Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «رویداد24»
2024-05-03@14:14:37 GMT

صنعت فولاد هم به بیماری ارزان فروشی مبتلا می‌شود

تاریخ انتشار: ۲۳ مرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۷۶۰۱۹۶

صنعت فولاد هم به بیماری ارزان فروشی مبتلا می‌شود

رویداد۲۴ «جهش قیمت ارز» و «افزایش هزینه‌های تولید» و «تحریم‌های داخلی و خارجی» دست‌انداز‌هایی بر سر راه توسعه صنعت فولاد است. رقابت‌پذیری در بخش معدن نقش تعیین‌کننده‌ای در کاهش قیمت تمام‌شده و افزایش ضریب نفوذ کالا‌های تولیدی صنایع پایین‌دست مصرفی و نهایی در بازار داخلی و خارجی خواهد داشت.

با توجه به اینکه بخش معدن و صنایع معدنی عمدتاً تأمین‌کننده مواد اولیه و موردنیاز صنایع نهایی و مصرفی هستند ارتقاء رقابت‌پذیری این بخش نقش تعیین‌کننده‌ای در کاهش قیمت تمام‌شده این‌گونه صنایع و افزایش ضریب نفوذ کالا‌های تولیدی صنایع پایین‌دست مصرفی و نهایی در بازار داخلی و خارجی خواهد داشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



به روز نبودن فناوری اکتشاف، استخراج و فراوری معدن و صنایع معدنی، مکان‌یابی نامناسب در احداث واحد‌های بزرگ صنعتی، بهره‌وری پایین سرمایه در صنایع معدنی با عمر بالا و کمبود نیروی کارآموزش دیده و با مهارت بالا، مشارکت پایین بخش خصوصی در توسعه صنایع معدنی با مقیاس بزرگ عمده‌ترین چالش‌های افزایش رقابت‌پذیری بخش معدن و صنایع معدنی از عوامل درونی این بخش اقتصادی است.

از سوی دیگر رکود موجود در بازار داخلی، مشارکت پایین سرمایه‌گذاران خارجی در بخش معدن و صنایع معدنی، سیاست‌های پولی و مالی کشور، نوسان در حجم نقدینگی در جامعه، سیاست‌های وام‌دهی و نرخ‌های بالای سود بانکی، سیاست‌های مالیاتی از جمله چالش‌های افزایش رقابت‌پذیری بخش معدن و صنایع معدنی از نظر عوامل بیرونی این بخش است.

با تلفیقی از چالش‌های درونی و بیرونی بخش معدن و صنایع معدنی به همراه ساختار دولتی، هزینه‌های اضافی را به خصوصی‌ها در قیمت تمام شده تولیدات تحمیل و در مقابل آن، تسهیلات ویژه‌ای از دولت دریافت نمی‌کند.
افول در توسعه محصولات معدنی

پس از پشت سر گذاشتن فراز و نشیب‌های سال گذشته اکنون تحولات اقتصادی بر صنایع معدنی تاثیرات خود را نشان داده است. استفاده دولت از روش‌های انقباضی هزینه‌های تولید افزایش یافت و در نتیجه فروش در بازار داخلی و خارجی روبه افول رفت.

در شرایط فعلی علاوه بر نگرانی شرایط کنونی، دغدغه آینده نیز وجود دارد چراکه با توجه به ضعف بازار داخلی و خارجی، اجرای طرح‌ها با رکود جدی روبه‌رو شده است.

رئیس انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان سنگ‌آهن ایران در همین رابطه می‌گوید: تحریم‌های خارجی از گذشته محدودکننده صادرات و تضعیف کننده حمل و نقل محصولات معدنی کشورمان بوده است و در این بین سرمایه گذاران تمایلی برای قرارداد با این بخش ندارند. از ۸ آگوست تحریم‌های زیادی برای بحث کشتیرانی و صادرات فولاد آغاز شد.

مهرداد اکبریان ادامه داد: این تحریم‌ها در رابطه با برخی از محصولات خیلی گنگ بیان شده است از این رو می‌توان با تفسیرهایی، اجازه داد شرکت‌های خارجی خرید مواد معدنی مثل کنسانتره و گندله و سنگ آهن را انجام بدهند. این خود روزنه‌ای برای صادرات و حفظ بازار در زمان تحریم است.

