Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اکوفارس»
2024-05-03@16:48:49 GMT

سرعت ساخت و ساز خانه های تخریب‌شده در سیل پایین است

تاریخ انتشار: ۲۳ مرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۷۶۰۳۷۹

سید حمیدرضا کاظمی در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به آخرین وضعیت شهرستان سیل زده پلدختر بیان کرد: یکی از مشکلات موجود برای افرادی است که منازل آن ها کاملا تخریب شده است و سرعت ساخت و ساز خانه های تخریب شده با توجه به نزدیک بودن فصل سرما پایین است و با این روند قطعا به نتیجه نخواهیم رسید.

وی در ادامه با بیان اینکه در بخش کشاورزی حجم خسارات بسیار گسترده است و برآوردی که دولت برای پرداخت خسارات داشته است در مقایسه با خسارات وارده اصلا قابل مقایسه نیست، تصریح کرد: تفاوتی در بخش کشاورزی بین لرستان با خوزستان و گلستان است و آن اینکه در خوزستان و گلستان شاهد آب گرفتگی بودیم و کشت کشاورزان از بین رفته است و دولت نیز بابت کشت به آن ها خسارات پرداخت می کند، اما در پلدختر و معمولان کلا به زیرساخت‌های کشاورزی آسیب وارد شده است و زمین یا تاسیسات کشاورزی را آب برده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

لذا خساراتی که دولت می خواهد بپردازد اصلا به جایی نخواهد رسید و مردم از این بابت نگران و ناراحت هستند.

نماینده مردم پلدختر در مجلس تصریح کرد: از سوی دیگر در بخش اصناف نزدیک به هزار واحد صنفی خسارت دیده اند. بنده به وزیر صنعت و معدن و تجارت پیشنهاد دادم تا اطلاعات دقیق در اختیار اصناف کشور قرار گیرد تا آن ها به اصناف خسارت دیده کمک کنند و بخشی از خسارات از طریق کمک های مردمی جبران شود.

کاظمی در ادامه با اشاره به مشکلات موجود برای خودروهای خسارت دیده در سیل بیان کرد: خودروهایی در سیل به طور کلی مفقود شده است یا خودروهایی که حدود ۳ متر زیر گل بوده اند اما تا این لحظه حتی یک ریال خسارت بابت خودروهای خسارت دیده به صاحبان این خودروها پرداخت نشده است.

نماینده پلدختر ادامه داد: پل هایی که منطقه شرق و غرب رودخانه را به یکدیگر وصل می کردند، تخریب شده اند، سه پل هنوز ساخته نشده است و بنده آن ها را به وزیر راه نشان دادم اکنون انتظار است سریع تر این پل ها ساخته و مشکل ارتباطی بر طرف شود.

وی افزود: راه های روستایی نیز خسارت دیده اند و قطعا پس از اولین بارندگی با مشکل روبه رو خواهند شد. باید فکری به حال این راه شود. جاده اصلی خرم آباد و پلدختر با حضور وزیر راه و شهرسازی کلنگ زنی شد اما انتظار است در بازسازی این جاده تسریع شود.

کاظمی در پایان گفت: در خصوص منازل تعمیری که حدود ۸۰ درصد از خسارت دیدگان را تشکیل می دهند اقدامات لازم انجام شده و بعضا پایان کار ساماندهی است.

      

منبع: اکوفارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۷۶۰۳۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قصه سنگلج به کجا رسید؟

اوایل اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۳ پریسا مقتدی ـ مدیر تماشاخانه سنگلج ـ از تخریب ساختمان همجوار این بنای تاریخی، که در سال ۱۳۸۸ به شماره ۲۷۴۶۹ در فهرست میراث ملی ایران ثبت شده است، خبر داد و با توجه به لرزش‌هایی که هنگام تخریب به این تماشاخانه وارد شده و از آنجا که این بنا روی قنات قرار گرفته و پیش‌تر هم فرونشست داشته است، ادامه تخریب ساختمان کناری و به دنبال آن گودبرداری و ساخت سازه‌ای جدید را تهدیدی جدی برای تماشاخانه سنگلج اعلام کرد. از سویی، تخریب این ساختمان ظاهرا غافلگیرکننده بوده، چون آنطور که مدیر کل هنر‌های نمایشی گفته آنها تا پیش از عید پیگیر بودند تا آن ساختمان به این تماشاخانه واگذار شود.

کاظم نظری ـ مدیر کل هنر‌های نمایشی ـ نیز گفته بود: «شهرداری تهران بدون هیچ‌گونه هماهنگی با وزارت میراث فرهنگی و گردشگری دست به این اقدام غیراصولی و غیرقانونی زده است و برای چال‌برداری در این مکان باید از وزارت ارشاد و میراث فرهنگی مجوز بگیرد»، اما محسن سعادتی ـ معاون میراث فرهنگی استان تهران ـ به ایسنا گفت که «شهرداری پیش از تعطیلات نوروز از اداره کل میراث فرهنگی استان تهران استعلام گرفته بود و پاسخ به آن استعلام این است که طبق ضوابط حریم مصوب بافت سنگلج می‌توانند ساختمان را بسازند.»

