Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «افکارنيوز»
2024-04-27@00:20:57 GMT

از تشکیل جبهه اپوزیسیون بازنمی‌گردیم

تاریخ انتشار: ۲۲ مرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۷۴۴۶۱۴

«سید عمار الحکیم» رئیس سابق مجلس اعلای اسلامی عراق در خطبه‌های امروز نماز عید قربان در بغداد اعلام کرد که حزب او، «مسیر اپوزیسیون سیاسی قانون‌مدارِ ملی سازنده» را در پیش گرفته و از آن بازنمی‌گردد.

اخبار بین الملل_ به گزارش دفتر رسانه‌ای حزب «تیار الحکمه الوطنی» در ایران، الحکیم توضیح داد که حزبش می‌کوشد «پروژه عراقی مستقل» را تدوین کند، ولی از حجم مشکلات و خطرهایی که این پروژه را هدف قرار می‌دهد نیز اطلاع دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

طبق این گزارش، الحکیم با بیان اینکه «به تلاش‌ها برای تشکیل جبهه اپوزیسیون با همکاری نیروهای سیاسی و مردمی که با ما در مخالفت با دولت هم‌نظرند ادامه می‌دهیم و وقتی این تلاش‌ها به نهایت رسید تشکیل این جبهه را اعلام خواهیم کرد»، گفت: «چنین جبهه‌ای می‌تواند دولت در سایه را تشکیل دهد که از ابزارهای مهم نظارتی اپوزیسیون و زیر نظر گرفتن عملکرد دولت به روش‌های حرفه‌ای است».

سید عمار الحکیم با بیان اینکه برخی افراد می‌خواهند این پروژه را ساقط کنند، عنوان کرد: «می‌خواهند عراق ضعیف، دنباله‌رو، غرق در آشوب و فساد و سهم‌خواه بماند. آنان به حملات خود ادامه خواهند داد و ما ایستادگی‌ خواهیم کرد... اپوزیسیون از اشتباهات انتقاد، و از هدف قرار دادن افراد خودداری می‌کند و در استیضاح وزیران یا دیگر اقدامات نظارتی‌ آن اهل باج‌خواهی نیست... (ما از این مسیر) بازنخواهیم گشت مگر با رسیدن به یکی از دو نیکی؛ تغییر سیاسی معادله یا تغییر مردمی معادله از راه‌های دموکراتیک».

هم‌زمان با این سخنان، برخی رسانه‌های عراقی از زمزمه‌هایی در پارلمان برای استیضاح نخست‌وزیر و پنج وزیر دیگر به بهانه استناد به موضع مرجعیت دینی در طرح سوال از دولت، خبر داده‌اند .

از طرفی دیگر، قیس الخزعلی دبیر کل جنبش «عصائب اهل الحق» نیز مشکلات عراق را ناشی از نظام و قوانین کنونی دانست تا افراد و شخصیت‌ها و ضمن تأکید بر اینکه عراق باید دارای نظام ریاست‌جمهوری شود، از برخی سیاسیون منتقد دولت انتقاد کرد و گفت، «هر کس از سال 2003 در روند سیاسی بوده، مسئول است... و بیشتر از کسی مسئول است که فقط یک سال است که در این روند حضور دارد» .

الحکیم در بخشی دیگر از خطبه‌های نماز قربان، به امور خارجه و منطقه اشاره کرد و گفت: «در شرایط پرتنش منطقه‌ای و جهانی فعلی، بر ضرورت بی طرفی مؤثر عراق برای تضمین منافع کشور و ملت تأکید می‌کنیم».

وی بار دیگر بر مخالفت با سیاست تحریم‌های اقتصادی علیه جمهوری اسلامی ایران تاکید کرد و گفت: «ما صبوری، ثابت‌قدمی و استقامت ملت ایران را ارج می‌نهیم».

رئیس حزب «تیار الحکمة» (جریان حکمت) درباره شدت گرفتن نزاع‌ها در منطقه و ایجاد فضاهایی ملتهب که به رشد تروریسم کمک و امنیت و صلح منطقه‌ را تهدید می‌کند، هشدار داد.

الحکیم از همه نیروهای اصلی منطقه خواست که پشت میز مذاکره بنشینند و راه‌های حل مسالمت‌آمیز سیاسی را بپذیرند و سایه جنگ، ویرانی، افراط‌گرایی و نفرت‌پراکنی را از منطقه دور کنند.

 

منبع: افکارنيوز

کلیدواژه: عراق دولت استیضاح جمهوری اسلامی ایران ملت ایران جمهوری اسلامی ایران جنگ دولت قانون مجلس اعلای اسلامی عراق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۷۴۴۶۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مقام ارشد حماس : اگر کشور فلسطین تشکیل شود سلاح‌ها را زمین می‌گذاریم و به یک حزب سیاسی تبدیل خواهیم شد

یک مقام ارشد سیاسی حماس به آسوشیتدپرس گفت که این گروه حاضر است با یک آتش‌بس پنج ساله یا بیشتر با اسرائیل موافقت کند و در صورت ایجاد یک کشور مستقل فلسطینی، سلاح‌های خود را روی زمین گذاشته و به یک حزب سیاسی تبدیل خواهد شد.
 
