Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-05-02@03:31:30 GMT

وضعیت خصوصی‌سازی در میراث فرهنگی

تاریخ انتشار: ۲۴ مرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۷۷۹۰۹۵

وضعیت خصوصی‌سازی در میراث فرهنگی

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از ایرنا، هادی میرزایی روز پنجشنبه در نشست هم‌اندیشی استادکاران مرمت و بازسازی بناهای تاریخی کاشان به میزبانی خانه عامری‌ها تشریح کرد: دولت با گذشت سال‌ها از انقلاب اسلامی به این نتیجه رسیده که از بخش خصوصی بهره‌گیری کند تا سرمایه‌گذاران پا به عرصه بگذارند؛ بر این اساس برخی بناهای تاریخی نفیس در قالب واگذاری به بخش خصوصی پس از مرمت، بهسازی و استحکام‌بخشی به بهره‌برداری می‌رسند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: ۲۶۹ بنای تاریخی در مجموع سه مصوبه هیات دولت باید به صندوق احیا و بهره‌برداری از اماکن تاریخی و فرهنگی کشور واگذار شود که از این شمار تا کنون ۸۰ بنا واگذار شده است.

مدیرعامل صندوق احیا و بهره‌برداری از اماکن تاریخی و فرهنگی کشور بیان کرد: گرچه تعداد طرح‌های واگذار شده بسیار کم به نظر می‌رسد اما به نسبت سایر مجموعه‌های دولتی در این صندوق گام بزرگی برداشته شده و رتبه نخست واگذاری را دارد.

وی اضافه کرد: بر اساس وظیفه‌ای که در برنامه ششم توسعه در بحث واگذاری پیش‌بینی شده، ۲ ماموریت جدید به صندوق واگذار و عنوان آن به «صندوق توسعه صنایع دستی، فرش دست‌بافت و احیا و بهره برداری از اماکن تاریخی فرهنگی» تغییر کرد.

میرزایی تاکید کرد: بر اساس این ماموریت‌ها کار صندوق نه تنها در کشور توسعه پیدا کرده، بلکه مسوولیت‌ها را در قالب واگذاری بناهایی که در مالکیت دولت بود نیز افزایش یافته است.

وی یادآور شد: این صندوق بر اساس ماده ۱۱۴ قانون چهارم توسعه در سال ۸۴ با هدف کاهش بار مالی دولت در قالب تامین مالی برای احیا و بهره‌برداری از بناهای تاریخی تشکیل شد چرا که همواره منابع ملی با توجه به وابستگی به درآمدهای نفتی محدود بوده است.

مدیرعامل صندوق احیا و بهره‌برداری از اماکن تاریخی و فرهنگی کشور با اشاره به سهم ۸۰ درصدی منابع درآمدی جهان از بخش خدماتی تولید ناخالص داخلی کشورها و محدود بودن درآمد بخش‌های صنعت و کشاورزی تصریح کرد: این رویکرد جدید باید در سیاست‌گزاران کشور هم به وجود آید که در کنار غنیمت شمردن بخش‌های کشاورزی و صنعت، نگاهشان به خدمات به ویژه حوزه‌های مرتبط با میراث فرهنگی و گردشگری جلب شود.

وی اضافه کرد: نزدیک به ۱۳۰ عنوان تغییر کاربری برای مکان‌های تاریخی تعریف شده در کشور داشتیم اما هم اکنون ۱۴ نوع کاربری مورد استفاده قرار گرفته که البته شهرستان کاشان در تغییر این کاربری‌ها به عنوان یک محیط معماری و علمی پیشگام بوده است.

میرزایی، معماری ایرانی را نشات گرفته از هنرمندی معماران آشنا به دانش هندسه، نجوم و ریاضی عنوان کرد و اظهار داشت: علمی که گذشتگان به آن رسیدند، ما امروز حتی به عمق آن نرسیدیم و تنها به الگوبرداری از طرح‌های آنها اقدام می‌کنیم که البته همه در جهان به عنوان یک شاهکار معماری و انسانی به وجودشان افتخار می‌کنند.

وی با اشاره به چیره‌دستی و مهارت معماران و استادکاران سنتی کاشان افزود: این قشر از جامعه نباید تنها کار خود را به این شهرستان یا استان اصفهان محدود کنند؛ بلکه باید فعالیتشان به سایر نقاط کشور گسترش یابد.

احیا و بهره‌برداری از خانه‌های تاریخی ایرانی در دهه ۷۰ با تصویب طرح پردیسان مورد توجه جدی قرار گرفت و بعدها در قالب برنامه چهارم توسعه، میراث فرهنگی مکلف به تشکیل صندوق حفظ، احیا و بهره‌برداری از بناهای تاریخی با هدف حمایت از سرمایه‌گذاری و ترویج کاربری‌های جدید برای آنها شد.

خطه کاشان با برخورداری از ۸۰۰ خانه دارای ارزش تاریخی که ۱۰۵ باب آنها در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده، در ۲۰۰ کیلومتری شمال اصفهان، ۲۲۵ کیلومتری جنوب تهران و ۱۰۰ کیلومتری قم به یکی از مهمترین پایگاه‌های علاقه‌مندان تاریخ، معماری، فرهنگ و هنر نهفته در خانه‌های ایرانی تبدیل شده و در این زمینه اقتصاد مستقل خود را دارد.

هم‌اکنون چهار هزار و ۶۰۰ نفر معمار، بنا و استادکار بناهای تاریخی در شهرستان کاشان فعالیت می‌کنند.

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: خصوصی سازی میراث فرهنگی بنای تاریخی مجموعه تاریخی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۷۷۹۰۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تحویل ۹ شیء تاریخی به میراث فرهنگی هرمزگان

سپهر زارعی معاون میراث فرهنگی هرمزگان گفت: یک دستدار میراث فرهنگی ۹ شئ تاریخی به دست آمده در شهرستان حاجی آباد را به اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان تحویل داد.

وی افزود: این اشیاء شامل سکه، انگشتر و مهر متعلق به دوره ساسانی، صفویه و قاجاریه است.

معاون میراث فرهنگی هرمزگان گفت: اشیاء پس از بررسی نهایی به موزه مردم شناسی خلیج فارس بندرعباس تحویل داده می‌شود.

باشگاه خبرنگاران جوان هرمزگان بندرعباس

دیگر خبرها

  • فیلم | تجربه واگذاری لکوموتیوهای آلستوم به مپنا، برای مدعیان خصوصی سازی کافی است
  • خانه تاریخی آصف اردبیل واگذار می‌شود
  • خانه آصف اردبیل برای مرمت به بخش خصوصی واگذار می‌شود
  • بنا‌های تاریخی اردبیل برای احیا به بخش خصوصی واگذار می‌شود
  • سرمایه‌گذاری در بنای تاریخی خانه آصف اردبیل به مزایده گذاشته شد
  • واگذاری ۱۰۰ بنای تاریخی در سال ۱۴۰۳
  • تحویل ۹ شیء تاریخی به میراث فرهنگی هرمزگان
  • آمادگی صندوق احیاء و بهره‌برداری از اماکن تاریخی برای همکاری در احیا بافت تاریخی گرگان
  • احیای گنجینه‌های تاریخی حیدرآباد به دست متخصصان ایرانی
  • صدور ۲۹ مجوز تأسیس موزه خصوصی طی ۲ سال گذشته