Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-07@22:48:49 GMT

«شهرکرد در گذر زمان»

تاریخ انتشار: ۲۲ مرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۷۴۶۳۳۸

«شهرکرد در گذر زمان»

این کتاب در سال ۱۳۹۷ در ۲۰۲ صفحه از سوی انتشارات سامان دانش به چاپ رسیده است.

کتاب شهرکرد در گذر زمان دارای ۷فصل است که فصل نخست آن با عنوان شهرکرد امروز در خصوص موقعیت جغرافیایی استان چهارمحال و بختیاری، رشد محدود شهرکرد و عوامل آن و اطلاعاتی در خصوص برخی محله های این شهر است.

در فصل دوم کتاب با عنوان فرهنگ و مهاجرت به شهرکرد در خصوص وجه تسمیه نام دهکرد و مهاجرت به این منطقه، گویش دهکردی، مردم‌شناسی، ابزار زندگی، لباس و موسیقی این شهر سخن به میان آمده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

فصل سوم در خصوص جغرافیای طبیعی دشت شهرکرد از قبیل ساختار زمین‌شناسی، وضعیت زلزله و گسل، آب و هوا، حیات وحش، پرندگان، آبزیان و وقوع سیل و قحطی در دشت شهرکرد قدیم نوشته است.

فصل چهارم این کتاب در خصوص نقشه جغرافیا عهد کهن دشت شهرکرد است و در فصل پنجم آن نگاهی به گذار و خلاصه به میراث باستانی و تاریخی استان و دشت شهرکرد انداخته شده است.

فصل ششم قلعه‌های پراکنده در دشت شهرکرد و تجمع قلعه‌ها و چگونگی شروع شهرسازی شهرکرد و فصل هفتم در خصوص بناهای عمومی دهکرد نظیر بقعه امامزاده حلیمه و حکیمه خاتوان، مسجد اتابکان، عصارخانه، مسجد نو، بیمارستان شفا و گرمابه پرهیزگار تدوین شده است.

حسین مظهری دهکردی در بخش پیشگفتار این کتاب به بررسی علل از بین رفتن بافت قدیم شهرکرد اشاره وآورده است: " ۹۵ درصد بافت قدیم شهرکرد به دلیل فرسایش، عدم استفاده از مصالح مقاوم، سرایت رطوبت از زمین، شسته شدن در برابر بارش‌ها، عقب‌نشینی معابر، نداشتن برنامه احیای بافت قدیم، خالی از سکنه شدن و عدم توجه به مسائل رفاهی از بین رفته است."

به گزارش ایرنا، دهکرد نام قدیم شهرکرد مرکز چهارمحال و بختیاری بوده است.

۷۳۶۳/۲۰۹۷

منبع: ایرنا

کلیدواژه: کتابخانه ایرنا چهارمحال وبختیاری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۷۴۶۳۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیماران و کهنسالان چشم انتظار بهار و آغوزفروشان دوره‌گرد

همشهری آنلاین- صفورا صادقی: نام «آغوز» را حتما شنیده‌اید. ولی اینکه فروش این ماده شغل به حساب بیاید جای تعجب دارد. همه پستانداران آغوز تولید می‌کنند. آغوز اولین شیر غلیظ و مایل به زرد است که پس از زایمان ترشح می‌شود و سرشار از انرژی، پروتئین، ویتامین‌ها و مواد معدنی است.

شیر آغوز غنی شده از ترکیبات مقوی است و باعث افزایش سیستم ایمنی بدن می‌شود. طی تحقیقاتی که بر روی آغوز پستاندارانی مانند گاو، گوسفند و میش انجام شده است متوجه شدند که این ماده می‌تواند با عفونت‌هایی که ممکن است در روده وجود داشته باشد مبارزه کند و باعث سلامت کارکرد روده‌ها شود. همچنین این ماده می‌تواند برای ورزشکاران به عنوان مکمل استفاده شود. اما در تهران قدیم با شروع فصل بهار دامداران این ماده را برای فروش به شهر می‌بردند.

نصراله حدادی، تهران شناس، در مورد آغوز فروشی در تهران قدیم می‌گوید: «با شروع اردیبهشت ماه و متولد شدن بره‌ها و گوساله‌ها در کوچه پسکوچه‌ها دوچرخه‌هایی که شیپور داشتند داد می‌زدند: آغوز ...آغوز و بیشتر کسانی که ضعف جسمانی یا بیماری داشتند مشتری این شیر بودند.»

کد خبر 847778 برچسب‌ها تهران قدیم مشاغل

دیگر خبرها

  • تور رسانه‌ای شهرداری شهرکرد هم‌زمان با روز شهرکرد برگزار می‌شود
  • لزوم جمع آوری پایانه قدیم شرق در کوتاه‌ترین زمان ممکن
  • فروش بره تودلی در تهران قدیم و جنجال در مجلس شورای ملی
  • بیماران و کهنسالان چشم انتظار بهار و آغوزفروشان دوره‌گرد
  • آخرین وضعیت ترافیکی آزادراه کرج تهران در ۱۷ اردیبهشت
  • تقدیر از مفاخر قرآنی و مفسر کتاب وحی در اردبیل
  • تحقق عدالت فرهنگی با فروش هم‌زمان حضوری و مجازی در نمایشگاه کتاب
  • لزوم ثبت سفارش کتاب‌های درسی در سریع‌ترین زمان ممکن
  • تهران قدیم | تصویر متفاوت از پوشش زنان در کنکور ۵۰ سال قبل/ عکس
  • سفربه تهران قدیم؛ تصویری متفاوت از فرودگاه مهرآباد ۶۹ سال قبل (+عکس)