Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-04-26@07:49:25 GMT

رسم بیهوده و منسوخ شده فوتبال ایران +عکس

تاریخ انتشار: ۲۳ مرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۷۶۶۴۳۰

رسم بیهوده و منسوخ شده فوتبال ایران +عکس

بازیکنان به صف می‌شوند در هیأت فوتبال استان‌های خود و در حالی که دفتر بزرگی را مقابل‌شان دارند، با انگشت‌های جوهری که رو به دوربین‌ گرفته‌اند، عکس می‌گیرند. امضا می‌کنند و تمام.

به گزارش مشرق، بازیکنان به صف می‌شوند در هیأت فوتبال استان‌های خود و در حالی که دفتر بزرگی را مقابل‌شان دارند، با انگشت‌های جوهری که رو به دوربین‌ گرفته‌اند، عکس می‌گیرند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

امضا می‌کنند و تمام. این عکس مهر پایانی است بر انتقال بازیکنی که پیش از آن انتقالش با امضای قراردادی در دفتر باشگاهش قطعی شده. هواداران هم عادت کرده‌اند تا وقتی که این عکس‌های تکراری با انگشت‌های جوهری را ندیده‌اند خیال‌شان بابت انتقال بازیکن راحت نباشد.

بیشتر بخوانید:

توضیح استقلال درباره انتشار رقم قرارداد بازیکنان

این پروسه اما چقدر ضروری است؟ چقدر قانونی است؟ از بیست سال پیش تا کنون که این عکس‌ها مرسوم بوده، چه چیزهایی در فوتبال تغییر کرده و ما همچنان اصرار داریم بازیکنان‌مان قرادادهای‌شان را در هیأت‌های فوتبال استان خود ثبت کنند؟ اتفاقی که برای باشگاه‌ها دردسرهای خاص خود را دارد و برای خارجی‌ها به اندازه‌ای خنده‌دار است که بعضی از آنها را بابت عکس انداختن در هیأت‌های فوتبال و ثبت قرارداد اینچنینی به خنده می‌اندازد.

آخرین کسی که خنده‌دار بودن این ماجرا را به روی‌مان آورد، جان‌ توشاک بود. سرمربی پیشین تراکتورسازی بعد از ثبت قراردادش در هیأت فوتبال گفت: «من را به هیأت فوتبال بردند که در دفتر بزرگی انگشت بزنم. متوجه نبودم که بیهوده‌ترین کار دوران فوتبالم را انجام می‌دهم. به من گفتند انگشت جوهری‌ات را نشان بده تا عکس بگیریم.»

آنچه در فوتبال حرفه‌ای جهان مرسوم است، این است که باشگاه‌ها بعد از به ثبت رسیدن طبق قانون تجارت، باید دارای استقلال کامل باشند و ماجرای ثبت قرارداد در هیأت‌های فوتبال به زمانی برمی‌گردد که هیچ‌یک از باشگاه‌های ما به ثبت نرسیده بودند. با این حال اما مثل اساسنامه فدراسیون‌مان که 19 سال است بدون تغییر و به روزرسانی مانده، رسوم فوتبالی‌مان هم هرگز به روز نشده است.

باشگاه‌ها ملزم هستند مطابق قرار 19 سال پیش، برای ثبت قراردادهای خود به هیأت‌های فوتبال بروند. کاری بیهوده که هیچ‌کس حاضر نیست برای برچیده شدنش فکری کند.

