Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-29@11:46:09 GMT

چالش‌های مددکاری اجتماعی در ایران شناسایی می شود

تاریخ انتشار: ۲۲ مرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۷۴۶۳۸۶

چالش‌های مددکاری اجتماعی در ایران شناسایی می شود

سیدحسن موسوی چلک روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: با توجه به قدمت علمی ۶۲ ساله مددکاری اجتماعی در ایران و تغییراتی که در حوزه نیازها، موضوعات و گروه های هدف مددکاری اجتماعی صورت گرفته است و همچنین با نگاهی به موضوعات آینده حوزه اجتماعی کشور و موانعی که برای توسعه کمی و کیفی این حرفه وجود دارد، در نظر داریم چالش های حوزه مددکاری اجتماعی را شناسایی کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی اضافه کرد: این فراخوان با توجه به اهمیت استفاده از خرد جمعی و ایجاد فرصت برای مشارکت اعضای انجمن، اساتید، پیشکسوتان، مدیران اجتماعی، پژوهشگران اجتماعی، دانشجویان و حتی فعالیت سایر حرفه ها که می توانند تجارب خود را در اختیار ما قرار دهند، اعلام شده است.

لزوم بازنگری مددکاری اجتماعی در ایران 

رئیس انجمن مددکاران اجتماعی ایران گفت: به علت تعریف جدیدی که از مددکاری اجتماعی در جهان ارائه شده است، بررسی شیوه های جدید و نوین کار در این حوزه و تغییرات را در سطوح مختلف آموزشی، اجرایی، سیاستگزاری، مدیریتی و ساختاری را اجتناب ناپذیر کرده است.

موسوی چلک افزود: در تعریف جدید مددکاری اجتماعی که در نشست عمومی فدراسیون جهانی و مجمع عمومی انجمن بین المللی مدارس مددکاری اجتماعی به تصویب رسیده، مددکاری اجتماعی یک حرفه کاربردی و رشته تحصیلی دانشگاهی است که توسعه و تغییر اجتماعی، انسجام اجتماعی و توانمندسازی و آزادسازی افراد را تسهیل می‌کند.

وی ادامه داد: عدالت اجتماعی، حقوق بشر، مسئولیت جمعی و احترام به تفاوت‌ها در مددکاری اجتماعی اساسی‌، اصول اساسی هستند. مددکاری اجتماعی، با تکیه بر علوم اجتماعی، علوم انسانی و دانش بومی، افراد و ساختارها را در مقابله با چالش‌های زندگی و ارتقای رفاه و بهزیستی درگیر می‌کند؛ بنابراین منطقی است که ما هم در ایران در راستای تغییرات پذیرفته شده در حوزه مددکاری اجتماعی به دنبال این باشیم که بازنگری در این حوزه را انجام دهیم.

 کمیسر اخلاق فدراسیون جهانی مددکاران اجتماعی ایران یادآور شد: در این فراخوان ملی سه محور اصلی امور صنفی مددکاری اجتماعی، آموزشی و پژوهشی و سیاستگزاری اجتماعی مورد توجه قرار گرفته و انتظار داریم با مشارکت همه افراد ذیربط بتوانیم در ترسیم چشم انداز آینده مددکاری اجتماعی در ایران هوشمندانه تر عمل و حتی بتوانیم الگویی به جامعه جهانی ارائه کنیم که برای تحقق مولفه های اساسی تعریف جدید چگونه می توان عمل کرد.

مشکلات حوزه مددکاری اجتماعی در ایران 

رئیس انجمن مددکاران اجتماعی ایران در ادامه به برخی مشکلات مددکاری اجتماعی در ایران از جمله نداشتن قانون سازمان نظام مددکاری اجتماعی اشاره کرد و گفت: این قانون، پشتوانه قوی برای حمایت های صنفی از جامعه مددکاری اجتماعی و همچنین نظارت بر کیفیت خدماتی است که به خدمت گیرندگان ارائه می شود.

موسوی چلک ادامه داد: تعریف نامناسب در حوزه شرایط احراز پست های مددکاری اجتماعی در طرح طبقه بندی مشاغل و استفاده از افراد غیرمتخصص در این پست ها، ضعف جدی نظام آموزشی در ایران، ضعف ارتباطات بین المللی با هدف استفاد از دانش روز جهانی در حوزه آموزش، ضعف تولید دانش بومی، ساختار نامناسب مددکاری اجتماعی در  اغلب دستگاه های اجرایی، ضعف نظارت کیفی بر عملکرد مددکاران اجتماعی، ضعف استفاده از فناوری های نوین و مستندسازی ضعیف عملکرد ها از دیگر  چالش های مددکاری اجتماعی محسوب می شود.

