Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-07@11:47:32 GMT

بغداد برای کاهش تنش تهران - لندن نقش ایفا کرد

تاریخ انتشار: ۲۳ مرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۷۶۰۲۶۷

بغداد برای کاهش تنش تهران - لندن نقش ایفا کرد

یک منبع عراقی با بیان اینکه کشورش برای حل بحران بوجود آمده میان ایران و انگلیس نقش ایفا کرد، گفت که عادل عبدالمهدی در سفر اخیرش به تهران پیام انگلیس را برای ایرانی‌ها آورد.

به گزارش ایسنا، یک منبع عراقی مسئول در گفت‌وگو با شبکه المیادین گفت که کشورش برای حل بحران نفتکش ها میان تهران و لندن نقش داشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: عادل عبدالمهدی، نخست وزیر عراق برای ایجاد ترتیبات ضروری برای حل بحران نفتکش‌ها تلاش کرد.

این منبع که خواستار عدم فاش شدن نامش شد اعلام کرد که نخست وزیر عراق در سفر ناگهانی خود به تهران در تاریخ 22 ژوئیه (یکم تیر) پیام لندن را به ایرانی‌ها فرستاد.

به گزارش ایسنا، نیروی دریایی انگلیس روز چهارم ژوئیه، یعنی بیش از یک ماه پیش یک نفتکش حامل نفت ایران را با ادعای اینکه به مقصد سوریه در حرکت بوده در منطقه جبل‌الطارق توقیف کرد که با انتقاد شدید ایران مواجه شد.

مقامات کشورمان توقیف نفتکش گریس1 را کاملا خلاف قوانین بین‌المللی و مصداق دزدی دریایی دانسته‌اند.

این در حالی است که دولت انگلیس تاکنون اقدامی برای آزادی این نفتکش نکرده و حتی مدعی است که به‌طور قانونی دست به این کار زده است.

توقیف این نفتکش به اختلافات میان ایران و انگلیس دامن زده است.

شامگاه دیروز (سه‌شنبه) خبرگزاری صداوسیما به نقل از منابع آگاه اعلام کرد که در پی پیگیری‌های حقوقی و دیپلماتیک کشورمان، نفتکش گریس ۱ که حامل نفت ایران بود و به صورت غیرقانونی بوسیله نظامیان انگلیسی در تنگه جبل الطارق توقیف شده بود، تا ۴۸ ساعت آینده آزاد خواهد شد.

از سوی دیگر، سخنگوی دولت منطقه‌ای جبل‌الطارق امروز (سه‌شنبه) با ادعای اینکه توقیف نفتکش حامل نفت ایران در این منطقه در ماه ژوئیه قانونی بوده است، گفت: ما به تلاش برای کاهش تنش با ایران در پی توقیف نفتکش گریس 1 ادامه می‌دهیم.

وی در ادامه خاطرنشان کرد که فرمان کنونی توقیف گریس 1 شنبه شب آینده (26 مرداد) منقضی می‌شود.

عادل عبدالمهدی نخست وزیر عراق اخیرا به تهران سفر کرده بود و با مقامات عالی رتبه کشورمان از جمله حسن روحانی دیدار و گفت وگو کرد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: تنش تهران و لندن سفر عبدالمهدی به تهران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۷۶۰۲۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صادق خان شهردار لندن شد

«صادق خان» موفق شد تا در انتخابات شهرداری لندن بر رقیب خود از حزب محافظه‌کار غلبه و کرسی شهرداری پایتخت انگلیس را برای سومین دور متوالی حفظ کند.

به گزارش مشرق، خان که از سال ۲۰۱۶ کرسی شهرداری لندن را برعهده دارد، توانست با کسب ۴۳ درصد آراء سوزان هال از حزب محافظه‌کار را شکست داده و برای چهار سال دیگر بر مسند شهرداری لندن تکیه بزند.

این برای نخستین بار است که یک شهردار لندن برای سه دوره متوالی انتخاب می‌شود. گفتنی است که این سمت در سال ۲۰۰۰ ایجاد شد و نخستین کرسی آن به «کن لیوینگستون» از حزب کارگر رسید. هشت سال بعد یعنی سال ۲۰۰۸ بوریس جانسون بر مسند شهرداری لندن تکیه زد و سپس صادق خان انتخاب شد.

