Web Analytics Made Easy - Statcounter

بخش قابل توجهی از فضای آزمایشگاه تخصصی بیمارستان سوانح و سوختگی اهواز به بهانه احداث "بیوبانک" تخریب شد. ۲۳ مرداد ۱۳۹۸ - ۱۵:۴۲ استانها خوزستان نظرات - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اهواز، برخی نارضایتی‌های مردمی از مراجعه به آزمایشگاه بیمارستان سوانح و سوختگی تازه تاسیس اهواز و شکایت از فضای محدود آن ما را بر آن داشت تا از نزدیک این موضوع را مورد بررسی قرار بدهیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بیمارستان 110 تختی سوانح و سوختگی آیت‌الله طالقانی اهواز بزرگترین بیمارستان تخصصی سوختگی در جنوب غرب کشور است، این بیمارستان در وسعت 9 هزار متر مربع با سه هزار مترمربع زیربنا در شش طبقه احداث و افزون بر بخش‌های تخصصی، 14 تخت ویژه آی سی یو برای سوختگی نیز در آن پیش‌بینی شده است.

برای احداث بیمارستان سوانح و سوختگی اهواز با شش اتاق عمل، بیش از یکصد میلیارد تومان اعتبار هزینه شده است. بخش آزمایشگاه این بیمارستان یکی از بخش های مجهز این بیمارستان است که منطبق بر استانداردهای آزمایشگاه مرجع سلامت وزارت بهداشت طراحی و به بهره برداری رسیده است؛ در کمال ناباوری در مراجعه به بیمارستان متوجه شدیم بخش اعظم فضای این بخش در حال تخریب است و علت این اقدام تاسیس "بیوبانک" عنوان شد.

این در حالی است که معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی در نامه‌ای به تاریخ 9 مرداد 1398 در  پاسخ به نامه معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه صراحتا بیان داشته فضای پیشنهادی مربوط به واحد پذیرش و نمونه گیری آزمایشگاه، سالن انتظار بیمارستان و سرویس های بهداشتی  مراجعه کنندگان  و جزو الزامات آزمایشگاه‌های تخصصی تشخیص پزشکی است.

بهره برداری از 20 پروژه بهداشتی و درمانی در کهگیلویه و بویراحمد؛ بیمارستان یاسوج و باشت تجهیز می‌شوندلرستان| سرنوشت نامعلوم بیمارستان 160 تختخوابی دورود؛ 9 سال بلاتکلیفی برای یک پروژه+تصاویرنخستین بیمارستان ثابت تخصصی و فوق‌تخصصی بسیج جامعه پزشکی در الیگودرز برپا شد+ تصاویر

مهران ورناصری در ادامه نامه فوق تاکید می کند فضای فیزیکی آزمایشگاه این مرکز مطابق با استانداردهای آزمایشگاه مرجع سلامت وزارت بهداشت طراحی و به بهره برداری رسیده است و فضای دیگری با تایید کارشناسان این معاونت جهت احداث واحد بیوبانک در نظر گرفته شود.

وی همچنین در نامه دیگری به تاریخ 12 مرداد 1398 خطاب به رئیس بیمارستان سوانح و سوختگی اهواز با طرح مجدد ادله فوق مخالفت صریح خود را با این اقدام اعلام می‌دارد. اما با همه این تفاسیر بخش قابل توجهی از فضاهای آزمایشگاهی بیمارستان تخصصی سوانح و سوختگی اهواز که هنوز یکسال از افتتاح آن نمی‌گذرد تخریب شده است و بخش زیادی از هزینه ملی و بیت المال که صرف احداث این بیمارستان شده عملا از بین رفته است.

تخریبی که بر هم زدن استانداردهای آزمایشگاهی و به دنبال آن سلامت مراجعان و بیماران را به دنبال دارد. فضای نمونه گیری و پذیرش حذف و سرویس های بهداشتی آزمایشگاه تخریب و پذیرش و نمونه گیری ادغام و از بیمار در یک اتاق که به وسیله یک کانتر به دو قسمت تقسیم شده صورت می گیرد و تنها یک صندلی برای نمونه گیری در این اتاق قرار دارد و هیچ تختی برای پوشش وجود ندارد و اگر بیماری حین نمونه گیری دچار ضعف شد محلی برای استقرارش تعبیه نشده یعنی اساسا جایی برای گذاشتن تخت و امکانات نمانده است.

 چه بسا به دلیل محدودیت بیش از حد فضا و فاصله اندک با کانتر با آن برخورد کند و مشکلی بر مشکلاتش افزوده شود این در حالی است که در کلینیک های کوچک و مطب پزشکان عمومی نیز حداقل یک تخت در اتاق نمونه گیری قرار دارد. از سوی دیگر مراجعان باید از سرویس های بهداشتی سایر بخش ها و یا دیگر قسمت های بیمارستان استفاده کنند و نمونه را به بخش آزمایشگاه بیاورند که این موضوع  با کرامت ارباب رجوع منافات دارد.

