Web Analytics Made Easy - Statcounter

اسماعیل نجار (معاون وزیر کشور و رییس سازمان مدیریت بحران کشور) در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا درباره جابه‌جایی برخی مناطق در حریم رودخانه‌ها در مناطق سیل‌زده گفت: تمدن بین‌النهرین در بین دو رودخانه شکل گرفته است. انسان به آب زنده است، بنابراین نمی‌شود افراد را از آب جدا کرد، اما باید امنیت را برای خانه‌هایی که در کنار رودخانه هستند، فراهم کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: مطالعات ما عمدتا برای مدت زمان ۲۵ ساله است، اگر یک سیل اتفاق بیفتد و این سیل در ۱۰۰ سال گذشته فقط یکبار اتفاق افتاده باشد با توجه به مدت زمان مطالعات ما که یک دوره ۲۵ ساله است، بنابراین ما ۷۵ سال مطالعه در خصوص آن سیل نداریم. 

رییس سازمان مدیریت بحران کشور خاطرنشان کرد: اگر بخواهیم مطالعات در خصوص سیل را در مدت زمان ۱۰۰ساله مطالعه و بررسی کنیم باید بسیاری از شهرهایمان را به ارتفاعات منتقل کنیم که در آن جا نیز مشکلات خاص خودش وجود دارد. بنابراین باید تلاش کنیم در وهله اول با ایمن سازی رودخانه‌ها حداقل جابه‌جایی را داشته باشیم.

نجار درباره جابه‌جایی برخی خانه‌ها در حریم رودخانه در مناطق سیل‌زده استان لرستان گفت: تا جایی که می‌دانم تاکنون ۳۷۰ هکتار برای جابه‌جایی برخی از روستاها در مناطق سیل‌زده اختصاص پیدا کرده است، البته جابه‌جایی به همین سادگی و آسانی نیست.طبق مطالعات بنیاد مسکن جابه‌جایی روستاها کار بسیار پیچیده‌ای است. مطالعات نشان داده است که بسیاری از روستاهای تخلیه شده، مجددا به مکان قبلی خود بازگشته‌اند، چرا که در آنجا از لحاظ روانی تعلقات بسیاری داشته‌اند و اینگونه نیست که به راحتی بتوان روستایی را جابجا کرد.

وی با اشاره به جابه‌جایی برخی روستاها در مناطق سیل‌زده گفت: همچنین برای بخشی از شهرهای پلدختر و معمولان زمین دیگری مشخص شده است و واگذاری این زمین‌ها انجام شده و در حال ساخت هستند، اما باید تلاش کنیم که حداقل جابه‌جایی‌ها را داشته باشیم.

معاون وزیر کشور در بخش دیگری از صحبت‌های خود درباره خشکسالی در برخی مناطق کشور تصریح کرد: خوشبختانه امسال در عمده استان‌های کشور با وجود بارندگی‌هایی که رخ داد وضعیت آب به نسبت سال‌های قبل بهتر است، اما در برخی مناطق چنانچه نیاز باشد و با کمبود آب مواجه باشیم آب با تانکر حمل خواهد شد و چنانچه امکان انتقال آب وجود داشته باشد، توسط وزارت نیرو انجام می‌شود. 

نجار ادامه داد: تمام تلاش ما این است که در مناطقی که درگیر خشکسالی هستند، مشکلات مردم را به حداقل برسانیم، اما همانطور که گفتم امسال وضعیت بهتری در خصوص آب نسبت به سال‌های گذشته داشتیم، اما کماکان صرفه‌جویی را در همه بخش‌ها توصیه می‌کنیم.

وی همچنین درباره پدیده فرونشست در دشت‌ها که در سالهای اخیر با آن مواجه شده، تصریح کرد: فرونشست در دشت‌ها یک فاجعه عظیم است که برابر برداشت بی‌رویه آب از سفره‌های زیرزمینی و عدم بارندگی مستمر در سال‌های گذشته اتفاق افتاده است. 

