Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «شریان»
2024-04-26@17:31:59 GMT

رعد و ارس ایرانی حافظ جان سربازان و محافظ مرز‌های وطن

تاریخ انتشار: ۲۳ مرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۷۵۹۰۷۴

رعد و ارس ایرانی حافظ جان سربازان و محافظ مرز‌های وطن

‍‍‍‍‍‍

خودرو‌های تاکتیکی در همه عرصه‌ها از جمله مرزبانی و فرماندهی در میدان‌های نبرد به عنوان تجهیزاتی کاربردی استفاده می‌شود.

به گزارش شریان نیوز،  صبح روز گذشته و با حضور وزیر دفاع و پشتیبانی نیرو‌های مسلح دو دستاورد جدید دفاعی رونمایی شد. خودروی تاکتیکی ارس-۲ و خودروی زرهی ضد مین و ضد کمین رعد؛ دو دستاورد جدید که توسط متخصصان صنایع دفاع و بر اساس نیازمندی نیرو‌های مسلح طراحی و تولید شده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

  نمونه اولیه خودروی ارس در مرداد ماه سال ۱۳۹۱ رونمایی شد. در ابتدا خودروی ارس ۱  به عنوان یک خودوری تاکتیکی فرماندهی و ارتباطی ۳.۴ تن با موتور ۱۳۳ اسب بخار ارائه، اما بعدا نوع وانت و آمبولانس آن هم ارائه شد.  
خودروی ارس فرماندهی   خودروی ارس وانت مسلح به موشک دهلاویه در اختیار حشد الشعبی عراق  
با توجه به حضور این خودرو در نبرد‌های اخیر در منطقه به عنوان بخشی از کمک‌های ایران به جبهه مقاومت، به نظر می‌رسد ایرداتی که ارس در حوزه رزم با آن مواجه بوده است در خودوری ارس-۲ برطرف شده باشد. در خودروی ارس-۲ که امروز رونمایی شد، همان پلتفرم اصلی ارس یک حفظ شده، اما سعی شده تا در برخی جهات هم این خودرو ارتقا یابد.

به گفته وزیر دفاع، خودوری ارس -۲ در حوزه توان و گشتاور، نسبت توان به وزن، در حوزه موتور، شعاع عملیاتی، مصرف سوخت، استاندارد آلایندگی، شتاب، قابلیت حمل بار و قابلیت نصب سلاح پیشرفت‌های چشمگیری داشته است.

این بدان معنا است که خودروی ارس -۲ برای حرکت در زمین‌های ذوعارضه و صعب العبور و توان حمل تسلیحات سنگین‌تر و میزان مهمات بیشتر و همچنین تحرک در منطقه نبرد در مقایسه با خودروی ارس-۱ توان بالاتری دارد.

در ارس-۲ توان موتور ۵۰ درصد نسبت به ارس -۱ افزایش داشته است. همچنین شعاع عملیاتی این خودرو از ۶۰۰ کیلومتر به ۷۵۰ کیلومتر رسیده است.  
خودروی ارس-۲    
خودوری ارس-۲ مجهز به راکت‌انداز ۱۰۷ و نوعی تیربار   خودروی ضد مین و ضد کمین رعد دستاورد دیگری بود که امروز با حضور وزیر دفاع در اصفهان رونمایی شد. چنین خودرو‌هایی که اصطلاحا امرپ نامیده می‌شوند، خودرو‌هایی با شاسی بلند ۴*۴ و یا ۶*۶ هستند و توان حمل نفرات، برجک مسلح، تجهیزات مخابراتی و انواع اخلالگر‌های ضد بمب را دارند. این خودرو‌ها از بدنه‌ای با قابلیت مقاوم در برابر بمب‌های کنار جاده‌ای مین‌های ضد خودرو و ضد تانک و همچنین انواع گلوله‌ها برخوردارند که می‌تواند از جان نفرات داخل خودرو در برابر حملات تروریستی و کمین‌ها دفاع کند.