هوشنگ نصیرزاده در وصف بیهودگی پروسه ثبت قراردادها در هیأت‌های فوتبال می‌گوید: «در سفری که با تعدادی از مدیران فوتبالی به ایتالیا داشتیم و اتفاقاً بسیاری از مدیران فدراسیون فوتبال هم حضور داشتند، این موضوع مطرح شد. رئیس فدراسیون فوتبال ایتالیا درباره وظایف هیأت‌های فوتبال صحبت کرد. یکی از مسائلی که امروز در فوتبال ما وجود دارد، الزام بازیکنان به ثبت قراردادهای‌شان در هیأت فوتبال است که این از بیهوده‌ترین مواردی است که در فوتبال وجود دارد. کاری که دیگر در فوتبال روز دنیا مرسوم نیست. این اقدام برای زمانی بود که باشگاه‌ها طبق قانون تجارت به ثبت نمی‌رسیدند و هیأت‌ها به نمایندگی از سازمان ورزش، باشگاه‌ها را اداره می‌کردند.»

آیا این موضوع تا کنون در هیأت رئیسه سازمان لیگ و فدراسیون فوتبال مطرح شده است؟ موضع مسئولان فوتبال درباره برچیده شدن این رسم چیست؟ نصیرزاده به عنوان نماینده باشگاه‌ها در هیأت رئیسه فدراسیون فوتبال در این رابطه می‌گوید: «این موضوع را در هیأت رئیسه فدراسیون فوتبال مطرح کردم و گفتم که این موضوع مربوط به 20 سال پیش است و باید حذف شود. هیأت‌ها به نمایندگی از فدراسیون فوتبال مسئولیت داشتند که صحت مدارک را بررسی کنند. از نکات بدتر اینکه هیأت‌ها حتی قراردادها را هم امضا می‌کردند که چند سالی است باشگاه‌ها از امضای هیأت‌ها رها شده‌اند اما همچنان بازیکنان باید دفاتر بزرگ هیأت‌های فوتبال را امضا کنند و انگشت بزنند. در حالی که این کار در مقابل اصل قرارداد فاقد اعتبار است.»

سازمان در شرایطی هزینه سفر بسیاری از مدیرانش به ایتالیا را پرداخت کرده که هیچ دستاوردی از این سفر تا کنون در بدنه سازمان لیگ دیده نشده است. نصیرزاده یکی از افرادی است که در این سفر حضور داشته و می‌گوید: «فوتبال پدیده‌ای غربی است و اداره تشکیلات آن هم کاملاً غربی است. ما هم باید هر آنچه در سفرها آموزش می‌بینیم را در کشور پیاده کنیم و نمی‌توانیم بر اساس داشته‌های قدیمی رفتارهای قدیمی داشته باشیم. فوتبال را هم در باشگاه‌ها اداره کنیم و هم در هیأت‌ها. باید مشخص شود که فوتبالیست کجا عضو است؟»

صحبت اما تنها بر سر بیهودگی این کار است. ثبت قرارداد در هیأت‌ها معایبی هم برای باشگاه‌ها داشته و در بسیاری مواقع باشگاه‌ها را با دردسرهای زیادی مواجه کرده است. افشای قرارداد بازیکنان یکی از ساده‌ترین دردسرهایی است که این پروسه از دید باشگاه‌ها می‌تواند به دنبال داشته باشد. آنها معتقدند که افشای ارقام قرارداد بازیکنان تراکتورسازی در فصل گذشته و بازیکنان استقلال در این فصل به خاطر همین است که باید قراردادهای‌شان را در چند جا ثبت کنند.
گذشته از این موضوع بسیار دیده شده که بازیکنان بعد از ثبت قرارداد خود در باشگاه، وقتی باید به هیأت فوتبال بروند ناگهان رقم قرارداد را بالاتر می‌برند یا مدت زمان را کمتر می‌کنند. پای درد دل مدیران باشگاه‌ها که بنشینید، خواهید دید که همین حضور در هیأت فوتبال در بسیاری مواقع آنها را با چه دردسرهایی مواجه کرده است. بازیکن می‌گوید تا مبلغی به قراردادم اضافه نشود برای ثبت قرارداد به هیأت فوتبال نمی‌آیم!

