Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «صراط نیوز»
2024-05-02@03:25:53 GMT

سوال مجلس از وزیر ارشاد درباره پول‌های مشکوک

تاریخ انتشار: ۲۳ مرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۷۶۶۳۱۰

صراط:

حجت‌الاسلام احمد مازنی رئیس کمیته فرهنگ،‌ هنر و رسانه کمیسیون فرهنگی مجلس از سوال نمایندگان از وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی درباره ورود پول‌های مشکوک به سینما خبرداد.

به گزارش مهر حجت‌الاسلام احمد مازنی نماینده مردم تهران و رییس کمیته فرهنگ، هنر و رسانه کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی ضمن اشاره به مساله ورود پول‌های مشکوک به سینما گفت: گزارش‌هایی در کمیسیون فرهنگی مجلس داشته‌ایم که در بعضی از فیلم‌های سینمایی و آثاری که از طریق شبکه نمایش خانگی تهیه می‌شود، شبهاتی در زمینه سرمایه‌گذاری وجود دارد، به همین دلیل با توجه به وظیفه نظارتی خود در مجلس شورای اسلامی بیش از همه خود را مسئول رفع شبهه در این زمینه می‌دانیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی تاکید کرد: ما در مجلس شورای اسلامی قاضی نیستیم که در این زمینه قضاوت کنیم. در صورتی که وظیفه ما این است که اگر در بخش‌های مختلف کشور شبهه‌ای وجود دارد از مسئولان مربوطه برابر با قانون و آیین نامه داخلی مجلس شورای اسلامی سوال کنیم و یا تذکرهای لازم را بدهیم.

رییس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی توضیح داد: در همین راستا با توجه به اینکه ساحت سینمای ایران، ساحت مقدسی است و ما در ایران پاک‌ترین سینما را داریم و از طرف دیگر اقتصاد سینما برای ما از اهمیت بسیاری برخوردار است، اقتصادی که پاک و حلال باشد، بررسی‌های لازم را انجام می‌دهیم.

وی ادامه داد: من به هیچ وجه فیلم خاص، تهیه‌کننده خاص و یا بازیگر خاصی را متهم نمی‌کنم، شبهه‌ای که وجود دارد این است که پول‌هایی وارد سینمای ایران شده و ساحت سینمای ایران را تحت تاثیر قرار داده است، بنابراین از وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی سوال کرده‌ایم و از وی خواسته‌ایم که در کمیسیون فرهنگی مجلس حضور پیدا کرده و در این زمینه پاسخگو باشد.

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی توضیح داد: انتظار و برداشت ما این است که براساس قانون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در کنار نظارت‌های محتوایی در سینما، نظارت مالی را نیز مدنظر خود داشته باشد.

وی تأکید کرد: فکر می‌کنم لازم است در کنار شوراهای مختلفی که در سینما برای بخش‌های مختلف ایجاد شده، باید شورایی نیز ایجاد شود که بر پول‌هایی که وارد سینما می‌شود نظارت داشته باشد تا افرادی با قصد پولشویی از سینما استفاده نکنند.

مشکلات خانه سینما توسط دولت مدیریت شود

مازنی همچنین درباره مساله انتخابات هیات مدیره خانه سینما و حواشی بوجود آمده در زمینه گلایه و اعتراض بعضی اصناف هم گفت: مساله اصلی اهالی سینما مانند سایر رشته‌های هنری مساله نظام صنفی است و با توجه به اینکه قانون نظام صنفی برای برخی از صنوف وجود ندارد، بنابراین تشکل‌هایی که از طریق صنوف متعدد هنری شکل می‌گیرد، از قوانین مختلف مانند قانون کار و قوانین مربوط به محصولات فرهنگی و انجمن‌های علمی پیروی می‌کنند.

وی با اشاره به اینکه صنوفی که نظام‌ صنفی دارند، براساس قانون نظام صنفی انتخابات به موقع و قانونی برگزار می‌کنند تا حرف و حدیثی در آن ایجاد نشود، توضیح داد: در چنین شرایطی هم تکلیف صنف مشخص است و هم تکلیف مردم با صنف و هم تکلیف دولت با حاکمیت؛ مانند نظام پزشکی، کانون وکلا، نظام پرستاری، نظام روانشناسی که قوانین خود را دارند.

رییس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: ما در برنامه ششم توسعه دولت را مکلف کردیم تا نظام‌های صنفی فرهنگ و هنر را ایجاد کند اما تا امروز لایحه‌ای از طرف دولت در این زمینه به دست ما نرسیده است، در حالی که بیش از ۲ سال از تصویب قانون برنامه و اجرای آن می‌گذرد، برنامه ۵ ساله‌ای که ۲ سال از آن گذشته است زمان زیادی است و این آفت مجریان و اجرای برنامه در ایران است که برنامه‌های مورد نظر نوشته و تصویب می‌شود اما اجرا نمی‌شود و کسی نیز نظارتی روی آن ندارد.