وی، ضعف اقتصاد بخش خصوصی و پایین بودن حقوق مددکاران اجتماعی و نگرفتن سختی کار را از دیگر چالش های مددکاری عنوان کرد و در ادامه از همه اساتید، پیشکسوتان، اعضای انجمن، دانشجویان و دیگر فعالان حوزه مددکاری اجتماعی، خواست تا با مشارت در فراخوان ملی شناسایی چالش های مددکاری، کشور را در شناسایی بیشتر و دقیق تر چالش های مددکاری اجتماعی در ایران و راهکار های برون رفت و مدیریت این چالش ها یاری کنند.

رئیس انجمن مددکاران اجتماعی ایران گفت: علاقمندان به شرکت در فراخوان ملی شناسایی چالش های پیش روی مددکاری اجتماعی در ایران و راهکار های رفع این چالش ها خواست تا دیدگاه های خود را تا سی ام مهر ماه  از طریق پست الکترونیک به نشانی info@socialwork.ir یا دورنگار به شماره ۰۲۱۶۶۵۶۱۷۸۷  یا از طریق واتساپ به شماره ۰۹۹۰۷۷۵۳۷۹۰ ارسال کنند. 

موسوی چلک افزود: مجموعه نظرات در یک نشست تخصصی در آذرماه سال جاری ارائه و مورد بررسی قرار خواهد گرفت.

با توجه به حضور موسوی چلک رئیس انجمن مددکاران اجتماعی ایران در هیات رئیسه منطقه آسیا- اقیانوسیه، فرصت ارائه الگویی در حوزه مددکاری اجتماعی برای تحقق مولفه های اساسی تعریف جدید مددکاری از سوی ایران فراهم شده است.

منبع: ایرنا

کلیدواژه: مددکاری اجتماعی انجمن مددکاران اجتماعی ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۷۴۶۳۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رایزنی برای افزایش سفر بین ایران و عمان

عزت‌الله ضرغامی در دیدار با وزیر توسعه اجتماعی عمان با تاکید بر ضرورت همکاری‌های گردشگری، صنایع دستی و میراث فرهنگی بین دو کشور، گفت: متأسفانه گردشگری دریایی ایران و عمان در وضعیت خوبی قرار ندارد، درحالی‌که تقویت این حوزه به تحکیم روابط اجتماعی بین دو کشور منجر خواهد شد.

به‌ گزارش ایسنا، وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در دیدار با «لیلا بنت احمد بن عواد النجار» ـ وزیر توسعه اجتماعی عمان ـ که یکشنبه ۹ اردیبهشت‌ماه انجام شد، با اشاره به اهمیت تقویت روابط فرهنگی، اجتماعی و سیاسی بین دو کشور ایران و عمان، اظهار کرد: شما یک وزیر زن هستند، از اینکه یک خانم مسلمان مسئولیتی بزرگ دارد، برای جامعه اسلامی بسیار حائز اهمیت است و من از این بابت بسیار خوشحال هستم.

ضرغامی ادامه داد: همکاری بین دانشگاهی بین ایران و عمان می‌تواند تقویت شود. با توجه به وجود دانشگاه الزهرا در عمان و نیز دانشگاهی به همین نام در ایران می‌توان راهکارهای تقویت همکاری‌های دانشگاهی را بررسی کرد؛ چرا که تبلیغات جهانی برخی از رسانه‌ها منفی است و این گونه وانمود می‌کنند که حجاب مانع کسب علم است، اما این اقدامات مدیریتی توسط خانم‌ها می‌تواند باعث شود تا این تبلیغات منفی خنثی شود.

او با اشاره به اهمیت حضور بانوان در دستگاه‌های مختلف به عنوان مشاور و مدیر، بیان کرد: بانوان ما در دستگاه‌های مختلف در سطوح مدیریتی مختلف حضور دارند. اینکه یک مشاور امور بانوان مسائل مرتبط با زنان را به طور ویژه ارتقا دهد، اهمیت دارد.

وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی سپس با اشاره به برخی فعالیت‌های گردشگری ایران، اظهار کرد: ما حدود ۳۰ حوزه گردشگری داریم که عمانی‌ها از گردشگری سلامت استقبال کردند و ۳۰ درصد گردشگران عمانی که به ایران سفر می‌کنند نیز گردشگران سلامت هستند.

او گفت: سیاست دولت آقای دکتر رئیسی بر این است که گردشگران ایرانی نیز به عمان سفر کنند و روابط گردشگری دو کشور تقویت شود. سیاست ایران این است که عمان را در حوزه گردشگری در اولویت قرار بدهیم.

ضرغامی همچنین به پیشینه تاریخی و تمدنی ایران اشاره کرد و افزود: ما با عمان اشتراکات زیادی داریم. تمایل داریم روابط بین ملت‌ها تقویت شود و شما به‌عنوان وزیر توسعه اجتماعی عمان می‌توانید نقش مهمی در تقویت و ارتباط این روابط اجتماعی ایفا کنید.

وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی با اشاره به مرز دریایی ایران و عمان، اظهار کرد: گردشگری دریایی یکی از ظرفیت‌های مهم بین ایران و عمان در حوزه توسعه گردشگری است. با این حال متأسفانه گردشگری دریایی ایران و عمان در وضعیت خوبی قرار ندارد. اگر گردشگری دریایی تقویت شود به طور حتم باعث تحکیم و تقویت روابط اجتماعی بین دو کشور خواهد شد.

او در ادامه به اهمیت مشارکت دو کشور در حوزه مرمت آثار تاریخی اشاره کرد و گفت: آمادگی داریم در پروژه‌های مرمتی در عمان مشارکت داشته باشیم.

ضرغامی ادامه داد: صنایع‌ دستی ایران جایگاه بالایی در سطح جهان دارد و در ۳۰۰ رشته صنایع‌دستی فعال هستیم. در این باره نیز آماده همکاری با عمان هستیم و امید داریم مسئولان عمانی درباره حضور هنرمندان صنایع ‌دستی و برگزاری نمایشگاه‌ها همکاری کنند.

لیلا بنت احمد بن عواد النجار ـ وزیر توسعه اجتماعی عمان ـ نیز با ابراز خرسندی از توسعه گردشگری بین ایران و عمان، گفت: یک کنفرانس به‌زودی قرار است در حوزه تخصصی گردشگری با حضور وزیر گردشگری عمان برگزار شود و از شما نیز برای حضور در این کنفرانس دعوت می‌کنیم.

او به حوزه صنایع دستی و اهمیت همکاری‌ها در این بخش اشاره کرد و افزود: ۹۰ درصد فعالان  صنایع دستی در عمان را بانوان تشکیل می‌دهند. در این باره آماده و علاقه‌مند به همکاری در حوزه صنایع ‌دستی هستیم. از این رو پیشنهاد می‌دهیم  نمایشگاه‌های مشترک برای فروش صنایع ‌دستی برپا کنیم.

وزیر توسعه اجتماعی عمان نیز به حضور بانوان در دستگاه‌های مختلف به عنوان مشاور اشاره کرد و افزود: در ایران دستگاه‌های مختلف از بانوان به عنوان مشاور استفاده می‌کنند و نیز مشاور امور خانواده و بانوان دارند و این بسیار کار ارزشمندی است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • رایزنی برای افزایش سفر بین ایران و عمان
  • «ادز آپ» به بررسی چالش های تبلیغات دیجیتال در ایران می پردازد
  • چالش‌های سلامت دهان و دندان در ایران
  • چالش‌های سلامت دهان و دندان در ایران/ مشکل افزایش دندانپزشک نیست
  • چالش‌ تشکل‌ها عدم اطمینان مسئولان به قشر جوان است
  • تاسیس انجمن در جهت کاهش آسیب اجتماعی در بین دانش‌آموزان
  • مهم‌ترین چالش‌ و مشکلات تشکل‌ها عدم اطمینان مسئولان به قشر جوان است
  • قدردانی از سه چهره تاثیرگذار تئاتر ایران در شب کارگردان
  • چالش‌های صنعت داروهای گیاهی در ایران/ انتقاد از وجود سیاست‌های غلط در حوزه دارویی
  • چالش‌های موجود در ارائه خدمات به زنان سرپرست خانوار