Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «بسیج نیوز»
2024-05-06@23:05:56 GMT

بیت کوین؛ فعالیتی پرریسک یا پرسود؟

تاریخ انتشار: ۲۳ مرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۷۶۱۵۲۵

به گزارش خبرگزار ی بسیج، فرا رسیدن فصل گرم تابستان و بدلیل افزایش مصرف انرژی و مختل شدن شبکه توزیع برق کشور توسط ماینرها، خبر استخراج رمز ارز‌ها یا همان ارز‌های مجازی و بیت کوین- به عنوان پیشروترین ارز مجازی حال حاضر- چند وقتی در رسانه‌های خبری جزو داغ‌ترین خبر‌ها بود. با این وجود، این فعالیت اقتصادی نوپا به تازگی دامنه خبری تازه‌ای پیدا کرده است و آن خبر عرضه بیت کوین استخراج شده توسط ماینر‌ها یا همان استخراج کنندگان ارز مجازی در داخل کشور است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وزیر صنعت معدن و تجارت در حاشیه نشست دولت در نهم مرداد در خصوص مجوز‌های صنعت معدن به «رمز ارزها»، گفت: تصمیم اولیه دولت این است که استخراج رمز ارز‌ها به رسمیت شناخته شود، اما بهره برداری از آن نه، یعنی تنها می‌توانند آن را استخراج و صادر کنند». از طرف دیگر بانک مرکزی در اطلاعیه‌های متعددی، معامله رمز ارز‌ها یا همان ارز‌های مجازی و ترویج و تبلیغ آن را در داخل کشور و در سایت‌ها و رسانه‌های مجازی ممنوع اعلام کرده است. اما خبر‌های موثق حکایت از آن دارد که بازار فروش این ارز‌ها در داخل کشور روز به روز در حال رونق گرفتن است. در همین زمینه، خبرگزاری فارس روز یکشنبه فاش کرد که برخی سایت‌های پربازدید خرید و فروش کشور علی رغم هشدار‌های متعدد بانک مرکزی و دستگاه‌های امنیتی مرتبط، به وفور و به صورت علنی، موضوع خرید و فروش انواع رمزارز‌ها را در بوق و کرنا کرده‌اند و جالب‌تر آنکه سایت‌های مرجع که مسئولیت انتشار این قبیل آگهی‌ها را به عهده دارند، در تأیید و انتشار آگهی‌هایی با عناوینی همچون آژانس خرید و فروش ارز‌های دیجیتال هم مضایقه نمی‌کنند. این رسانه خبری در ادامه این خبر، تصاویری نیز از صفحات چندین سایت رسمی که آگهی فروش ارز مجازی زده بودند، منتشر کرد.
در خصوص فعالیت اقتصادی نوظهوری مثل استخراج ارز مجازی در کشور ما چند سوال کلیدی مطرح است؛ این که آیا استخراج ارز مجازی در کشور، سود بالایی دارد؟ و آیا می‌توان با اتکا بر درآمد آن اصطلاحاً ره صد ساله را یک شبه پیمود و سرمایه خوبی به جیب زد؟ علت این همه حساسیت دستگاه‌های حکومتی کشور بر سر فروش و یا عدم فروش بیت کوین و سایر ارز‌های مجازی در داخل کشور چیست؟ و چرا ماینر‌ها به جای فروش ارز استخراج شده به مشتریان خارجی، ترجیح می‌دهند آن را در داخل به فروش برسانند؟
پاسخ سؤالات فوق را در ادامه یادداشت می‌خوانید.