با حضور گروهک‌های تروریستی در مرز‌های شمالغرب و جنوبشرق کشور و اجرای عملیات کمین و همچنین استفاده از مین و بمب‌های کنارجاده و بعضا عملیات‌های انتحاری علیه یگان‌های گشت مرزی نیرو‌های مسلح، نیاز به وجود چنین خودرویی یکی از ضرورت‌های اساسی نیرو‌های مسلح در حوزه مرزبانی بود.

  خودروی زرهی طوفان   بر همین اساس بود که سال گذشته وزارت دفاع و پشتیبانی نیرو‌های مسلح از خودروی زرهی طوفان را رونمایی کرد. طوفان یک خودروی زرهی ۴*۴ با قابلیت مقاومت در برابر انفجار مین و تله‌های انفجاری با قدرت چندین کیلوگرم TNT و سطح حفاظت در برابر گلوله‌های مختلفِ هسته فولادی است.     کد ویدیو دانلود فیلم اصلی   این خودرو توانمندی عبور از موانع ذوعارضه، قابلیت عبور از کانال آب با عمق ۱.۵ متر و عبور از موانع عمودی ۵۰ سانتی‌متری را دارا است و می‌تواند تا ۱۰ نفر نیرو با خود حمل کند.

حالا با گذشت کمتر از یک سال از رونمایی خودروی طوفان، وزارت دفاع خودروی زرهی رعد را تولید و رونمایی کرده است. امرپ رعد، یک خودروی ۶*۶ است ضد مین و ضد کمین است که بر اساس شرایط اقلیمی کشور و نیاز روز نیرو‌های مسلح طراحی شده است.  
خودروی زرهی رعد   این خودرو نسبت به طوفان از توان حمل نفرات بیشتر و سرعت بالاتری برخوردار است و توان آن برای حرکت در شیب‌های تند هم افزایش پیدا کرده است. کف"V" شکل این خودرو موجب می‌شود تا امواج حاصل از انفجار مین‌ها به طرفین هدایت شود و در نتیجه این خودرو از توان بهتری برای مقابله با انفجار از کف برخوردار باشد.  
همچنین سیستم موتور، انتقال قدرت، وزن عملیاتی، سرعت، قابلیت حمل سلاح خودروی رعد نسبت به طوفان با افزایش روبرو بوده و شعاع عملیاتی آن به ۹۰۰ کیلومتر افزایش پیدا کرده است. علاوه بر این خودوروی رعد در بخش سلاح از یک برجک مسلح به مسلسل ۱۲.۷ میلیمتری بهره می‌برد. همچنین ۸ جایگاه در طرفین خودرو برای تیراندازی از داخل به بیرون تعبیه شده است.

با توجه به نیاز بالای یگان‌های مرزی نیرو‌های مسلح به چنین خودرو‌هایی انتطار می‌رود هرچه سریعتر چنین خودرو‌هایی در خط تولید انبوه قرارگرفته و برای بکارگیری به نیرو‌های مسلح تحویل شوند. چه اینکه از سال گذشته تا کنون نیز خبری مبنی بر تحویل خودروی زرهی طوفان به نیرو‌های مسلح منتشر نشده است.

منبع: شریان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shariyan.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شریان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۷۵۹۰۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خبر خوش برای سربازان؛ آتش‌نشانی هم سرباز می‌گیرد

مدیرکل دفتر هماهنگی عمرانی و خدمات روستایی سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور گفت: مجوز استفاده از ظرفیت نیروهای وظیفه برای بکارگیری در پایگاه‌های آتش‌نشانی روستایی توسط ستاد کل نیروهای مسلح صادر شد.

به گزارش فارس، مجوز استفاده از ظرفیت نیروهای وظیفه برای بکارگیری در پایگاه‌های آتش‌نشانی روستایی توسط ستاد کل نیروهای مسلح صادر شد.

