Web Analytics Made Easy - Statcounter

ابراهیم صادقی‌فر، معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در گفت‌وگو با ایکنا؛ به تشریح برنامه‌های فرهنگی و دینی وزارت کار پرداخت و با اشاره به اینکه تلاش این معاونت در راستای تربیت و نگهداشت انسان سالم و کارگر سالم در محیط کار است، گفت: همه برنامه‌ریزی‌هایی که انجام می‌شود برای رسیدن به همین نقطه مطلوب و آرمانی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به اینکه اتفاقات بسیار زیادی باید برای یک فرد رخ دهد تا به یک انسان فرهیخته و سالم تبدیل شود، گفت: در معاونت فرهنگی اجتماعی طیف گسترده‌ای از مباحث مانند آسیب‌های اجتماعی، نشاط کار و کارگر، سلامت جسم و روان، تربیت بدن و ارتباط انسان با ابزار (ارگونومی و ساختار قامت) و مباحث فرهنگی که نقشه راه و تعیین کننده مسیر برای رسیدن به بحث‌های اجتماعی است، مورد توجه قرار دارد و برای آنها برنامه‌ریزی می‌شود.  

معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی ادامه داد: ‌در حوزه‌های فرهنگی نیز طیفی از عملکردها و برنامه‌ها در حال انجام است که با سلائق و ذائقه کارگر مسلمان ایرانی هم آوا است. برنامه‌های قرآنی، تواشیح و ... نیز به صورت گسترده در کل کشور و در قالب مسابقات و دوره‌های آموزشی برگزار می‌شود.

وی با تأکید بر اینکه به تمام نیازهای کارگران در حوزه‌های فرهنگی اجتماعی توجه می‌شود، گفت: شعر، آوا، نغمه و موسیقی کار، منزلت کارگر، رمان‌های حوزه کار و ... را مورد بررسی قرار می‌دهیم. اخیراً نیز طرحی برای بررسی و توجه به فیلم‌هایی که در حوزه کار و کارگر ساخته شده در حال اجرا است. یعنی برای کل حوزه فرهنگی مورد نیاز کارگران برنامه‌ریزی داریم؛ چرا که اگر قسمتی از این مباحث مورد توجه قرار نگیرد، از بخشی از جامعه کارگری غفلت خواهد شد.

صادقی‌فر در پاسخ به این سؤال که آیا قبول دارید جایگاه کنونی کار و کارگر در ایران منطبق با جایگاه والای آن در اسلام نیست؟ گفت: حوزه فرهنگ متأسفانه آخرین بخشی است که به آن توجه می‌شود. یک خانواده را تصور کنید آخرین چیزی که بر اساس درآمدش در سبد خانواده در نظر می‌گیرد، نیازهای فرهنگی است. در سازمان‌ها هم همینطور است و کارهای فرهنگی در اولویت نیستند در حالی که اگر دقیق نگاه کنیم بستر همه حوزه‌هایی که به رشد و توسعه منجر می‌شود فرهنگی است و این فرهنگ است که می‌تواند اجتماع را تحت تأثیر قرار داده و انسجام اجتماعی ایجاد کند تا این انسجام منجر به رشد شود.  

وی در پاسخ به این سؤال که در جامعه‌ای که مشکل بی‌کاری وجود دارد چطور می‌توان فرهنگ کار را ترویج کرد؟ گفت: فرهنگ کار یک مسئله عام و بزرگ است و ذیل آن مباحث مختلفی از جمله فرهنگ مهارت‌آموزی مطرح است که در سال‌های گذشته جدی گرفته نشده است در واقع مدرک گرایی بخشی از دلایل عدم توجه به فرهنگ مهارت است.

مدرک چند سال پیش دیگر کارایی و اهمیت ندارد

معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به مثالی گفت: کارمندی را در نظر بگیرید که با مدرکی که 20 سال پیش گرفته توقع دارد شغل خود را حفظ و حتی ارتقای شغلی پیدا کند در حالی که اکنون دنیا بر محور مهارت می‌چرخد و مدرکی که چند سال پیش گرفته شده دیگر کارایی و اهمیت ندارد و فقط از بین کارمندان کسانی که مهارت خود را به روز کرده و مدام ارتقا می‌‌دهند موفق‌تر هستند؛ یک جامعه هم به همین صورت است. پس برای ترویج فرهنگ کار باید مقدمات کار از جمله مهارت‌آموزش را فرهنگ‌سازی کرد.