 این بیمارستان در یکی از مناطق محروم استان خوزستان و اهواز احداث شده و قشر زیادی از افراد منطقه را که از بضاعت مالی بالایی برخوردار نیستند پوشش می دهد؛ همچنین این بیمارستان بزرگترین بیمارستان سوختگی جنوب غرب کشور است و بیماران استانهای ایلام، لرستان، کهگیلویه و بویراحمد و چهار محال و بختیاری و حتی بوشهر را نیز تحت پوشش درمانی این بیمارستان قرار می گیرند؛ آیا بیمارستانی با این حجم مراجعات شایسته چنین وضعیتی است؟ مسئولان ذی ربط با چه توجیهی این تصمیم را اتخاذ کرده اند؟ چه مصالحی در میان بوده که منافع مردم فدا شده؟ 

سئوال دیگر اینکه آیا " احداث بیوبانک" اساسا در این مقطع زمانی اقدامی که کشور در تحریم به سر می برد صحیح و کارشناسی است؟ در شرایطی که  در بحث واردات اقلام ضروری درمان دچار مشکل هستیم، تهیه کیت های تحقیقاتی و یا سایر اقلام برای استفاده در بیو بانک امکان پذیر است؟ هیچ عقل سلیمی مخالفتی با تحقیق و پژوهش ندارد ولی آیا برای استقرار این مرکز تحقیقاتی با وجود 9 هزار متر مربع زیربنا، دانشگاه علوم پزشکی اهواز نمی توانست جانمایی بهتری برای این محل پژوهشی داشته باشد؟

آنچه از ظواهر امر پیداست برای احداث این بانک اطلاعاتی فضایی بیش از 200 متر نیاز نبود که به آزمایشگاه بیمارستان چشم طمع دوختند؛ چرا مسئولان در محل دیگری از بیمارستان این جانمایی را انجام ندادند؟ تخریب ساختمان نوساز و هزینه مجدد در آن به نوعی دهن کجی به بیت المال و نشان از سیکل معیوب تصمیم گیری مدیریتی دارد.

 لازم به ذکر است "بیو بانک" نوعی بانک اطلاعاتی است که نمونه‌های بیولوژیکی شامل خون، ادرار، سلول‌های پوستی، بافت‌های ارگان‌ها، تصاویر پزشکی (معمولاً از انسان) را برای استفاده در تحقیقات و پژوهش‌های مختلف ذخیره می‌کند تا زمانی که پژوهشگران برای انجام تست‌ها یا آنالیزهای خود به آن‌ها نیاز داشته باشند  بتوانند از آنها استفاده کنند.

انتهای پیام/ ع

R41468/P1494/S6,57/CT7

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۷۶۶۱۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۸۲ نفر در سوانح رانندگی مشهد مصدوم شدند

به گزارش خبرگزاری مهر، سرهنگ سیدرضا اسدنژاد اظهار کرد: طی شبانه روز گذشته ۷۲ فقره تصادف جرحی و ۵۰۰ فقره تصادف خسارتی در خیابان‌ها و معابر مشهد رخ داده است.

جانشین رئیس پلیس راهور خراسان رضوی بیان کرد: مرتکبان ۶ هزار و ۴۹۹ فقره تخلف راهور نیز جریمه شدند که هزار و ۶۴۸ فقره از این تعداد مربوط به تصادفات حادثه‌ساز است.

وی اظهار کرد: در راستای برخورد قاطع با تخلفات حادثه ساز، دیروز ۵۵ دستگاه خودروی حادثه ساز نیز در مشهد توقیف و به پارکینگ منتقل شد.

اسدنژاد افزود: اکنون ترافیک در خیابان‌های مشهد عادی و روان است.

کد خبر 6098155

دیگر خبرها

  • کمالشهر صاحب بیمارستان جدید می‌شود
  • راه‌اندازی بخش جدید مراقبت‌های ویژه نوزادان در بیمارستان اهواز
  • ۸۲ نفر در سوانح رانندگی مشهد مصدوم شدند
  • ۸۲ مصدوم در سوانح رانندگی یک روز مشهد
  • سوانح رانندگی در خراسان رضوی ۱۱ نفر را راهی بیمارستان کرد
  • انتظار ۵ ساله مردم شهر جدید سهند برای احداث بیمارستانی مجهز
  • رشت میزبان دوازدهمین کنگره ملی سوختگی ایران شد
  • رشت میزبان دوازدهمین کنگره ملی سوختگی ایران است
  • احداث ۴۲ هزار متر مربع فضای آموزشی در ایلام
  • برگزاری دوازدهمین کنگره کشوری سوختگی