اشکان جعفرکریمی مدیرکل دفتر هماهنگی عمرانی و خدمات روستایی سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور ضمن اعلام خبر  فوق اظهار کرد: این مجوز با پیگیری‌های این دفتر و با توجه به مشکلات دهیاری‌ها جهت تأمین نیروی انسانی مورد نیاز پایگاه‌های آتش نشانی روستایی، توسط ستاد کل نیروهای مسلح، صادر شده که بر اساس آن، به مدت 2 سال استفاده از تعداد محدودی نیروهای وظیفه در مقاطع تحصیلی کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترای غیرپزشکی برای بکارگیری در پایگاه های آتش‌نشانی روستایی با اولویت مناطق محروم و کمتر توسعه یافته کشور امکان‌پذیر شده است.

 وی خاطرنشان کرد: تا کنون تعداد 938 پایگاه آتش نشانی در مناطق روستایی کشور ایجاد شده که با برنامه‌ریزی صورت گرفته به‌منظور دسترسی به حداقل استانداردهای لازم برای ارائه خدمات آتش‌نشانی و ایمنی به جوامع روستایی کشور، تعداد پایگاه‌های مذکور به‌مرور در حال افزایش است.
 
 وی افزود: یکی از مهم‌ترین مشکلات این پایگاه‌ها، تأمین نیروی انسانی موردنیازاست که به دلیل محدودیت منابع اعتباری دهیاری‌ها، استفاده از ظرفیت نیروهای وظیفه  می‌تواند در رفع این مشکل، موثر واقع شود.
 
 کریمی همچنین در خصوص اثربخشی موضوع نیز اظهار نمود: در سال های 1400 و 1401 بر اساس مجوز اخذ شده از ستاد کل نیروهای مسلح بالغ بر 350 نیروی امریه در پایگاه های آتش نشانی روستایی جذب و بکارگیری شدند که موجب فعال‌سازی این پایگاه‌ها و ارائه خدمات شبانه‌روزی در بسیاری از آن‌هاشد.
وی در ادامه افزود: در تعدادی از پایگاه‌ها با برنامه‌ریزی صورت گرفته، نیروهای امریه علاوه بر انجام خدمات اطفای حریق، نسبت به ارائه آموزش‌های ایمنی به اهالی روستاها نیز اقدام می‌کردند که در بهبود وضعیت ایمنی روستاها، بسیار اثرگذار بود.

 مدیرکل دفتر هماهنگی عمرانی و خدمات روستایی در پایان یادآورشد: با توجه به صدور مجوز جدید توسط ستادکل نیروهای مسلح، به منظور هماهنگی برای بهره‌گیری مناسب از این ظرفیت، جلسه‌ای در دفتر سیاستگذاری و نظارت راهبردی حفاظت اطلاعات نیروهای مسلح با حضور نماینده دولت در امور کارکنان وظیفه و نمایندگان سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور برگزار شد.

وی اافزود: در این جلسه در خصوص چالش‌های مربوط به این موضوع و راهکارهای رفع آنها بحث و تبادل نظر گردید و تصمیمات لازم در این خصوص اتخاذ شد.

دیگر خبرها

  • این خودروی لاکچری رسما رونمایی شد
  • سربازان از این طریق امریه بگیرند
  • مرسدس جی کلاس برقی رونمایی شد؛ شاسی‌بلند چهار موتوره با گشتاور شگفت‌انگیز (+عکس)
  • ایران جزو چهار کشور نخست دنیا در حوزه سدسازی است
  • هوآوی از نرم‌افزار جدید خودروی هوشمند رونمایی کرد
  • افزایش همکاری‌های ایران و سریلانکا با افتتاح پروژه اومایا
  • اقتدار جمهوری اسلامی ایران ثمره اتحاد نیرو‌های مسلح است
  • خودروی هیبریدی پرسرعت مرسدس رونمایی شد
  • خبر خوش برای سربازان؛ آتش‌نشانی هم سرباز می‌گیرد
  • خبر خوش برای سربازان