Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «شبستان»
2024-05-08@00:21:05 GMT

روستاها پیشگام توسعه پایدار در کرمانشاه

تاریخ انتشار: ۲۲ مرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۷۴۹۲۶۳

روستاها پیشگام توسعه پایدار در کرمانشاه

میزبانی از  رویداد بین المللی کرمانشاه ۲۰۲۰ با کمک پتانسیل ها و ظرفیت های گردشگری روستاها رقم خورده است.

خبرگزاری شبستان: روستاها توانسته‌اند مهمترین اتفاق توسعه‌آفرین این سال‌های کرمانشاه را رقم بزنند؛ کاری که شهرهای کوچک و بزرگ استان آشکارا از انجام آن عاجز بوده‌اند. میزبانی رویداد بین المللی کرمانشاه ۲۰۲۰ نیز بر مبنای همین ظرفیت‌های گردشگری روستایی به استان داده شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پروژه ثبت جهانی منظر طبیعی اورامانات هم با توجه به این پتانسیل‌ها در حال انجام است.    روستاییان این رویداد توسعه‌آفرین را با کمک پتانسیل‌ها و ظرفیت‌های گردشگری خود رقم زده‌اند. آن‌ها توانسته‌اند با کمک گردشگری و محصولات باغی و محصولات فرآوری شده متنوع این حوزه، یک رونق اقتصادی نسبتا پایدار ایجاد کنند.    روزگاری «انار پاوه» را خارج از کرمانشاه به ندرت می‌شناختند ولی امروزه نامی همتراز «انار ساوه» پیدا کرده و حتی اگر ترمز برگزاری جشن انارها کشیده نمی‌شد، خیلی راحت این رقیب قدیمی را پشت سر می‌گذاشت. این اتفاق می‌تواند برای گیلاس صحنه، انجیر و زیتون ریژاب، انگور کندوله و کرم بست، سیب سرتخت و گهواره، لیمو و پرتقال قصرشیرین، نوبرانه‌های پیران و ... هم رخ دهد.   امروزه دیگر کمتر کسی است با نام روستاهای زیبایی مانند هجیج، داریان، زردویی، نسمه، شرکان، دشه، تین، دودان، گلالی، ساتیاری، خانقاه، شمشیر، کرتویج، کندوله، پیران، کانی کوچکینه، فش، سرتخت و ... آشنا نباشد و یا سری به آنجا نزده باشد.     ظرفیت‌های اقامتی و بومگردی بسیاری از این روستاها در آخر هفته کاملا تکمیل هستند و در ایامی مانند تعطیلات نوروزی و عید فطر جا برای سوزن انداختن نیست.    در این میان یکی از نکته‌های قابل تقدیر، درونزا بودن توسعه مناطق روستایی است که بر مبنای پتانسیل‌ها و ظرفیت‌های بومی منطقه شکل گرفته است.    در نقطه‌ی مقابل اغلب شهرهای استان نه تنها در مسیر توسعه گام برنداشته‌اند بلکه اسیر یک رشد افسارگسیخته و بی‌برنامه بوده‌اند که حاصل آن نابودی گسترده باغات شهری، بافت‌های ارزشمند تاریخی، مهاجر فرستی، افت کیفیت زندگی، گسترش حاشیه‌نشینی، آسیب‌های اجتماعی، کاهش رونق اقتصادی و کسادی بازار بوده است.   مدیران محترم اگر آخر هفته‌ها سری به میادین خروجی‌‌ بزنند؛ مشاهده می‌‌کنند مردم با چه شتابی از شهرها فرار می‌کنند و به مناطق روستایی و دامان طبیعت پناه می‌برند.   طی این چند سال اخیر  مدیران روستاها و کارآفرینان این مناطق بسیار خلاق‌تر و پویاتر از هم سنخ‌های خود در مدیریت شهری ظاهر شده‌اند.    به نظرم زمان فرارسیده که شهرداری‌ها و اعضای شورای شهر بیایند و از تجربیات مدیریتی دهیاری‌ها و شوراهای موفق روستایی و مدیران اقامتگاه‌های بوم‌گردی درس‌ها فرابگیرند و راه چگونه به توسعه پایدار رسیدن را از آن ها یاد بگیرند.     یادداشت: بهزاد خالوندی  

