Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از آرمان، با این حال چندی پیش استوری‌های بچه‌های شمال شهر تهران در کالج‌های فرانسه، انگلیس، آلمان و آمریکا خبرساز شد و با پیگیری رسانه‌ها مشخص شد که برخی از موسسات غیردولتی با هماهنگی مدارس مناطق ۲-۳ و ۴ برخی از دانش‌آموزان را به کالج‌های اروپایی می‌فرستند. شاید این موضوع در نگاه اول مصداق ضرب‌المثل «دارندگی و برازندگی» باشد، اما وقتی به آمار کمبود مدارس در روستاها و اینکه یک دانش‌آموز برای تحصیل باید روزانه چند کیلومتر راه برود تا به مدرسه برسد، آتش‌سوزی بخاری‌های نفتی که هنوز چهره دختران مدارس شین آباد، درودزن، ایرانشهر و .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

.. به خاطر نبود گازرسانی زخمی است و مدارس وجود صدها مدرسه خشتی و گلی که قرار جشن جمع‌آوری آنها در مهرماه امسال برگزار شود و موارد دیگر را کنار یکدیگر قرار می‌دهیم، آن زمان متوجه اختلاف طبقاتی در سیستم آموزشی کشور می‌شویم. مدارس لاکچری ساختاری غیردولتی دارند و به‌تازگی یک موسسه ایرانی اقدام به برگزاری کمپ‌های تابستانی ‌در اروپا می‌کند. با اینکه اکثر خانواده‌ها به‌دنبال ثبت‌نام ارزان‌تر در مدارس دولتی هستند، خانواده‌هایی ‌هم در شمال تهران وجود دارند که با هزینه‌های ١٠٠‌میلیون تومانی، فرزندشان را به اروپا و آمریکا می‌فرستند.

سال گذشته هزینه برگزاری ‌کمپ انگلیس 3800 پوند بود، جالب اینجاست که وقتی به سایت این موسسه در فضای مجازی مراجعه می‌کنیم، ثبت‌نام برای اردوهای آلمان، آمریکا و انگلستان ندارد. در سایت این موسسه که در فضای مجازی کاربران زیادی هم دارد، آمده است که برگزاری کمپ ‌انگلستان به مدت 2 هفته برگزار می‌شود. بچه‌ها در این زمان هر هفته 15 ساعت کلاس زبان انگلیسی ‌دارند.‎ هزینه شرکت در کمپ‌های 2 هفته‌ای ‌موسسه 3500 پوند است، البته در این برنامه اقامت یک روزه در دوبی هم پیش‌بینی شده که هزینه آن ‌به علاوه هزینه بلیت برعهده شرکت‌کنندگان است. اغلب دانش‌آموزان بعد از به پایان رسیدن دوره دو هفته‌ای تقاضای تمدید آن را ‌دارند که معمولا هم کمپ تمدید می‌شود. به ازای تمدید اقامت برای هر هفته هم 1500 پوند باید پرداخت ‌شود. با این حساب شما می‌توانید با هزینه‌ای حدود 72‌میلیون و 500‌هزار تومان اوقات فراغتی به یاد ‌ماندنی را برای فرزند خود در دل اروپا رقم بزنید.

نگرانی بابت شکاف طبقاتی

کارشناس آموزش و پرورش در این رابطه می‌گوید: تعداد مدارس لاکچری و موسسات وابسته به آن در کشور محدود است و بیشتر در محله‌های شمال شهر تهران دیده می‌شود، خانواده‌های ثروتمند از این موضوع استقبال عجیبی می‌کنند و همین امر می‌تواند تعداد آنها را در آینده نزدیک افزایش دهد. البته وجود این موسسات و مدارس لاکچری خلاف قانون نیست و آنها تلاش می‌کنند که همه کارهایشان قانونی و با ضوابط خاصی انجام شود، اما نکته نگران‌کننده در این رابطه ایجاد شکاف طبقاتی در سیستم آموزش کشور است که می‌تواند در آینده مشکل ساز شود.علیرضا نیک‌نژاد با بیان اینکه آموزش از گستره‌هایی است که باید اختلاف طبقاتی را کمرنگ کند، اما وقتی اخبار برگزاری این اردوهای تابستانی در اروپا و آمریکا در سطح جامعه گسترش پیدا می‌کند، برای اکثر مردم که سطح مالی مساعدی ندارند، خبر ناگواری است و فرزندان آنها را ناامید می‌کند. او همچنین خاطرنشان کرد: اگر این موضوع در مدارسی همچون تیزهوشان یا مدارس هیأت امنایی که دولت به آنها کمک می‌کند، وجود داشت، قابل قبول‌تر بود، اما زمانی‌که میلیون‌ها تومان پول از جیب خانواده‌ها به کام مدارس غیردولتی هزینه می‌شود، هر روز بر تعداد مدارس لاکچری افزوده خواهد شد و مهمترین آسیب آن عمیق‌تر شدن شکاف طبقاتی در سطح آموزش کشور است.