آنچه بزرگترین مانع بر سر راه برچیده شدن این رسم است، برمی‌گردد به ناهماهنگی فدراسیون فوتبال و سازمان لیگ! هوشنگ نصیرزاده می‌گوید به عنوان نماینده باشگاه‌ها در هیأت رئیسه سازمان لیگ بارها خواستم با شیعی که نماینده باشگاه‌ها در هیأت رئیسه فدراسیون فوتبال است، صحبت کنم اما یک سال است با او تماس می‌گیرم و پاسخم را نمی‌دهد.

تغییر در این رسم منسوخ شده، نیاز به هماهنگی بین فدراسیون فوتبال و سازمان لیگ برای اتخاذ تصمیمی واحد دارد اما معلوم نیست چه زمانی این هماهنگی به وجود بیاید و چه زمانی موفق شویم تشکیلات کهنه فوتبال‌مان را به روز کنیم؟!

معضل خروج از استان پابرجاست
در حالی که صدور آی‌تی‌سی در تمام دنیا رایگان است اما بازیکنان و مربیان لیگ ایران مجبورند برای انتقال از یک استان به استان دیگر، هزینه‌ای بین 8 تا 12 میلیون تومان به عنوان هزینه خروج از استان به هیأت‌های فوتبال بپردازند. این یکی از مواردی است که در سفر مدیران سازمان لیگ به ایتالیا و ملاقات با رئیس فدراسیون فوتبال این کشور مورد بحث قرار گرفته بود اما بعد از گذشت یک سال از این سفر هیچ‌یک از مدیران کوچکترین واکنش یا حرکتی در جهت اصلاح یا بهبود وضعیت هیأت‌های فوتبال و تعامل‌شان با سازمان لیگ نکرده‌اند.

هوشنگ نصیرزاده به عنوان نماینده باشگاه‌ها در هیأت رئیسه سازمان لیگ می‌گوید: «وظیفه این هیأت‌ها برگزاری فوتبال آماتور است اما در ایران هیأت‌های فوتبال از بازیکنان مبلغی را به عنوان خروج از استان دریافت می‌کنند. بازیکنان هم پذیرفته‌اند که برای کمک به هیأت‌ها باید این پول را بپردازند. هیأت‌ها هم ملزم هستند مبالغ دریافتی را صرف فوتبال آماتور کنند. کاری نداریم که این اتفاق می‌افتد یا نه. کاری هم نداریم که این اقدام درست است یا نه اما آنچه مسلم است اینکه هیأت‌ها باید پولی که به عنوان خروج از استان از بازیکنان می‌گیرند را صرف توسعه فوتبال آماتور کنند.»

منبع: روزنامه ایران ورزشی

منبع: مشرق

کلیدواژه: دادگاه نجفی بازار سکه و ارز اخبار خودرو نفتکش انگلیسی فوتبال سازمان لیگ فدراسیون فوتبال هیات فوتبال تهران ثبت قرارداد قرار داد تمدید قرارداد هوشنگ نصیرزاده لیگ برتر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۷۶۶۴۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واکنش رئیس فدراسیون والیبال به غیبت موسوی و غفور در تیم ملی

رئیس فدراسیون والیبال در واکنش به غیبت موسوی و غفور در تیم ملی گفت: همه عزیزانی که تصمیم می‌گیرند امیدوارم در ادامه حسرت نخورند.

به گزارش ایسنا، میلاد تقوی رئیس فدراسیون والیبال در حاشیه مراسم اختتامیه جشنواره قهرمان ایران اظهار کرد: تمام تلاش خود را انجام دادیم که از خانواده والیبال دفاع کنیم. تیم ملی جوانان تنها تیم گروهی بود که توانست عنوان قهرمانی جهان را کسب کند.

او ادامه داد: البته من معتقد هستم اینکه گفته می‌شود تیم ملی بزرگسالان شاید در حد توقع مردم عمل نکرد باید بگویم که ما قهرمان بازی‌های آسیایی و نایب قهرمان آسیا شدیم. توقع مردم نسبت به تیم ملی والیبال زیاد شده است و به همین دلیل باید بیشتر تلاش کنیم و مردم را خوشحال کنیم. 

