشنواره پاسخ برتر اعلام شد
  • اینترنت کوانتومی و دسترسی رادیویی در دستور کار معاونت علمی
  • ترانه کودکان که ترند شد: ببعی چقدر باهوشی!
  • زباله‌های پلاستیکی؛ معضل دیروز، امروز و فردای استان ایلام