آمار تکان‌دهنده کودکان بازمانده از تحصیل

اعداد و ارقام تخمینی در مورد ‌تعداد کودکان بازمانده از تحصیل در سال‌های گذشته بارها اعلام شده از حدود 5‌هزار کودک در گزارش وزارت آموزش و پرورش تا 3.5‌میلیون نفر که در گزارش مجلس آمده است نشان می‌دهد که اکثر آنها به‌دلیل فقر مجبور به ترک تحصیل شده‌اند. نیک‌نژاد نیز عمده دلایل این موضوع را فقر فرهنگی و مالی خانواده‌ها می‌داند و می‌افزاید: کالایی شدن آموزش در ایران مشکل ساز خواهد شد و ما در 10 سال اول پیروزی انقلاب و حتی در زمان جنگ شکاف طبقاتی به این شکل نداشتیم. شعارها و اهداف انقلاب از بین بردن همین شکاف‌های طبقاتی بود و متاسفانه برخلاف اصل 30 قانون اساسی و اهداف انقلاب اسلامی، یک روند معکوس در جامعه جریان دارد و برخی از مسئولان چشم‌‌شان را بر این واقعیت بسته‌اند و هر روز بر تعداد این مدارس لاکچری افزوده می‌شود. متاسفانه هر روز یک خبر در مورد شهریه‌های چند ده‌میلیون تومانی، مدارس لاکچری، مسافرت‌های خارج از کشور و ... منتشر می‌شود که فقط این موضوع بر روحیه جامعه مخصوصا مناطقی که در فقر و محرومیت به سر می‌برند، تاثیر منفی می گذارد. «امنیت این دانش آموزان که از کشور خارج می‌شوند، چگونه تامین خواهد شد؟» کارشناس آموزش و پرورش در پاسخ به این سوال می‌گوید: متاسفانه خیلی از خانواده‌ها نمی‌توانند در مقابل خواسته‌های فرزندانشان مقاومت کنند. این موضوعات آنقدر ادامه‌دار خواهد شد که اتفاقی مانند غرق شدن تعدادی از دانش‌آموزان در مدارس فوتبال کشور تاجیکستان رخ می‌دهد و آن زمان رسانه‌ها به این موضوع واکنش نشان می‌دهند و بعد از مدتی جامعه آرام خواهد شد، تا اینکه یک اتفاق دیگر رخ بدهد. هیچ ‌تضمینی در رابطه با امنیت دانش‌آموزان وجود ندارد، چون با موافقت اولیا آنها از کشور خارج خواهند شد.

پیگیری مسأله مدارس لاکچری در مجلس

عضو هیات‌رئیسه کمیسیون آموزش مجلس نیز از جلسه مشترک این کمیسیون با مسئولان سازمان مدارس غیردولتی و آموزش و پرورش درباره مدارس لاکچری خبر داد. حجت‌الاسلام علیرضا سلیمی با بیان اینکه گزارش‌هایی مبنی بر فعالیت مدارس لاکچری در تهران به دست ما رسیده است گفت: در این مدارس، 80‌میلیون تومان از والدین دریافت کرده‌اند و دانش‌آموزان را به کشورهای اروپایی برده‌اند. در شرایطی که بخش قابل توجهی از جامعه تحت فشار اقتصادی هستند، این مانور تجمل و اشرافی‌گری امری مذموم است که باید جلوی آن گرفته شود. برخی از مدارس سرویس‌های آنچنانی به دانش‌آموزان ارائه می‌دهد و از سوی دیگر برخی از دانش‌آموزان در مدارسی با کمترین امکانات آموزشی تحصیل می‌کنند، بنابراین چنین تضاد‌هایی به امنیت روانی جامعه آسیب وارد می‌کند. حجت‌الاسلام سلیمی افزود: وجود این‌گونه مدارس نشان‌دهنده تبعیض آموزشی است که می‌توان گفت تبعیض در این بخش بدترین نوع تبعیض است که باید جلوی آن گرفته شود.

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: شکاف طبقاتی شهریه مدارس مدارس لاکچری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۷۶۳۱۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کمبود ۷۰ هزار مشاور و نیروی پرورشی در مدارس/ برنامه‌ریزی برای اوقات فراغت دانش‌آموزان

معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش گفت: طبق سند اوقات فراغت، باید برای ۱۲ ماه سال دانش‌آموزان برنامه داشته باشیم؛ به همه مدیران ابلاغ شده که تابستان امسال از تمام ظرفیت‌های ممکن برای اوقات فراغت دانش‌آموزان استفاده شود.

‌به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از وزارت آموزش و پرورش، حجت‌الاسلام محمدحسین پورثانی در برنامه تلویزیونی ثریا با بیان اینکه در سال ۱۳۸۵ قانون احیای معاونت پرورشی و تربیت‌بدنی در مجلس شورای اسلامی به تصویب رسید، اظهار کرد: بعد از ۱۸ سال که از این قانون می‌گذرد هنوز هم می‌گوئیم معاونت پرورشی آن‌چنان که باید باشد نیست.

