Web Analytics Made Easy - Statcounter

آفتاب‌‌نیوز :

بیش از شش سال پیش بحث لایحه منع خشونت علیه زنان مطرح شد و باتوجه به ماهیت قضایی آن، این لایحه در دوران ریاست صادق آملی لاریجانی بر قوه‌قضائیه به این نهاد ارسال شد تا بررسی‌های نهایی روی آن صورت بگیرد.

لایحه منع خشونت علیه زنان در گذر زمان دست‌خوش تغییراتی شد که اعتراضات فعالان حوزه زنان را در پی داشت، ولی اشرف گرامی‌زادگان، مشاور پارلمانی معاونت زنان ریاست‌جمهوری می‌گفت: «این تغییرات جدی نیست».

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما برخی دیگر از فعالان، به ویژه تنی چند از نمایندگان مجلس، با آن موافق نبودند به طوریکه این لایحه را «شیری بدون یال و دم و اشکم» نامیدند.

براساس آخرین آمار ارائه شده، لایحه منع خشونت علیه زنان تا به این لحظه به دست 18 قاضی در قوه‌قضاییه بررسی شده ولی امروز نکته مورد توجه نه محتوای نهایی این لایحه است که تا زمان تقدیم به مجلس و انتشار متن کامل آن نمی‌توان قضاوت درستی درباره‌اش داشت، بلکه تاخیر ایجادشده در بازگشت لایحه قوه‌قضائیه به دولت و فراهم شدن امکان ارسال از سوی قوه مجریه به قوه مقننه است.

بیست و چهارم فروردین سال جاری بود که سیده حمیده زرآبادی، عضو اصلاح‌طلب فراکسیون زنان مجلس شورای اسلامی در اظهاراتی از وعده «سه هفته‌ای رئیس فعلی قوه‌قضائیه برای ارسال این لایحه به دولت» خبر داد؛ زمانی که چندماهی از آن می‌گذرد ولی هنوز جامه عمل به خود ندیده است.

زمان گذشت تا اینکه فاطمه سعیدی، دیگر عضو فراکسیون زنان مجلس، دوم خرداد امسال از وعده «دو هفته‌ای رئیسی برای انجام اصلاحات لازم بر روی این لایحه و ارسال لایحه منع خشونت علیه زنان به دولت» خبرداد.

این وعده نیز محقق نشد تا همچنان سرنوشت پرابهام این لایحه که روزگاری در 92 ماده تهیه شده بود و حالا و از قرار معلوم به 51 ماده تقلیل یافته است، ادامه داشته باشد.

معصومه ابتکار، معاون امور بانوان رئیس جمهوری در همین زمینه و درباره سرنوشت لایحه منع خشونت علیه زنان اظهار کرد: «در حال پیگیری هستیم. آقای رییسی قول داد که ظرف مدت 20 روز این لایحه را تعیین تکلیف کند و زمان این 20 روز تقریبا به پایان رسیده‌ است».

او ادامه داد: «اما من مطمئن هستم رئیس قوه قضائیه تمام تلاش خود را انجام می‌دهد تا به وعده‌اش پایبند باشد چراکه براساس بیانات بزرگان، یکی از شروط عدالت، پایبندی به وعده‌هاست».

معاون امور بانوان رئیس‌جمهوری درپاسخ به این سوال که آیا لایحه منع خشونت علیه زنان مشکلی در نهادهای خارج از قوه قضائیه دارد، گفت: «این لایحه با مشکلی در سایر نهادها یا از سوی مراجع مواجه نیست».

او درباره چرایی تاخیر در ارسال لایحه منع خشونت علیه زنان به مجلس نیز بیان کرد: «اختلافاتی درباره برخی مباحث [مطروح در این لایحه] در درون قوه‌قضاییه وجود دارد که باعث تاخیر در ارسال لایحه منع خشونت به دولت شده است».

منبع: پانا

منبع: آفتاب

کلیدواژه: حقوق شهروندی لایجه زنان مجلس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۷۸۱۱۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لایحه عفاف و حجاب بار دیگر به شورای نگهبان ارسال شد

رئیس کمیسیون قضایی مجلس با بیان اینکه ایرادات شورای نگهبان به لایحه عفاف و حجاب رفع شد، از ارسال مجدد این لایحه به شورای نگهبان خبر داد.   به گزارش تسنیم، حجت الاسلام غضنفرآبادی رئیس کمیسیون قضایی مجلس شورای اسلامی، با اشاره به آخرین وضعیت لایحه عفاف و حجاب گفت: کمیسیون قضایی ایرادات شورای نگهبان به لایحه عفاف و حجاب را برطرف و مجددا این لایحه را به شورا ارسال کرده است و هم اکنون منتظر اظهار نظر شورای نگهبان هستیم.   وی افزود: عمده ایرادات شورای نگهبان به لایحه عفاف و حجاب مربوط به مواد ۴۷ تا ۴۹ این لایحه می‌شد که به بحث میزان مجازات‌ها پرداخته است.   رئیس کمیسیون قضایی مجلس خاطرنشان کرد: از نظر اعضای شورای نگهبان، جرائم و مجازات درنظر گرفته شده برای تخلفات ذکر شده در مواد ۴۷ تا ۴۹ لایحه، متناسب با این تخلفات نبود که ما در کمیسیون این موارد را اصلاح کردیم.   با توجه به اینکه در جلسه علنی ۲۹ شهریور ۱۴۰۲ مجلس، نمایندگان به اجرای آزمایشی لایحه حجاب و عفاف برای مدت ۳ سال رای دادند، در صورتی که شورای نگهبان، این لایحه را تایید کند، لایحه مذکور بلافاصله برای اجرا به دستگاه‌های اجرایی مربوطه ابلاغ می‌شود. کانال عصر ایران در تلگرام بیشتر بخوانید: گشت ارشاد فقط برای دختران و زنان ایرانی است؟ هشدار مجلس به مدیران درباره تخلف خانواده‌شان در حوزه عفاف و حجاب (فیلم) آیت الله نوری همدانی : آغاز برنامه « طرح نور » در زمینه حجاب توسط نیروی انتظامی امری مبارک و مورد حمایت است / درباره حجاب به شدت‌ حساس هستيم/ درباره اقتصاد و معیشت مردم داد زدیم و نگرانیم

دیگر خبرها

  • کاریکاتور/ خشونت پلیس آمریکا علیه دانشجویان معترض؛ وقتی آزادی بیان می‌میرد
  • خشونت بی‌منطق علیه حق‌طلبی دانشجویان آمریکا دردی از ظالمان دوا نمی‌کند
  • خشونت با دانشجویان ذات اصلی آمریکا را نشان داد
  • خشونت پلیس فرانسه علیه دانشجویان حامی فلسطین
  • لایحه حجاب بار دیگر از مجلس به شورای نگهبان ارسال شد
  • ارسال مجدد لایحه عفاف و حجاب به شورای نگهبان/ ایرادات چه بود؟
  • لایحه عفاف و حجاب بار دیگر به شورای نگهبان ارسال شد
  • تشدید انتقادها از خشونت پلیس آلمان علیه حامیان فلسطینیان
  • انتقاد از دستورالعمل صادر شده توسط یک مسئول در قوه قضاییه:طبق قانون اساسی نمی‌توانید ثبت شکایت و دادخواست از دولت را ممنوع کنید
  • تصاویر باورنکردنی از خشونت علیه زنان