اولین گام؛ واردات دستگاه‌های استخراج ارز
قائدتاً برای استخراج ارز مجازی ابتدا باید دستگاه‌ها و تجهیزات استخراج ارز را خریداری کنید. این دستگاه‌ها ساخت کشور‌های چین، آمریکا و برخی کشور‌های صنعتی است که برای بدست آوردن این‌ها باید واردات انجام دهید. هزینه هر کدام از این دستگاه‌ها نیز با توجه به میزان راندمان مصرفی و قدرت پردازش اطلاعات، متفاوت است. با این حال، متوسط قیمت دستگاه‌ها حدود ۸۰۰ تا ۱۲۰۰ دلار است و برای استخراج ارز باید یک خط آبشاری از این دستگاه‌ها ایجاد کرد که برآورد نهایی آن حدود ۱۰۰ میلیون تومان است.
در خصوص سود حاصل از استخراج ارز مجازی باید گفت؛ با توجه به هزینه‌های پایین برق در کشور ما و نبود قیمت تعرفه‌ای مجزا برای استخراج کنندگان ارز مجازی، تا کنون به نظر می‌رسید صرفه و درآمد خوبی به جیب ماینر‌ها می‌رود؛ ولی طی هفته‌های اخیر دولت تعرفه انرژی جدیدی برای آن دسته از ماینر‌هایی که قصد فعالیت شفاف و قانونی در کشور را دارند، اعمال کرده است و این خود به تنهایی بخش زیادی از درآمد ماینر‌ها را کم می‌کند. اما با این حال، دستگاه‌ها و تجهیزات استخراجی مثل هر وسیله الکتریکی دیگر، عمر مفیدی دارند و زمانی که آن‌ها به صورت ۲۴ ساعته در حال ماینینگ یا همان استخراج ارز مجازی باشند، عمر مفید بهترین نوع از آن‌ها نهایتاً دو سال است.
بر اساس محاسباتی که انجام گرفته است؛ در بهترین حالت، بین ۱۰ تا ۱۲ ماه طول می‌کشد که هزینه سرمایه گذاری اولیه یک ماینر از خرید این دستگاه‌ها به جیبش برگردد؛ بنابراین در خوش‌بینانه‌ترین حالت، ماینر در یک سال عمر باقی مانده دستگاه‌ها می‌تواند انتظار سودآوری داشته باشد که آن نیز با توجه به اعمال تعرفه‌های مصرف برق در این حوزه و بازار پرتنش حوزه ارز‌های مجازی و بالا و پایین شدن ارزش بیت کوین و دیگر ارز‌های مجازی، ریسک فعالیت را بالا برده است.
نکته دیگری که ماینر‌ها باید به آن توجه کنند، مستهلک شدن کامل دستگاه‌ها بعد از بازه مفید زمانی است. بعد از این مدت زمانی، باید تمامی دستگاه‌های موجود از چرخه خارج شوند و دستگاه‌های جدید خریداری و جایگزین شوند.