معاون وزیر کشور با بیان اینکه ما هم با فرونشست و هم فروچاله در دشت‌ها مواجه هستیم، خاطرنشان کرد: متاسفانه فروچاله‌ها بعضا بسیار عمیق و با شعاع زیاد هستند، از سوی دیگر نیز با فرونشست بسیاری از دشت‌های حاصلخیز کشور مواجه هستیم. این فرونشست‌ها باعث از بین رفتن زمینهای زراعی شده و همچنین احتمال خطر در مسیرها، جاده‌ها و ریل‌های قطار وجود دارد، ممکن است قطاری در حال حرکت باشد و به یکباره فرونشست اتفاق بیفتد. ما در این خصوص پیشنهاد اعتباری را به دولت دادیم، تا مطالعاتی در این خصوص داشته باشند و به طور مداوم مسیرها را اسکن کرده و چنانچه منطقه‌ای مورد آسیب و خطر است، نسبت به ترمیم و برطرف کردن مشکل اقدام کنند.

منبع: ایلنا

کلیدواژه: اسماعیل نجار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۷۴۵۷۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اعلام هشدار سطح نارنجی هواشناسی برای بارش باران و تگرگ در کرمان

به گزارش خبرنگار مهر، بنا به اعلام اداره کل هواشناسی استان کرمان از امروز سه‌شنبه ۴ اردیبهشت تا پایان هفته جاری با فعالیت سامانه بارشی شاهد ناپایداری‌های جوی به صورت افزایش ابر، رگبار باران گاهی همراه با رعد و برق، احتمال بارش تگرگ در مناطق مستعد و وزش تندبادهای لحظه‌ای در استان کرمان خواهیم بود که عمده فعالیت این سامانه روزهای سه‌شنبه تا پنجشنبه در نیمه شمالی، غرب و برخی از مناطق جنوبی این استان خواهد بود.

طبق اعلام اداره کل هواشناسی با توجه به نوع و شدت بارش‌های این فصل، آب گرفتگی معابر عمومی، جاری شدن روان‌آب، سیلابی شدن مسیل‌ها و طغیان رودخانه‌های فصلی در مناطق مذکور محتمل است.

در این اطلاعیه منطقه اثر سامانه بارشی نیمه شمالی، غرب، مرکز و ارتفاعات جنوب استان شامل شهرستان‌های کرمان، انار، بافت، بردسیر، رابر، راور، راین، رفسنجان، زرند، سیرجان، شهربابک، کوهبنان، گلباف، لاله‌زار و ماهان عنوان شده است.

بارش رگباری باران، احتمال آب گرفتگی معابر، جاری شدن روان‌آب و طغیان رودخانه‌های فصلی در برخی مناطق استان، وزش تندباد لحظه‌ای، احتمال کاهش کیفیت هوا در مناطق مستعد خیزش گرد و خاک و احتمال اصابت صاعقه از مخاطرات این سامانه بارشی پیش‌بینی شده است.

اداره کل هواشناسی استان کرمان خواستار پرهیز از فعالیت‌های کوهنوردی، عدم تردد، توقف و چرای دام در حاشیه مسیل‌ها و رودخانه‌ها شده است.

کد خبر 6086054

دیگر خبرها

  • احتمال سیلابی‌شدن مناطق مختلف در سیستان و بلوچستان
  • صدور سند برای ۵۶ هزار هکتار از بستر و حریم رودخانه‌ها در خوزستان
  • ۳۷ هکتار زمین مسکن ملی در خاش تأمین شد
  • ۵۳ شهرک جدید در نقاط مختلف کشور ایجاد می‌شود
  • اختصاص ۲ هکتار زمین به طرح جوانی جمعیت در گلبهار
  • اعلام هشدار سطح نارنجی هواشناسی برای بارش باران و تگرگ در کرمان
  • احتمال وقوع سیل و طغیان رودخانه‌های فصلی در کرمان
  • هواشناسی ۱۴۰۳/۰۲/۰۴؛ هشدار طغیان رودخانه‌ها در ۲۱ استان
  • هشدار طغیان رودخانه‌ها در ۲۱ استان
  • هواشناسی ایران۱۴۰۳/۰۲/۰۴؛هشدار طغیان رودخانه‌ها در ۲۱ استان