وی با بیان اینکه در ۱۸ سالی که بعد از قانون احیا می‌گذرد، تقریباً یک بار جذب مربی پرورشی داشتیم افزود: سایر جذب‌هایی که در حوزه مربی پرورشی و مشاور صورت گرفته، در حد سالی ۷۰۰ تا ۸۰۰ نفر بوده، امروز حدود ۴۵ هزار نیروی پرورشی و مشاور داریم و حدود ۷۰ هزار کمبود نیرو داریم.

معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه بیشتر فضاهای پرورشی متروکه شده بودند گفت: حدود ۳۴۶ اردوگاه دانش‌آموزی داریم، در بحث محتوا نیز حوزه پرورشی نه به صورت صد درصد اما در بسیاری مواقع به حوزه‌ای کناردستی و کیفیت‌بخشی تبدیل شده است، مربیان پرورشی در مدارس از ابزار لازم برای تربیت دانش‌آموزان بهره‌مند نیستند، بنابراین در عنصر محتوا، نیروی انسانی و فضا که سه ضلع اصلی کار تربیتی هستند مشکل و کمبود داریم و تا رسیدن به حد مطلوب فاصله داریم.

پورثانی با بیان اینکه ۱۱۲ هزار مدرسه و ۶۰۰ هزار کلاس درس و حدود یک میلیون فرهنگی داریم، افزود: رهبر معظم انقلاب فرموده بودند دستگاه آموزش و پرورش با سایر دستگاه‌ها قابل مقایسه نیست، سایر دستگاه‌ها نیرو را استفاده می‌کنند، اما وزارت آموزش و پرورش نیروی انسانی را تربیت می‌کند.

وی با بیان اینکه رهبر معظم انقلاب فرموده بودند مصالح کشور و نکات دیگر را معاونت پرورشی با رویکرد عقلانی برای دانش‌آموزان جا بیاندازد، ادامه داد: ما نه تنها گروه‌های مردمی بلکه از نهادهای انقلابی و گروه‌هایی که دغدغه تربیت دارند، استقبال می‌کنیم.

معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش با اشاره به برنامه هفتم توسعه عنوان کرد: طبق دستورالعمل اوقات فراغت، برای اولین بار در سال گذشته فضای مدرسه در زمان اوقات فراغت در اختیار گروه‌های مردمی قرار گرفت.

پورثانی با بیان اینکه در حال حاضر ۵۰ هزار گروه دانش‌آموزی جهاد تبیین در کشور وجود دارد، گفت: سند تحول بنیادین آموزش و پرورش می‌گوید که کل جریان آموزش و پرورش برای رسیدن به مراتبی از حیات طیبه است، کسانی که سند را نوشته بودند پیشنهاد داده بودند که وزارت آموزش و پرورش به وزارت تربیت رسمی جمهوری اسلامی تغییر نام یابد. در تمام صفحات مبانی سند تحول یک کلمه به نام آموزش و پرورش پیدا نمی‌کنید و تنها یک کلمه به نام تربیت وجود دارد.

وی با بیان اینکه در هر استان و هر منطقه‌ای که گروه جهادی و مردمی وجود داشته باشد پیگیری لازم برای فعالیتش انجام می‌شود، تصریح کرد: در ۷۲۰ منطقه کشور، هر منطقه یک معاون پرورشی داریم.

معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه سال گذشته ۵۰۰ هزار دانش‌آموز در اعتکاف دانش‌آموزی شرکت کردند، اظهار کرد: سطح شبهات دانش‌آموزان زیاد اما عمق کمی دارد، باید اقتضائات دانش‌آموزان درک و برای آن برنامه‌ریزی شود.

کد خبر 751092

دیگر خبرها

  • باید از دالان کنکور به اشتغال دست پیدا کنیم
  • ۱۷۰ مربی برای برگزاری دوره‌های هویت در مدارس مرکزی آموزش دیدند
  • خبر مهم آموزش و پرورش برای دانش‌آموزان و معلمان
  • آغاز ثبت‌نام بیش از ‌۱۹ هزار کلاس اولی‌ در زنجان
  • باشگاه خبرنگاران پلیس در اردبیل راه اندازی شد
  • ۲۰ چمن ورزشی ویژه دانش آموزان در زنجان افتتاح شد
  • کمبود ۷۰ هزار مشاور و نیروی پرورشی در مدارس/ برنامه‌ریزی برای اوقات فراغت دانش‌آموزان
  • کمبود ۷۰ هزار مشاور و نیروی پرورشی در مدارس 
  • آغاز ثبت‌نام کلاس اولی‌ها از چهارشنبه
  • طرح «ماهر» در مدارس فارس آغاز شد