گام دوم؛ تبدیل ارز مجازی به حقیقی
نکته بعدی در خصوص استخراج ارز‌های مجازی، نحوه فروش آن‌ها بعد از استخراج است. موافقین استخراج ارز‌های مجازی در کشور معتقدند توسعه این فعالیت اقتصادی برای کشور ارزآوری به دنبال دارد. سخنی که با این دوستان داریم این است که اولاً در ابتدای شروع کار باید مقداری ارز از کشور خارج شود تا ما به ازای آن دستگاه‌های استخراج ارز وارد کشور شود، اکنون که بیت کوین به عنوان مهم‌ترین ارز مجازی کنونی در کشور استخراج شده است، چگونه می‌توان با فروش آن، ارز حقیقی وارد کشور کرد؟ آیا امکان این وجود دارد که ماینر با فروش این ارز مجازی به مشتریان خارجی، ارز حقیقی خود را به کشور وارد کند؟ پیداست که با توجه به تحریم‌های پولی و بانکی موجود، نمی‌توان این انتقال مالی را به راحتی انجام داد. یعنی ماینر‌ها حتی برای بازگرداندن هزینه‌های سرمایه‌گذاری اولیه خود و به عبارت دیگر بازگرداندن آن میزان ارز که برای واردات دستگاه‌های ماینینگ از کشور خارج شده نیز باید بتوانند بیت کوین استخراج شده به مشتریان خارجی بفروشند، ولی این اتفاق با شرایط موجود کشور و تحریم‌های بانکی موجود، عملاً قابل تحقق نیست. در پیش بینی آینده نگرانه نیز حدس زده می‌شد که ماینر‌ها نتوانند برای بیت کوین استخراج شده خود در خارج از کشور مشتری پیدا کنند و در نتیجه آن روی به سمت مشتریان داخلی آورند؛ درست به همین دلیل بود که بانک مرکزی از مدت‌ها قبل اخطار فروش این ارز‌ها در داخل کشور را داده بود و طی اطلاعیه‌هایی اعلام کرده بود که این کار جرم تلقی می‌شود و با عاملین آن به عنوان مجرم برخورد خواهد شد.
در خصوص این سوال که چرا اجازه فروش این ارز‌ها در داخل کشور داده نمی‌شود و نسبت به آن این همه حساسیت وجود دارد؟ در یک کلام باید گفت، واقعیت این است که رواج فروش ارز‌های مجازی در جامعه موجب کاهش ارزش پول ملی و افزایش تورم در کشور می‌شود. رکود تولید و آسیب دیدن بخش‌های مهم صنعتی، عواقب دنباله دار بعدی است که از تداوم این رویه در داخل پیش بینی می‌شود؛ لذا به نظر می‌رسد با شیوع فروش ارز‌های مجازی به رسانه‌های رسمی و درج اعلامیه‌های رسمی فروش در این زمینه، در آینده‌ای نزدیک مجدداً باید شاهد اخباری مبنی بر برخورد دستگاه‌های امنیتی و قضایی با گردانندگان این نوع سایت‌ها در کنار انتشار گاه و بی‌گاه خبر کشف دستگاه‌های ماینینگ غیرمجاز باشیم.

نویسنده: محسن رضایی صدرآبادی کارشناس اقتصاد فضای مجازی

منبع: بسیج نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت basijnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بسیج نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۷۶۱۵۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

در تهران دیگر به ریال و تومان خانه نمی‌فروشند | بیت‌کوین بده خانه بخر! | رونمایی از پدیده عجیب خرید و فروش مسکن در تهران + جزئیات

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایسنا مهدی کرباسیان اظهار کرد: بنا بر اعلام برخی مشاوران املاک با پدیده‌ای جدید در بازار مسکن مواجه شده‌ایم. شایعه شده برخی فروشندگان آپارتمان از خریداران تقاضای دلار، ارز دیجیتال، طلا و غیره می‌کنند. به نظر من یکی از دلایل این موضوع ایجاد سامانه خودنویس است که باعث حذف واسطه شده است. به هر حال زمانی که واسطه، معامله را مدیریت می‌کند مبادلات مالی نیز مدیریت می‌شود اما وقتی خریدار و فروشنده از طریق سامانه خودنویس اقدام به معامله می‌کنند نظارتی وجود ندارد.

وی افزود: بازار خرید و فروش مسکن در رکود به سر می‌برد اما مراجعات مقداری نسبت به فروردین بهتر شده است؛ مراجعاتی که منتج به معامله نمی‌شود و اغلب برای اطلاع از وضعیت اجاره صورت می‌گیرد. هر سال همین‌طور است، معمولا در اردیبهشت و خرداد که تغییرات اقتصادی خود را تا حدودی نشان می‌دهد متقاضیان برای پرس‌وجو می‌آیند. نقل و انتقالات بازار اجاره هم در اردیبهشت و خرداد افزایش می‌یابد.

کرباسیان بیان کرد: قیمت‌های پیشنهادی آپارتمان در تهران نسبت به اسفند حدود ۱۰ درصد تغییر کرده اما به دلیل نبود مشتری، این نرخ‌ها هنوز به قطعیت نرسیده است. یکی از دلایل این کسادی، نوسانات بازار ارز است. کاهش قیمت دلار از محدوده ۶۹ هزار تومان به حدود ۶۱ هزار تومان بازار ملک را به نوعی کساد کرد؛ زیرا معتقدم بازار مسکن، دلاریزه شده و بالا و پایین رفتن قیمت دلار باعث می شود مردم برای خرید و فروش دست نگه دارند.