تقوی افزود: از دید بسیاری از کارشناسان کار سختی برای رسیدن به المپیک داریم اما امیدوارم بچه ها بتوانند با تلاش و غیرت دل مردم را شاد کنندو مطمئن باشید دست از تلاش برنمی‌داریم.

او در مورد پیگیری اردوهای تیم ملی و اضافه شدن پائز بیان کرد: امروز پائز وارد ایران شد و جلسه خوبی با او داشتیم. ایشان سپس در این چند روز گذشته  در تمرینات تیم ملی حضور پیدا کرد. عملکرد کادر فنی تیم ملی بزرگسالان که اردو را مدیریت کردند مورد رضایت او بود. بازیکنان کم کم به اردو اضافه می‌شوند چون هنوز خیلی از لژیونرها به اردو اضافه نشده اند. در اولین فرصت تیم باید به ترکیب اصلی خود برسد چون زمان زیادی هم نداریم و اگر اشتباه نکنم 20 روز دیگر زمان داریم.

رئیس فدراسیون والیبال درباره لیگ پرجنب و چوش این فصل خاطرنشان کرد: در این دو سال گذشته تلاش کردیم تیم ملی پوست اندازی کند. تیم ملی نشان داد که حضور آدم‌های باتجربه به تیم ملی کمک می‌کند. ما بازیکنان جدید زیادی به تیم ملی اضافه کردیم که کم تجربه نیستند اما پرتجربه هم نیستند و باید منتظر عملکرد آنها در مسابقات بمانیم. به نظر من در این تیم نقش اصلی را یکدلی و همدلی ایجاد می‌کند و همه برای حرکت تیمی و المپیکی شدن باید بجنگند.

تقوی درباره غیبت برخی بازیکنان در اردوی تیم ملی، تصریح کرد: در عرصه فنی سرمربی تیم ملی بعد از اینکه در اردوی تیم ملی حضور پیدا کرد به زودی زود این قول را به شماها می دهم به رسانه‌ها پاسخگو خواهد بود. رسانه ذهن جویای جامعه است ما باید پاسخگو باشیم. عوامل مختلفی دست به دست هم دادند که شرایط اینگونه شد. همه عزیزانی که تصمیم می‌گیرند امیدوارم در ادامه نگویند ای کاش چون ای کاش یعنی حسرت و حسرت خوردن در مواقعی ممکن است دیر باشد. هیچ چیزی مهمتر از مردم نیست و منافع مردم را بالاتر از هر چیزی بدانیم.

او درباره اینکه ایا نباید موسوی با تیم ملی همسو می شد گفت: در این باره با موسوی صحبت نکردم و مرادی با او صحبت کرده است. حتماً دلایل خاص خودش را دارد که امروز نمی‌خواهم وارد این موضوع شوم. سرمربی پاسخگو خواهد بودچون بحث فنی در آن در میان است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • شجاعی: علت پشت کردن بازیکنان به تیم ملی والیبال باید روشن شود/ کسب سهمیه المپیک شرط دارد
  • واکنش رئیس فدراسیون والیبال به غیبت موسوی و غفور در تیم ملی
  • دیگر هیچ مسابقه‌ای رایگان نیست
  • پائز: قلب بازیکنان را می‌خواهم
  • پائز: المپیکی شدن ایران اصلا یک رویا نیست
  • عضو ایرانی هیات رئیسه جهانی در کمیته نظارت بر مسابقات ووشو
  • فحش‌های پول‌ساز؛ درآمد باورنکردنی فدراسیون فوتبال از ۳ پرونده!
  • فحش‌های پول‌ساز! ۴۵۰ میلیون درآمد فدراسیون از ۳ پرونده
  • فحش های پول ساز / ۴۵۰ میلیون درآمد فدراسیون از ۳ پرونده
  • سخت‌ترین رقابت ورزشی در ایران