به گزارش یورونیوز، خلیل الحیه در مصاحبه‌ای که روز چهارشنبه با این خبرگزاری در استانبول انجام داده همچنین تاکید کرد که حماس آمادگی دارد به سازمان آزادی‌بخش فلسطین بپیوندد تا یک دولت واحد برای غزه و کرانه باختری تشکیل شود. 
 
این اظهارات مقام ارشد حماس می‌تواند امتیاز قابل توجهی برای اسرائيل به شمار رود چرا که این گروه فلسطینی همواره تاکید کرده که مبارزه خود را تا زمان نابودی اسرائيل ادامه خواهد داد.  الحیه که از مقام‌های بلندپایه حماس به شمار می‌رود که در مذاکرات برای آتش بس و تبادل گروگان‌ها حضور داشته در این مدت گاهی لحن تند و مخالف و گاهی هم بیان آشتی‌جویانه‌ای داشته است. 
 
او در بخش دیگری از این مصاحبه تاکید کرد که «حماس آمادگی دارد حدود کشور فلسطینی را بر اساس قطعنامه‌های بین‌المللی که تاکید دارد باید در امتداد مرزهای پیش از جنگ ۱۹۶۷ تشکیل شود، بپذیرد.»

او در خصوص اینکه اگر چنین اتفاقی بیفتد چه سرنوشتی در انتظار حماس خواهد بود گفت: «آن‌وقت شاخه نظامی ما منحل می‌شود. تجربیات افرادی که با اشغالگران جنگیدند چه شده است؟ وقتی به استقلال رسیدند و حقوق خود را کسب کردند به احزاب سیاسی تبدیل شدند و نیروهای مبارز هم به ارتش ملی پیوسته‌اند.» 
 
الحیه نگفت که آیا استقبال آشکار او از راه حل دو دولتی به منزله پایان دادن به درگیری فلسطین با اسرائیل است یا گامی موقت به سوی هدف اعلام شده این گروه برای نابودی اسرائیل.
 
تشکیلات خودگردان فلسطین امیدوار است که یک کشور مستقل در کرانه باختری، اورشلیم شرقی و غزه ایجاد کند، مناطقی که اسرائیل در جنگ ۱۹۶۷ در خاورمیانه تصرف کرد. در حالی که جامعه بین المللی به شدت از چنین راه حل دو دولتی حمایت می‌کند، دولت تندرو بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل، آن را رد می کند.
 
اسرائیل می‌گوید که از زمان آغاز جنگ، اکثر گردان‌های اولیه حماس را منهدم کرده است، اما چهار گردان باقی‌مانده در رفح مخفی شده‌اند. اسرائیل استدلال می‌کند که حمله به رفح برای پیروزی بر حماس ضروری است.
 
الحیه اما می‌گوید که چنین حمله‌ای نمی‌تواند به نابودی حماس بینجامد. او گفت که تماس‌ها بین رهبری سیاسی خارج و رهبری نظامی در غزه بدون وقفه در جریان است و تماس‌ها، تصمیم‌گیری‌ها و جهت‌گیری‌ها با مشورت  بین دو گروه انجام می‌شود.
 
جنگ غزه نزدیک به هفت ماه طول کشیده و مذاکرات آتش بس متوقف شده است.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • مقام ارشد حماس: اگر کشور فلسطین تشکیل شود سلاح‌ها را زمین می‌گذاریم
  • مقام ارشد حماس : اگر کشور فلسطین تشکیل شود سلاح‌ها را زمین می‌گذاریم و به یک حزب سیاسی تبدیل خواهیم شد
  • حمله به رفح به یک درگیری سیاسی در اسرائیل تبدیل شده است
  • حماس: حمله به رفح به یک نزاع سیاسی داخلی برای اسرائیل تبدیل شده است
  • اصفهان موفق‌ترین استان در اجرای مأموریت ساماندهی اتباع خارجی است
  • شرط حماس برای خلع سلاح : تشکیل کشور فلسطین در مرزهای 67 و پایان اشغال
  • تشکیل یک استان جدید در کمیسیون سیاسی دولت تصویب شد
  • تصویب تشکیل استان تهرانِ شرقی در کمیسیون سیاسی دولت
  • اولین نتایج سفر اردوغان به عراق/ تشکیل ستاد عملیات مشترک بین آنکارا و بغداد
  • نیازمند تشکیل مجلس قدرتمند و کارآمد هستیم