Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-02@03:12:05 GMT

بهروز بوچانی یک جایزه دیگر استرالیا را برد

تاریخ انتشار: ۲۲ مرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۷۵۲۱۷۵

بهروز بوچانی یک جایزه دیگر استرالیا را برد

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از گاردین، بهروز بوچانی جایزه ۲۵ هزار دلاری بهترین بیوگرافی استرالیا را برای کتاب «هیچ دوستی جز کوه‌ها» دریافت کرد و هیات داوران از خاطرات این نویسنده کرد ایرانی و به عنوان یک شهادت درخشان یاد کردند.

این نویسنده ایرانی همچنان به درو کردن جوایز ادبی استرالیا ادامه می‌دهد و دیروز دوشنبه موفق به کسب جایزه بیوگرافی ملی استرالیا شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هرچند وی نخستین بار نیست که برای این کتاب جایزه دریافت می‌کند، اما همچنان قادر نیست شخصا آن را دریافت کند؛ زیرا وی ۶ سال است که در جزیره مانوس زندانی است.

کتاب زندگینامه بوچانی داستان سفر او از اندونزی به استرالیا توسط قایق را روایت می‌کند و نتیجه آن را که زندانی شدن در جزیره مانوس توسط دولت استرالیا بوده و همچنین پناهندگی وی را که ادامه داشته است، تصویر می‌کند.

بوچانی که سال ۲۰۱۳ از ایران خارج شده این کتاب را در جزیره مانوس نوشته و این کتاب توسط دوست او از فارسی به انگلیسی ترجمه شده است.

این کتاب پیشتر برنده مهم‌ترین جایزه ادبی استرالیا یعنی جایزه ۱۲۵ هزار دلاری  ویکتورین پرمیر شد که گران‌ترین جایزه ادبی استرالیاست و بعد جایزه ۱۰ هزار دلاری نیو ساوت ولز را دریافت کرد. این کتاب در عین حال به عنوان بهترین کتاب غیرداستانی جوایز کتاب سال صنعت کتاب استرالیا هم انتخاب شده است.

در مراسم اهدای جایزه بیوگرافی ملی که دیروز صبح (دوشنبه) برگزار شد داوران از کتاب بوچانی به عنوان ماجرایی بااهمیت و عمیق یاد کردند که شاهدی بر این امر است که نوشتن راهی قدرتمند برای مقاومت در حفظ زندگی است.

بوچانی که قادر به خروج از جزیره مانوس نیست و از طرق واتس‌اپ با مراسم ارتباط داشت، گفت: نمی‌خواهم درباره ادبیات صحبت کنم، فقط می‌خواهم بگویم جامعه ادبی به عنوان بخشی از جامعه متمدن استرالیا، بخشی از مقاومت در برابر این سیستم است که بسیار هم باارزش است.

 بوچانی همچنین از سازمان‌دهندگان جایزه، مترجمش و دیگرانی که از وی حمایت کردند تشکر کرد. وی گفت: فکر می‌کنم تاریخ به قضاوت این نسل و همه ما در این دوره سخت و تاریک از تاریخ استرالیا خواهد نشست.

در ماه فوریه و هنگام دریافت اولین جایزه‌اش، بوچانی گفته بود که او تصویری از خودش را به عنوان رمان‌نویسی در زندانی ساکت ارایه کرده است و این تصویر به او کمک کرد تا بتواند هویت خودش را به عنوان یک انسان حفظ کند. وی افزود: در حقیقت این تصویر را برخلاف تصویری که سیستم از ما ایجاد می‌کند، خلق کردم.

هیات داوران جایزه شامل مارجی برن، دکتر جورجینا آرنوت و پروفسور ایان مک‌کالمن از نوشته بوچانی به عنوان اثری شاعرانه و اسطوره‌ای در تداوم فرهنگ و اعتقادات فارسی و مبتنی بر یک داستان‌سرایی اقناعی یاد کردند.   

۴ نویسنده دیگری که نامزد دریافت این جایزه شده بودند، شامل رزانا لیلی، ریک مورتون، سارا کراسنوستاین و دانیله کلود هر یک ۲ هزار دلار به عنوان جایزه دریافت کردند.

کد خبر 4691561

منبع: مهر

کلیدواژه: ادبیات جهان جایزه ادبی استرالیا پناهجو کتاب و کتابخوانی رایزنی فرهنگی ادبیات گردشگری روز خبرنگار ادبیات جهان معرفی کتاب ترجمه بازار نشر معرفی نشریات سازمان میراث فرهنگی و گردشگری خانه کتاب اصحاب رسانه بازار کاغذ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۷۵۲۱۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افشای راز زن دوم مرد میانسال بعد از مرگش

زن جوانی در تماس با پلیس اعلام کرد شوهرش بر اثر برق‌گرفتگی جان باخته اما کسی از ازدواج آنها خبر ندارد.

به گزارش ایران، به دستور بازپرس جنایی، تیم تحقیق راهی محل شده و با جسد مرد میانسال در کنار کولر آبی روی پشت بام مواجه شدند. معاینات اولیه متخصصان پزشکی قانونی در محل حکایت از آن داشت که مرد میانسال هنگام تعمیر کولر دچار برق‌گرفتگی شده و جانش را از دست داده است.

زن جوان که موضوع را به پلیس اعلام کرده بود، در تحقیقات اولیه گفت: من همسر صیغه ای بهروز بودم. سال ۹۶ به عقد موقت او درآمدم و راز این ازدواج را کسی نمی‌دانست. او در هفته چند بار به من سر می‌زد. روز حادثه به او گفتم هوا گرم شده و بهتر است کولر را راه بیندازیم. می‌خواستم به تعمیرکار زنگ بزنم، اما همسرم گفت خودم آن را درست می‌کنم.

زن جوان ادامه داد: بهروز برای تعمیر کولر به پشت‌بام رفت. ساعتی گذشت و از او خبری نشد. هرچه به تلفن همراهش زنگ زدم، جواب نداد. با نگرانی راهی پشت‌بام شدم، اما در کمال ناباوری دیدم همسرم کنار کولر افتاده و جان باخته است.

بدین ترتیب با مرگ مرد میانسال راز ازدواج دوم او که مخفیانه انجام شده بود، برملا شد. به دستور بازپرس شعبه اول دادسرای امور جنایی پایتخت، جسد برای مشخص شدن علت اصلی مرگ به پزشکی قانونی منتقل شد.

دیگر خبرها

  • نامزدی امباپه و انریکه برای دو جایزه ارزشمند
  • کشف فسیل دست نخورده یک گونه کانگوروی عجیب
  • جانبازانِ «نون‌ خ» و سرگذشت تلخ یک بازیگر
  • درخشش رادیو خراسان جنوبی در سومین جشنواره پژواک
  • فراخوان سی‌ودومین جایزه جهانی کتاب سال منتشر شد
  • افشای راز زن دوم مرد میانسال بعد از مرگش
  • عکس جنجالی از یک مراسم که برای بهروز افخمی دردسر شد!
  • نامزد‌های سومین دوره جشنواره پژواک معرفی شدند
  • جایزه فردی خوشحالم نمی کند/ قرارداد کادرفنی باید زودتر مشخص شود
  • جایزه بوکر عربی ۲۰۲۴ به اسیر فلسطینی رسید