وی تاکید کرد: زمانی که متوجه شدیم دولت برای نظام صنفی اقدام نمی‌کند، مجلس طرح سازمان نظام صنفی هنر را ایجاد کرد که به زودی ارائه می‌شود، البته مدتی است که در رابطه با این طرح نظر صنوف مختلف را داشته و باز هم از آن‌ها مشورت می‌خواهیم.

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: معتقدم این قانون باید تصویب شود تا نظام صنفی هنر چارچوب لازم را داشته باشد، زمانی که چنین قانونی وجود نداشته باشد، صنوف موجود در چارچوب قوانین موجود اقدام می‌کنند، در حال حاضر نیز بحث انتخابات خانه سینما درباره این است که صنوف و انجمن‌های صنفی باید در وزارت کار به ثبت رسیده و در غیر این صورت مجاز به شرکت در انتخابات نیستند.

مازنی در پایان گفت: با دکتر صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و حسین انتظامی رییس سازمان سینمایی گفتگوهایی داشتیم و قرار شده است تا این امر به نحوی مدیریت شود که همه صنوف برابر قانون در انتخابات خانه سینما شرکت کنند و اگر اختلافی بین آن‌ها است حل شود و مسئولان سازمان سینمایی و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز تلاش کنند تا شأن و منزلت اهالی سینما تامین شود.

منبع: صراط نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.seratnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «صراط نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۷۶۶۳۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حمایت وزیر فرهنگ‌وارشاد اسلامی از طنزپردازان و رسانه‌های فعال این حوزه

به گزارش حوزه استان ها خبرگزاری تقریب، محمد مهدی اسماعیلی عصر سه‌شنبه در پیامی تصویری به هشتمین جشنواره ملی طنز و رسانه «طنز پهلو» در فومن زادگاه «مرحوم کیومرث صابری» عنوان کرد: مرحوم صابری فومنی روزنامه‌نگار و چهره ای رسانه ای و مولف بود، مولفی که فصل نوینی در فعالیت‌های کاری خود باز و آغاز کرد.

وی تصریح کرد: صابری فومنی هنرمند و روزنامه نگاری بود که با ایمان و رعایت مرزهای اخلاق، طنز را در حوزه اجتماعی و سیاسی وارد جریان رسانه ای کشور کرد.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اضافه کرد: آنگونه که دوران طنز را می توان به ۲ دوره قبل و بعد از صابری تقسیم کردو امروز پس از صابری هنوز طنز در کشور ما تقویت نشده است و تا جایگاهی که صابری داشت و برای این هنر ایجاد کرده بود، فاصله بسیار دارد.

هشتمین جشنواره ملی طنز و رسانه «طنز پهلو» همزمان با ۱۱ اردیبهشت سال‌مرگ مرحوم «کیومرث صابری فومنی» ادیب و طنزپرداز معاصر و خالق نشریه «گل آقا» در زادگاه وی شهر فومن برگزار شد.

دبیر جشنواره ملی طنز و رسانه (طنز پهلو) هم  در این مراسم گفت: هزار و ۱۲۹ اثر در پنج قالب شعر، داستان، کاریکاتور، کارتون، نثر و چند رسانه‌ای و طنز مطبوعاتی به هشتمین‌جشنواره ملی طنز و رسانه ارسال شد.

عباس حسین نژاد افزود : این درحالی است که سال گذشته ۴۶۲ اثر به جشنواره ارسال شده بود.

وی ادامه داد: بیشترین آثار ارسالی از استان تهران بود و استان‌گیلان هم از این نظر در رتبه ششم قرار دارد.

به گفته وی، ۱۲۱ رسانه رسمی در این جشنواره شرکت کردند که از این‌تعداد ۴۴۸ رسانه ثبت شده و ۶۸۱ رسانه شخصی بودند.

وی ادامه داد: طی توافقی با امور رسانه ای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای تشکیل کلاسهای آموزشی ویژه مطبوعات و رسانه ها اعلام آمادگی کرده‌ایم.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • امیرعبداللهیان: عملیات وعده صادق موجب همبستگی ایرانیان داخل و خارج شد
  • دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور تغییر کرد
  • دبیر شورای فرهنگ عمومی تغییر کرد
  • انتخاب عاطفه خادمی به عنوان دبیر جدید شورای فرهنگ عمومی کشور
  • حمایت وزیر فرهنگ‌وارشاد اسلامی از طنزپردازان و رسانه‌های فعال این حوزه
  • فقط شورای عالی امنیت ملی می‌تواند کنسرت‌ها را لغو کند
  • وزیر ارشاد خبر داد: تغییر نامِ جزیره «ابوموسی» به «بوموسی» و احتمال ثبت عملیات «وعده صادق» در تقویم
  • لیست حزب باهنر در انتخابات دور دوم مجلس؛ از حسین نجابت و جراره تا پورمحمدی، نظام الدین موسوی و ...
  • قالیباف: این مجلس به دوران تاریک رانت‌های صنفی پایان داد
  • تاکید وزیر کشور بر برگزاری مطلوب مرحله دوم انتخابات مجلس