عضو هیات رئیسه اتحادیه مشاوران املاک با اشاره به تاثیر سامانه خودنویس بر کم‌رونق شدن معاملات مسکن گفت: مسئولان وزارت راه و شهرسازی دائما روی تبلیغات این سامانه مانور می‌دهند و به مردم می گویند بیایید قرارداد خود را مجانی ثبت کنید. در واقع رسما به حذف دفاتر مشاور املاک ورود کرده‌اند و اشتغال جامعه در حال سرکوب شدن است. در هر بازاری، اقتصاد را واسطه می‌چرخاند. جهش تولید نیاز به مشتری دارد. این مشتری از طریق واسطه‌ها می‌آید. موضوع واسطه برای بازار مسکن به عنوان یک بازار پیشرو در اقتصاد، اهمیت مضاعف دارد.

وی اظهار کرد: با ایجاد سامانه خودنویس، اکثر مشاوران املاک به سمت ابطال جواز رفته‌اند. این مساله تبعات منفی برای بازار مسکن و اشتغال کشور دارد. با توجه به پیشران بودن بخش مسکن نیز تبعات منفی برای اقتصاد کلان خواهد داشت که در آینده خود را نشان می‌دهد.

کرباسیان خاطرنشان کرد: برخی افراد می‌گویند دلالان ملک عامل گرانی مسکن هستند. سوال بنده این است آیا افزایش هزینه ساخت نیز به خاطر عملکرد مشاوران املاک است؟ حدود سه سال قبل هزینه ساخت هر متر مربع نهضت ملی مسکن را ۲.۵ میلیون تومان اعلام کردند. در حال حاضر به گفته مسئولان این رقم به ۱۰ تا ۱۲ میلیون تومان رسیده است.

عضو هیات رئیسه اتحادیه مشاوران املاک تهران، نوسانات قیمت مصالح ساختمانی را در قیمت مسکن موثر دانست و گفت: وقتی قیمت مصالح ساختمانی، هزینه صدور پروانه، نظام مهندسی و دستمزد کارگر، حمل و نقل و غیره تغییر می‌کند نباید انتظار داشته باشیم قیمت مسکن تغییر نکند. حتی ممکن است در تابستان با نوساناتی در بازار مسکن مواجه شویم.

وی در خصوص پیش‌بینی بازار مسکن در ماههای پیش رو گفت: دولت اقدام خوبی را در خصوص تامین مصالح ساختمانی در طرح نهضت ملی مسکن آغاز کرده که اگر بتواند از طریق این برنامه قیمت ساخت را کنترل کند ممکن است نوسانات بازار مسکن در تابستان که فصل جابه‌جایی است نیز محدود شود.

کد خبر 849142 برچسب‌ها قیمت مسکن و زمین خبر مهم مسکن - وام مسکن مسکن اجاره مسکن - آپارتمان‌ نشینی

دیگر خبرها

  • کشف ۴۷ ماینر در یک مزرعه پرورش قارچ!
  • کشف بزرگترین مزرعه استخراج «ارز دیجیتال» در استان خراسان شمالی
  • بزرگترین مزرعه استخراج ارز دیجیتال در خراسان شمالی کشف شد
  • کشف بزرگترین مزرعه استخراج ارز دیجیتال در فاروج
  • ۴۷دستگاه ماینر در یک مزرعه پرورش قارچ در فاروج کشف شد
  • کشف بزرگترین مزرعه استخراج رمز ارز در خراسان‌شمالی
  • کشف بزرگترین مزرعه استخراج رمز ارز در فاروج
  • کشف بزرگترین مزرعه رمز ارز در خراسان شمالی
  • متخلفان استخراج غیرمجاز رمز ارز ١٠٠ برابر نرخ انرژی جریمه می شوند
  • در تهران دیگر به ریال و تومان خانه نمی‌فروشند | بیت‌کوین بده خانه بخر! | رونمایی از پدیده عجیب خرید و فروش مسکن در تهران + جزئیات