این مسئول معدنی با بیان اینکه بازار خارج در حال کوچک شدن بود، اما دولت سعی بر کوچک کردن بازار داخل کرد، ادامه داد: متاسفانه صادرات شرکت‌های بزرگ معدنی و کارخانجات بزرگ گندله سازی و کنسانتره دولتی و نیمه دولتی با بخشنامه‌های جدید دولت عمدتا ممنوع شده است چرا که بیشترین صادرات این محصولات به عهده شرکت‌های بزرگ است.
ارزان فروشی در صنعت فولاد

اکبریان تصریح کرد: حالا باید عرضه به داخل کشور بیشتر شود، اما امروز به دلیل افزایش نرخ میزان عرضه نسبت به نرخ میزان تقاضای داخلی، خریداران به دنبال مواد ارزان‌تر هستند و رقابت بر سر ارزان فروشی محصولات در بازار آغاز می‌شود؛ این افتی در مسیر تکمیل زنجیره فولاد است.

به گفته رئیس انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان سنگ‌آهن ایران این در حالی است که بسیاری از تولید کنندگان هنوز معوقات بانکی خود را پرداخت نکرده اند و علاوه بر هزینه تولید به دنبال جبران کسری‌ها در این بخش هستند که در بین راه با دستورالعمل جدید دولت مبتنی بر محدودیت‌های صادرات محصولات معدنی مواجه شده اند. از سوی دیگر حالا تمام کنسانتره و گندله‌ها تبدیل به شمش فولاد شده و این شمش‌ها در داخل، مصرفی ندارند و به دلیل تحریم، صادرات هم وجود ندارد؛ پس این همه شمش را چه باید کرد؟

اکبریان ادامه داد: هیچ ایرادی به دخالت دولت در این بخش نیست، بلکه برای جلوگیری از سوءاستفاده ها، دولت باید دخالت کند، اما این دخالت باید برای حفظ منافع و منابع همه بخش‌ها باشد نه در جهت قربانی کردن یک طرف برای بقای طرف دوم.

به اعتقاد رئیس انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان سنگ‌آهن ایران، امروز منافع معدنی‌ها در طبق اخلاص قرار گرفته و این منافع را در اختیار فولادی‌ها قرار داده اند و از سوی دیگر منافع فولادی‌ها و شمش ساز‌ها نیز در اختیار مقاطع پایین‌تر تحویل داده شده است.

این مسئول معدنی بیان داشت: اگر تولیدکنندگان داخلی و خارجی نتوانند در بازار‌های داخلی و خارجی عرضه کنند بدون تردید معدن‌داری در کشور در تنگنا قرار می‌گیرد و در این شرایط امکان پیش‌بینی آینده روشن برای معادن در کشور به صفر می‌رسد.

رئیس انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان سنگ‌آهن ایران در پایان یادآور شد: برآیند این هزینه‌ها بالا رفتن نرخ تمام شده تولید است و رقابت برای معدنکار در عرصه داخلی و خارجی محدود می‌شود. اگر در تصمیم‌گیری‌هایی که هزینه‌های اضافی برای معدنکاران ایجاد می‌شود نظر بخش‌خصوصی در نظر گرفته شود، بهتر می‌توان قوانینی برای تسهیل در فرآیند کسب‌وکار تدوین کرد. منبع: اقتصاد24 برچسب ها: رویداد24 ، صنعت فولاد ، ارزان فروشی فولاد ، جهش قیمت ارز ، تولیدکنندگان سنگ آهن ایران ، صنایع معدنی سرگرمی

منبع: رویداد24

کلیدواژه: رویداد24 صنعت فولاد ارزان فروشی فولاد جهش قیمت ارز صنایع معدنی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rouydad24.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رویداد24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۷۶۰۱۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

معرفی برترین شرکت‌های دانش بنیان در حوزه معدن و صنایع معدنی

امیرشنوا دبیر اجرایی رویداد ملی چادرو گفت: ۷۰ طرح و ایده فناورانه به دبیرخانه این رویداد از استان‌های مختلف کشور ارسال شد که در مرحله‌ی اول ۳۵ طرح برای ارزیابی انتخاب شدند.

افزود: در نهایت پس از ارزیابی‌های فنی ۱۰ ایده نوآور برگزیده شدند که در مراسم اختتامیه رویداد از آنها تجلیل و در این بین ۳ ایده برتر هم معرفی شد.