خان به دلیل مسلمان بودن در میان جوامع اسلامی طرفدارانی دارد؛ مواضع ضد امپریالیستی وی نیز به ویژه در دوران ریاست جمهوری دونالد ترامپ هوادارانی را برای او در میان گروه‌های حقوق بشری دست و پا کرده است.

اما سیاست‌های سختگیرانه‌ او در حوزه مقابله با تغییرات اقلیمی، با اعتراضات گسترده‌ای مواجه شده است. او تابستان سال گذشته طرح حذف خودروهای قدیمی از خیابان‌های شهر را به اجرا گذاشت و با این کار ده‌ها هزار راننده را به اصطلاح پیاده و یا با جریمه‌های سنگین مواجه کرد.

بر اساس طرح موسوم به یولز، روزانه ۱۲.۵ پوند (حدود ۱۶ دلار) برای اکثر خودروهای بنزینی و ون‌های تولید شده پیش از سال ۲۰۰۶ میلادی و خودروهای دیزلی قبل از ۲۰۱۵ میلادی جریمه تعیین شده است.

این طرح ابتدا در سال ۲۰۱۹ در مرکز لندن پیاده شد؛ در سال ۲۰۲۱ به حومه‌های داخلی شهر گسترش یافت و از تابستان سال گذشته کل لندن از جمله حومه‌های بیرونی آن که بیش از نیمی از جمعیت ۹ میلیون نفری شهر در آن زندگی می‌کنند را در بر گرفت.

بر اساس گزارش‌ها، حدود ۷۰۰ هزار خودرو با استاندارهای طرح یولز سازگار نبودند و رانندگان این خودروها، در شرایط بغرنج اقتصادی و بحران هزینه‌های زندگی در انگلیس، ناگزیر به تعویض خودروهای خود شدند.

«خان» دو سال پیش گسترش طرح یولز در سراسر لندن را به رای گذاشت و ۶۰ درصد از مردم مخالفت کردند. او اما با ادعای دستکاری شدن آرا، اعلام کرد این طرح را مطابق با آنچه وظیفه خود برای مقابله با تغییرات اقلیمی نامید و به رغم مخالفت دولت، پیش ‌خواهد برد.

آمارها نشان می‌دهد که اجرای طرح یولز در مناطق مرکزی لندن طی سال‌های گذشته، میلیون‌ها پوند برای شهرداری لندن منفعت مالی به همراه داشته و این مساله حسن نیت طرح «صادق خان» را در شرایطی که سیستم حمل‌ و نقل لندن با کمبود بودجه و اعتراض گسترده کارکنان آن مواجه است، زیر سوال برده است.

آمارهای رسمی نشان می‌دهد که شهرداری لندن فقط در سال گذشته میلادی ۲۲۴ میلیون پوند درآمد از اجرای این طرح به جیب زده است. حدود یک سوم از این مبلغ از طریق جریمه و مابقی آن به واسطه شارژ روزانه تردد رانندگان حاصل شده است.

سوزان هال رقیب خان گفته بود که طرح یولز منصفانه نیست و از نخستین روزی که بر کرسی شهرداری لندن تکیه بزند، این طرح را ملغی و سایر سیاست‌های سختگیرانه علیه رانندگان را کاهش خواهد کرد. او اما سومین نماینده حزب محافظه‌کار است که طی ۸ سال گذشته دربرابر خان شکست خورد.

منبع: ایرنا

دیگر خبرها

  • بنگاه دروغ پراکنی انگلیس
  • چلسی رقیب همشهری‌اش را گلباران کرد
  • سومین صعودکننده به لیگ برتر انگلیس 25-2024 چه تیمی خواهد بود؟
  • فوت دردناک پیرمرد میاندوآبی زیر چرخ‌های نفتکش
  • فوت غم‌انگیز پیرمرد میاندوآبی زیر چرخ‌های نفتکش
  • فوت غمناک پیرمرد میاندوآبی زیر چرخ‌های نفتکش
  • لزوم واکنش ایران اقدام اخیر رسانه انگلیسی علیه امنیت روانی مردم
  • صادق خان شهردار لندن شد
  • صادق خان با کسب سومین دور شهرداری لندن رکوردشکنی کرد
  • واکنش کاردار ایران به سخنان وزیر دفاع انگلیس