Web Analytics Made Easy - Statcounter

مجید زینلی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: به طور میانگین فقط هفت درصد از اهدا کنندگان خون در کشور را بانوان تشکیل می دهند و حضور آنها در این زمینه کم رنگ است.

وی با بیان اینکه برخی اعتقاد دارند که زنان به دلایل جسمی و پزشکی دچار کم خونی هستند، اظهار داشت: کم خونی  بین زنان نسبت به مردان، بیشتر است اما شیوع آن به حدی زیاد نیست که ما نیمی از جمعیت اهدا کنندگان خون را از دست بدهیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

زینلی با بیان اینکه کم خونی  بین زنان اهدا کننده خون و حتی افرادی که موفق به اهدای خون نمی شوند، شیوع چندانی ندارد، تاکید کرد: این اطمینان را به بانوان می دهیم که به هنگام مراجعه به مراکز انتقال خون از آنها آزمایش مختلف مانند هموگلوبین و کم خونی انجام می شود و در صورت اینکه مشخص شد که اهدای خون برای آنها ضرر ندارد جهت خون گرفتن اقدام می شود.

به گفته وی، سه و نیم درصد از اهدا کنندگان خون در استان اصفهان زنان هستند در حالیکه در برخی استان ها تا ۱۳ درصد هم می رسد.

مدیرکل انتقال خون اصفهان با بیان اینکه وضعیت خوبی از نظر از ذخائر خونی در استان داریم، خاطرنشان کرد: اما این دلیل نمی شود که مردم برای اهدای خون مراجعه نکنند و ما از افراد دارای گروه‌های خون منفی می خواهیم که بیشتر به مراکز انتقال خون مراجعه داشته باشند.

زینلی، همچنین کمبود مراکز اهدای خون در کلان‌شهر اصفهان را مهمترین معضل و دغدغه این سازمان خواند و گفت: این شهر با ۲ میلیون نفر جمعیت نیاز به سه تا چهار مرکز مانند خواجو دارد.

وی با بیان اینکه در زمان حاضر مراکز انتقال خون خواجو و عاشق اصفهانی در این کلان‌شهر فعال است، افزود: مرکز عاشق اصفهانی، در مقایسه با خواجو بسیار کوچک‌تر و فقط دارای سه تخت با ظرفیت پذیرش حدود ۳۰ نفر در روز است.

زینلی تاکید کرد: این مشکل با حضور و مشارکت مردم و خیران به ویژه برای تامین زمین مناسب، رفع می شود.

وی گفت: افراد علاقه‌مند به اهدای سلول های بنیادی خون ساز خود نیز می توانند روزهای شنبه و یکشنبه به مراکز انتقال خون خواجو مراجعه کنند تا پذیره نویسی آنها انجام شود.

مدیرکل انتقال خون اصفهان با اشاره به اینکه تاکنون استقبال خوبی از این طرح در استان اصفهان شده است، اضافه کرد: اطلاعات این افراد در مرکز پذیرش اهداکنندگان سلول های بنیادی خون ساز ( سپاس) که سامانه ملی هست، ثبت می شود. 

وی همچنین با تاکید بر اینکه ما خون به خارج کشور نمی فرستیم، گفت: پلاسمای خون برای تولید داروهای حیاتی و ارزشمند به خارج فرستاده و پس از تبدیل به محصول به داخل کشور، برگردانده می شود.

پلاسما یا همان خوناب، بخش مایع خون است که ۵۵ درصد خون را تشکیل می‌دهد؛ مایعی که ۹۱ درصد آن را آب، یک درصد آن را املاح و یون های معدنی، هفت درصد آن را پروتئین‌های پلاسما و یک درصد باقی‌مانده را ویتامین‌ها، مواد قندی و لیپیدی، هورمون‌ها، اسیدهای آمینه، گلوکز و چربی و مواد دفعی تشکیل می‌دهند.

زینلی افزود: داروهای مشتق از پلاسما مانند فاکتور هشت و ۹ و هموگلوبین، گرانقیمت، استراتژیک و پر مصرف هستند و سازمان انتقال خون ایران از حدود ۱۵ سال گذشته پلاسمای تهیه شده از خون را برای تولید این داروها به خارج می فرستد و محصولات آن به کشور باز می گردد.

وی با بیان اینکه پلاسما بافت زنده است، اظهار داشت: داروی تولید شده از آن حاوی باکتری ها و موادی است که برای مردم کشورمان بومی محسوب می شود و حاوی پلاسما و عامل خارجی نیست.

استان اصفهان در زمان حاضر دارای پایگاه ها و مراکز ثابت انتقال خون در شهرستان های کاشان، خوانسار، شهرضا، نجف آباد، خمینی شهر، گلپایگان و نایین و ۲ مرکز در کلان‌شهر اصفهان شامل خواجو و عاشق اصفهانی است.

به طور میانگین روزانه ۵۰۰ نفر برای اهدای خون به مراکز انتقال خون استان مراجعه می کنند و اصفهان رتبه چهارم را در بین استان‌ها در این زمینه دارد.

زنان و مردان از سن قانونی ۱۸ سال تا سن ۶۰ سالگی و در صورت اهداکننده مستمر بودن تا سن ۶۵ سالگی می‌توانند خون اهدا کنند.