وی هدف از برگزاری این رویداد را جذب ایده‌ها و طرح‌های فناورانه و نوآورانه عنوان کرد و افزود: ۱۰ ایده برتر رویداد زنجیره ارزش فولاد از اکتشاف معدن تا محصول نهایی در بخش‌های انرژی، آب، محیط زیست، هوشمندسازی و تحول دیجیتال را شامل می‌شدند.

رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری هم در ارتباط ویدئو کنفرانسی در این رویداد با بیان اینکه هم اکنون سهم شرکت‌های دانش بنیان در اقتصاد دانش‌بنیان کشور حدود ۲.۷ درصد در تولید ناخالص ملی است، گفت: بر اساس هدف‌گذاری اعلام شده طبق قانون و در قالب برنامه هفتم توسعه، سهم اقتصاد دانش بنیان باید به ۷ درصد در تولید ناخالص ملی برسد. 

خیاطیان افزود: سیاست ما حمایت از شرکت‌های دانش بنیان است و هم اکنون تعداد شرکت‌های دانش‌بنیان به حدود ۱۰ هزار شرکت رسیده که حدود ۳۰۰ هزار نفر در این شرکت‌ها مشغول به کار هستند.

وی اظهار داشت: شرکت‌های بزرگ صنعتی معدنی، چون چادرملو، فولاد مبارکه، شرکت پتروشیمی و صنایع بزرگ مواد غذایی باید برای رسیدن به سهم هفت درصدی شرکت‌های دانش بنیان در اقتصاد کشور ورود کرده و از این شرکت‌ها حمایت کنند.

رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری ادامه داد: رویکرد ما این است که شرکت‌های بزرگ، نیاز‌های فناورانه خود را از طریق شرکت‌های دانش بنیان تامین کنند.

رئیس هیات مدیره سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی (ایمیدرو) هم گفت: برای کم کردن فاصله فناوری کشورمان با کشور‌های پیشرفته آن هم در شرایط تحریم باید از توان دانشمندان و شرکت‌های دانش بنیان استفاده کنیم.

موثقی نیا افزود: در رویداد چادرو تعداد قابل توجهی طرح و ایده ارائه شده، اما برای دست یافتن به رشد ۱۳ درصدی معدن در برنامه هفتم توسعه باید تلاش‌های بیشتری در این حوزه صورت گیرد.

مدیرعامل شرکت معدنی و صنعتی چادرملو هم از بومی سازی قطعات و مواد اولیه این شرکت با همکاری مراکز و شرکت‌های دانش بنیان خبر داد و افزود: تعداد هزار و ۴۶۳ قلم قطعات یدکی و مواد اولیه در سال گذشته با صرفه جویی ارزی ۴۷ میلیون یورو با بهره گیری از توان بومی و دانش بنیان انجام شده است.

طاهرزاده تصریح کرد: در راستای حمایت از نخبگان نیز طرح بورسیه صنعتی را در کنکور ۱۴۰۲ اجرا کردیم و تعداد ۶ دانشجوی بورسیه کارشناسی در مجتمع صنعتی چادرملو مشغول به تحصیل هستند.

باشگاه خبرنگاران جوان یزد یزد

دیگر خبرها

  • قیمت امروز خودرو در بازار | نوسان در قیمت خودروهای داخلی و خارجی
  • معرفی برترین شرکت‌های دانش بنیان در حوزه معدن و صنایع معدنی
  • انقلاب تولیدات دانش بنیانی صنعت پتروشیمی در راه است
  • مسابقات امداد و نجات معادن و صنایع معدنی کشور
  • سرمایه‌گذاری ۱۸ همت در بخش معدن و صنایع معدنی آذربایجان شرقی
  • نیاز ۱۹۴ بیمار هموفیلی استان همدان به داروی مستمر
  • اعلام قیمت ارزان ترین خودروی برقی/ کاکایی: قرار بود از مونتاژکاریها کم شود/ خودروی برقی، مصرف سوخت کشور را بالا می برد / چرا درباره مافیا آدرس غلط می دهند/ رشد داخلی سازی ارزش افزوده ایجاد می کند
  • ۵ علت خرید اتوبوس شهری از چین | تفاوت اتوبوس داخلی با چینی چقدر است؟
  • صعود قیمت خودورهای داخلی و خارجی در بازار؛ این خودروی داخلی رکورد رشد قیمت را زد | جدول قیمت ها
  • استقبال بازدیدکنندگان داخلی و خارجی از غرفه صنایع‌دستی فارس در نمایشگاه ایران اکسپو