وی با ابراز تأسف از اینکه مسئله عدم ارتقای مهارت منحصر به کارگران و کارمندان نیست و کارفرمایان را نیز در برگرفته است، گفت: کارفرمایان ما نیز متأسفانه از جامعه و فضای تجارت بین‌المللی و مهارت ارتباط بین‌المللی عقب مانده‌اند و می‌توان گفت بخش اعظم بی‌کاری در سال‌های اخیر به دلیل عدم توجه به مهارت ‌آموزی و ارتقای مدام مهارت در جامعه بوده است. نه فقط کارگران و افراد بی‌کار بلکه کارفرمایان ما نیز در توسعه و اجرای فصل‌های جدیدی از کار موفق نبوده‌اند و نبود مهارت تولید، مصرف، نیروی کار و ... زنجیره‌هایی بوده که معضل بی‌کاری کنونی جامعه را ایجاد کرده است.

صادقی‌فر در پاسخ به این پرسش که آیا اکنون که متوجه این مشکل شده‌ایم، در حال حرکت به سمت ارتقای مهارت‌آموزی در جامعه هستیم؟ گفت: در طول سال‌های گذشته همواره مسئولان به مسئله مهارت توجه داشته‌اند اما توجه صرف مسئولان کافی نیست و باید عموم جامعه متوجه این نیاز شوند. یعنی نیروی کار باید به این درک برسد که باید مهارتش را افزایش دهد. مثلاً مدرک کامپیوتری که سه سال پیش گرفته شده واقعاً دیگر فایده‌ای ندارد و باید مدام استفاده از نرم‌افزارهای جدید آموخته شود.

وی در پایان گفت: علاقه به مهارت افزایی باید در تک تک اعضای جامعه بیشتر شود و البته دولت هم باید به عنوان یک بسترساز، سیاست‌گذار و تسهیل‌گر خوب عمل کند وگرنه صرف صدور بخشنامه و دستورات از بالا به پایین نتیجه نخواهدداد.

انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: خبرگزاری قرآن ایکنا اجتماعی جامعه مهارت آموزی ایجاد اشتغال وزارت کار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۷۴۵۶۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روش‌های قهری در ارتباطات فرهنگی جوابگو نیست

مدیرعامل مجمع خیرین شهرساز و فرهنگ‌ساز شیراز، حضور همیاران مهربان ترافیک را به مثابه مشارکت مردم در جهش تولیدات فرهنگی توصیف کرد و گفت: روش‌های قهری در ارتباطات فرهنگی جوابگو نیست. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شیراز، سیدعبدالرضا دستغیب در نخستین جلسه تجلیل و هماهنگی همیاران مهربان ترافیک شیراز با اشاره به شعار سال و تأکید مقام معظم رهبری بر مشارکت مردم در جهش تولید، اظهار داشت: در بحث جهش تولید ملاک تنها تولید کالا نیست و تولید فرهنگ و مسائل اجتماعی و هر آنچه که ضرورت یک جامعه اسلامی ایرانی است را شامل می‌شود.

وی افزود: حضور همیاران مهربان ترافیک در چهارراه‌ها و نقاط کور ترافیکی و کمک به روان‌سازی ترافیک، همان مشارکت در جهش تولیدات فرهنگی است.

مدیرعامل مجمع خیرین شهرساز و فرهنگ ساز شیراز با تأکید بر ضرورت توجه مسئولان به مردمی که با وقف مال و ثروت خود و یا با وقف وقت باارزش خود در راه خیر قدم برمی‌دارند؛ عنوان کرد: شعار «جهش تولید با مشارکت مردم» تأکید رهبری بر حمایت مسئولان از مردم است تا مسئولان ضمن قدردانی از خیرین، خدمات آنها را در حوزه خود گزارش دهند و با تقدیر و تجلیل، خیرین را به جامعه معرفی کنند تا بسیج عمومی برای این حرکت فرهنگی در جامعه ایجاد شود.

دستغیب همچنین با بیان اینکه روش‌های قهری در ارتباطات فرهنگی جوابگو نیست، تصریح کرد: خدمات فرهنگی در شیراز به راحتی قابل انجام است، چون شیراز پایتخت فرهنگی و تمدنی بزرگ است و شهروندان آماده پذیرش مسائل فرهنگی هستند.

وی با اشاره به حضور 45 نفر از همیاران مهربان ترافیک در مراکز مهم و پرتردد شیراز در ایام نوروز، خدمات همیاران را ارزشمند و قابل تقدیر خواند که با حضور خود گامی موثر در رشد و اعتلای فرهنگ برداشتند.
 