۶۰۲۲ / ۳۰۱۱

انتهای پیام

منبع: جماران

کلیدواژه: قیمت خودرو قیمت دلار نقل و انتقالات لیگ برتر تحریم ظریف زمین زنان سلول های بنیادی ویتامین اهدای خون قیمت خودرو قیمت دلار نقل و انتقالات لیگ برتر تحریم ظریف امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۷۵۱۶۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کمتر از یک درصد خطا در مراجع حل اختلاف استان وجود دارد

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز یزد، محمدرضا فلاحتی در نشست سه جانبه گرایی دولت، کارفرمایان و تشکلات کارگری گفت: یکی از خواسته‌های بحق جامعه کارگری تشکیل تشکلات کارگری در واحد‌های تولیدی است.
وی با اشاره به اینکه ۳۲۸ سازمان کارگری و کارفرمایی در استان مشغول به فعالیت هستند، افزود: تا سال ۱۴۰۰ قریب به ۲۴۸ تشکل در استان تشکیل شده بود. 
فلاحتی تأکید کرد: در دولت سیزدهم ۲۳ شورای اسلامی کار در واحد‌های تولیدی استان تاسیس شده و این در حالی است که در ۳۱ سال گذشته در استان ۵۰ شورای اسلامی کار فعالیت داشته اند.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی ادامه داد: برای اولین بار در کشور سامانه الکترونیکی برگزاری انتخابات تشکل‌ها راه اندازی شد که برای ۱۰ تشکل انتخابات به صورت مجازی برگزار شد.

وی با تاکید بر اینکه در برخی از موارد ضعف قانون و خلا قانونی وجود دارد، اظهار داشت: اینکه شخصی نماینده کارگر می‌شود ولی در برخی از مواقع با ترس و لرز از اخراج باید خواسته‌های کارگران را دنبال کند یک ضعف قانونی است. نمایندگان مجلس باید این قانون را اصلاح کنند تا در صورتی که کارگری به عنوان نماینده کارگران انتخاب شد تا پایان تاریخ اعتبارنامه کارفرمایی حق اخراج او را نداشته باشد.

فلاحتی همچنین اشاره‌ای نیز به مباحث مشاغل سخت و زیان آور کرد و افزود: قریب به چهار هزار و ۹۹۱ درخواست در کمیته‌های تجدید نظر و یک هزار و ۸۶ درخواست در کمیته‌های تجدید نظر استان مورد رسیدگی قرار گرفته که از این تعداد ۳ هزار و ۹۸۶ درخواست مورد تایید قرار گرفته است.

وی ادامه داد: در سال گذشته پنج هزار و ۹۴۸ پرونده شکایت در هیات‌های تشخیص استان مورد رسیدگی قرار گرفته که از این تعداد ۹۷۶ پرونده به هیات حل اختلاف رفته است. همچنین تعداد دادنامه‌های ارجاعی به دیوان ۲۹۴ پرونده بوده که ۲۱۵ دادنده رای هیات‌های تشخیص مورد تایید قرار گرفته است و ۷۹ پرونده برای رفع نقص بازگشت داده شده است.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی اضافه کرد: این آمار نشان می‌دهد که خطای همکاران بنده در هیأت‌های تشخیص کمتر از یک درصد است ولی باز برای اینکه حق شخصی ضایع نشود سه کمیته با ابتکار اداره کل استان تشکیل شده است.

وی عنوان کرد: کمیته نظارت، کمیته الزام و کمیته رصد متشکل از زبده‌ترین همکاران بنده بر تمامی امور نظارت عالیه دارند تا حقی از کسی ضایع نگردد.

فلاحتی با اشاره به وظایف کمیته رصد گفت: هفته‌ای دو بار به واحد‌های تولیدی مراجعه و مسائل و مشکلات جامعه کارگری آن واحد را رصد می‌کنیم. بازرسان به مسائل ایمنی واحد تولیدی نظارت می‌کنند. 

وی همچنین تصریح کرد: در کمیته نظارت، به صورت تصادفی و یا اعتراضاتی که توسط مراجعین صورت می‌گیرد پرونده‌های شکایت‌ها مورد رسیدگی قرار می‌گیرد و اگر خطایی صورت گرفته باشد در صدد رفع آن و تذکر به افراد دخیل بر می‌آیم.

دیگر خبرها

  • کمتر از یک درصد خطا در مراجع حل اختلاف استان وجود دارد
  • عابدینی: برند معنوی باشگاه پرسپولیس را فروختند/ با اهدای ۵ درصد سهام به پیشکسوتان شق‌القمر می‌کنند
  • اهدای ۱۴ سری جهیزیه به ۱۴ زوج زیر پوشش بهزیستی در اصفهان
  • آشنایی معاونان و معلمان پرورشی مدارس یزد با فرهنگ اهدای خون
  • دستگیری زن قاتل در اردبیل در کمتر از ۲۴ ساعت
  • یارانه ۶۰۰ هزار تومانی برای مادرانِ فرزندان کمتر از دوسال
  • افزایش ۵.۶ درصدی اهدای خون همدانی‌ها در سال گذشته
  • آخرین وضعیت ساختمان جدید اهدای خون مشتاق کرمان+تصویر
  • اهدای جهیزیه به نو عروسان کمتر برخوردار
  • افزایش ۱۱.۶ درصدی اهدای خون در قم