پایان پیام/81

منبع: شبستان

کلیدواژه: نماز عید قربان دعای عرفه عید قربان مراسم دعای عرفه روز خبرنگار شبستان یزد روزنامه دهه ولایت و امامت عید سعید قربان خراسان جنوبي کرمانشاه ۲۰۲۰ اقامتگاه بومگردی روستاها توسعه گردشگری توسعه پایدار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۷۴۹۲۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بهسازی و آسفالت ۹۴ کیلومتر راه روستایی در استان کرمانشاه

مدیرکل راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای استان کرمانشاه گفت: سال گذشته ۹۴ کیلومتر راه روستایی در استان بهسازی و آسفالت شده است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از کرمانشاه، سیدشهرام کهریزی امروز _سه‌شنبه هجدهم اردیبهشت_ در جمع خبرنگاران اظهار کرد: طی ۱۲ ماهه سال گذشته ۹۴ کیلومتر از راه‌های روستایی عملیات بهسازی و روکش آسفالت انجام شده است و در ۴۴ کیلومتر از راه‌های روستایی عملیات زیرسازی تا مرحله پریمکت انجام و سال جدید عملیات آسفالت‌ریزی انجام خواهد شد.

وی افزود: با احداث و بهسازی ۹۴ کیلومتر راه روستایی بیش از ۲۱۰۰ خانوار از راه آسفالته بهره‌مند شدند.

مدیرکل راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای استان کرمانشاه با بیان اینکه ۴۴ کیلومتر از راه‌های روستایی در سال گذشته تا مرحله پریمکت پیش رفته است، خاطرنشان کرد: با مساعد شدن وضعیت جوی و آغاز فعالیت کارخانه‌های آسفالت استان، عملیات روکش آسفالت محورهای روستایی انجام خواهد شد.

کهریزی تصریح کرد: فروردین سال جاری در محورهای روستایی سرایی لاریز کریم به طول ۱.۳ کیلومتر و راه روستایی الیاسی محمود نادر به طول ۰.۳ کیلومتر در شهرستان سرپل ذهاب عملیات پریمکت، اجرای ۲۰۰۰ متر لایه اساس در راه روستایی ده‌باغ شهرستان کرمانشاه و اجرای عملیات ابنیه فنی در راه روستایی تنگاب شهرستان قصرشیرین، انجام شده است.

وی با بیان اینکه راه‌های روستایی فرعی موتور محرک تولید است، گفت: هرچه دسترسی روستاها به راه‌ها بهتر باشد، تولیدات با قیمت مناسب‌تری به بازارهای مصرفی می‌رسد.

کد خبر 751462

دیگر خبرها

  • هوای کرمانشاه پایدار می‌شود
  • بهسازی و آسفالت ۹۴ کیلومتر راه روستایی در استان کرمانشاه
  • صندوق ‏توسعه ملی برای رفع عقب‌ماندگی در توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر پیشگام می‌شود
  • بیش از یک هزار خانوار روستایی شاهین‌دژ از آب شرب پایدار برخوردار می‌شوند ‌
  • ۲۲۰۰ گروه جهادی در کرمانشاه فعال هستند
  • ۱۱۵۰۰ فقره تسهیلات مقاوم سازی مسکن روستایی در زنجان پرداخت می‌شود
  • سهمیه تسهیلات مسکن روستایی در زنجان به ۱۱هزار و ۵۰۰فقره رسید
  • کوهستان «پرآو» پتانسیل برگزاری جشنواره‌های بین‌المللی غارنوردی را دارد
  • شوراهای اسلامی نماد خرد جمعی و وحدت هستند
  • صدور بیش از ۶ میلیون جلد سند مالکیت روستایی