 مدیرعامل مجمع خیرین شهرساز و فرهنگ ساز شیراز همچنین به خدمت 130 همیار مهربان ترافیک در طول سال در خیابان‌های پرتردد شهر اشاره کرد که روزانه در کنار پلیس راهور، راهگشای گره‌های ترافیکی هستند.

دستغیب در ادامه گفت: آمار تصادفات و مرگ و میر ناشی از آن رقمی مشخص و قابل ارائه است، اما بهتر است به دنبال علل تصادفات باشیم تا بتوانیم برای آن راه حل ارائه نمائیم و این همان حلقه مفقوده است. 

وی افزود: پایین بودن فرهنگ رانندگی، استاندارد نبودن خودروها، جاده‌های نامناسب و غیراستاندارد، آموزش ناکافی برای گرفتن گواهینامه رانندگی و عدم سختگیری لازم در آموزش و امتحان رانندگی می‌تواند دلیل تصادفات باشد که لازم است به رابطه معناداری برسیم تا راه حل مناسبی ارائه دهیم، چرا که مرگ و میر ناشی از تصادفات، مشکلات و آسیب‌های اجتماعی بسیاری به دنبال دارد.

 نایب رئیس مجمع خیرین شهرساز و فرهنگ‌ساز شیراز هم گفت: ما شهروندان شهری هستیم که مایه فخر و مباهات جامعه بشریت است.
 
طاهری با بیان این که باید به شهر و همشهریانمان افتخار کنیم؛ اضافه کرد: خیر نیکوکاری که علی‌رغم مشکلات موجود به حمایت از همشهریان خود برمی‌خیزد را باید حمایت کرد و ستود.

وی با بیان اینکه بی‌گمان همیاران مهربان ترافیک شایستگی این خدمت و لباس مقدس همیاری را داشته‌اند، گفت: برای یادآوری و آموزش فرهنگ به شهروندان لازم است تا الگو‌های تربیتی را اعمال کنیم و در کنار آموزش رسمی آموزش غیررسمی داشته باشیم.

مدیرعامل مجمع خیرین شهرساز و فرهنگ ساز شیراز با تأکید بر اهمیت آموزش به عنوان گام اول در مسائل فرهنگی، گام دوم پس از آموزش را نظارت عنوان کرد و گفت: در اجرای برنامه‌های فرهنگی یا تغییر رفتار و الگوی شهروندی باید ابتدا به آموزش بپردازیم و با نظارت مستقیم، رهاسازی و نظارت غیرمستقیم افراد را تا ورود به بلوغ روانی هدایت نماییم و این راه درستی است که جامعه می‌تواند شهروندانش را به کمال برساند.

حسین جوکار، عضو هیئت امنای مجمع خیرین شهرساز و فرهنگ ساز و از خیرین نیکوکار شیرازی به مشکلات فراوان اقتصادی در پی تحریم‌ها و ناکارآمدی برخی از مسئولان اشاره کرد و گفت: در کنار مشکلات عدیده در جامعه، زیبایی خدمت برخی از مردم به همشهریان خود ستودنی است.

وی افزود: همیاران مهربان ترافیک علی‌رغم سختی‌های زندگی، وقت باارزش خود را صرف امور خیر، خدمت به خلق خدا و اعتلای فرهنگ جامعه می‌کنند که قابل تقدیر است.

انتهای پیام/424.

دیگر خبرها

  • آموزش‌های فنی و حرفه‌ای مقدمه‌ای برای ایجاد اشتغال جوانان است
  • مدارک تحصیلی مورد پذیرش در آزمون دکتری علوم پزشکی ۱۴۰۳ اعلام شد
  • دو انتصاب جدید در جشنواره اتقان
  • برگزاری دوره‌ی آموزش مهارت‌های رسانه‌ای موبایل آوین نو
  • نگاه ویژه شورای ششم به فعالیت‌های فرهنگی در مشهدالرضا
  • راه حل مسائل فرهنگی بازگشت به سیاست و سیاستگذاری
  • نیازمند آگاه‌سازی پایدار برای نسل جدید هستیم
  • پویایی در جامعه نیازمند جهادی عمل کردن و تعالی فرهنگ ایثار است
  • روش‌های قهری در ارتباطات فرهنگی جوابگو نیست
  • اولین نشست رسالت اندیشی دفتر بانوان جبهه فرهنگی گیلان برگزار شد