معاون میراث فرهنگی استان تهران که به تازگی از تماشاخانه سنگلج و ساختمانی که در جوار آن تخریب شده، بازدید کرده است، اظهار کرد: ساختمان را شهرداری تخریب کرده و زمانی که از آن بازدید کردم درحال تخلیه نخاله‌ها بودند.

او در پاسخ به این پرسش که چرا با وجود آنکه تماشاخانه سنگلج در فهرست آثار ملی ثبت شده و عرصه و حریم مشخص دارد، ساختمان همجوار آن تخریب شده و متعاقبا اجازۀ ساخت سازۀ جدید در عرصه و حریم آن داده شده است؟ گفت: مِلکی که تخریب شده است و برای آن استعلام گرفته شده بود، بنای تاریخی و میراث فرهنگی نبوده است. از طرفی، طبق ضوابط حریم، اگر یک بنای تاریخیِ ثبت‌شده داخل حریم مصوب دیگری قرار داشته باشد، مقررات و ضوابط آن حریم مصوب، ملاک خواهد بود. ساختمانی که تخریب‌شده در بافت تاریخی سنگلج بوده، پس ضوابط حریم این بافت شامل حال آن می‌شود. شهرداری استعلام گرفته و این موارد به آنها ابلاغ و تاکید شده است که ملاک باید ضوابط عمومی حریم مصوب باشد.

معاون میراث فرهنگی استان تهران درباره اینکه براساس ضوابطی که میراث فرهنگی ابلاغ کرده است، ساختمان همجوار تماشاخانه سنگلج تا چند متر اجازه ساخت دارد؟ گفت: ساخت و ساز باید مطابق با قوانین و ضوابط حاکم بر حریم بافت سنگلج باشد، که سازه‌ها در حریم این بافت می‌توانند ۱۲ متر ارتفاع داشته باشند.

سعادتی در پاسخ به برخی اظهارت درباره ساخت ساختمانی ۲۰ طبقه در جوار تماشاخانه ثبت ملی سنگلج، اظهار کرد: از این موضوع اطلاعی ندارم. آنها باید مطابق با قوانین و ضوابط حاکم در بافت سنگلج این ساختمان را بسازند، که طبق این ضابطه می‌تواند تا ۱۲ متر باشد. در این مورد، ضابطه عمومی حریم مصوب ملاک عمل ما است.

معاون میراث فرهنگی استان تهران در پاسخ به نگرانی‌های تماشاخانه سنگلج درباره آسیب و خسارات احتمالی وارده به این بنای قدیمی، با توجه به لرزه‌هایی که هنگام تخریب ساختمان همجوار به آن وارد شده و خطراتی که از بابت تشدید فرونشست پیش‌بینی شده است، تاکید کرد: هنگام ساخت سازۀ همجوار نباید خسارتی به ملک ثبت ملی‌شده تماشاخانه سنگلج وارد شود و معیار‌های مهندسی و حفاری در حریم مصوب باید مدنظر قرار گیرد.

سعادتی در پاسخ به نگرانی‌هایی نسبت به عمق گودبرداری ساختمان جدید واحتمال ساخت طبقات بیشتر در زیر زمین که تماشاخانه سنگلج را در تهدید بیشتر قرار خواهد داد، گفت: درباره ساخت طبقات در عمق زمین اطلاعی ندارم. به هر حال میراث فرهنگی بازدید‌های مستمر خود را خواهد داشت تا مشکلی پیش نیاید. برای ما هم بنا‌های تاریخی که ثبت ملی شده‌اند خط قرمز هستند. میراث فرهنگی در کنار تماشاخانه سنگلج است و تا جایی که بتواند از آنها دفاع می‌کند.

منبع: ایسنا

باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری میراث و گردشگری

دیگر خبرها

  • خانه های امامزاده ابراهیم شفت ایمن سازی می شود
  • بازسازی خانه‌های ویران شده در غزه ممکن است ۸۰ سال طول بکشد
  • اعزام ۷ اکیپ ارزیاب جهت بررسی خسارات حریق در امامزاده ابراهیم(ع)
  • تخریب دو ساخت غیرمجاز در اسدآباد
  • تصاویری از حضور ساکنان خسارت دیده در امامزاده ابراهیم (ع) شفت
  • حضور دادستان شفت در بین ساکنان خسارت دیده امامزاده ابراهیم(ع)
  • دغدغه مردم زیرکوه در خصوص تخریب قنوات و جاده‌ها ویژه پیگیری می‌شود
  • قصه سنگلج به کجا رسید؟
  • خسارت ۱۰۰۰ میلیاردی بارش‌های اخیر به بخش کشاورزی جنوب کرمان
  • ویرانی خانه ها بر اثر طوفان و گردباد کانزاس آمریکا